Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Perpetua
    05. Prosinac 2023. 18:40

Hulala18

A ja ne mogu tako precizno znati, baš dosta variram. Ne samo ujutru - veče kao svi, iako me nerviraju što će mi kilazu voditi noću, kad su kasno pregledi privatno, ja znam i 2kg razlike imati nekad, a pravilno je ujutru se vagati.
    Imam varijacije i u raznim danima, opet zavisno jesam li bila gica, normalna ili nešto baš kao ptica jela. Tako da ću voditi svoju neku računicu jutarnju, mimo doktora.

Ja se i vazem doma ujutro i to uzimam kao relevantno. U prošloj trudnoci se nisam htjela vagati doma (imala sam davno nezdravi odnos s prehranom i vježbanjem i otad generalno izbjegavam vagu) pa sam se onda vagala samo kod doktorice, ali u ovoj mi je ok povremeno stati na vagu i onda doktorici samo kažem koliko sam dobila.

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

• Hulala18
    05. Prosinac 2023. 18:58

bopsich

MalaBubamara čestitam na urednom nalazu i na curici 💖🎉🩷
    Hulala ja sam se odlučila za Veritas jer je jedini pokrivao sve za blizance, ali mislim da je inače svejedno kad je jedno dijete.
    .
    Kad smo kod testova, meni su maloprije stigli nalazi Veritasa. Sve je uredno, nema nikakvih anomalija, i pokazuje nam Y kromosom što znači da nam stiže barem jedan dječak 🩵😅 Sad navijamo da se druga beba što prije pokaže i da bude ipak jedna curica 😅
    Ali neka je meni nalaz uredan, lako ćemo za spolove 😊❤️

Navijam da druga bude curica 🥳🥳 Super za uredan nalaz ☺️☺️

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

• Hulala18
    05. Prosinac 2023. 19:01

korni

M-P

Za te prenatalne testove, ne znam.. ima raznih misljenja. Ja poznajem cure i koje su radile nifty i panoramu i veritas
    I svima je sve okej i tocno.. tako da ima svakakvih iskustava. Ja osobno nekako mislim da su to ipak jakooo skupi testovi i da bi takvu anomaliju svaki trebao pokazat ako postoji mogucnost za nju.
    Ja cu raditi nifty jer to ima moja gin.

Razlika izmedju testova je što ne testiraju svi na isto, odnosno čak i sam nifty ima 3 paketa (ako se ne varam). One "uobičajene" trisomije (down, edwards i patau) testiraju svi, a onda neki imaju još dodatne trisomije, aneuploidije i mikrodelacije kromosoma, itd. Zato im se cijena i razlikuje. Npr.qualified 360 je najskuplji i najopširiniji glede testiranja. Ginekolozi preporučuju one s kojima rade naravno. Ne bih htjela da mislite da pametujem, nego samo prenosim ono šta sam iskopala kroz svoje istraživanje 😅 ako koja zna koju dodatnu info, pucajte 😁

Tako sam i ja nešto istražila, s tim da ja radim taj osnovni Basic test, gdje isto obuhvataju svi. Pa mi ono bilo neshvatljivo zašto su svi u jednom cjenovnom rangu, a Veritas dosta iznad, pa sam vidjela da jer to jer ima svoju laboratoriju, a ostali nekako posrednički to rade, tako nešto. Mislim ovi na tržištu BiH što su. Ali vjerujem da je i Nifty sasvim korektan, mislim to je čak prvi test da sam ja ikad čula za prenatalni. Vidjecemo još sa ginekologom. Ali vjerujem ako ja kažem da sam dogovorila tu, ne znam da će sad on mene da odgovara na drugo. 

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

korni
    05. Prosinac 2023. 19:11

Hulala ma neće te sigurno nagovarati na drugi test. Samo je bitno da ima ugovor s njima, tako da možeš kod nje krv izvaditi i da ona moze poslati na testiranje (barem je tako tu kod nas). Na kraju krajeva, mi ga plaćamo i naša je odluka. Kod mog ginekol.se može npr samo nifty i panorama, sve drugo moram drugdje. 
    Šta god odlučile, nalazi će biti uredni i moći ćemo se malo opustiti 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• malaBubamara123
    05. Prosinac 2023. 19:19

Bopsich, čestitke na urednom nalazu 

Hvala svima na čestitkama 

Ja sam radila nifty jer sam odradila par pregleda u Mazalin poliklinici i oni provode nifty pa reko kad sam već sve odradila tamo budem i to. Pričala sam s doktorom tamo i rekao je da su Panorama, Nifty i Veritas po njemu najbolji, ali da je danas sve to dosta dobro razvijeno i precizno da će svaki pokazat nalaz sukladno situaciji. 

M-P
    05. Prosinac 2023. 19:33

malaBubamara123

Ja sam radila nifty jer sam odradila par pregleda u Mazalin poliklinici i oni provode nifty pa reko kad sam već sve odradila tamo budem i to. Pričala sam s doktorom tamo i rekao je da su Panorama, Nifty i Veritas po njemu najbolji, ali da je danas sve to dosta dobro razvijeno i precizno da će svaki pokazat nalaz sukladno situaciji.

Da slazem se. 
    Isto nor sto je meni receno da ako nemas nekih proslih losih iskustava, pobacaja itd. Srednji paket je sasvim okej. Sto se tice plus paketa ja bi nekako najrade to, s opet mi svi govore da hrpa tih drugih anomalija koje su navedene
    Pod tim plus su ili nespojive sa zivotom ili bi dovele do pobacaja .. tako da ajd ti sad budi pametan 😂 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

M-P
    05. Prosinac 2023. 19:34

Nego Bopsich cestitaaaam .. prvo na urednim nalazima a onda i na jednom zasad djecaku .. 🤭🤭❤️❤️❤️❤️

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

M-P
    05. Prosinac 2023. 19:36

korni

Hulala ma neće te sigurno nagovarati na drugi test. Samo je bitno da ima ugovor s njima, tako da možeš kod nje krv izvaditi i da ona moze poslati na testiranje (barem je tako tu kod nas). Na kraju krajeva, mi ga plaćamo i naša je odluka. Kod mog ginekol.se može npr samo nifty i panorama, sve drugo moram drugdje.
    Šta god odlučile, nalazi će biti uredni i moći ćemo se malo opustiti 🤗

Slazem se s ovim.. vec se i ja osjecam lose jer tak ljudi me ispituju kak to da si se za to odlucila, pa ne bi valjda pobacila, s tim samo izazivas losu srecu.. itd … odma me neka nervoza uhvati .. bas se osjecam lose 😵‍💫

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

• malaBubamara123
    05. Prosinac 2023. 19:41

M-P

malaBubamara123

Da slazem se.
    Isto nor sto je meni receno da ako nemas nekih proslih losih iskustava, pobacaja itd. Srednji paket je sasvim okej. Sto se tice plus paketa ja bi nekako najrade to, s opet mi svi govore da hrpa tih drugih anomalija koje su navedene
    Pod tim plus su ili nespojive sa zivotom ili bi dovele do pobacaja .. tako da ajd ti sad budi pametan 😂

Ja sam uzela plus, i iskreno i srednji bi bio dovoljan, čak mi je i dr kao taj preporučio, al ja reko ma dajte sve, jer dobijes pobrojano tolko toga a pored toga piše čak i da nemaju referencu uopće za to kolko je mala vjerojatnost da se to desi, tak da ono, znam za ubuduće, al na prvom se sve uči još tak da sad znam za drugo

ITM
    05. Prosinac 2023. 19:43

Bopsich čestitam na dobrom pregledu i barem jednom dječaku 💙
    M-P koliko god možeš makni se od takvih komentatora... Grozno je za čut, pogotovo kad te uvati nervoza dok čekaš rezultate. Mislim da ćeš sigurno biti mirnija kad rezultati stignu i potvrde da je sve u redu 🤗

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.