Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    25. Siječanj 2024. 13:42

Kako stojite sa zubicima? Jel bude lakse kad prvi izbiju? I koliko vam je skok sa 6 mj trajao? To nas tek ceka.
    Prva je bila kulerica koja nije nista dozivljavala i posebno se nesto zalila, valjda jer se jadna borila sa svrbezom od atopijskog i sve ostalo ju nije nimalo smetalo.
    Kod nas trenutno koma, jadna usne uvuce i pojede, skrici, place, budi se, trazi stalno sisu, a pipam ih od nedjelje kad je to sve krenilo, nadam se do kraja ovog tjedna da ce probit. Za noc mazem gelom, a po danu te homeopatske kapi, nesto ipak pomogne, al to je sve kratkotrajno.
    Za skok ne znam sta da kazem, sve me strah kolika ce bit na sistematskom sa 6 mj😩. U bolnici pri prijemu s 5 mj imala 11 kg, otpustena s 10ipo, al su druge vage. I 71 cm, al mi nosi robicu 80 sta je starija nosila s 8 mj🙉. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    25. Siječanj 2024. 15:30

Meni rekli ped probiotike ukinuti nakon 3 mj pogotovo ako je dijete rodeno vaginalno, i onda po potrebi jednu kuru u pol godine-godinu. Vitamin D prvu godinu cijelu i onda dalje samo zimi.
    Al ocito svako ima neku svoju fiolozofiju 😅

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• cordis00
    25. Siječanj 2024. 15:50

Ja dajem starijoj pandu zbog alergije, isto tako od babytol omega+D3 jer navodno oni imaju manjak, nisam ni prestala davat. Pitat cu bas nasu pedijatricu za njih obje sta kaze. Maloj dajem biogaia i babytol omega+D3, isto sam ju mislila pitat za probiotik sta savjetuje, nastaviti isti taj, promijeniti ili ukinuti.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    25. Siječanj 2024. 15:52

thinkpurple0

E i sve citam da to asimetricno vojnicko puzanje nikako nije dobro a muz mi kaze da ce mi ukinut internet 😏
    Pedijatrica jucer rekla da je to ok.

Ja sam citala da to bude od slabosti ruku, onda se vuku jer se ne mogu odic i da se preporucuju vjezbe ruku. Al moja prva nije imala tih problema pa nisam isla u dubinu toga, samo sam citala sta mogu na vrijeme prepoznati ako sta bude da se treba intervenirati.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Flekica
    25. Siječanj 2024. 18:22

Cure, mali off topic. Baby centar ima snizenje 15% na sve osim cybex premium i frida. Mi smo kupili stokke hranilicu jer nju bas i nisam vidjela na snizenju osim za vrijeme sajma

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Takica
    25. Siječanj 2024. 22:04

Vakcina protiv Pneumokoka isto moze i kod nas od 2 mjeseca ali onda treba vise doza primiti. A kod nas nine u redovnom vakcinalnom protokolu i puno mi ima vakcina tako malecka pa sam to ostavila za 7-8 mjesec.
    Za Morbile ja sam vakcinisana i bolovala sam ih 2018 kad  je bila kod nas epidemija srecom smijesno blagu formu ali ipak jesam i tako da sam malo bustala antitjela 🥰nloja se nadam da ce i K dobiti😂
    Puzanje od toga jos nista. Malo se gura dole kad je na stomaku, a kad je na ledjima prema gore.
    Zubi jos ni to nemamo al kao da se bijeli malo na donjoj desni al je jos glatko.. vidjecemo🙃
    Regresija citam da je poprilicno teska ova regresija sa 6 mjeseci.. nista kako je neko rekao prezivljavanje u semi zombi modu moze da pocne..
    E zene mojoj K jos uvijek ww jedva 1:45 kad prodje taj period takva nervoza da je ne mozes prepoznati.. zar ne bi trebalo da je sad preko 2h?

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Pahuljka
    25. Siječanj 2024. 22:25

Takica

Vakcina protiv Pneumokoka isto moze i kod nas od 2 mjeseca ali onda treba vise doza primiti. A kod nas nine u redovnom vakcinalnom protokolu i puno mi ima vakcina tako malecka pa sam to ostavila za 7-8 mjesec.
    Za Morbile ja sam vakcinisana i bolovala sam ih 2018 kad je bila kod nas epidemija srecom smijesno blagu formu ali ipak jesam i tako da sam malo bustala antitjela 🥰nloja se nadam da ce i K dobiti😂
    Puzanje od toga jos nista. Malo se gura dole kad je na stomaku, a kad je na ledjima prema gore.
    Zubi jos ni to nemamo al kao da se bijeli malo na donjoj desni al je jos glatko.. vidjecemo🙃
    Regresija citam da je poprilicno teska ova regresija sa 6 mjeseci.. nista kako je neko rekao prezivljavanje u semi zombi modu moze da pocne..
    E zene mojoj K jos uvijek ww jedva 1:45 kad prodje taj period takva nervoza da je ne mozes prepoznati.. zar ne bi trebalo da je sad preko 2h?

U svakom tvom postu pronadjem svoje dijete. Nit zubi nit puzanja a nit spavanja 😂 
    Ww mojoj u toj dobi dakle prije sedmicu je bio 2h jutarnji a 2h i 10-15 min svaki sljedeci. I D se unervozi zadnjih pola sata nekad i 40 min ali iz dosade i navike. Zabavim je pogodi kako, nosanjem i razgledanjem svega po stanu ili nosiljka i vani. Ovaj skok je zasluzan sto je ne zanimaju ni igracke ni bjorn ni gym🤷‍♀️ Samo ruke i to mamine po mogucnosti. Reha centar zaradjuje na ovakvim kao ja 🤦🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Ally007
    26. Siječanj 2024. 10:04

Takica - i moj se unervozi kad se približimo 2h,ali mislim da mu je pravi ww bliže 2.5-3h. Jucer su nam bili bake i dede, bilo mi je žao ići ga uspavljivati i uzimati im ga iz ruke. Oni su ga zabavili još 45 min i na kraju je išao spavati nakon 3h. 2x sam ga pronunala i spustila, zaspao je sam i probudio se sat i pol kasnije (bez douspavljivanja ko inače). Ja po novom ogrnem bebača dekicom i nosam po balkonu oko stana. (jer ako odem u krivo vrijeme van i spustim ga u kolica odmah zaspi, često prerano, pa se sva dnevna spavanja pomaknu unaprijed i navečer bude baš mrtav umoran i nervozan). Ne znam, pokušavam svakako bar 2h preći, a po mogućnosti i 2.5. (najčešće ipak to zahtijeva neko nošenje po rukama ili kao alternativu stavljanje na stol na presvlacilicu i tamo zabavljanje). Moj sigurno krene bit nervozan jer mu se ne da vježbati na podu (a sam si je kriv jer se uglavnom okrene čim ga spustim).
    Još 1 pitanje - dal dohranu dajete prije ili poslije 1.jutarnjeg spavanca? Znam da bi se kao trebalo dat 30 min nakon bočice, al to nam se bliži vremenu za spavanje (oko 8:45) i čini mi se da nije baš gladan tad. Prije sam davala nakon 1.spavanja, jedino kaj je onda smanjio bočicu iza toga (a već iovako malo jede).
    Boze mi oprosti, al da mi je bar 1 dan imati moždani sklop prosječne ciganke s 5ero djece (oprostite ako sam ikoga uvrijedila, nije mi namjera, samo pričam o stereotipovima), koju briga točno koliko dijete jede, spava itd. Mislim da bi mi život bio puno lakši. Više ni sama nisam sigurna dal im pokušavamo raspored napraviti zbog njih ili zbog nas, zato da mi imamo neku šansu za odmor.
    Žene koje uvodite meso - kako? Razmisljam o piletini. Ne znam dal skuhati juhu (sa svim začinima i grincajgom) pa samo izvadit meso iz nje ili? I kako ga ponuditi? Ideja blendanja u kašu mi zvuči odvratno, a opet bojim se da se ne udavi s tračcima. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Afrodita06
    26. Siječanj 2024. 10:29

Ally ovu tvoju želju o stereotipu žene totalno razumijem, nekad i ja tako mislim. Nažalost mislim da nam je u današnje vrijeme dostupno previše informacija i da se na kraju mi mame nesvjesno potrgasmo da bi nam djeca bila po ps-u, a ona to nisu. Odustala sam od svega toga. Mi smo uveli meso. Izblendam ga, ostane onako vlaknasto u kašici, ne znam kako to objasniti. Doručkujemo u 8, ručamo u 12h, u međuvremenu se zasladimo voćem iz sisača ili ponekim keksićem kojeg sami trebaju pojesti pa se to ustvari pretvori u vježbanje papanja. Svi ostali obroci su nam mlijeko. Tako funkcionira, tako njima paše. Pokušala sam ubaciti između i bocu ali ništa od toga, samo završi plakanjem i odgurivanjem. Pa zašto da ih silim ako ne ide. 
    Jedan dječak ima 5 zubi, drugi ima 1. 
    Imamo problem jedino sa spavanjem jednog blizanca (ovog s 5zubi), doslovno se zna buditi po noći svakih pola sata, 45 min i plakati ali zatvorenih očiju, ustvari nije se dobro ni probudio. Ne znam da li je moguće od toliko zuba jer realno u manje od 2 mj mu je izašlo 5 kom. 
    Ima li koja isti problem?

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Petrica_92
    26. Siječanj 2024. 10:29

Ja iskreno ne dam svakog dana u isto sati kruti obrok, nego kako nam taj dan odgovara. Nekad nakon 1. spavanca, nekad nakon 2., a nekad i u 16 popodne. Samo se trudim ako je neka nova namirnica uvesti ju sto ranije u danu.
    Danas cu mu dati puretinu, i planiram ju napraviti u juhici i dati onda uz povrce.

Ally tocno razumijem ovo sto kazes, i doslovce sam jucer pricala s dvije dobre prijateljice koje su isto nedavno postale mame. Jedna je nedavno odlucila i kupiti konzultacije kod savjetnika za san. U totalu, covjece, ubise nas s hrpom informacija sa svih strana.
    Odlucila sam jucer bas pustit to sve i pratit svoj instinkt kao majka.
    Visoko educirane, inteligentne zene smo i sve informacije koje procitamo cu koristiti kao nekakav vodic, al bome ih se necu slijepo drzati.
    Nece mi dijete ne jest brokulu i povrce ako ga ja hranim na zlicu a ne jede samo svaki obrok, nego nece jesti brokulu i povrce ako nasa prehrana kod kuce nije takva vec sad radimo iznimku u njegovom odrastanju.
    Ne mozes ga programirati na 19-7 koliko god se trudio, svako dijete ima drugaciju potrebu za snom. Nekome je ok i 5 sati sna preko dana, zato sto preko noci ne moze spavati vise od 9.
    Neka djeca uz sve kalorije preko dana i dalje imaju potrebu za hranjenjem preko noci, i sopanjem to ne mozes promijeniti. 

Bas sam se u jednom trenu naljutila na sebe jer sam dopustila da trpam svoje dijete u neki kalup koji mu ne odgovara, umjesto da gledam, pratim i slusam njega i svoj instinkt, sto nas dugorocno cini sretnijima. Sva djeca odrastu u prekrasne male individue razlicitog karaktera, i kad podvuces crtu svi ce sa 16 godina spavati do 11 vikendom i jesti burek kad ce se vracati iz vana.

Rant over 😂 ali evo morala sam podijeliti svoje misli ovih dana

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.