Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    01. Ožujak 2025. 10:57

To sa amazonom sam saznala od proljetnica, ne bi se iskreno ni ja sjetila. Iako sam bila nešto uzimala ranije (onaj instant pot- isto dobra stvarčica). Da, na amazon.de sam uzela, al kasnije sam si mislila da sam vjerojatno mogla još i bolje proć da sam svaku stvar izvrtila po drugim amazonima, al eto  to sve ovisi kak vam se da. To sam radila kad sam hvatala taj instant pot, jer bi npr na de bio 120e, na španjolskom 100, a ja ga uzela npr. Na talijanskom za 88e. Tak da je i to dobra caka. A pogotovo jer ionako svaka stvar doalzi sama za sebe, a ja uzimam isključivo bez dostave. 

Onaj bugy board sam uzela bez neke recenzije, ima ih jako puno sličnih, gledala sam cijenu, ovaj sam dobila za 36 e https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0B5ZMGK2X?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image, al ovo što si ti gledala izgleda brutalno. Udobno i praktično jer se moze skoopiti, ali je i cijena poveća, ne bi dala toliko za to jer ni ne znam hoće li nam to biti od koristi. 

Bravo moonchild na lijepom pregledu 🥰

Ja sam se isto odavno već prijavila na te radionice, sad idem u treçem mjesecu za koji tjedan pa ću pisat kak mi je bilo. Možda mi je draže da to sad odradim dok sam još pokretna kolko tolko, jer svakim danom mi postaje baš sve teže i teže, i bolnije. Nije mi tako bilo sa malim, ovaj dvojac me baš počeo rastezat i osjećam da su mi se organi siroti postiskali i teško mi je bit u vlastitoj kozi. Megyca, kak je tebi sad?

💙 5/2023

lolola13
    01. Ožujak 2025. 11:30

Hvala cure 😊 Bas mi je koma danas, za nis sam 🙈 mislim da neke 2 godine nisam imala nikakvu bolest i kud me sad nade. Bas osjetim da me zbog trudnoce jako umara, a kad jako kasljem je bebica dosta uznemirena i trbuh me malo steze 😅 
    .
    Lunolina na zadnjem pregledu me med sestra prijavila u sustav i par dana nakon toga me nazvala patronazna. Predstavila se, pitala me par pitanja o meni, bebi, rodilistu, planovima tipa za dojenje i tako. Ukratko mi neke stvari pojasila i bas smo imale lijepi razgovor. Rekla je onda doci k meni nekad u 4mj na upoznavanje, da mi isprica za dojenje, za prve dane s bebom, sto me ceka u bolnici i slicno. 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• moonchild
    01. Ožujak 2025. 11:47

Javit ću se u bolnicu pa ako neću biti prezadovoljna, otići ću u Harni 😀
    Sljedeći pregled mi je 31.3., pa tjedan iza toga anomaly, nadam se.
    Kaj se tiče kilaže, ja sam jaaaako sklona debljanju zato i treniram i trudim se dobro jesti. Zato me zanima, zasad imam istu kilažu, dobro se držim jer sam zatrudnila s par kila viška, ali me zanima kad krenu dolaziti kile? I nemam neki apetit iskreno, mislila sam da ću baš imati puno apetita, kako svi pričaju 😅 valjda beba nije gladna!

• Ania
    01. Ožujak 2025. 12:07

Bok cure, najprije čestitke na dobrim pregledima  
    .
    Super za tečajeve i info, prijavit ću se. Jedino za trudnički dz zg, već sam pisala, da mi nisu niš odg.prošli mj., moguće onda da daju prednost onima koje  su u višim tj.trudnoće. Vidjet ću idući mjesec. Nadam se, jer ovako sam još neznalica o svemu.
    .
    Nego zna li možda netko info kako ide dogovor s patronažnom ako mi je gin. I dz u jednom gradu, a živim i rodit ću u zg-u? 

Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
    On 1982., normozoo., sve ok.
    10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
    5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
    7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
    1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
    Panorama - nizak rizik; curica :)

lolola13
    01. Ožujak 2025. 12:17

Ania

.
    Super za tečajeve i info, prijavit ću se. Jedino za trudnički dz zg, već sam pisala, da mi nisu niš odg.prošli mj., moguće onda da daju prednost onima koje su u višim tj.trudnoće. Vidjet ću idući mjesec. Nadam se, jer ovako sam još neznalica o svemu.
    .
    Nego zna li možda netko info kako ide dogovor s patronažnom ako mi je gin. I dz u jednom gradu, a živim i rodit ću u zg-u?

Kad je mene med sestra prijavljivala u sustav upisala je moju adresu pa me prema tome sustav dodijelio patronaznoj, ako sam to dobro povezala. Jer mi je gin u centru a zvala me patronazna iz doma zdravlja gdje sam po adresi.
    .
    Pa ako zivis u zagrebu pretpostavljam da imas adresu koju mozes dati svom gin i moguce da ce ti onda sustav tako po adresi dodijeliti. Mene nitko nije pitao adresu s osobne ili tako sto

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Megyca
    01. Ožujak 2025. 12:20

Heeej curke, ja danima pokusavam pisati ovdje i nema mi opcije uopce da odgovorim ikome i tek sad skuzim da mi se nesto azuriralo pa me odjavilo sa foruma🙊 
    Uglavnom nemam ni nesto previse pametno za reci, ja sam kooma zadnji tjedan, bila opet kod fizioterapeuta jer nisam mogla hodati od isijasa, boli me tj strasno pece zeludac sto god pojedem, uz to stalno neki bolovi u crijevima i blagi proljev.. nocu ne spavam, nocas sam od 4 ipo do 7 odspavala ajde, ma sve u svemu blaga katastrofa ali psihicki se iskreno bas dobro drzim i raspolozena sam i ne dam da mi srecu pokolebaju bolovi😂

Vidila sam ovu info za tecajeve, nisam to znala pa vam bas hvala na tome, zadranke ocete se vi prijaviti preko dz?
    Ovo za amazon ja sam sad narucila par sitnica ali preko muza u americi pa cemo vidit kakvo je kad donese, ali ima super stvari jeftinijih..

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

AnnieP
    01. Ožujak 2025. 12:34

katrin

Pozdrav cure, zao mi je sto ovako upadam. Citam vas od prvog dana i stvarno ste divne.
    Naime trudna sam 15+2 i od srijede me pati proljev. Jucer tokom dana mi je bilo ok pa nisam isla doktoru,ali citavu noc sam se opet ustajala na wc. Na hitnu ne bih isla jer nemam temperaturu niti ikakve bolove a opet bih si htjela pomoci da prode. Imate li neki savjet? Neki probiotik koji bih smjela piti?

Čestitam na trudnoći, pridruži nam se.
    Ja ne znam što se smije piti u takvoj situaciji.
    Ako ne prođe do ponedjeljka svakako nazovi ginekologa ili svog doktora pa da pitaš šta smiješ uzimati.
    Za sad probaj piti kupovnu vodu, čaj od šipka. Jedi bananu, rižu, dvopek.

🩷 7/2022

• katrin
    01. Ožujak 2025. 12:39

AnnieP

katrin

Pozdrav cure, zao mi je sto ovako upadam. Citam vas od prvog dana i stvarno ste divne.
    Naime trudna sam 15+2 i od srijede me pati proljev. Jucer tokom dana mi je bilo ok pa nisam isla doktoru,ali citavu noc sam se opet ustajala na wc. Na hitnu ne bih isla jer nemam temperaturu niti ikakve bolove a opet bih si htjela pomoci da prode. Imate li neki savjet? Neki probiotik koji bih smjela piti?

Ako ne prođe do ponedjeljka svakako nazovi ginekologa ili svog doktora pa da pitaš šta smiješ uzimati.

Hej, hvala ti. U ljekarnoj je gđa dala mužu biorela probiotik za trudnice da pijem 2 dnevno prva tri dana a kasnije po jednu. 
    Za sad sam dobro. Bez bolova i temperature i ja se osjecam dobro pa ne bih dizala paniku bezveze. 
    U svakom slučaju ako ne prođe do ponedjeljka javljam se doktoru. 😊

• Bananica80
    01. Ožujak 2025. 12:51

Ania

.
    Super za tečajeve i info, prijavit ću se. Jedino za trudnički dz zg, već sam pisala, da mi nisu niš odg.prošli mj., moguće onda da daju prednost onima koje su u višim tj.trudnoće. Vidjet ću idući mjesec. Nadam se, jer ovako sam još neznalica o svemu.
    .

Javljas se svojoj patronaznoj u gradu/cetvrti kojoj zivis. U Zg te info mozes naci online, a ako to nije slucaj za tvoj grad, lijecnik obiteljske medicine bi ti trebao znati reci koja je "tvoja" patronazna. Cesto se dogodi da tvoj ginekolog ili bolnica u kojoj rodis uopce ne dojave patronazi za tebe (iako bi kao trebali), pa onda taj "zadatak" pada na nas rodilje. Preporuke su javit se svojoj patronaznoj koji mjesec pred termin poroda. Ja sam u prosloj (u zg) se javila 2mj prije, i onda sam ju opet ja morala zvat - da sam rodila. Ima ih stvarno super i azurnih a ima ih i da ti moras stalno zvat i pitat... 

3/2024 💙

AnnieP
    01. Ožujak 2025. 12:58

katrin

AnnieP

katrin

Hej, hvala ti. U ljekarnoj je gđa dala mužu biorela probiotik za trudnice da pijem 2 dnevno prva tri dana a kasnije po jednu.
    Za sad sam dobro. Bez bolova i temperature i ja se osjecam dobro pa ne bih dizala paniku bezveze.
    U svakom slučaju ako ne prođe do ponedjeljka javljam se doktoru. 😊

Nadam se da će proći što prije. 😊
    Kakva ti je trudnoća, kako si? Znaš li što nosiš?

🩷 7/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.