Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    01. Veljača 2024. 10:59

Thinkpurple ja komade dam prije nego ih nahranim kašicom jer kao mislim ako su gladni više će se truditi nešto staviti usta nego da im je prvo dam kašice pa da tek nakon toga jedu komade 🤷🏼‍♀️

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• cordis00
    01. Veljača 2024. 11:16

I fizioloska je stvarno dobra za nosnu floru. Starijoj sad svaki dan ispirem kako ide u vrtic. A ona to bas voli. Ne znam zasto😂😂.
    Evo ja sam maloj vadila krv na nutritivne alergije mix pa cemo vidit; ako bude pozitivan onda cemo preko uputnice u bolnici na sve iz vene. Ovo je mix pa je il poz il neg; a iz prstica se vadi. Ne bi radila da mi starija nije veliki alergicar, a sad ce pocet uskoro papati.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Takica
    01. Veljača 2024. 11:22

Nosic usisivac mislim da nista ne moze nadmasiti od tih prenosnih aspiratora. Ja imam prenosni i to su pk meni bacene pare. Nije kao Nossibo skup ali nije ni puno jeftiniji oko 100 e. Znaci nista. Ovo sto Cordiso predlze mi zvuci najbolje samo da se odvazim na to. I moja K jadna rasiri okice i u plac kad cuje usisivac. Ali pokusavam to malo osmijehom nadomijestiti pa nekad uspije nekad ne. Sad ima ono kao struganje / hrkanje a izvuce se minimum.. pa vjerovatno da je ili povetak neke viroze ili zbog zubica jer su ruke stalno u ustima. 
    Bas nemam hrabrosti za to prospricavanje🫣
    Jos uskoro trebamo na vakcinu Pentaxim poslednju dozu.. necu joj dati dok sve ne bude po P.S. da ne obori imunitet previse. 
    Slusal sam pluca ok, grlo ok. Nema temperature… bice da su zubici..mozda uradim nalaze krvi i urina. Svakako to dugujem jos za 6 mjeseci za sistematski zaboravila da trebam🤷‍♀️

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Unname13
    01. Veljača 2024. 12:16

Ja s fiziološkom čistim otkad je imala 2 mjeseca.
    Od prijateljice mali je imao RSV i naučila sam se s njom šta je najbolje😅
    Nema plakanja, a stvarno puno toga izađe.

• Petrica_92
    01. Veljača 2024. 12:18

Cordisoo pitanje za nutritivne alergije - na kojem se principu to odreduje? Meni je muz jako alergican na sve zivo od hrane, tipa od jabuke preko mrkve do kikirikija, i bas sam nedavno pitala alergologa koji je njega vodio i rekao mi je da nema smisla to radit jos bebi jer da nije bio u doticaju sa namirnicama koje bi mu mogle razviti imunoloski odgovor, i da napravim s cca 1.5 god ukupni IgE i eozinofile i da ako to bude preko 100 znaci da postoje alergije i da dalje idemo na obradu, al to tek kad bude dosta izlozen alergenima oko sebe.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Mia2023
    01. Veljača 2024. 12:25

Crvenilo zacrvenila nam se guza, bas ima prištiće. Namazala 2x Sudocremom, ali nije ništa bolje. Čime vi mažete kad im to dođe? Inače redovno koristimo Jgl kremu, crvenilo i prištiće još nismo imali.

Cordiso i Karamela i ja vas pratim kad nešto napišete :D 
    Karamela i moj se još nije okrenuo. Kaže pedijatrica da je to sve ok i da ima djece koja su jednostavno manje aktivna. Will see.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    01. Veljača 2024. 12:47

Petrica_92

Cordisoo pitanje za nutritivne alergije - na kojem se principu to odreduje? Meni je muz jako alergican na sve zivo od hrane, tipa od jabuke preko mrkve do kikirikija, i bas sam nedavno pitala alergologa koji je njega vodio i rekao mi je da nema smisla to radit jos bebi jer da nije bio u doticaju sa namirnicama koje bi mu mogle razviti imunoloski odgovor, i da napravim s cca 1.5 god ukupni IgE i eozinofile i da ako to bude preko 100 znaci da postoje alergije i da dalje idemo na obradu, al to tek kad bude dosta izlozen alergenima oko sebe.

Meni je prva mala teski alergicar od rodenja, znaci ona je reagirala preko mog mlijeka, visoke razrede imala i epipen, uz to sve atopijski dermatitis koji se sad doveo pod kontrolu, a nikad nije ni bila u kontaktu s alergenima dakle, sve je reakcija preko mog mlijeka. I sad “po novom” se testiraju i bebe jer se moja mala prva testirala i s koja 3,4 mj i sad se to sve prati, tipa jabuku je imala vec provokacijski test u bolnici, kad se sta smanji tj dode do 0 ce se i ostalo uvodit i tako. Ja sam zato odlucila malu testirati, znam da to ne znaci da nece odreagirat kad krene jest hranu, ali kako je starija tako jako alergicar bila vec pri dojenju, htjela sam bar sigurnije krenit u tu nadohranu.
    Mia klotrimazol 3x dnevno i izmedu sudocrem

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    01. Veljača 2024. 12:58

Mia moja prva isto nikako, ja sam luda vise bila s tim okretanjem. Mislim da ga nikad nije posteno ni savladala. Samo se posila s 8 mj i pocela dizat i prohodala s 12 i ubrzo protrcala, sve skolski i cvrsto pravilno, stabilno. I sad je motoricki jako napredna. Al prve te mjesece nije nista radila i ja sam s njom kao i vjezbice okretanja radila i bas sam luda luda bila😂

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    01. Veljača 2024. 13:42

Corisoo hvala ti! L je vecinski na AD-u od prvog dana pa moguce da kod njega to nije bio slucaj jer nije bio u kontaktu.
    Jako korisne informacije, dobro za znati!

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• cordis00
    01. Veljača 2024. 14:18

Petrica_92

Corisoo hvala ti! L je vecinski na AD-u od prvog dana pa moguce da kod njega to nije bio slucaj jer nije bio u kontaktu.
    Jako korisne informacije, dobro za znati!

Al to ti isto puno govori jer vecina beba bude bas na kravlje mlijeko alergicna, a dio njih i na jaje. Tako da ako nije na PKM odreagirao preko formule, ne bi (valjda) ni trebao kad krene s mlijecnim proizvodima iako se s tim alergijama stvarno nikad ne zna. Jedna prode druga dode itd. Tako da sam ja na oprezu uvijek. Al jer imam takva iskustva kakva imam.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.