Žene, kako stojite s pijenjem kave?
Evo nakon 33 tjedna konačno mi se prestala gaditi kava i baš me pita popiti 1 malu kavu dnevno.
Jeste li se vi u potpunosti odrekle kave ili popijete nekad?
Što se tiče pokreta, moja beba je isto dosta aktivna pa ovaj put nemam problema s tim. Ali zato u prošloj trudnoći pokreta skoro da nije ni bilo, stalno smo ju morali buditi bockanjem po trbuhu. Pa ako bi osjetila da se pomakla - bila bih zadovoljna jer onih 10 pokreta ili koliko već nikad ne bismo uspjeli izbrojati.
Curee kava ja ju pijem od kad san trudna inace ne pijem !! Ali uvik pijem neku bilu jer ja ako i pojem to je ice coffe !! U trudnoci mi trazi a i odrekla san se cigara i volila san ovako casicu vina za ruckom i slatkisa ma svega!! Iako slatkise san pocela iako imam dijagnozu GD ali kave se necu odrec tek sad mogu rec da ju pijem i to tu bilu i jedna dnevno!! To je meni za gust a ne da moramm!! Pokrete ja ne pratim jer osjecam malenu kroz cili dan!! Jefino ako je taj dan bas nisan tako cula kao inace uzmem baby w pa s njim probjerim i do tri puta u danu jer tako zna imat dan da se nesto vrlo malo javi onda ja sebe tako umirim!! Ja sam podigla mije carape za vene i to mi treba netko drugi oblacit svako jutro prije dizanja iz kreveta!! Divota a muz idlazi u 5:30h na posa!! Eto!! Jos da cestitam curama na dobrim pregledima🥰idem skuhat rucak i malo leci do sad san bila u gradu!!😊
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Hej, ja pijem kavu doma jer imam aparat pa si espresso tu i tamo složim, a sad me baš nekako vuče hladni nescafe u kafiću, pogotovo sad kad je krenulo toplije vrijeme, baš mi je za gušt, onak ljetni đir ☀️ A to je puno šećera, sve znam...
Danas sam radila ogtt, no nisam pitala koliko se čekaju nalazi?
Elza ja svakodnevno u više navrata osjetim bebača, pogotovo nakon obroka i obavezno navečer pred telkom. Počela sam ga osjećati tek u 19. tjednu i od tada svaki dan. Ali ne pratim točan broj udaraca/pokreta.
Ja ih popratim nakon buđenja ujutro, na dnevnom spavanju i navečer. Ostatak dana ih znam i zaboraviti 🤣😅
Ja se znam uznemiriti svako tolko jer je prvo ona bila puno mirnija od njega i nju sam od početka puno manje osjetila, al i njena posteljica je sprijeda, pa možda i do tog. A unazad par tjedana su zamijenili uloge i sad ona non stop hopsa a njemu nekad ne mogu nabrojat 5 udaraca u jednom danu. I onda nakon par dana opet bude živahniji pa me opet mazira u mozak 😅
💙 5/2023
Pokreti - Meni je nekako mirnija otkako je porasla jer ima valjda manje mista..ne osjećam udarce kao takve više ali osjetim ta migoljenja po trbuhu. Pogotovo nakon obroka.
Petrucika ajme namučit ćeš se s tim čarapama 🙈.
Kava ne pijem ju nikako u trudnoći iako mi nekad taj okus baš fali..izbjegavam sve te napitke koji dehidriraju jer pazim na dovoljan unos tekućine u danu..
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Ono što mene brine zadnjih dana jer mi se bliži taj datum. Dobila sam karte za koncert pa me brine otići ili ne otići jer ne znam smetaju li tako jake decibelaže ditetu🙈.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Kava ja ju pijem,ali cisto crnu,tursku. U pocetku nisam pila zbog mučnina a sada popijem 2 male, sa tim sam zadovoljna jer sam prije trudnoce jako puno kave pile.
Pokreti ne brojim ih,ali je poslje obroka jako aktivna curka, ili tipa kad joj pustam pjesme. Zna biti nekad mirna ali cim joj pustim pjesme odmah skakuće. 🥰
Moonchild pogledaj si na e građani, inace takvi nalazi budu poslje 13h gotovi. 😊
Emma ja izbjegavam kina ili koncertr upravo zbog tih jakih zvukova jer nekad kad si doma pustimo film i ako je dosta glasan zvuk zna curka poskociti kao da se uplaši. 🤷♀️
Petrucika sretno s carapama 🙈 Samo nek pomognu 😁
.
Kava, prije trudnoce sam se prebacila na bez kofeinsku jer sam htjela odviknuti tijelo prije nego ostanem trudna. Od kad sam trudna i kako su krenule mucnine nije mi bas pasala pa nisam pila uopce, sad u zadnje vrijeme popim mozda 2-3 puta tjedno. Ali samo tu bez kofeina
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Emma meni buka u trudnoci smeta ja stalno na moje vicem doma za tv da smanje to mi je bilo i u prijasnjim trudnocama jednistavno mi smeta!! Bebica je unutra dobro zasticena ako ne smeta tebi ne smeta ni njoj tkelo ti samo daje signale!! Meni je uvik smetala ta buka u trudnici!! Pokreti su u kasnijim tt vuse slicni migolkenju i rastezanju nema vise inakvi udaraca jer su inda bili pokretni refleksni i nesvjesni sad je to drugacije vec!! Tako da znaze razliku da vas to ne brine!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji