Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    17. Ožujak 2024. 15:16

Da ja sam isto stariju poslala u vrtic s pelicama (tad imala skoro 2g) i rekli su da moram kupit slapice sa tvrdim dzonom.
    Evo ove su mi predivne, moja mala je sad broj 20. Al necu narucit kad su mi skupe za nosenje samo eto ovako. Kad bude prohodavala, bit ce joj male ionako.
    Al da posaljem kako su slatke.
    https://shop.ivancica.hr/proizvod/22728

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Padakisa
    17. Ožujak 2024. 15:20

Moj stariji je prohodao pocetkom proljeca,doma i kod bake i po kuci je nosio pelice,baobaby se zove brend
    Za vanjske setnje smo nosili Falcotto tenisice
    Nisam sigurna jesu li one ispravne ili ne,ali pelice su super
    Dugo dugo smo jos nosili pelice kao kucne papuce,sve dok je bilo broja za njega

• AM13
    17. Ožujak 2024. 20:11

U cemu vam spavaju bebice? Ja vise ne znam kak bi i sta bi.. spava u jednodjelnoj pidzami i imao je do sad ergobaby vrecu 2.5 tog, al sam skuzila da se znoji pa sam mu sad lidlovu tanju obukla al evo ocito mu je i u tome vruce.. a pred jutro bude hladnije pa me pak strah da ce mu bit zima ako nije u vreci 🤯 

Afrodita06
    17. Ožujak 2024. 21:40

Moji dečki spavaju u pidžami i pokriveni dekicom. U Lidlovim vrećama im je prevruće. Ali tako spavaju tek tjedan dana.
    Što se tiče obuće. Mi smo naručili iz Bajke dva para. Jedan će dobiti od bake i djeda za Uskrs a drugi par sam im uzela za broj veći na akciji pa neka se nađe. Nadam se da će u tome biti što duže, čisto zbog njih. Vidjeti ćemo. Do sada smo isprobali svaki dva para papučica/čarapica sa Temu za 2€. Traju cca mjesec dana i raspadnu se.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Takica
    17. Ožujak 2024. 22:05

Najgora sam🥺
    Moja K ima tih nehodalica u duginim bojama i sa sljokicama jedno 10 pari. Brojevi 18-20. Ja znam da je to bacanje para ali tako su mi slatke🥰
    Zadnje sam narucila Attipas i top mi izgledaju.. zglob jeste slobodan ali da bih popravila vojnicko puzanje i pomogla njoj da ne puze na sve 4 u mjestu dovijam se sa ovim cipelicama😂 . Izgleda kao da je na traci za trcanje.. sta god joj obucem klize se takva podloga valjda, a hladno mi da je skinem bosu. 
    E mi pokupili laringitis.. 3 dana smo na inhalacijama opet😳. Skrsila je influenca ocito pa se sve lijepi za nju. Promukla kao da je lumpovala po kafanama.
    Cordiso, Buhaca nadam se da su vam bebice dobro i bez temperature ❤️🍀
    Petrica uvijek me pogodis tacno sta treba isto kao i za kolica. Thanks ❤️ Kupila baby love casu i super je vec polako pijemo na slamku i nakon par puta je savladala. Pustila sam i da se igra i da osjeti tako da ide voda na slamku. 
    Ally zavidim na spavanju i na kajgani. Mi imamo mini zurke sa nespavanjem🎤👸👶. Aliiii zadnje dve noci petak i subotu sam muza angazovala za dezurstvo u vrijeme zurke koju nam kćerkica pravi i ekstra se snasao. Sve cujem i pratim ali sam delegira pa sam ponosna na sebe, sto nije bilo neka ja cu.💪…
    Sebi sam napravila kajganu po tvom receptu 🤣njoj jos nisam uvela jaje ali uskoro cu. Idu Uskrsnji praznici  pa red je da proba😂

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Ally007
    17. Ožujak 2024. 22:08

Moj spava u vreći 2.5 TOG. Ispod toga potkusulja/bodi bez rukava i običan bodi s dugim rukavima. Kako će ići toplije maknuti ću mu potkosulju. Čak i s tom vrećom mu ponekad nogice budu malo hladnije na dodir, ali on se ne buni pa ga nisam dodatno oblačila sad. Nemam pojma, ne planiram do ljeta novu vreću, i ja spavam pod poplunom cijelo vrijeme. Tim više što je i po zimi kod nas 23 jer se grije, tako da neće ni u proljeće biti više kad prestanemo grijati. A kad ljeto dodje onda ću ljetnu. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    17. Ožujak 2024. 22:15

Takica - jesi zadovoljna kajganom 😁? Ja isto muku mučim s tim klizanjem po podlozi. Trudim se da ga prebacim na ono malo tepiha što imamo, jer podloga koliko god kao protuklizna bila se opet klize. Makar mislim da kad budu imali dovoljno snage za pravo puzanje im ni to neće biti problem. Povremeno ga skinem bosog i pustim malo, obično mu nogice od silnog kretanja i dalje budu tople kad mu dodjem obuci carape. Moj se pokušava posjesti zadnjih dana (bar mislim da je to to). Onak se iz četveronožnog krene guzom naginjati na 1 stranu i suprotnu moguću stopalom osloni na pod, a koljeno pod 90 stupnjeva. Pa krene spuštanje ali odustane. Ne znam kako da mu pomognem. Baš imam osjećaj da bi sjeo, ali ne zna kako da dodje do toga. Ista stvar i s puzanjem. Na sve 4 je, pa digne jako desnu ruku u zrak (tipa drzi igračku) i tako stoji doslovno na 1 ruci jako dugo. (kao da ide bočni plank raditi). Ali kad je treba mrvicu podići i prema naprijed da puza onda to ne zna nego se spusti na trbuh pa opet po vojnički do cilja. 

Lightblue
    17. Ožujak 2024. 23:01

Moji vreću ne podnose,spavaju u bodiću i štramplicama ili piđami. Pokriveni su poplonom a katkad i dekicom. Znoje se dosta. Nogice znaju biti hladne ali trup je topao. Ako ih previše obučem ujutro kašlju tako da sam odustala od većine stvari koje sam radi svog mira forsirala.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Petrica_92
    18. Ožujak 2024. 08:02

Takica bas mi je drago da te pogodim, primarna svrha ovog foruma 🙌🏼
    L od jucer radi prve korake puzanja na sve 4, ali cim je nesto predaleko i predugo mu treba ovako, baca se na trbuh i sprint 😂

Kruta hrana 
    Imam pitanje, zapravo posto mi je sve ovo vise manje novo zbunjena sam kako to sad ide 😂 mame, help please.
    Znaci prije 3 mj smo poceli sa krutom hranom, i super je primio od prvog dana. Jede sve, i dobar mu je apetit 😂 Generalno je velika beba, cca 75 cm i 9.5 kg.
    Do prije neki tjedan je u 24h pio otprilike 1000 ml mlijeka - cca 850 po danu i jednu bocicu od 140 po noci.
    Na dane vise, na dane manje - rekla bih povezano s tjelesnom aktivnoscu.
    Zadnjih par dana primjecujem da bas jako lijepo jede krutu hranu, i pojede hrpu toga.
    Primjer, za dorucak 4 mini palacinke velicine pola mog dlana, s namazima od orasastih plodova, +50ak ml vode.
    Za rucak tri komada patlidzana velicine mog prsta, cetvrtina krumpira rezanog na ploske, i jedan muffin od jaja sira i mljevenog mesa (cca 30-40 grama mesa u muffinu), + 70ak ml vode.
    Ja ga ne hranim, pustim ga da jede sam, i vise manje zaista sve smaze. Ostane pokoja mrvica, ako mu veci komad padne u podbradnik izvadim mu i vratim na tanjur.
    Moje pitanje - primjetila sam da mi na takve dane dosta smanji unos mlijeka, sto je logicno jer stvarno pojede dosta hrane. Je li to ok vec sad (8 mj ovaj vikend), ili da mu smanjim kolicinu krutog obroka koju mu nudim?
    Also, evo recimo jutros se probudio u 6, zadnji mlijecni obrok mu je bio bocica u 3. Dajem li mu opet u 6 mlijecni, ili mu dam u 6 onda krutu hranu? Zna mi poslije dorucka 3-4 sata ne jesti nista, a s druge strane kad mu dam u 6 mlijeko ne bude tolko zainteresiran. Kak vi prakticirate to s hranjenjem? Hvala vam 🙏🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Ally007
    18. Ožujak 2024. 08:32

Petrica - wow, tvoj baš lijepo jede. A sad si mi dala i ideju za još hrane. Kako radiš patlidžane? Mi smo već neko vrijeme (otkad je počeo ljepše doručak jesti) na ukupno 5 flasica (4 po danu, 1 po noći). Do tog smo došli metodom isprobavanja što mu najbolje paše, jer mi u nekom momentu nije htio jesti niti kruto niti mlijeko (pa sam skuzila da su mu ocito razmaci premali). Ukupno smo na cca 700-750 ml/24h + doručak i ručak (ali ručak puno manje pojede nego tvoj). Flasice su npr oko 2/3 ujutro, pa za buđenje oko 7 (s tim da mi bolje popije ako mu odmah u krevetu ujutro dam, prije presvlačenja, jer mu inače sve krene biti interesantnije), oko 12/13, 16/17 i 19:45. Bilo sta više od toga neće. Doručak je oko 9:30, ručak oko pol 3,al nekad kasnije. Mislim da se brinuti ne trebaš, dapače. Oko 1000 ml je neko max što djeca popiju, i to bude ugl oko 6. mj života, nakon toga se smanjuje. Za očekivati bi bilo da si sam smanji ili broj ili veličinu obroka u korist krute hrane, pogotovo kad mu tako lijepo ide. Ja bih mu i dalje ponudila flašicu oko 6/7 pa koliko popije popije, svejedno će mu biti dosta u danu. (mozda i bolje da popije manje da ti želi doručak onda). Ne znam, mislim da je 6 prerano za krutu hranu, moj prije 9 ne želi ni okusiti.
    Ps Das mi recept za patlidžane i muffine od mesa i jaja? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.