Boogie to obično rade nekakve gradske ljekarne. Ja sam iz istre pa meni naša gradska to radi po narudžbi. Meni je jakoo davno jedna dermatologica to rekla i od tada samo to dolazi u obzir mi. Dok sam studirala u Zg radili su mi tu krenu u onoj ljekarni na Trgu Bana Jelačića neznm dal više je tamo al to je bila neka gradska. Bočno u ulici gleda na Namu. Ovako mi piše n poklopcu Urea 30 gr, parafin 150 gr, belobaza AD ukupno bude 300 gr te kreme i meni to traje oko mjesec dana. Traje nekih 4 mjeseca, malo masnija al brzo se upija, a tamo gdje je koža popucala, oštećena i slično prvi put kad se maže peče ali nakon toga nema više problema. Ja s time moram cijelo tijelo mazati. Najsličnija al nikako ne tako dobra mi je od DM Balea urea 15% losion. To mi je varijanta kad idemo na put pa ne mogu nositi ovu veliku kutiju.
Sam da se nadovezem na kreme iz gradske ljekarne - miksaju ih jos. Ja kupujem za bebu samo njihovu obicno u onoj na zrinjevcu al brijem da u svakoj ima. Screenala sam si ovo za oziljke💪 thanks Grizli.
A kilaza/debljanje nakon poroda mi je najgora nocna mora. Ovaj put cu pametnije i bas pazit sto jedem jer nisam jela neg zderala i tu natukla puno kila koje sam jedva skinula. nadam se da necu ni imat tolko vremena s todlerom i bebom iako ne treba meni puno vremena za jest😅
Curica 6/23 🩷
Grizli jao da, Istra, oprosti molim te, skroz sam smetnula s uma! Da, hvala ti na tipu, ja sam isto screenala pa ću ih zamoliti da mi smiksaju.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
Ja nisam dobila strije u prve dvije trudnoce, ALI sad mi je trbuh kao lopta, mislim da imam poprilicnu dijastazu (koja se javila nakon drugog poroda i sam joj se bas tad posvetila i sad se pogorsava s vremenom)+ sad beba jos najvise dobiva i ocekujem da cu dobiti strije ovaj put :/.
Mazem se sa bio-oil i biobaza mama kremom, tako sam i prva dva puta, mislim da nije toliko poanta u tome s cim se maze nego da se koza dosta masira, bez nelagodnog rastezanja/potezanja. Pa evo. Vidit cemo.
Prva trudnoca/dojenje proslo ok, kilaza normalna. Al druga me zato ubila, umorna fizicki i psihicki uz toddlera od godinu i nesto, jela sam i u trudnoci i kad sam rodila-dojila. A glad od dojenja i onda jos nespavanja uz njih dvije je strasno nesto, stvarno u tom periodu treba pripazit. Ja sam zivila na seceru i kofeinu.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Greta daa, ajme ta glad nakon poroda i u dojenju je nešto strašno, ja sam isto samo jela i to najgore kad ti se spoje umor i glad, mene je toliko tražilo slatko da me sve sram priznati koje količine linolade sam počistila po kvartovskim dućkasima.
🦹'90-sve ok!
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
Ja vas citam i ja bi rado sve to prigrlila samo da nemam varikozne vene!! Ja radam cetvrti puta i moje tjelo davno nije kao nekad imam strija ne puno ali imam najvise sad sam dobila u ovoj trudnoci po drobu!! Ali ja to sve nekako prihvacam jer ipak nekako i vecina trudnica to ima!! Ali moje noge ne mogu prihvatit i muka mi je kad ih vidim koliko su mi vene strkle miram nisit te carape kao one bakice ako ste ikad vidile vec dva outa san imala upalu znaci ugrusak i sad kako orolazi to mi je ljubicasto plavo malo me i sram na porid dic s takvim nigama jer virujem da ce biti zaprepasteni tako mlada a takve vene!!! I vjerujem da kratke gace ili bilo sto necu obuc vise nikad dok to ne operiram!! Tako da cure moje to sto vi imate ipak ste rodile i obiljezje je vas i vase bebice i to vecina nas ima ali ovo sto jabikam vene virujte mi da ako bi morale jirat da ovo jikad ne bi izabrale!!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cordisoo u pravu si, čitala sam da je masaža kože zapravo ključna za prevenciju, ali ni ona to ne garantira sad sto posto. Ja isto koristim bio oil i od burts bees mama kremu, u prvoj sam koristila isto biobazu, ali mi je počeo smetati miris kasnije pa u ovoj nisam ni kupovala. Uzmem si i bademovo ulje u ljekarni.
🦹'90-sve ok!
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
petrucika ma vene su zasebna priča, daleko od toga! Stoji sve što pišeš i zbilja najbitnije da nemaš ugruške, za čarape lako, ja isto hodam u kompresijskima, imam tu naviku od ranije jer sam sklona i u netrudnom stanju oticanju. Tako da te razumijem što se čarapa tiče, još u ovoj kombi s dolaskom ljeta nije neka zavidna situacija. Dobro je što se to može u potpunosti riješiti i budeš to sredila poslije poroda. A onda u kratke gaće
🦹'90-sve ok!
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
Petrucika smiješ li neku heparinsku kremu za te modrice? Znaš šta, neću ti pisati da nije bed ić tak na porod jer evo ni ja ne bih sa strijama iskreno, da ne kažem da imam taj jedan defekt i stalno moram objašnjavati zakaj ovak i onak neke stvari ne mogu tako da razumijem to.
🦹'90-sve ok!
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
Petrucika, također sam dobila proširene vene u trudnoći na jednoj nozi i isto izgleda užasno, baš plavo, ljubičasto i crveno, ne znam ni sama kakvo sve ne. Isto mi je bed zbog toga. Ali ono što sam ja primjetila, puno mlađe žene koje nikad nisu rodile izgledaju i "puno gore" od mene pa vidim da ih uopće nije briga, bez problema obuku kratke gaće kako ti kažeš 😅Vene se bar daju srediti poslje trudnoće ukoliko ti samo ne prođe poslije poroda
Baby E 09/2022 ❤️
OTP 05.07.2025. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji