Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrica_92
    28. Siječanj 2024. 20:49

Ja sam dala za sad origano, bosiljak, cimet, rogac, plus zacin bake mandice (kao vegeta bez aditiva iz Tvornice Zdrave Hrane) kad sam kuhala juhu.
    Zobene doslovce dala koje sam imala doma, samo mljevene.
    Uvela maslac od kikirikija, jaje - i jedno i drugo sve proslo ok 🥳
    Sad smo vec na “ozbiljnim” kuhanjima, danas na repertoaru bili waffli od batata

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Takica
    28. Siječanj 2024. 22:47

Petrica a super ste pa vi ste dosta bas uveli ima tu materijala za razne recepte. 
    Thinkpurple bravo za pomak u hranjenju. Ja jos uvijek nisam kupovnu dala za sad kod moje prolaze moje kulinarske spoobnosti pa jadna ni ne zna za bolje kad ni ne dajem nista drugo😂
    Kolica spakovala sam korpu . Sad se gospodjica vozi u sportskom i fino razgleda al je i dalje prema meni okrenuta.. 
    Vreca za spavanje i dalje koristimo. Moram vec uzeti neku tanju sad se samo dvoumim dal onu sa odvojenim nogicama ili opet ovu lao vecu.. i moja ima vrecu sa tufnicama😍
    Pahuljkaima lma li zubica? Ka danas gledala i cini mi se da se nazire al kad pipnem glatko je. Desni zadebljale bice to skoro cini mo se. 
    Sisaci za voce koristite li ih i koje voce stavljate?

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Afrodita06
    29. Siječanj 2024. 00:26

Kod nas isto spavanje jednog dječaka je kriminalno. Budi se noću, plače, vrišti, većinom zatvorenih očiju i teško ga je smiriti. Čak sam probala i pustiti ga, nakon par minuta se smirio sam. Jednostavno ne znam kako mu pomoći i prekinuti to vrištanje.
    Preko dana super dijete. 5 zubi ima već i tik pred puzanje.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Ally007
    29. Siječanj 2024. 09:05

Evo upravo prvi put u 7 mj pijem ujutro kavu u miru,a moj bebac spava, a prošlo je pola 9 . Bila sam u iskušenju da ga probudim da nastimamo dan, al onda sam odlučila poslušati samu sebe i opustiti se bar na 10 min. 
    Zubi - Ima crticu na gornjoj jedinici, tako da mislim da će to biti to. Kad su donje jedinice izlazile nismo, osim slinjenja i trpanja stvari u usta, niti osjetili.
    Dohrana - nakon onog fijaska s brokulom me mama ispljuvala da tko normalan bi tako i htio jesti beokulu, nek djetetu napravim zeleni pire s krumpirom. Iskreno, od začina nismo još skoro ništa, ali probali smo cimet (s jabukom) i zadnji put sam u taj pire stavila doslovce zrnce soli, za smek. Jucer smo mu 1.put i za ručak davali nešto, isto krumpir pa sam u njega ja dodavala iz našeg variva s keljom samo kelj. On je poklopao sve. Svi stariji mi tvrde da djeci ništa neće biti niti od malo začina ni soli ni ničega. Citiram jučer tatu - "generacije su odrasle na tome pa smo išli u svemir, izmislili kompjutere itd". Ne znam, mislim da ću morat malo olabaviti stavove. Jedino šećer neće dobivati. Zobene radim tako da sam uzela neke moje, stavila ih u blender i smiksala kao u prah. Onda stavim vodu kuhati i njih unutra (nešto tipa griz) par minuta dok ne omekša sve. I onda to miješam s voćnom kašom. On meni nekako sve voćne kasice bolje pojede u kombinaciji sa žitaricama, ne znam dal malo ubije kiselost ili šta. S pirovim grizom voli sve, a probala sam ga i ja, nije uopće loš. Još moram uvesti amarant, kazu da je za stolicu dobar. Mislim nije da ce to kasnije kod nas doma jesti jer do prije 2 mj nisam ni znala da to postoji. Ali ako pomogne s kakanjem super. Sokove ne dajem, ne želim da se na to navuče,al on od malena želi vodu. S tim da mu sad dajem običnu iz pipe, ona prokuhana mi ima bljak okus. 
    Dal vi vašim malcima odmah čistite nosice usisavačem čim čujete da malo slajma imaju? Moj od jucer malo u nosu hropti i suho kašlje (valjda mu se slijeva). Očistili smo nosic ujutro i navečer, ali nisam nešto primijetila razliku, tim više što je jadan toliko plakao da se upet ušmrkao sav dok smo završili. Pa razmišljam možda pustiti dokle god može jesti normalno. Kaj mislite? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    29. Siječanj 2024. 09:52

Ally da tebi odmah odgovorim jer si zadnja pa da ne zaboravim, ostalo cu tipkat bezi imena jer sam zaboravila tko je sto pisao 😂. Ja inace jesam skulirana, a muz je zivac pa se valjda tako nadopunjujemo. I kako imam iskustvo prve s atopijskim (osim toga je bila dobra beba), onda mi je ova mala top😂. A i drugo je i znam da sve sta je tesko prode kad tad pa me to valjda tjesi. Al budem umorna na kraju dana, pogotovo kad se poklope bolesti i zubici i budenja 😅.
    Ja svojoj ne cistim nosic ako je malo jer doji i sama to usise, al ako je vise i vidim da ju smeta onda sad ispirem jer je puno efikasnije, spicim 10ml odjednom iz sprice u svaku nosnicu, rsv me naucio puno toga😂.
    Voda sto duze, sok sam prvi put dala s 2 godine starijoj i dalje ga znam nekad dat al pomijesam s vodom, davala bi svjezi od jabuke, al tek smo je uveli pa ne zelim forsirat, nije neka sreca ovaj kupovni zbog secera, al nije cesto pa eto. Takoder ok je ako ne pije puno vode beba, ima vode u mlijeku, meni je starija pocela pit vodu kako treba tek kad je prestala dojiti.
    Dohrana joj svi ste vec svasta uveli i vidim da bebice krecu pomalo sve vise papati, bravo! Mi cemo za vikend krenit najvj.
    Vreca meni starija i dalje spava u vreci, ljeti je u ljetnoj i iskreno mislim da ce tako sta duze, sigurno duze od 3 god. Pa ona se okrece prevrce, ne znam kad ce se naucit efikasno sama pokrivat, ovako nemam brige. Mala je u 90 cm odavno i ima mjesta zato pa ju ne smeta.
    Zubici jos nisu izbili, a tu su, pipaju se ostri😩.
    Sportsko moram ju prebacit, muz je totalno protiv novih kolica, ne znam jel smeta da su nogice kao povisene? Imamo joolz day+ i idu leda na ravno. Ne znam jel se to racuna kao pasivno posjedanje? Sad ce 6 mj, nece joj nista bit od krace voznje, al u kosaru ne stane plus ne vidi nista i ne voli ju.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    29. Siječanj 2024. 09:59

Higijena ustiju- zapocet cu kad izbije prvi zubic, samo voda i ona meka cetkica za prst.
    Zacini kazu da sol opterecuju bubrege, a za okus im je nebitno, ja cu sol s 1+, ostale tipa cimet i slicno cu uvest. znam da se sigurno tu i pretjeruje, meni mama nit je posebno uvodila nit je izbjegavala alergene i sol, al eto, tako je to danas😅.
    Prematalica koristila sam sa starijom 2 godine skoro, prestala sam ju dizat pri kraju trudnoce, s malom cu koristit nadam se sto duze, meni je to spas za leda.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    29. Siječanj 2024. 10:39

Prematalica je meni isto spas, imam 183 cm bilo sta drugo mi je za 5-6 pelena dnevno smrt za leda 😅 okrece se na sve strane ali imam onu podlogu 80x70 pa ga i pustim neka se okrece.

Zacini - isto su mi rekli za sol, sol i secer preskacemo, ostalo zacinjavam. Probam svaki njegov obrok, iskreno nekad je tako dobro okusiti taj pravi okus namirnice.

Nosic - kapnem svako jutro fizioloske, suh nam je zrak zbog toplane pa mu se naprave oni suhi smrkljici. Kupila Nosiboo Go, s njim povucem kad vidim bas da mu se skupilo. Na startu se bio gag-ao cim bi mu se slio slajm pa sam svaki dan cistila usisavacem, rezultat je bio samo da se boji usisavaca 😅

Unos AD-a nam se bas povecao od kad je poceo biti mali marinac. Za tipa 100-200 ml dnevno. Preksutra idemo pedijatru, jedva cekam pitati sta je okej. Razumijem da sad trosi puno vise kalorija jer DOSLOVNO ne moze biti 30 sekundi na miru i igrati se, al se bojim da ne pretjeramo. Znaci jucer nisam imala cijeli dan 3 minute da mogu sjest dok god je bio budan. Igracke su dosadne, ja sam dosadna, samo pici naokolo. Moja leda, moje noge i moje mentalno stanje nisu zahvalni na tome 😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13
    29. Siječanj 2024. 12:40

Pozdrav
    U kojoj su fazi vaše bebe?
    Mi imamo 6 i pol mjeseci, ne sjedimo još, dapače pada kao svijecnjak🤣
    Radi trbusnjake, doduše
    Puzanje isto tako, odize guzicu, odize ruke, ali mislim da nismo još blizu
    Trebam li se brinuti ili?
    Okrecemo se na trbuh doslovno od 2 ipo mjeseca 
    Natrag na leđa još ne, osim slučajno 😅

• cordis00
    29. Siječanj 2024. 13:07

Obicno se bebe posjednu oko 8 mj, neki malo prije, neki malo kasnije, to je sve individualno. Puzanje prije toga, ali to sve ovisi o bebi, ako pedijatar kaze da je sve ok, onda se ja ne bi previse brinula😊.
    Moja ima 5ipo mj, okrece se s leda na trbuh, tek je zapocela s trbuha na leda, vrti se u krug, unazad, pocela je prebacivat tezinu na koljena lagano, kao da se naguzi, al to je to. Odize se na sake.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    29. Siječanj 2024. 14:35

Btw dohrana evo malo ohrabrenja, svi znamo koliko je riba nutritivno dobra i super je za klince, meni je bijela riba bas bio stres zbog koscica. Konacno se odvazili danas! Kupila sam ociscene filete orade, pregledala sve jos za kosti i nije bilo, i op - klopanje.
    Radila na maslinovom ulju, protisnuta 2 reznja cesnjaka i podlijevala sam, i na kraju malo limuna preko. Njemu je bilo super, nije pojeo neku ludacku kolicinu (saljem sliku samo da se vidi da je svo brljanje okej! Nek istrazuju) ali iskreno do tamo negdje 9-10 mjeseci to ni ne ocekujem (https://postimg.cc/4nWRpFRt). Mi smo na ful baby led weaningu iz najvise jednog razloga - ne znam jeste li slusali podcast “Mame kod Lane” s nutrimamom, ali ako ne, ona je rekla jednu super stvar - lakse vam je kad rade nered sa 7 mj nego s dvije godine 😅 tak da se ja sad pripremam za to, svaki obrok je kaos, i pomirila sam se da mi je to u redu, samo uzivam u njegovim glupim facama dok jede 😂.

Unname13 dok god pedijatar ne vidi razlog za brigu, svaka beba ima svoju krivulju 🙏🏻  

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.