Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • katrin
    01. Ožujak 2025. 13:04

AnnieP

katrin

AnnieP

katrin

Pozdrav cure, zao mi je sto ovako upadam. Citam vas od prvog dana i stvarno ste divne.
    Naime trudna sam 15+2 i od srijede me pati proljev. Jucer tokom dana mi je bilo ok pa nisam isla doktoru,ali citavu noc sam se opet ustajala na wc. Na hitnu ne bih isla jer nemam temperaturu niti ikakve bolove a opet bih si htjela pomoci da prode. Imate li neki savjet? Neki probiotik koji bih smjela piti?

Čestitam na trudnoći, pridruži nam se.
    Ja ne znam što se smije piti u takvoj situaciji.
    Ako ne prođe do ponedjeljka svakako nazovi ginekologa ili svog doktora pa da pitaš šta smiješ uzimati.
    Za sad probaj piti kupovnu vodu, čaj od šipka. Jedi bananu, rižu, dvopek.

Hej, hvala ti. U ljekarnoj je gđa dala mužu biorela probiotik za trudnice da pijem 2 dnevno prva tri dana a kasnije po jednu.
    Za sad sam dobro. Bez bolova i temperature i ja se osjecam dobro pa ne bih dizala paniku bezveze.
    U svakom slučaju ako ne prođe do ponedjeljka javljam se doktoru. 😊

Nadam se da će proći što prije. 😊
    Kakva ti je trudnoća, kako si? Znaš li što nosiš?

U početku sam imala mučnine koje su nedavno prestale. A ovako se super osjecam. Imala sam prošle godine u 8mj spontani pa se sad malo više pazim. 
    Jos ne znamo spol idem na iduci pregled 17.03. biti cu 17+4 tada pa možda vidimo.  😊

• Tinchilina
    01. Ožujak 2025. 13:24

Moonchild, ja sam.do cca 18 tj bila cak i u minusu 1 kg, i od onda mi je krenuo tek i naglo debljanje, sad sam veç na više od 6 kila, a evo to sam sve skupila u zadnjij mjesec i pol. Nadam se da neće ovim tempom nastaviti i dalje, jer to ispada kila po tjednu 😅🫣

💙 5/2023

• Tinchilina
    01. Ožujak 2025. 13:28

Megyca, baš mi je žao da se tako patiš :( jesi bila kod doktora to za crijeva i proljev isto? Mene spašava ovaj magnezij al sumnjam da bi ti to bilo dobro ako imaš proljev :( nadam se da će ti se to brzo ustabiliti 🤞

💙 5/2023

• Ania
    01. Ožujak 2025. 14:07

Bananica80

Ania

Bok cure, najprije čestitke na dobrim pregledima
    .
    Super za tečajeve i info, prijavit ću se. Jedino za trudnički dz zg, već sam pisala, da mi nisu niš odg.prošli mj., moguće onda da daju prednost onima koje su u višim tj.trudnoće. Vidjet ću idući mjesec. Nadam se, jer ovako sam još neznalica o svemu.
    .
    Nego zna li možda netko info kako ide dogovor s patronažnom ako mi je gin. I dz u jednom gradu, a živim i rodit ću u zg-u?

Javljas se svojoj patronaznoj u gradu/cetvrti kojoj zivis. U Zg te info mozes naci online, a ako to nije slucaj za tvoj grad, lijecnik obiteljske medicine bi ti trebao znati reci koja je "tvoja" patronazna. Cesto se dogodi da tvoj ginekolog ili bolnica u kojoj rodis uopce ne dojave patronazi za tebe (iako bi kao trebali), pa onda taj "zadatak" pada na nas rodilje. Preporuke su javit se svojoj patronaznoj koji mjesec pred termin poroda. Ja sam u prosloj (u zg) se javila 2mj prije, i onda sam ju opet ja morala zvat - da sam rodila. Ima ih stvarno super i azurnih a ima ih i da ti moras stalno zvat i pitat…

Super, hvala ti puno za info. :) Nisam znala da to tako ide, potražit ću onda online zg i javiti se.

Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
    On 1982., normozoo., sve ok.
    10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
    5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
    7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
    1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
    Panorama - nizak rizik; curica :)

• greta10
    01. Ožujak 2025. 15:49

Tincilina ja imam plan to prije namontirat na kolica dok su jos njena pa je tak mic po mic navikavat na to, ono u setnji kad nece vise hodat a nece ni kolica🤷‍♀️ morat ce se nekak naviknut. 

Curica 6/23 🩷

• Tinchilina
    01. Ožujak 2025. 16:16

Mi nismo više baš u kolicima pa nemam baš priliku, al nije ti to uopće loša ideja, mogu ih izvadit pa kao fore radi po dvorištu ili po ulici vozat na tome. Super si se sjetila. 💪

💙 5/2023

petrucika
    01. Ožujak 2025. 16:54

Prijavljujem kontrakcije ne kao samo grcenje nego mi iskoci lopta i to na desno beba mi je na toj strani onako cjela lopta tvrda!! Jel ima vas jos s takvim vec pravim bh?? 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Emma05
    01. Ožujak 2025. 17:41

Megyca

Heeej curke, ja danima pokusavam pisati ovdje i nema mi opcije uopce da odgovorim ikome i tek sad skuzim da mi se nesto azuriralo pa me odjavilo sa foruma🙊
    Uglavnom nemam ni nesto previse pametno za reci, ja sam kooma zadnji tjedan, bila opet kod fizioterapeuta jer nisam mogla hodati od isijasa, boli me tj strasno pece zeludac sto god pojedem, uz to stalno neki bolovi u crijevima i blagi proljev.. nocu ne spavam, nocas sam od 4 ipo do 7 odspavala ajde, ma sve u svemu blaga katastrofa ali psihicki se iskreno bas dobro drzim i raspolozena sam i ne dam da mi srecu pokolebaju bolovi😂

Vidila sam ovu info za tecajeve, nisam to znala pa vam bas hvala na tome, zadranke ocete se vi prijaviti preko dz?
    Ovo za amazon ja sam sad narucila par sitnica ali preko muza u americi pa cemo vidit kakvo je kad donese, ali ima super stvari jeftinijih..

Baš mi je žao da su ti leđa loše, suosjećam. Moja su operirana već. 
    .
    Za DZ ja hoću sigurno ali ću sacekati toplije vrijeme da malo virusi popuste. Možda svibanj. Kažu da je bolje što kasnije, da informacije budu što svježije. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Megyca
    01. Ožujak 2025. 17:54

Tinchilina a u srijedu mi je pregled kod gin pa cu viditi sto dr kaze, mislim nije to sad ono strasno nesto al stalno je prisutna bol u zelucu i crijevima kao da sam nesto lose pojela a nisam, doslovno sto god pojedem je tako

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

AnnieP
    01. Ožujak 2025. 18:38

katrin

AnnieP

katrin

AnnieP

katrin

Pozdrav cure, zao mi je sto ovako upadam. Citam vas od prvog dana i stvarno ste divne.
    Naime trudna sam 15+2 i od srijede me pati proljev. Jucer tokom dana mi je bilo ok pa nisam isla doktoru,ali citavu noc sam se opet ustajala na wc. Na hitnu ne bih isla jer nemam temperaturu niti ikakve bolove a opet bih si htjela pomoci da prode. Imate li neki savjet? Neki probiotik koji bih smjela piti?

Čestitam na trudnoći, pridruži nam se.
    Ja ne znam što se smije piti u takvoj situaciji.
    Ako ne prođe do ponedjeljka svakako nazovi ginekologa ili svog doktora pa da pitaš šta smiješ uzimati.
    Za sad probaj piti kupovnu vodu, čaj od šipka. Jedi bananu, rižu, dvopek.

Hej, hvala ti. U ljekarnoj je gđa dala mužu biorela probiotik za trudnice da pijem 2 dnevno prva tri dana a kasnije po jednu.
    Za sad sam dobro. Bez bolova i temperature i ja se osjecam dobro pa ne bih dizala paniku bezveze.
    U svakom slučaju ako ne prođe do ponedjeljka javljam se doktoru. 😊

Nadam se da će proći što prije. 😊
    Kakva ti je trudnoća, kako si? Znaš li što nosiš?

U početku sam imala mučnine koje su nedavno prestale. A ovako se super osjecam. Imala sam prošle godine u 8mj spontani pa se sad malo više pazim.
    Jos ne znamo spol idem na iduci pregled 17.03. biti cu 17+4 tada pa možda vidimo. 😊

Žao mi je zbog spontanog.
    Drago mi je da su mučnine prestale. Uživaj u trudnoći, nemoj se puno stresirati i razmišljati. Dan po dan.
    Mogla bi na idućem pregledu saznati spol. 😊

🩷 7/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.