Evo nas od pedijatra, 9100 i 71 cm, veliki decko :)
Pitala sam za hranilicu, iako se nije sam posjeo, kaze pedijatrica da moze, da je dovoljno stabilan. Da ga ne ostavljam satima ali da je za obrok ok.
Motoricki sve super, i iznad ocekivanja. Poslala nas je da izvadimo krv pa cemo vjerojatno to sutra otic obaviti
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Miracle - thx. Ma i moj malo spava, obično doručak bude ili drito prije ili poslije 1.spavanca,a ručak oko 3 i 30. Imali bismo vremena ugurati večeru, ali onda zbilja ne bi ništa mlijeka jeo, a mislim da nije potrebno. Mlijeka popije 650-750 ml, ne znam jel smanjio zbog tog ručka ili zato što mu gornja jedinica izlazi. A noću jede samo 1x (a budi se za guranje dude svaka 2h u najboljem slučaju 😔). Količinski sumnjam da pojede baš cijeli obrok od 120 g ili koliko već, kako koji dan. A ručak je sad samo isprobavanje, da dobije neki osjećaj. Nekako mi je bezosjecajno davati brokulu u 9 ujutro, ne bih je ni ja tad jela 😒. Danas uvodim piletinu, a sljedeći tj ću probati jaje. Isto zgnjecim vilicom, a pored za neke stvari dam komad za BLW, makar on to rukama izgnjeci pa se opet na kraju bojim da će si nagurati u usta preveliki komad.
Thinkpurple - samouspavljivanje - navecer pustim da se vrti. Spustim u krevet na lijevi bok, u potpuni mrak, legnem na svoj krevet pored i dišem. Nekad malo vratim dudu ako vidim da se zalaufava sa aktivnostima, ali na kraju izadjem iz sobe za cca 5 min, a on nek se rihta. Kad dodjem u kontrolu uvijek vidim da je zaspao na trbuhu. Ako krene plakati opet udjem u sobu, na bok i vratim dudu. A za dan je teže, pa ga nunam dok nije onak drowsy, onda opet na bok i ak treba 2-3x ponunati guzu. To ga bas budnog ne mogu stavljati jer nikad ne bi zaspao. Ako je prebudan kad udjem u sobu umiriti ga krene se smijati i tulumiska.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Cordiso i ja tebe pratim. I super mi je jer tebi je ovo druga beba pa imaš nekog iskustva pa volim to pročitati 🙈
Kasice ja meso blendam.. i tad ostane onih zilica. Doduse jela je samo teletinu.. cekam da stigne domaca curetina pa cu za dan dva i to dati. Ostale namirnice takodje blendam al na krupno onako da ima po koji komadic. Gurne ona komadic jezikom vani, ja vratim opet izbaci ja opet vratim i na kraju pojede. Karfilo je znala jesti one manje cvjetice kao komadic ostalo ne. Ne primjetim bas veliku zaiteresovanost da rukama uzima hranu ali za kasikom poseze dok je hranim, i cim pojede odmah zine za jos . 😉 tako da BLW kod nas jos na cekanju.
Pahuljka svaka cast na BLW ishrani od pocetka👏 jel ti doji jos ili je skroz prestala?
Stolica neko je spominjao da beba ima neredovnu stolivu Ally cini mi se. Ja sam skontala da moju “zatvara” krompir bundeva i mrkva. Pa onda obavezno kad dajem te namirnice dam i jabuku bar 1/3 u tom danu i regulise se. Da li ste primjerile promjenu boje i konzistemcije stolice od uvodjenja kasica? Kod moje je cak bilo nakon mesa i cvrsta stolica ali je sutradan bila ok.
Samouspavljivanje za dan isto kao i vecina vas pratim ww kod nas je i dalje jedva 2h i pred kraj iz dnevne sobe kad dam dudu nosi u spavacu, spustim roletne i napravim jedan krug po stanu nosanjem i spustam u krevetic. Ono sto sa uspjela je da skoro svaki prvi spavanjac uspijem produziti i nakon 1-2 min budnosti npr ako nisam u sobi dok spava ja kad je cujem ili kad se kamera upali na njen poret udjem ona na stomaku odboci se rukicama i glava kao lemur😂 vratim na bok i zaspe jer tad uglavnom duda ispadne. Nekad uz vise vracanja dude i po koje milovanje po kosici uspijemo nagurati i 1h 30-45min. Tako da hvala za ideju.
Nocni plac unazad 3 noci ona “kmezi” da tako kazem zatvorenih ociju, uz ššššš i opet vracanje dude nastavi spavati. To se desava i po 5-6x u toku noci.
Nisam se prepala toga jer sam citala da se i vasim bebama desava slicno ili isto. Tako da sad sve citam sta je kod vas i za 7-10 dana isto ocekujem i kod K🤷♀️🫣 vjerovatno nesto prezivljava od dana u snu ili se samo boji da li sam tu.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Ad/dojenje ipak mi nije izbacila mlijecni obrok. Kako je rekla Thinkpurple tako je i bilo- kad joj je malo tacno plac gladi neutjesan i dodam mlijeko ili dojim i poslije moze kasica
Broj kasica uglavnom 2 max 3x dnevno od toga 1 skroz vocna druga sa mesom i treca zitarica i voce. To su male kolicine da bi joj zamijenile obrok ali vidim da joj gode i tako i nastavljam. Kako smo i posale citam od svakog po malo knjige/internet/ razne preporuke nutricionista/ pedijatara ali sve to nekako iskombinujem i vidim kako njoj odgovara i tako radim.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Petrica super ajde, vidit cu jel mi treba perifit.
Kaki tocno osjetis poboljsanje, manje simotoma ili da bolje stisnes kegelove?
Ok ja imam slicbo, malo mi procurilo jednom kod kadljanja na puni mjehur, a jedbom kod setanja na minus 10 i puni mjehur.
Vise me brine cak rektokela jer kad mi se prisere, u roku 10 min moram bit na wcu 😅🤯🫣
Vjezbas samo perifit ili jos nesto?
Meni je marinela zabranila sve drugo i bas mi to tesko pada
Lalaland1991 definitivno jaci kegeli, aplikacija mi mjeri. I simptomi su mi bolji kad vjezbam.
Vjezbam samo to, i setam. I dignem dijete ko bucicu 300 puta dnevno 😂
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Petrica okej, tnx.
Ja isto osjetim da jace uvucem taj misic nego prije. I jako pazim da nisam punog mjehura, pa mi onda ni ne pobjegne.
Al jedva cekam da mi dozvole vjezbati nesto osim kegela. Trbuh mi mlohav uzasno i sve ko da je “palo” u donji dio trbuha :( ko da sam trudna.
A za dizanje-isto. Moj ima 8kg s 4.5 mjeseci. Sva sreca ne moram ga puno nosati 🙏🏽
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Thinkpurple - moj dodje do drowsy stanja nakon mog nunanja. Ako je jaaako umoran (tipa ako je bio budan od 09:30 do 12:30) onda to može biti doslovno nakon minutu ili, češće, nakon malo dulje (ali ni sjena onih 45 min što je prije trebalo). Isto po rukama egzorcizam, naročito popodne, al u jednom momentu se primiri i krene sklapati oči. Onda kad se još malo umiri disanje ja spustim. On obično mrvicu otvori oči kad vidi da ga spuštam pa onda zaspi. Ili se kreće okretati pa ja izadjem iz sobe. Ako se sam nakon par min ne primiri opet ulazim i isto. Tako da nije da je on drowsy sam od sebe nego opet uz moj trud. Jbg, pomirila sam se da je to dijete koje ne voli baš spavati pa mi bude lakše,ni ne očekujem to.
Nosić - opet ja s mukama po nosicu. Netko je spominjao da ima Nosiboo go - kako je to, jel vuče što? Kako je u odnosu na onaj za usisavac? Jel ista tiše? Moj se sad ko vrag boji usisavača. Znam da ne postoji apsolutno blaga opcija za to, al spremna bih bila uložiti u Nosiboo ili Nosiboo go, ako je malo blaži a opet napravi posao.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ally moj savjet- fizioloska, sprica i oni adapter za nosic kao cepic. Ne boli ih, sekunda je, a more sline izide. Ja sam se stvarno trudila kad mi je mala imala RSV sa sprejanjem inhaliranjem usisavanjem, al to nije izlazilo nista, a sva je bila puna sline, a mislila sam da je tad mala za spricu. I u bolnici su joj poceli spricat i dijete se preporodilo, to je izlazilo sline da ti ne mogu opisati. Sa 7 mj kao tvoj su vec stvarno veliki i spremni i vjeruj mi koliko im bude lakse nakon toga! Puno bolje i brze nego bilo kakav usisivac
Ja sad samo spricu prakticiram. Sa starijom sam pocela spricu puno kasnije jer mi nikad nije bila tako bolesna i nisam ni imala potrebe i tek sam onda vidjela razliku, znaci usisivac je kao neki placebo😂
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ally ja sam kupila NosibooGO jer se mali isto poceo jako bojat usisavaca 🥲 i zadovoljna sam. Njemu je zanimljivo, hvata ga sam, mi se uvijek nekak salimo i zekamo s tim. I dalje nije odusevljen ali definitivno je lakse nego prije. Ne povuce ko usisavac, jer sam ja sa usisavacem fiziolosku u jednu nosnicu usisavac u drugu i tako cistila a za nosiboo se to ne preporucuje bas pise u uputama. Al kad ima neki smrkljic, povuce mi, zadovoljna sam.
Ovo sto cordisoo kaze ima smisla, samo on nema pun nos sline, nego bas suhe smrklje od toplane i grijanja pa ja za to koristim - fizioloska 5 min prije da omeksaju i onda nosiboo. I svida mi se ta varijanta za putovanja.
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Sortiraj odgovore
Najstariji