Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lolola13
    03. Ožujak 2025. 17:33

Ps ovo kaj sam napisala da se morala pikat, to je za kontrolu secera morala nakon obroka i ujutro cini mi se, a ne zbog inzulina ili nesto da si je davala 😅 Sad sam skuzila da sam malo nedorecena

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• moonchild
    03. Ožujak 2025. 17:47

Bravo curke za odlične preglede, baš je lijepo za čuti da ste se podruškale sa svojim bebicama 👏👏🥰
    Inače, moja susjeda je dobila 27 kila u trudnoći haha, i skinula nakon poroda kroz par mjeseci. Onda mi se vaših 4,5, 9, 12 kila čini kao ništa! 😊

• greta10
    03. Ožujak 2025. 18:07

Maslacak jel pijes nesto za stitanjcu? Sad sam bas isla gledat na papir koji sam dobila u bolnici za pripremu pa pise da se lijekovi ne smiju uzimati na jutro ogtta. 
    Evo slika: https://ibb.co/MD5KgLb7
    Meni se cini da je dobro sto ti je ovaj pod opterecenjem dobar i ovaj zadnji. Kad imas pregled? Bas me zanima sto ce ti rec doktor. 
    Ja idem u subotu i malo me frka al cu kroz tjedan sve normalno da dodje realan nalaz. A i ak je poviseno kolko sam citala i cula, ide prvo korekcija prehrane sto nije tak strasno valjda.

Cestitam svima na dobrim pregledima🎉💪

Curica 6/23 🩷

• greta10
    03. Ožujak 2025. 18:10

moonchild

Bravo curke za odlične preglede, baš je lijepo za čuti da ste se podruškale sa svojim bebicama 👏👏🥰
    Inače, moja susjeda je dobila 27 kila u trudnoći haha, i skinula nakon poroda kroz par mjeseci. Onda mi se vaših 4,5, 9, 12 kila čini kao ništa! 😊

Uff dobra je😅. Ja sam dobila ukupno 12, zadnji mjesec sam cak skinula 2, samo od sebe otislo. Al sam zato natukla 8 nakon sto sam dosla doma. Sad cu posebno pripaziti da se to ne ponovi🙈

Curica 6/23 🩷

petrucika
    03. Ožujak 2025. 18:16

Cure cestitam za dobre preglede drago mi je da vam je sve proslo uredno i da nastavljamo dalje ovako pozitivno❤️proletila san na brzinu i evo pola sam vec zaboravila a znam d sam tila jos nesto komentirati ja ne znal kako vi ali ja bas zaboravljam u trudnoci ako nekad nesto preskocim ne zamjerite ili ako posem po dva puta isto to znaci da mi se pampica naonadno upaliala🤣maslacak ja sam ti svoje napisala da stvarno nemam iskustva i da ja bilo sto kazem nema smisla jer stvarno ne znam!!! Ali virujem da tj nadam se da nece sad radi te jedne malo vece vrijednosti se to bas voditi tako da ces morat sve po p/su !! Javi svakako sto kaze tvoja doktorica❤️mene ce to dopasti otp u 26 tt !! Taman cu ic nakon pregleda!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

AnnieP
    03. Ožujak 2025. 18:40

Keksolina, Petra_aaa i ddm2463 čestitam na super pregledima. 😊
    Idući pregledi zapisani, hvala što ste mi pisale odmah, volim to. 😊
    .
    Lolola13 ma mislim da je i to što sam se dobro najela. Ne brinem za kile toliko ali svakako moram malo smanjiti slatko.
     S Luckom sam dobila 12kg i sve je otišlo. Ovu trudnoću sam počela čak s 4kg manje nego prvu trudnoću.
    .
    Keksolina ja se u potpunosti slažem i oduzimam si bar kilu. Ujutro ću se vagati da budem mirna haha 😄

🩷 7/2022

AnnieP
    03. Ožujak 2025. 18:45

Malo sad razmišljam o toj posteljici pa me to muči. Ne znam je li neka imala slično iskustvo i možda zna više, svakako mi pišite.
    Znači meni je posteljica bila djelomično na ušću, sad zadnja dva pregleda je 2cm od ušća, straga je.
    Doktorica je rekla da će do idućeg pregleda biti bolje.
    Na prošlom pregledu mi je rekla da mogu skoro normalno živjeti samo da nema duge šetnje, fizičkog rada, odnosa, nošenja moje L koja ima 12kg.
    Ja baš zadnjih dana nosim Lucku i dižem. 
    Zanima me da li bi pomoglo da ja više ležim? Da li si mogu naštetiti ako sam aktivna i nosim Lucku? Da li se ta posteljica može spustiti natrag na ušće?
    Šta uopće znači što je 2cm od ušća, ne mogu prirodno roditi ili?
    I nosim nisko ovu trudnoću.

🩷 7/2022

• katrin
    03. Ožujak 2025. 18:54

Čestitke curama na pregledima. 
    Što se tiće povišenog šecera meni je na prvoj ks bio 5.4 pa su me slali na profil glukoze gdje su gledali ujutro pa 12h pa 18h, jutarnji je opet bio povišen a ova druga dva savršena, napravili smo još sliku profila unazad 3mj koja je savršena i gin je rekao da je to uredno bez obzira na jutarnji povišen. Ali baka je bila dijabetičar pa smo išli radi sigurnosti raditi profil glukoze. 
    Ogtt je još rano da radim. 
    Što se tiće kila ja sam 15+4 trudna a 1.5kg sam dobila, smatram to urednim je po bmi je uredu i da dobijem 16kg tokom cijele trudnoce. Ne brinem se toliko za kile jer smatram da ću ih skinuti poslje. 
    Svakako sam svaka 3h gladna bez obzira koju količinu pojedem. A jedem vecinom zdravu i kuhanu hranu. Bez prženog. Znam nekad pojesti čips a slatko ne jedem opčenito. 
    Ne pišem baš jer nemam nekih savjeta prva mi je trudnoća pa učim od vas. 😊

• Maslačak_13
    03. Ožujak 2025. 18:56

Moguće da mi je šećer skočio zbog toga što nisam dugo jela 13h, ali opet nisam se osjećala uopće gladno kroz jutro, a moguće i to da je zbog voća i malo meda jutarnja glukoza bila visoka ali opet mi je čudno da nakon čiste glukoze koju sam popila nije uopće tako drastično skočila.
    .
    Lolola13 malo me smirila ovo za tvoju šogoricu. Super da joj je dobro prošlo sve hvala bogu, ja sam se svašta iščitala po netu danas pa me baš strah zbog toga, jer kao gestacijski dijabetes se tretira kao komplikacija u trudnoći i povećani oprez je potreban, pogotovo ovo što sam pročitala za inducirani i carski mrak mi je pao na oči 😔
    .
    Greta10 pijem Euthyrox za štitnjaču koja je sad pod kontrolom uz terapiju. Nisam je pila jutros tek nakon sva tri vađenja krvi, tako da mi to nije moglo utjecati. Sljedeći pregled kod svoje ginekologice imam tek 19. 3. ali javit ću joj se sutra putem maila i napisati sve ove i pitati ako mi može dati uputnicu za vađenje OGGT opet, nisam baš sigurna šta će ona reći na to ali vrijedi pokušati. Uvijek mogu ići i privatno raditi još jednom ali pitanja dal će uvažiti. E da, i zadnji put kad sam vadila glukozu na tašte, to je bilo 27. 12. 2024. godine ona je iznosila 4,3. Na početku trudnoće (mislim da je bio 14.11.) isto sam u sklopu nalaza vadila glukozu natašte i tad je iznosila 5,5 ali tad sam imala običan obrok navečer (pizza + cheescake) pa moguće da je zbog toga bila viša, ali evo sad mi nije jasno šta se desilo. I da, u subotu ujutro sam kod kuće preko glukometra mjerila glukozu I iznosila je 5,1. Budem sve to rekla ginekologici pa ćemo vidjeti šta će reći.

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Maslačak_13
    03. Ožujak 2025. 18:58

obilan obrok*

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.