Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Freya1
    21. Studeni 2023. 16:37

MarTina=)

Imam neka banalna pitanja 😁
    U kojem ste tjednu radile prvi uzv?
    Koje simptome ste imale u petom/šestom tjednu?
    Kada su krenule mučnine?
    Je li neka od vas uzela onaj dnevnik koji trudnice dobiju u DM-u?

Mene je dr na prvi UZV narucila 2 tjedna nakon sto nisam dobila. Međutim, meni je pocelo smeckasto krvarenje pa sam ju zvala i otisla ranije kako bih dobila terapiju. Tako da prvi pravi pregled kod nje imam sutra kada cu dobiti trudnicku knjizicu. U međuvremenu sam otisla privatno samo da mi kaze da se cuje srce :)
    Nemam bas simptome osim bolnih grudi, tu i tamo zgaravice i prije nekada mucnina na mahove. Imala sam jako intenzivan njuh, ne znam imam li ga jos ali sam naviknula ili mi je to prestalo :D
    Nisam uzela taj dnevnik, di se to trazi, na blagajni ili? haha

MarTina=)
    21. Studeni 2023. 16:42

Hvala za odgovore. :) Meni se ne žuri za UZV, bolje da čekam nego da se ništa ne vidi, ali mi nije jasno zašto me nisu poslali raditi betu. I zato sam zapravo nestrpljiva i vjerom se držim u tome da sve ide dobro.

Za DM, zapravo ne znam ni ja, zato i pitam. Svi koji su u programu vjernosti imaju pravo na paket prije i poslije poroda. Ali ne znam trebaju li kakvu potvrdu ili samo dođeš s karticom i kažeš da si trudna. Zato i pitam, jer na stranicama nisam našla info. 

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

• Freya1
    21. Studeni 2023. 16:50

MarTina=)

Hvala za odgovore. :) Meni se ne žuri za UZV, bolje da čekam nego da se ništa ne vidi, ali mi nije jasno zašto me nisu poslali raditi betu. I zato sam zapravo nestrpljiva i vjerom se držim u tome da sve ide dobro.

Za DM, zapravo ne znam ni ja, zato i pitam. Svi koji su u programu vjernosti imaju pravo na paket prije i poslije poroda. Ali ne znam trebaju li kakvu potvrdu ili samo dođeš s karticom i kažeš da si trudna. Zato i pitam, jer na stranicama nisam našla info.

Nije uvijek potrebno vaditi betu. U pravilu se radi prvo kućni test i ako je pozitivan, ide se gin a onda on nakon pregleda odredi treba li ili ne treba vaditi betu

• dijana22
    21. Studeni 2023. 16:51

Cure moje ja danas prvi dan idem na posao poslije godišnjeg i obucem ja uniformu kad ono hlače me stišću donji dio trbuha toliko napuhnut ko da sam trudna 5 mj 🤣

10/23 biokemijska
    12/23 missed ab
    8/24 ➕️
    10/24 missed ab

• Freya1
    21. Studeni 2023. 16:52

dijana22

Cure moje ja danas prvi dan idem na posao poslije godišnjeg i obucem ja uniformu kad ono hlače me stišću donji dio trbuha toliko napuhnut ko da sam trudna 5 mj 🤣

ja vise te na kopcanje od uniforme ne nosim nego samo na gumu jer me isto sve steze haha

• dijana22
    21. Studeni 2023. 16:54

MarTina=)

Ja sam išla privatno vaditi betu sa 5 tj jer sam bila znatiželjna a sa 5+6 sam radila prvu uzv gdje se vidjela samo gestacijska vrećica, sljedeću uzv imam za tjedan dana
    Što se tiče simptoma ja nemam skoro nikakve a danas mi je 7 tj.grudi su mi tu i tamo bolne,bilo mi je par puta mučno navečer i to je to.
    Jedino me zna ponekad ono baš zaboljeti u trbuhu i to je to 

10/23 biokemijska
    12/23 missed ab
    8/24 ➕️
    10/24 missed ab

• dijana22
    21. Studeni 2023. 16:55

Freya1

dijana22

ja vise te na kopcanje od uniforme ne nosim nego samo na gumu jer me isto sve steze haha

Morat ću uniformu prekrojiti 🤣

10/23 biokemijska
    12/23 missed ab
    8/24 ➕️
    10/24 missed ab

MarTina=)
    21. Studeni 2023. 16:55

Hvala, Freja! 
    Mislila sam da to ide uvijek, jer sam po komentarima posvuda toliko puta vidjela da ljudi vade betu. 🤭

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

leaa96
    21. Studeni 2023. 17:01

MarTina=)

Žene, pozdravljam vas! S vjerom se uključujem u ljetne bebe 🙏🏼
    Od plusića je prošlo tjedan dana. Ginekologinja nije bila u ordinaciji do jučer, zamjenska je rekla da dođem samo ako je hitno. Moja gin naručila me za 1.12. Nije me poslala raditi betu. Aplikacija kaže: 5 tjedana i 6 dana. Imam duži ciklus, ovulacija je bila 21. dan, tako da ja sama sebi brojim da će sutra biti pravih 4 tjedna trudoće.
    I molim se i nadam da je sve dobro. 😊

Hej Martina, dobrodošla. Mi smo tu negdje s terminom, pretpostavila bih. Drzim palceve da bude sve okej❤️ 

👩🏼27, blagi pcos
    👱🏼‍♂️28, oligoastenozoospermia
    16.11.’23. ➕

pistacija13
    21. Studeni 2023. 17:04

Hej žene! 
    Čitam vas danas cijeli dan, ali nikako da se javim.
    Moj prvi pregled će biti na 7+4 (po zadnjoj M) i također me dr. nije slala na betu. Mučnina nemam. Jedini trenutni simptomi su osjetljive grudi i grčići kao za vrijeme menge.
    .
    Moram se osvrnuti na ovo što pišete kako ste uplašene, zabrinute ili anksiozne zbog trudnoće i pregleda. Zbog toga i malo s odstojanjem čitam forum da me ne bi to povuklo, jer ja naime nemam nikakvih strahova. Prvih par dana sam bila super sretna i sada sam se priviknula na taj osjećaj i kao svaki drugi obični dan mi je. Ne razmišljam puno o pregledu niti samoj trudnoći, trudim se živjeti kako sam i do sada. Nisam pila, nisam pušila, redovno treniram, krećem se i jedem tri cjelovita obroka na dan, pijem vode oko 3 litre, šećem, čitam, radim... Općenito osjećam pozitivne vibre. Ne kažem da me u jednom trenutku neće oprati negativne emocije i zabrinutost, ali evo u ovom trenutku toga nema. Što je malo neobično za osobu koja je inače paničar i perfekcionist 😏 Zapravo, otkako sam saznala za trudnoću u glavi mi je stalno jedna misao: sve će biti dobro, moje tijelo je za ovo spremno i sve intuitivno zna. Neću dopustiti glavi da mi to upropasti ✌️ Odo sad u špeceraj, kiss

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.