Hvala ti puno Martina, to uopće nisam znala. Tko mi to mora odobriti, ustanova?
Da, ravnatelj ustanove u prinicpu.
Mene su poslali na medicinu rada, da dr da svoje misljenje. On je napisao da sam privremeno nesposobna za rad u zoni zracenja te rada sa covid i tuberkuloznim pacijentima. Podnijela sam zamolbu sa potvrdom gin da sam trudna te to misljenje od medicine rada. Cekala sam nekih 10ak dana da mi potvrde to
Da, za tebe je stvarno i logično da se to odobri.
Sad sam isto malo googlala, mislim da te nebi mogli staviti na šalter jer nemate istu placu.
Malo ću se raspitati, mislila sam na go pa na komplikacije ali zašto ne iskoristiti ovo ako uspijem jer ja sam u laboratoriju. Tu mogu možda navesti rad s infektivnim uzorcima, vađenje, hodanje po odjelima za ABS, kemikalije (tipa HCl) pa ćemo vidjeti.
Imam puno fibroadenoma u dojkama i bojim se da ce mi dojenje biti jako bolno i da cu imati problema s tim opcenito😬
Razumijem 🤗 Ako želiš savjet, ja bih se probala što manje unaprijed zamarati time i biti što otvorenija situaciji i vidjeti kako ti bude u stvarnosti. I probati otpustiti pritisak da je dojenje nešto što se mora i da ako ti bude jako bolno da ćeš ti morati ustrajati u tome. Ne mora se, stvarno. Ja jesam generalno za dojenje - kad ide, i mislim da jako dobro dođe educiranje oko toga i podrška i stručnjaka i okoline da bi se počelo/nastaviti dojiti (jer koliko još žena ima koje pomisle ili im netko kaže "mlijeko ti je slabo" ili "imaš premalo mlijeka", a npr. radi se o sasvim normalnim fluktuacijama ili normalnom uspostavljanju ponude i potražnje, ili o nekoj promjeni u djetetovom ponašanju koja nema veze zapravo s mlijekom, itd itd itd), ali isto tako mislim da je tu bitna i mama i njeno stanje i njene potrebe. Kompleksna je to tema jer je jako puno faktora zapravo uključeno u cijelu priču, ali samo želim reći - imat ćeš izbora, ne moraš biti prisiljena na neko prolaženje kroz groznu muku (ako se stvarno pokaže da je tako, a uopće ne mora biti). 🤗
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Freya, receno mi je da me mogu staviti na poziciju koja nije u skladu s mojim kvalifikacijama ali da mi moraju davat istu placu kao na poziciji inzenjera..
Po tome bi i ti trebala imati pravo na to, raspitaj se sa pravnom sluzbom svoje ustanove
Zasto ne iskoristiti nesto na sto imas pravo? :)
.
Perpetua, daleko sam ja od dojenja jos , ali kad bude vrijeme sigurno cu se educirati vise oko toga i potraziti strucniju pomoc/podrsku jer imam jako veliku zelju dojiti :)
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Freya, receno mi je da me mogu staviti na poziciju koja nije u skladu s mojim kvalifikacijama ali da mi moraju davat istu placu kao na poziciji inzenjera..
Po tome bi i ti trebala imati pravo na to, raspitaj se sa pravnom sluzbom svoje ustanove
Zasto ne iskoristiti nesto na sto imas pravo? :)
.
Perpetua,daleko sam ja od dojenja jos , ali kad bude vrijeme sigurno cu se educirati vise oko toga i potraziti strucniju pomoc/podrsku jer imam jako veliku zelju dojiti :)
Razumijem, da… hvala ti 😊
https://ibb.co/QX694dH
Ali je razlika jer komplikacije isplacuje hzzo a tebe isplacuje bolnica jel tako
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Znaci osoba koja radi u privatnom sektoru tesko da ce dobit to jer to isplacuje poslodavac ne hzzo... u drzavnoj sluzbi je to puno lakse tj puno laksa pozicija dok evo kad neko radi u privatnoj oni ce sve napravit da joj nadu drugu adekvatnu poziciju😏true... znaci uzas ..po meni su to svakako trebali dici komplikacije jer nije normalno da netko s 1000 e padne na 4200 kn uzas... a i ako se sve diglo trebalo se i to
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
https://ibb.co/QX694dH
Ali je razlika jer komplikacije isplacuje hzzo a tebe isplacuje bolnica jel tako
Tako je.
Da , 4200kn je jako jako malo i stvarno bi trebali to dizati. Prica je da i hoce. Znam da bi uskoro trebalo stupiti na snagu onih pola.godine sto ide u drugoj polovici porodiljnog da bi max cifra trebala biti 20 000kn, a ne 7ipo sto je do sada bilo 😅
Msm nije ni 7ipo lose naravno, super je..al eto valjalo bi se da podigne ta cifra pa tko ima i vecu placu od toga da dobije svoju prosjenu placu kao i inace
Ovo vrijedi za Hr samo, ne znam od kud je tko😬
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Znaci osoba koja radi u privatnom sektoru tesko da ce dobit to jer to isplacuje poslodavac ne hzzo… u drzavnoj sluzbi je to puno lakse tj puno laksa pozicija dok evo kad neko radi u privatnoj oni ce sve napravit da joj nadu drugu adekvatnu poziciju😏true… znaci uzas ..po meni su to svakako trebali dici komplikacije jer nije normalno da netko s 1000 e padne na 4200 kn uzas… a i ako se sve diglo trebalo se i to
Definitivno, ma trebalo bi dici i plaće i komplikacije i mirovine….
Ma pretpotstavljam da je u privatnom gotovo nemoguce, a nije bas ni da ce u državnoj potpisati s osmjehom na licu.
Ponekad kad tražiš svoja prava ispada da nisi normalan, treba se samo oglušiti na to…
Hej cure bok…ja sam sanjala da sam rodila curicu😁
Ni meni se tak neda ic na posao, bas mi je tlaka jer sam preumorna i nemam volje ni motivacije za nista…al s obzirom da nemam mučnine i da se osim umora relativno dobro osjećam blesavo bi bilo da ne radim i ne primam punu plaću. Tješim se da cu izdržati nekako pa ak mi bas full dopizdi tražit čuvanje trudnoce😅
Aaa, lijep san 🥰
Da, tak si i ja razmišljam
Znaci osoba koja radi u privatnom sektoru tesko da ce dobit to jer to isplacuje poslodavac ne hzzo… u drzavnoj sluzbi je to puno lakse tj puno laksa pozicija dok evo kad neko radi u privatnoj oni ce sve napravit da joj nadu drugu adekvatnu poziciju😏true… znaci uzas ..po meni su to svakako trebali dici komplikacije jer nije normalno da netko s 1000 e padne na 4200 kn uzas… a i ako se sve diglo trebalo se i to
Definitivno, ma trebalo bi dici i plaće i komplikacije i mirovine….
Ma pretpotstavljam da je u privatnom gotovo nemoguce, a nije bas ni da ce u državnoj potpisati s osmjehom na licu.
Ponekad kad tražiš svoja prava ispada da nisi normalan, treba se samo oglušiti na to…
Meni je dr medicine rada rekao da on suradjuje osim sa mojom ustanovom i sa dubravom i vinogradskom. Da on napise za zene bez obzira na struku da se moraju maknuti(sestre, laboranti, inzenjeri, fizio), i da su nesposobne za obavljati te pozicije i onda ravnatelji bolnice ih otpile.
Rekao mi je da je tipa da klaiceva odobrava to svojim trudnicama isl. Bas ovisi o ravnatelju. Moja je ravnateljica pa vjerujem da i to ima utjecaja😅
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji