Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AM13
    19. Ožujak 2024. 09:29

Thinkpurple a mi smo barem u dnevnim spavancima okej 🙈 znaci svaki dan se probudi u 5, uspijemo produzit do nekih 6, 6 i 20 i onda ide spavat 9:20, vecinom spava do 11 i onda nam je iduci spavanac oko 14:20 i spava do 16, vecinom to bude zapravo do nekih 15:40 i na spavanje navecer u 19h, sve je to vamo tamo pola sata. S time da vecinom ja s njim legnem, pa kad se krene meskoljit stavim ruku na njega pa se smiri, a ako ne legnem zna se probudit pa ga onda douspavam. Pokusavam pratit ww nekih 3:15h 🤷🏼‍♀️ Njega da se pita on bi bio budan i duze, bez ikakve nervoze, jednom sam ga pustila duze da vidim kakav ce bit, stavila ga u babybjorn da odem na wc, vratila se on spava, al nisam se jos odvazila pustat ga bas cijeli dan da ide spavat kad on zeli, nemam snage ni ja bas bit u pokretu s njim toliko u komadu 😂

• Buhaca
    19. Ožujak 2024. 09:30

thinkpurple0

Buhaca

Thinkpurple u novom babycenter katalogu su podloge za kolica baci pogled

Tnx bas gledam aeromoov…

Meni iskreno nije ni palo to na pamet, ali trebat će mi. Ručak imam korabicu koju još nije jela, batat i butter tikvu pa će nešto od toga biti. Njoj kupujem posebno povrće za nas me nije briga. Iako sam mišljenja da je to sve isto bez obzira di je kupljeno

• Tonkica1509
    19. Ožujak 2024. 09:40

Cordiso baš mi je žao malene. Nadam se da će brzo ozdraviti 🤞🏻
    Thinkpurple svaki dan na bazene da se umore obje 😂
    Nama evo napokon svi zubi izbili što su krenuli. Sad ih imamo 6. Dva donja i četiri gornja.
    Ne znam tko je pisao da se beba ljulja na sve 4 pa kao malo na bok. Tako se i moj L posjeo :) i tak se posjeda. Jedino što nije još skroz stabilan i pridržava se rukicama još uvijek. Fali mu snage jer je tenkić 😅 inače je po cijelom stanu. Što ću. Pijem ujutro kavu i pustim ga da obleti stan 3858362x i pazim da se pritom ne ubije. 
    Mislim da je petrica pisala za svoju papalicu. Eto isto kod nas. Nakon dugog razdoblja igranja, sad sjedi u hranilici i tamani. Možda koja mrvica ostane za njim. I kroz dan skroz smanjio dojenje, kao međuobrok mu je više, malo da se nadopuni. Nisam mislila da će mi teško pasti, ali malo mi fali 😅 noću možda tri puta sisa, kako kada.
    Jedino što brljavi su bilo kakve kašice/gris/zobene. Nije fan i ne voli baš slatko. Voće ovako ok, ali voćne kašice i išta tog tipa, ne baš.
    Mi danas imamo zelene palačinke s blitvom i jabukom. Moram još neki prilog smislit jedino

Ally007
    19. Ožujak 2024. 09:47

Cordisoo i Pahuljka - drzite se! Da što prije ozdravite/izbije zubic do kraja.
    Takica - hvala za vježbice, probat ćemo i to. Makar, on ima snage da se doslovno pola minute drzi na 1 ruci dok drugom mlatara po zraku, tako da mislim da bi mogao puzati da zna (ne bi mu bilo teško tih par sekundi držat ravnotežu dok prebacuje s jedne ruke na drugu). A dobro, propuzat će valjda.
    Danas kuhamo - doručak marelica, suha šljiva, amaranth i zobene. Za ručak će biti bezmesni dan, kajgana s tikvicama. Sutra mu planiram dinstanu junetinu (na saft s povrćem) i grašak. Btw. Popust je na Twistshake sudje u MagicBaby 30%. Ja planiram kupiti onu termo posudicu za čuvanje topline hrane jer mi je pun kufer da se cijelo jutro ne mogu mrdnuti van jer njemu nakuhavam. Ide sve ljepše vrijeme. Tako da ubuduce planiram skuhati mu ručak dok on spava ujutro i stavit u tu posudicu, frendica kaže da drži toplinu 4-6h sigurno. Pa onda možemo i van, a kad se vratimo dočeka nas topli ručak. Na službenoj Twistshake stranici je 50% proljetni popust, ali je dostava za HR 16 eura pa mi se ne isplati (ako je nekome u EU povoljnije, provjerite si). 
    Sajam - ovo je možda glupo pitanje, ali kaj se ne može preko kolica samo tetra pelena prebaciti da se ne znoje 🤔? 
    Spavanje na trbuhu - ne vraćam ga uopće više. Navecer se sam uspava, uglavnom kad ga dodjem kontrolirati ga nadjem na trbuhu. Po noći obidje cijeli krevet i promijeni sve poze. Prvo smo ga okretali, onda smo shvatili da nema smisla. Računam da je vec velik i ima dobru kontrolu glave, tj snagu da je okrene. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    19. Ožujak 2024. 09:56

Jedan recept za dorucak:
    4 jaja, 450 grama jogurta, 120 grama brasna (moze zobeno, moze psenicno - kaj ste uveli), 150 grama sumskog voca (kaj ste uveli, ja sam stavila zdrobljene borovnice), pola zlicice praska za pecivo.
    Sve pomijesati u zdjeli u izliti u protvan cca 25x25, moze malo veci malo manji, samo ce ovisiti koliko ce vam biti visoko.
    Peci na 180 cca 25 min.
    Meni je super jer se zamrzava. Kad se dobro prohladilo narezala sam na komadice velicine prsta i stavila prvo na dasci u frizer pol h, a onda prebacila u vrecicu za zamrzavanje i kad zazelim ujutro mu izvadim po par “prutica”, treba im cca pol h da se odmrznu i budu spremni za jesti. Mi smo od ove smjese imali sigurno za negdje 7-8 obroka.

Netko me pitao kako uspjevam - evo ovako 😂 nadem nesto ceg mogu pripremiti vise i zamrznem, imam 5-6 jela zamrznutih pa samo vadim. Puno je lakse tako :)

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13
    19. Ožujak 2024. 10:27

Mi smo skroz prešli na dva spavanja
    Prvi ww 3 h, drugi 4 h. Sama je tako namjestila.
    Meni je susjeda pedijatrijskia sestra i baš je bila nekidan kod mene i pitala sam je za puzanje i posjedanje, s obzirom da smo mi očito daleko od toga. I baš ju je probala ona razvjezbat i kaže da je baš kruta, pa smo se naručili u fizijatra idući tjedan.
    Ja sam na kontroli s 3 mjeseca pitala imali možda hipertonus 🤣
    Jer je baš čvrsta, a okretala se sa 2.5 mjeseca.
    Svima koji ste bolesni, u zubicima želim brz oporavak, izdržite🤗

Pahuljka
    19. Ožujak 2024. 13:25

Petrica_92

Jedan recept za dorucak:
    4 jaja, 450 grama jogurta, 120 grama brasna (moze zobeno, moze psenicno - kaj ste uveli), 150 grama sumskog voca (kaj ste uveli, ja sam stavila zdrobljene borovnice), pola zlicice praska za pecivo.
    Sve pomijesati u zdjeli u izliti u protvan cca 25x25, moze malo veci malo manji, samo ce ovisiti koliko ce vam biti visoko.
    Peci na 180 cca 25 min.
    Meni je super jer se zamrzava. Kad se dobro prohladilo narezala sam na komadice velicine prsta i stavila prvo na dasci u frizer pol h, a onda prebacila u vrecicu za zamrzavanje i kad zazelim ujutro mu izvadim po par “prutica”, treba im cca pol h da se odmrznu i budu spremni za jesti. Mi smo od ove smjese imali sigurno za negdje 7-8 obroka.

Netko me pitao kako uspjevam - evo ovako 😂 nadem nesto ceg mogu pripremiti vise i zamrznem, imam 5-6 jela zamrznutih pa samo vadim. Puno je lakse tako :)

Hvala za ideju 🤗🤗
    Ak ti ne bude tesko s vremena na vrijeme nam napisi kakav receptic po mogucnosti za zamrzavanje. 
    Evo jedan nas Waffle od batata : cca 250g batata, 1-2 supene kasike heljdinog brasna ili nekog kojeg ste vec uvele (moze i brasno od orasastih plodova) 1 vece jaje ili 2 manja, cimet ili muskatni orascic, 1/2 kasicice kosovog ulja i peci na istom. Moze za zamrzavanje. Uz to jogurt ili namaz od orasastih. I mama ih tamani 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Mia2023
    19. Ožujak 2024. 16:32

Super su vam recepti, bravo za kuhanje! Samo ih slobodno pisite, ja ih spremam sve 😁
    Moj tamani, ali kasoce, komade nece nema sanse, pljuje ih van, kao d amu se gade radi face. Iduci tjedan krecemo s ruckom pa cu mu nuditi samo komade i nek se igra pa mozda prihvati napokon. Za dorucak ce ostati kasice za sada pa da barem nesto jede.
    Sunce ful je zagrijalo i razmisljam o kremama za suncanje. Imate neku preporuku? Gledala sam od Alphanove, cine mi se ok

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    20. Ožujak 2024. 08:25

Evo da se kratko javim, moja mala je prestala dojiti i piskiti. Inace smo u pedijatrice vadili krv, uzela je bris na respiratorne viruse i trebali smo na rtg al kako joj se pogorsalo, otisle smo na hitnu. Pustili su nas kuci, jaca viroza, nije zabrinjavajuce sta ne doji. Plus sta povraca tu sluz. Ugl presretna sam sta sam joj davala bocicu prosli tjedan jer jedino tako unese nesto tekucine, non stop ju nutkam, povuce po par gutljaja, piskila je 2 pelene u 24h. Tako da evo, pratimo. Trudimo se i guramo. Nema snage valjda za vuc. Meni se smanjilo mlijeko jer kad smo se vratili kuci s hitne, postalo je i meni lose i povracala sam cijelo popodne i dio noci, bas sam dehidrirala. Al uspijem izdojit malo mlijeka pa eto. Takvi su nam dani🙉.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Buhaca
    20. Ožujak 2024. 08:38

cordis00

Evo da se kratko javim, moja mala je prestala dojiti i piskiti. Inace smo u pedijatrice vadili krv, uzela je bris na respiratorne viruse i trebali smo na rtg al kako joj se pogorsalo, otisle smo na hitnu. Pustili su nas kuci, jaca viroza, nije zabrinjavajuce sta ne doji. Plus sta povraca tu sluz. Ugl presretna sam sta sam joj davala bocicu prosli tjedan jer jedino tako unese nesto tekucine, non stop ju nutkam, povuce po par gutljaja, piskila je 2 pelene u 24h. Tako da evo, pratimo. Trudimo se i guramo. Nema snage valjda za vuc. Meni se smanjilo mlijeko jer kad smo se vratili kuci s hitne, postalo je i meni lose i povracala sam cijelo popodne i dio noci, bas sam dehidrirala. Al uspijem izdojit malo mlijeka pa eto. Takvi su nam dani🙉.

Jadnica mala sve joj se sastavilo. Brz oporavak vam želim i jednoj i drugoj. I mi idemo danas do pedijatrice. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.