Ako za ručak dobro pojede nedajem joj bočicu, ali joj sljedeću dam ranije. Iz tog razloga stavljam na vagu kašicu prije poslije. Vodu pije relativno dobro.
Spavanje jednodjelna pidžama + poplun s tom da se izgura do gornje stranice kreveta.
Prehlada još traje malo je bolje. Danas po rasporedu imamo vježbice i ne znam da odemo ili ne
Hvala na infos cure, pomaze 🙏🏻
Ma da, stvarno super jede, prascic mali. Probat cu bocu kad se probudi pa kasniji dorucak 🙏🏻
Patlidzane radim u pecnici, narezem ga neoguljenog na komade velicine prsta u oblik trokuta, stavim malo maslinovog ulja i zacin bake mandice (zdrava verzija vegete, bez aditiva i dodataka, iz Tvornice zdrave hrane. Pekla sam 35 minuta na 180, i kad se ispeklo sam skinula koru. Razlog - ako pecem bez kore sve tri stranice “otvrdnu”, ovako ova strana koja je bila ispod kore bude socna mekana. Moze se sigurno i oguliti ranije.
Muffini: 400 grama mljevene puretine, 2 jaja, 100 grama ribane mozzarele. Prepec puretinu na tavi, ocijediti ulje i vodu koju meso pusti, pomijesati sa jajem i mozzarelom u posudi. Mozzarellu kupujem onu u kugli, gledala sam po deklaracijama da ima sto manje soli (al ima malo, jebiga. ja sam se vodila ovim clankom i zakljucila da mi je to okej u tim mini kolicinama: https://solidstarts.com/sodium-and-babies/. tako stavljam i maminu domacu pasiranu rajcicu u kojoj ima na 10 kg rajcice 20 grama soli - u mjeri u kojoj on pojede zaista mislim da nije stetno. al to je moje osobno misljenje, razumijem sva druga), i ispirem ju pod vodom.U muffin kalup u pecnicu 20-25 min na 180 stupnjeva.
Nama super nacin za unos mesa, posto sam ja anemicna oduvijek nekako posebno brinem da on unese dovoljno 🥲
Jos jedno - tranzicija na 2 spavanca
Vec 2 dana skroz uspjesno, budan 6-9, spava 9-11, budan do 14, spava 14-16, budan do 20.
Ono sto me zanima je kako postupiti u danima kada ne mozemo drzati taj ritam - tipa kad idemo na plivanje. Trening je u 10:20. Mogla bih ga tad u kolicima staviti 45 minuta prije plivanja (nece dulje u kolicima 🥲) ali bojim se bi li onda izdrzao ostatak dana sa samo jednim spavancem. A s druge strane, ne zelim da 6 dana u tjednu spava dvaput, i onda taj jedan dan triput 🥲 Generalno mi je super to plivanje ali kako ce mu se mijenjati ww bas vidim da ce nam postati termin problematican
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Belinda bas je kako kad sa spavanjem poslije, nekad zaspe cim izademo, nekad tek za sat-sat i pol. A kao da, htjela bih mu dat sto stabilniju rutinu, i bojim se ak odspava tipa 9-10 da nema sanse da ce htjet opet u 11. Al ok pustit cu ga pa cemo vidjeti. Mozda se pomicanjem sata pocne carobno kasnije buditi pa bude okej 😃
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Ally moja se isto dize na sve 4 i na isti navin pokusava posjesti. Njima mozemo pomoci u posjedanju samo jacanjem njihovih bocnih mišića. Ja to radim tako da sjednem iza nje i rasirim joj nogice isred nje i nagnem je na lijevi stranu da se osloninlijevom rukom o podlogu i tako desetak sekundi i onda desna strana isto. Ledja jačamo sa dlanovima ispred nje oslonjenim na podlogu. Ima jos vjezbica preko koljena/noge, da je igracka sa druge strane ili drzis bebu na boku oslonjenu na dlan ili lakat i zabavljas je igrackom koju uzima drugom rukom . Mozda sve ovo vec znas pa sorry ako pametujem😂
Petrica pa ti si woooow kuvarica i super su ideje. Moja takodje u danima kad vise jede dohranu sama smanji unos mlijeka. Tj uvijek pravim isto pa nekad ne popije sve.
Dajete li neke od cajeva bebama. Ja samo taj kompot od voca dok se kuva na pari, razvodnjen. Ali zahvaljujuvi Petrici pijemo na slamku i vodu. 🥰
Spavanje i vreci za spavanje poluzimska je i lagana jednodijelna pidzamica sa carapicama. Nekad u noci kad joj vracam dudu i osjetim da jei meni hladnije polrijem je malo i sa skroz tankim jorganom koji zavucem ispod duseka ili granicnika i nekad vidim da joj godi toplije a ako se probudi ubrzo znam da joj je pretoplo i skinem jorgan. Mada je ona preaktivna u spavanju cas je skroz do uzglavlja cas na stomaku… e da vracete li uvijek bebe sa stomaka na bok ili ledja. Ona se meli iz granicnika okrene na stomak😳🤷♀️
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Cure, u petak mi je sjela uplata od HZZO ali samo 300eura.
Jel moguće da ide u 2 transakcije? Ovo mi je prvi put da primam za drugih 6mj isplatu
Sajam cure što mislite. Autosjedalica koju mislim kupiti na sajmu je još danas na 20% i sad si razmišljam da ju kupim i ne čekam sajam jer čisto sumnjam da će će tad biti na većem popustu. Što mislite?
Idem čitati zaostatke, nisam sad čitala na putu.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Cure, u petak mi je sjela uplata od HZZO ali samo 300eura.
Jel moguće da ide u 2 transakcije? Ovo mi je prvi put da primam za drugih 6mj isplatu
Da, 2 transakcije. Zvala sam HZZO i oni su mi to potvrdili. Kazu sutra bi trebao taj drugi dio.
Mia ja bih kupila, ne pamtim da sam na sajmu ista vidjela preko 20% od tih krupnijih stvari
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Cure jedno pitanje…gdje hranite bebe koje se jos nisu posjele?
Baby bjorn,vama u krilu,nesto trece?
Hranilica?
Za dva-tri tjedna bi krenula s dohranom i ovaj put imam dijete koje nije ni blizu posjedanja(tek se poceo okretati)
Stariji se sa 6 mj tocno posjeo i onda sam ga normalno stavila u hranilicu.
Na vjezbama mi kazu ni slucajno hranilica dok se ne posjedne,a na meni mirovat nece sigurno dok ga nahranim a ima i 11 kg pa ga nije bas lako drzat
Za baby bjorn me strah gusenja
Ideje?Savjet?
Sortiraj odgovore
Najstariji