Cure čestitam na urednim pregledima i lijepim vijestima 🍀
.
Ja sam jutros išla raditi OGGT test, nalazi su mi već stigli, i glukoza natašte mi je označena kao povišena a druge dvije nakon 60 i 120 minuta su označene kao uredne. Rezultati su 5,6 - 6,0 - 4,4 . Cure koje imaju više iskusta, znate li hoće li me zbog prvog povišenog rezultat odmah voditi da imam gestacijski dijabetes ili? Inače imam urednu tjelesnu težinu, nisam pretila i kile u trudnoći normalno dobivam to mi je ginekologica i na zadnje pregledu rekla da je sve uredno što se tiče toga, bebica točno odgovara tjednima, nije prevelika. Ugl. jako me sad brine što je jutarnja glukoza povišena 😔
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
A mislim da ce te voditi zbog tog prvog secera, sto mi je stvarno cudno da je povisen, a druga dva su ti bas niska. Mozda da zamolis ginekologicu da te opet posalje. Jesi jela puno slatkog jucer ili si jela kasno navecer?
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
A mislim da ce te voditi zbog tog prvog secera, sto mi je stvarno cudno da je povisen, a druga dva su ti bas niska. Mozda da zamolis ginekologicu da te opet posalje. Jesi jela puno slatkog jucer ili si jela kasno navecer?
Zadnji obrok mi je sinoć bio prije 19h i to bobičasto voće (borovnice maline) uz kivi i 2 banane i žlicu medu, tako da je prošlo dobrih 13h od zadnjeg obroka do vađenja krvi. Ne vjerujem da bi jušna žlica meda i voće baš tako utjecalo na šećer? Za doručak sam jela jaja, a za ručak avokado i pljeskavicu sa sirom. Zadnji put kad sam vadila glukozu natašte 27. 12. 2024. bila mi je 4,3 dok mi je na početku trudnoće početkom studenog također bila povišena 5,5 pa sam pripazila na razinu ugljikohidrata koju jedem jer inače grickalice i slatkiše ne jedem toliko puno pa mi se. Sad sam svašta čitala za gestacijski dijabetes pa sam se jako prepala. Čitam da ako do 39 ili 40 tt ne rodiš šalju te na inducirani ili na carski što bi svakako željela izbjeći 😟 Ako netko ima neki savjet za udijeliti bila bi zahvalna 🙏
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
I da, neki za vađenje OGGT kažu da bi trebalo jesti kao inače a ne par dana prije paziti što se jede i jesti ono što se inače ne jedem zbog toga jer se dobiju krivi rezultati. Keksolina razmislit ću pa se možda javim svojoj ginekologici ako mi može opet dati upitnicu za vađenje OGGT, nadam se da mi neće raditi problem oko toga jer bi opet htjela ponoviti test. Hvala na savjetu.
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Zadnji obrok mi je sinoć bio prije 19h i to bobičasto voće (borovnice maline) uz kivi i 2 banane i žlicu medu, tako da je prošlo dobrih 13h od zadnjeg obroka do vađenja krvi. Ne vjerujem da bi jušna žlica meda i voće baš tako utjecalo na šećer? Za doručak sam jela jaja, a za ručak avokado i pljeskavicu sa sirom. Zadnji put kad sam vadila glukozu natašte 27. 12. 2024. bila mi je 4,3 dok mi je na početku trudnoće početkom studenog također bila povišena 5,5 pa sam pripazila na razinu ugljikohidrata koju jedem jer inače grickalice i slatkiše ne jedem toliko puno pa mi se. Sad sam svašta čitala za gestacijski dijabetes pa sam se jako prepala. Čitam da ako do 39 ili 40 tt ne rodiš šalju te na inducirani ili na carski što bi svakako željela izbjeći 😟 Ako netko ima neki savjet za udijeliti bila bi zahvalna 🙏
Ja ti stvarno nemam savjeta ni iskustva nikad nisam imala problema ali kilaza tu ne igra uloga ja dam sad vec na +12 kg i uvik sam u trudnicama bila tako s kilama ali ogtt uvik uredan!! Mislim da je to bas dobtoga kako tvoj organizam taj secer preraduje!! Svakako ces vidit sa svojom ginekologicom!! Mene isto malo trta ali sto bude ja se nadam da ce mi biti ok kao i uvik do sad!! Ti vidi sa ginickom i kozda se jave cure koje ipakk imaju vise iskustva!!sretno
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Mislim da ti je voće diglo šećer, ja ga nikad ne jedem na večer jer sam nekad davno negdje čula / pročitala da nije dobro baš zbog šećera. Svakako spomeni doktorici što si jela večer prije.
Šećer može skočiti i ako si pregladna bila a 13 sati mi se čini malo previše posta i vjerojatno je zbog toga glukoze povišena
Evo i mene s pregleda.
Curka je super, ima oko 583 g, rekla je da će biti manja kao seka ali to je sve dobro.
Posteljica je i dalje 2cm od ušća, kao i prošli pregled. Tako da i dalje nema druženja s mužem, vježbanja i dugih šetnji. Rekla je doktorica da će do idućeg pregleda biti bolje to.
Idući tjedan idem raditi ogtt.
Mali šok i meni i doktorici su danas bile moje kile, ispada da sam u zadnja 4 tjedna dobila 4,5kg pa je doktorica rekla da malo stanem.
Do sad to ispada ukupno 6kg, ništa strašno, ali ja sam se danas baš najela pa mislim da to nije realno stanje, inače mi je pregled u 9 ujutro. Baš sam i u zadnjih mjesec dana aktivnija. Na početku sam bila 2 mjeseca na mirovanju strogom pa sam do 19tt dobila kilu i pol. Baš ću se ujutro izvagati da vidim koliko imam ali i smanjiti ću slatko, priznajem. 😄
Prokomentirala je i za pristup u bolnici i pregled da nisam smjela doživjeti to, da mi je pregled trebao biti detaljan kao i u Harniju. Za Harni je rekla super, detaljan pregled, da vjeruje njima, da je to super odrađeno.
Ugl. bitno da je bebica dobro i da raste.
Idući pregled za 4 tjedna, 3.4., na moj rođendan. 😊
🩷 7/2022
Cestitam na dobrim pregledima i zdravim bebicama! 🥰🥰
.
Maslačak_13 moja sogorica je u zadnjoj trudnoci imala gestacijski jer joj je pocetna glukoza bila 5.5. na ogtt. Nije morala niti na carski niti ranije roditi, rodila je u terminu i sve je super i s njom i s malim 😁 Samo se morala pikati doma da drzi pod kontrolom, mrvicu je korigirala prehranu ali nista drasticno. Jedino je rekla da je zbog toga imala cesce preglede, vodila se kao rizicna i morala je na neka predavanja o zdravoj prehrani.
.
AnnieP i mene je tako na zadnjem pregledu docekalo +3.5kg kad sam dobila spotanciju. Ali nemoj se sekirat puno jer sam se ja bas danas vagala i u zadnja 2 tjedna nisam ni grama dobila. Jedino sam izbacila sokove i mrvicu vise pazim sa slatkisima. Tak da se meni cini da u tom nekom periodu jednostavno skoce kile pa se stabilizira. Isto sam imala u tom periodu i napadaje gladi ali me to proslo pa pretpostavljam da je sve bilo vezano uz neki veci rast bebe/posteljice/tko zna cega... Za posteljicu drzim fige da se podigne do iduceg pregleda pa da mozes bezbrizno i aktivno dalje! 😊
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
I da, neki za vađenje OGGT kažu da bi trebalo jesti kao inače a ne par dana prije paziti što se jede i jesti ono što se inače ne jedem zbog toga jer se dobiju krivi rezultati. Keksolina razmislit ću pa se možda javim svojoj ginekologici ako mi može opet dati upitnicu za vađenje OGGT, nadam se da mi neće raditi problem oko toga jer bi opet htjela ponoviti test. Hvala na savjetu.
Slazem se s tim da je bolje jesti kao i inace da ne dobijes lazne rezultate, mislila sam mozda da si nesto bas slatko pojela pa je utjecalo. Nisam znala ovo sto Skakavac kaze da od pregladnjelosti skoci secer, mozda je do toga stvarno. Ja sam u prosloj trudnoci imala prvi secer poviseni, nisu me slali na indukciju. Rodila sam 40+3, krenulo je prirodno ali sam zavrsila na carskom jer se beba nije spustala. I bila je velika beba, ali i sad je opet kad nemam GD pa mislim da nije do toga... kada imas pregled?
Super za dobre preglede cure 🤗 ti si AnnieP imala pregled popodne, to dobijes barem kilu tijekom dana 😄
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
Sortiraj odgovore
Najstariji