Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    10. Ožujak 2024. 07:15

Zvucat ce malo bezobrazno, al bas vam zavidim koje idete na ljetovanje negdje, ja nagovaram muza; al nema sanse. Imamo oboje kucu na moru, al meni se kod muza ne ide; ispast cu lijena, al njegovi imaju apartmane (baba mu naravno sef, a mater sve radi😅) i meni se stvarno ne da cijelo jutro bit u zurbi i cistit ih za goste, a imam svoje dvoje male djece s kojima zelim bit i ic se kupat jer realno, kad uprzi sunce ne idemo nigdje, tek iza 5 popodne do spavanja sta bude kratko. Nadam se da cemo ic kod moje mame i tamo se svi stisnit, samo sta onda moramo ic autom na more svaki dan jer ispred kuce nije bas najljepse😅. I najgore, muz plati svojoj babi svaki put kad budemo.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Pahuljka
    10. Ožujak 2024. 09:56

cordis00

Zvucat ce malo bezobrazno, al bas vam zavidim koje idete na ljetovanje negdje, ja nagovaram muza; al nema sanse. Imamo oboje kucu na moru, al meni se kod muza ne ide; ispast cu lijena, al njegovi imaju apartmane (baba mu naravno sef, a mater sve radi😅) i meni se stvarno ne da cijelo jutro bit u zurbi i cistit ih za goste, a imam svoje dvoje male djece s kojima zelim bit i ic se kupat jer realno, kad uprzi sunce ne idemo nigdje, tek iza 5 popodne do spavanja sta bude kratko. Nadam se da cemo ic kod moje mame i tamo se svi stisnit, samo sta onda moramo ic autom na more svaki dan jer ispred kuce nije bas najljepse😅. I najgore, muz plati svojoj babi svaki put kad budemo.

Bas ste gosti za pozeljeti 💕 Em platis, em pocistis (sorry na humoru). Ne znam sta bih rekla, mozda da pokusas sa kompromisom za pocetak, da idete sami negdje par dana pa onda kod njegovih, zbog djece, tvog vremena i tako ta prica. Kad vec platis da te bar i ugoste, pa jel 🤷‍♀️ 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Unname13
    10. Ožujak 2024. 10:08

cordis00

Ja bi onda radije u Kaštela, iako znam da nije baš najlipse za kupanje i gdje got kreneš autom su guzve 😅

Ally007
    10. Ožujak 2024. 13:22

More - muževi imaju kuću u Sabunikama kod Nina. Mislim da će nam skroz ok biti, em ima pješčanih plaža, em imamo svoje dvorište. Čak postoji šansa da srede i gornji kat do ljeta pa da imamo odvojeni prostor od njih, ali taman da i nemamo ok je. Zbilja imam sreće, oboje su divni. Svaki dan imamo kuhano (ja ih na silu natjeram da mi daju da sudje operem da nisam skroz beskorisna), ljetos su svaki dan pričuvali 2-3h bebača da se muž i ja možemo otic okupati (jer je on bio premali za plažu). Da nije bilo toga mislim da bih prozvikala. Ugl, more nije ni sjena Rabu, Lošinju i sl, ali je besplatno i sad s bebacem više nego praktično.
    Potres - iskreno, nisam niti jedan osjetila. Tih dana je on toliko loše spavao da mislim da u tim trenucima što sam bila zaspala je trebao biti bar 5 po Richteru da ga doživim. Nemamo nis ni spremljeno (tj imam ruksak za van s pelenom i blazinicama). Ne znam, uzmem njega, dekicu i to je to. Računam da za hranu, pelene i sve uvijek nešto radi. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Apple
    10. Ožujak 2024. 18:27

Kako ste cure u ovo kišno popodne?
    Meni se moja starija već na glavu popela, dosadno joj je, ne može vam po kiši pa terorizira nas doma😅
    Još nisam sve isčitala ali super mi je koliko je tu živo na forumu i koliko se super savjeta može pronaći.

Vidim da se dosta spominjao razvoj bebe i motorički napredak pa ću se samo kratko osvrnuti da iako sam pročitala tu puno korisnih i točnih savjeta, ako govorimo o zdravoj bebi normalnog razvoja, zaista nije toliko bitno da li će nešto biti ranije ili kasnije. I ove stvari koje neke bebe rade a da nisu skroz po "pravilu", sve je to dio motoričkog učenja i jako često će to bebe same popeglati i ispraviti i bez nekih intervencija.
    Ne želim prosijati pamet, pišem ovo samo zbog toga što vjerujem da puno novih mama čita i da su zabrinute i opterećene i da ne trebaju misliti da još moraju znati i vježbati s bebama.
    Jednaod mojih najdražih prijateljica je isto svježa mama i više se ni ne zna "normalno" igrati s bebicom, bez vježbanja jer stalno misli da.će nešto fulati ili da neće biti kako treba.

I znam kako ovo zvuči, ali jedna od boljih stvari koju možete napraviti za razvoj bebe je da ju samo pustite da sama istražuje i kad bude vrijeme, da pada.
    Ne mislim na ove teže padove, ne daj Bože da se dese ali i to se dogodi i sve bude ok.
     I meni je prvi put bila panika kad je starija pala s kreveta, evo sad s njim nije više😅
    Mislim na ova padanja i ustajanja i kad pokušaju napraviti sve, a još ne mogu, tako će najbolje naučiti i zaštitne reakcije i steći motoričke vještine.

Da za kraj citiram najboljeg dječjeg fizića kod nas u KBC-u i na faxu: najnaprednija su romska djeca.

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    10. Ožujak 2024. 18:31

Netko je pitao za blw, ja sam svojima kombinirala gnječeno.i blw, u početku bude samo igra i pljackanje rukicama, ali poslije jako lijepo počnu papati kad malo izvješte pincetni hvat.
    Starija nije ništa htjela do cca 9.mjeseci, jedino je prihvaćala cijelu voćku (oguljena marelica, šljiva npr.) koju bi ona cuclala i grickala desnima, pa eto još jedna ideja.
    Tako može i kuhana mrkva, jabuka,kruška, brokula i slično.

E za kaktus bebe, baš sam se nasmijala🤭
    Netko je spomenuo da ide u Amarin, pliz može dojmovi kad se vratite, mi smo rezervirali za onaj tamo tjedan nekoliko dana.

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    10. Ožujak 2024. 19:11

Cure koje živite na područjima gdje prijete potresi, nije vam lako. Ja se panično bojim potresa, a daleko sam od vas. Šaljem vam puno podrške 🤗🤗🤗
    Lightblue, stvarno imaš čelične živce i snagu💪

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    10. Ožujak 2024. 19:19

cordis00

Cordisoo i Mia, dijelimo muke po spavanju. Moj nekidan napunio 10 mjeseci i još nam je tako. Tko preživi pričat će.
    Mi živimo na moru pa na kraju idemo samo vikendom jer dok se spremimo i krenimo već smo umorni i nabrojani. Još gužve na cesti tu kod nas i traženje parkinga po žegi, jao.
    Najviše volim 9.mjesec kad se turisti malo razbježe pa se kupamo ko ljudi, a svi obožavamo more.
    Bože Cordisoo, svaka čast što možeš održavati dobre odnose s takvom svojtom🫠😳

2019.🦄
    2023.🦁

• Padakisa
    10. Ožujak 2024. 20:04

Evo i mene…nekako ovi vikendi prolete pa se ne stignem ukljucit!
    Amarin,mi sad vec idemo par godina u prvi i u peti mjesec,meni je tamo divno.Hrana,usluga,sadrzaji za djecu,bas su na sve mislili
    Malac stariji voli jako,ovaj mali je imao tri mjeseca kad smo sad isli pa jos nije nista dozivio
    Zna bit kaoticno sa toliko puno djece,ali idemo preko tjedna pa se nekako guzva smanji,ne idemo nikad vikendom
    More,zivim na moru i imamo dvije vikendice na moru
    Ne kupamo se nikad u splitu,nemamo tu naviku,svako ljeto smo preko vikenda na vikendici,a godisnji isto.
    Uzmemo dio godisnjeg da odemo u alpe da se odmorimo od vrucine
    Motoricki razvoj,slazem se da ih treba sto vise pustiti da se sami snalaze i istrazuju,ali treba ih i znati potaknuti kad zapnu.Tu vjezbe dobro dodu.
    Spavanje,moj nelose spava pa sam svejedno izmozdena.
    Vama kojima je spavanje koma svaka cast.
    S prvim mi je bilo tako i to nije humano

• cordis00
    10. Ožujak 2024. 20:57

Apple

cordis00

Cordisoo i Mia, dijelimo muke po spavanju. Moj nekidan napunio 10 mjeseci i još nam je tako. Tko preživi pričat će.
    Mi živimo na moru pa na kraju idemo samo vikendom jer dok se spremimo i krenimo već smo umorni i nabrojani. Još gužve na cesti tu kod nas i traženje parkinga po žegi, jao.
    Najviše volim 9.mjesec kad se turisti malo razbježe pa se kupamo ko ljudi, a svi obožavamo more.
    Bože Cordisoo, svaka čast što možeš održavati dobre odnose s takvom svojtom🫠😳

Ma svekrva je ok zena stvarno, ne mogu nista rec, malo tvrdoglava, al koja nije😅, kuha nam svaki dan svima rucak i trudi se, baba je malo zajebana, da sam samo ja pa ajde, al malo me smeta kako se obracaju starijoj i posramljuju ju. Naravno muz samo na to da je baba stara i da ju ignoriramo.
    Spavanje- starija je bila super spavac, a mala je isto dobro do nedavno spavala, al bome sad je nadoknadila, padamo s nogu, da je bar samo ona, al jos imamo i stariju i najradije bi zalegao, a kako, kad😅. Jel postoji koja regresija s oko 7 mj, sta je ovo. Najgore sta smo bolesni tj ja, s imunitetom nikakvim nakon 2 trudnoce i dojenje silno, bas sam iscrpljena. Nekako se tjesim da ce bit bolje s vremenom😂😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.