Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hulala18
    14. Prosinac 2023. 10:51

Lela91

E i je li netko od vas koje ste nazalost imale spontane vadio nalaz za antifosfolipidni sindrom? Znaci pitao me tehnicar ako su me i na to poslali, a meni prvi glas! Nisam znala ni o cemu se radi. 🤷‍♀️

Jesam ja nešto oko toga, to ti je u stvari na stečenu trombofiliju. Bilo je sve uredno, osim lupus antikoagulansa koji je bio blago pozitivan (nema veze sa onom Lupus bolesti, već baš sa tim sindromom ja mislim, jedna od stavki), pa sam ponavljala i sljedeći mi je bio negativan. Treći put nikad više nisam radila 🤣 Pokrivena sam injekcijama svakako, a van trudnoće, ko ga šiša 🤣

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

Martina1931
    14. Prosinac 2023. 11:05

Lela, PV Inr je stavka koja se prati za ljude koji su na antikoagulatnoj terapiji...pretpostavljam da ti nisi na nicemu pa onda to nije nesto s cime bi se trebala zamarati😂
    Ovo za antifosfolipidni sindrom sam ja sve vadila ljetos nakon drugog spontanog i tocno me zabolila neka stvar sto je netko mislio da to nije razlog mojih spontanih. Doslovno mi je gin pustila uputnicu na kojoj je pisalo obrada za trombofiliju i dosla u vinogradsku gdje su negodovali kakva je to uputnica. Sta oni znaju sta sve trebaju blabla
    I tu sam ja bila malo drska, rekla sam sta sam sve prosla i da zelim apsolutno sve da mi se uradi inace cu ili krenut plakat i sjest na pod ili vristat od nemoci i bijesa. 😅 imam hrpu stavki koje sam vadila, mogu ti i slikati ako zelis. Sve mi je bilo uredno osim 2mutacije koje su nasljedne. Otisla nakon toga do hematologa s tim nalazima i onda mi je on propisao heparin u iducoj T.

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Tejkili
    14. Prosinac 2023. 11:41

Lela91

Zna li netko što znači ovaj nalaz? Zašto mi je ovo drugo Low? To je protrombinsko vrijeme. Ima li netko iskustva prije nego pocnem panicno zvati okolo. 😅
    https://ibb.co/dcnMv7Y

Identican nalaz sam ja dobila jucer, isto mi je to snizeno. Pise na netu da se kod zdravih osoba koje ne uzimaju neku antikoagulantnu terapiju ta vrijednkst treba kretati oko 1, tako da nemam pojma zasto je ref.vrijednost od 2🤷🏻‍♀️

Lela91
    14. Prosinac 2023. 11:45

Martina1931

Lela, PV Inr je stavka koja se prati za ljude koji su na antikoagulatnoj terapiji…pretpostavljam da ti nisi na nicemu pa onda to nije nesto s cime bi se trebala zamarati😂
    Ovo za antifosfolipidni sindrom sam ja sve vadila ljetos nakon drugog spontanog i tocno me zabolila neka stvar sto je netko mislio da to nije razlog mojih spontanih. Doslovno mi je gin pustila uputnicu na kojoj je pisalo obrada za trombofiliju i dosla u vinogradsku gdje su negodovali kakva je to uputnica. Sta oni znaju sta sve trebaju blabla
    I tu sam ja bila malo drska, rekla sam sta sam sve prosla i da zelim apsolutno sve da mi se uradi inace cu ili krenut plakat i sjest na pod ili vristat od nemoci i bijesa. 😅 imam hrpu stavki koje sam vadila, mogu ti i slikati ako zelis. Sve mi je bilo uredno osim 2mutacije koje su nasljedne. Otisla nakon toga do hematologa s tim nalazima i onda mi je on propisao heparin u iducoj T.

Pa ako ti se da, mozes poslikati. Ja sam vise luda s tim doktorima. Sve moras sam istrazivat, kopat i mucit se. Evo za ta antifosfolipidna nisam nikad ni cula u zivotu. Stvarno vise ne znam kome da vjerujem. 🙄
    A uz te neke dijagnozice koje sam skupila tokom godina, nadam se da nisam jos i te srece za trombofiliju. 
    Nemam pojma. Nisam mislila s obzirom na dijagnozu da cu tako brzo ostat trudna, a i pokusavali smo neko vrijeme pa nisam pozurila s tim nalazima. Sad se nadam samo da ce sto prije doci. Iako oni meni svi tvrde da se spontani zbog trombofilije desavaju u kasnijim tjednima. Al to sve sad objesi macku o rep. Nikom vise nista ne vjerujem. 
    Ima li koja za preporucit dobrog privatnog ginekologa u Zg? 

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Lela91
    14. Prosinac 2023. 11:46

Ili u Ri. Iako sam ih tu vecinu prosla. 😅

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

korni
    14. Prosinac 2023. 11:56

Lela91 oko nalaza ti ne mogu pomoći, jer ne znam ništa o tome, ali ako pomaže info, ja sam već dugo u poliklinici Fem Point (kod kampusa na trsatu) i stvarno sam zadovoljna :)

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• manu11
    14. Prosinac 2023. 11:57

Bokic curke, javljam se i ja s pregleda, sve je super i bebica je malo veca 🥰 imam samo pojacan iscjedak ali kaze doktorica to je klasicna leurokhea ☺️

09.09.2023 ➕❤️
    03.05.2024 👶🏻🥳💞

• Hulala18
    14. Prosinac 2023. 12:00

Lela91

Martina1931

Lela, PV Inr je stavka koja se prati za ljude koji su na antikoagulatnoj terapiji…pretpostavljam da ti nisi na nicemu pa onda to nije nesto s cime bi se trebala zamarati😂

Pa ako ti se da, mozes poslikati. Ja sam vise luda s tim doktorima. Sve moras sam istrazivat, kopat i mucit se. Evo za ta antifosfolipidna nisam nikad ni cula u zivotu. Stvarno vise ne znam kome da vjerujem. 🙄
    A uz te neke dijagnozice koje sam skupila tokom godina, nadam se da nisam jos i te srece za trombofiliju.
    Nemam pojma. Nisam mislila s obzirom na dijagnozu da cu tako brzo ostat trudna, a i pokusavali smo neko vrijeme pa nisam pozurila s tim nalazima. Sad se nadam samo da ce sto prije doci. Iako oni meni svi tvrde da se spontani zbog trombofilije desavaju u kasnijim tjednima. Al to sve sad objesi macku o rep. Nikom vise nista ne vjerujem.

Sve zavisi, nažalost, iako sam ja lično imala u 22 nedelji spontani sa urođenom trombofilijom, što potvrđuje to pravilo. Nemam iskustvo sa ranim pobačajima (nadam se da će tako i ostati). 
    Ali ne brini, odradila si, rana trudnoća si, nalazi će stići brzo. 
    Mislim taj sindrom je rijedak što ga baš spominješ, velika većina što smo na Clexane injekcijama imamo te blaže, urođene, trombofilije, ne te stečene i vjeruj da to nije neko stanje mimo trudnoće i da velika većina ljudi ima nešto što nikad i ne sazna. Rasprostranjeno je jako. A u trudnoći, eto Bogu hvala na injekcijama ❤️

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

Lela91
    14. Prosinac 2023. 12:16

korni

Lela91 oko nalaza ti ne mogu pomoći, jer ne znam ništa o tome, ali ako pomaže info, ja sam već dugo u poliklinici Fem Point (kod kampusa na trsatu) i stvarno sam zadovoljna :)

Kod Đorđevica, da. Bila sam kod njega par puta, sad me zadnji put strasno nazivcirao oko endometrioze pa sam i njega prekrizila. Iako ne mogu rec, do tad mi je bio super. Bas je drag i njezan. 😊
    Sad sam trenutno kod Salamonke u Opatiji. Ona mi je s malom vodila trudnocu do komplikacija i onda me poslala kod Finderlea jer nije znala vise sto bi sa mnom. 😅

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Lela91
    14. Prosinac 2023. 12:19

Hulala18

Lela91

Martina1931

Sve zavisi, nažalost, iako sam ja lično imala u 22 nedelji spontani sa urođenom trombofilijom, što potvrđuje to pravilo. Nemam iskustvo sa ranim pobačajima (nadam se da će tako i ostati).
    Ali ne brini, odradila si, rana trudnoća si, nalazi će stići brzo.
    Mislim taj sindrom je rijedak što ga baš spominješ, velika većina što smo na Clexane injekcijama imamo te blaže, urođene, trombofilije, ne te stečene i vjeruj da to nije neko stanje mimo trudnoće i da velika većina ljudi ima nešto što nikad i ne sazna. Rasprostranjeno je jako. A u trudnoći, eto Bogu hvala na injekcijama ❤️

Ajme meni! Uzasno mi je zao. Ne mogu ni zamisliti koja je to bol. 🥺
    Ali da, sva sreca na injekcijama i da imas prekrasnu curicu i jos jednu bebu na putu. Jaka si! ❤️

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.