Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Takica
    26. Siječanj 2024. 11:08

Pahuljka a sta da ti kazem od pocetka su takve slicne.. moja se rodila jedva u terminu hitnom sekcijom a kad pricam sa mamama u okruzenju vidim da joj tacno u nekim radnjama nedostaje tih 15-20 dana, ali svakako ih stigne pa mi je to ok.
    Evo moja jede sve sto joj napravim pa i bljutavu tikvicu solo a kad joj bas nije po volji dodam iz sike par kapi svog mlijeka..
    Na sistematskom je bilo sve ok ja sam sebi isto utuvila u glavu ( ne brojeve kao Ally) nego radnje koje ne izvrsava a trebala bi pa sam trazila uputnicu za fizijatra jer pobogu djevojcica u okruzenju je posezala za igrackama a moja tad nije.. sama je to savladala nakon 7 dana i nisam ni otisla.. 
    Tacno sve razumijem sto kaze da mi je mozak neke primitivne osobe koja ne brine o mililitrima unesene hrane, namirnici koju ce uvesti, na koji nacin ce biti hranjena, da li je ok sto jos se ne dize na sake, da li je ok ako se vec sama vuce za igracku i posijeda, da li sam pogrijesila sto sam dala dudu da sebi olaksam i sad je pola noci ganja po kreveticu i nasisava… 
    Dohranu uvijek poslije prvog jutarnjeg budjenja dajem iko 45 min pred spavanje jer ne stignem ranije pripremiti hranu nju spremiti i presvuci. Ali je dojim nakon budjenja odmah pa nije nervozna ni pregladna da ceka kasicu. Tako mi se pokazalo da joj odgovara.
    Sad mi je plan uvesti rucak kad i mi rucamo oko 16h svakako je u hranilici pored nas kad je rucak. 
    Probiotik dajem od rodjenja jos koju namirnicu da ucesem pa cu pauzu nekih 15 dana. Waya i bebitol, biogaia sve zavisi sad poslednjih mjeseci waya. Uz to dajem omega + d3.
    Regresija nadam se da ce sto blaze proci. Sinoc se budila na 1h vremena jela 2 puta i nakon toga od 03 nocas spavala na meni do 6h. 
    Pocela je mrmljati opasno🥰 cak nekad i “ mami” cujem

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

tonkica1509
    26. Siječanj 2024. 12:09

Petrica super napisano, djeca ne idu u kalupe ☺️ odmah si i mene podsjetila da previše čitam o svemu i svima i bombardirana sam informacijama, tražim poremećaje i ne znam što tamo gdje ih nema, umjesto da uživam s bebom. Treba biti oprezan, ali stvarno nekad pretjerujem i samu sebe živciram.
    Hrana nekad ujutro, nekad kasni ručak s nama, nekad između. Nema pravila jer ni mi ne jedemo u točan sat svaki dan. Jedino nove namirnice uvijek ujutro papamo i nikad vikendom 😂
    E sad. Jutros je dobio za probu malo grčkog jogurta. Malo se zacrvenio oko usta i to je za 10 min prošlo. Drugo ništa. Jel to alergija? U pon imamo pedijatricu pa ću pitati, ali me zanima jel ima tko iskustva takva? 

• cordis00
    26. Siječanj 2024. 12:20

Takica, u toj dobi bi trebali imati vec 2h ww; al cesto budu jako nervozni, pogotovo ako do sad nije imala, onda se to malo po malo produzuje, nekad je najbolje i prostoriju promijeniti i aktivnost, samo da se izgura. A regresije spavanja su sa oko 4,9,18 mj iako je moja starija imala i s 12 mj. A skokovi su ti 3,6,9. Mozda ti je sad u skoku pa se smiri kroz tjedan dana🤞🏻.
    A prve mame uvijek usporeduju i brinu se, to je skroz normalno, ja sam svoju prvu sa vrsnjakom od prijateljice kojoj je to bilo drugo dijete, znaci njen mali je sve ucio gledao od druge djece i bio izlozen takvim stimulansima kakvim moja nije i bio je napredniji; a ja sam sizila😂.
    Ally ja jos nisam pocela uvoditi, ali planiram nakon prvog jutarnjeg spavanca odmah podojiti pa onda negdje sat od toga, da nije ni gladna ni sita. Kako nam se potrefi, al do 12 sati najkasnije zbog alergija.
    Tonkica moze bit, a i ne mora, ja ne bi vise mlijecno do pedijatrice davala.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Pahuljka
    26. Siječanj 2024. 13:41

ZeMske znate li nekoga kome je potrebna Neocate hrana za bebe koje imaju alergiju na protein kravljeg mlijeka ? 
    Nama ne treba vec duze vrijeme jer mala ipak nema alergiju. Prvo da vas pitam prije nego objavim u nekoj od grupa ( vi ste mi srcu prirasle 🫶). Postarina o trosku primaoca i saljem iz Njemacke (posta, bus). Imam cijelu kutiju 6x400g urednog roka do 10.12.2024.
    Voljela bih da nekome kome treba zaista i poklonim. 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

bambi27zg
    26. Siječanj 2024. 14:19

Drage moje, long time no write od mene 🙈 Ziva sam, recimo! Citala sam povremeno, upamtila generalne stvari pa cu tako i dalje u postu da ne imenujem koga krivo ili zaboravim 😅 (2 komentara ce nvj biti 😁) 
    *
    Ugl, gdje smo nestali - s pocetkom sijecnja sam ja saznala da do kraja rujna moram obraniti doktorat sto znaci da ga do pocetka ozujka moram predati tj. cijela disertacija mora biti gotovo gotova - pisem koliko stignem i mogu poslije 9-10 sati solo s njime i na kraju dana nemam vise snage za nesto drugo. 
    Drugao, stitnjaca mi je otisla u 3 pm i TSH mi je 49 tj zesci hipo i jedva se drzim budnom i na nogama - super kombo s ovim prije 😫 

Hranjenje 
    Sisoljubac Marko je sa 6 mjeseci i 1 dan odlucio da on vise sisao ne bi i sam se skinuo sa sise tako da vise ne dojimo i samo rokamo Bebimil (1&2 sad dok ne potrosimo 1). Neki raspored nam je svaki ww bocica od 3-5 mjerica i kroz dan i noc unese u prosjeku oko 800-900 mL AD uz dohranu. Dohrana nam je poslije 1.spavanja i prije dobije barem 2 mjerice AD da izgura. Probali smo do sada krumpir, batat, mekvu, tikvicu, blitvu, maslinovo ulje, jabuku i bananu te kasicu Lino marelica, kruska i sljiva, gris Hipp, Lino 3 zitarice (riz kukuruz heljda), proso, zitarice s glutenom (Hipp) - kao sto vidite ova #nemajka trenutno si olaksava kolikonje moguce da ne puknem skroz 🤯 ugl ovo sve je proslo! 
    Predvecer dobije jos jednu zitnu kasicu da ga dulje drzim sitim kroz noc. 
    Meso nam nije bas proslo (piletina kuhana na pari - ni trgana ni komad ni blendano) - pustila sam sad to i idem dalje na povrce i voce i zitarice 😄 
    Waya nama rekla sa nema vise potreve, uzima vitamin d oleovit i omegol. Cijepili se u ponedjeljak. 
    I konacno se udebljali 🐷 7800 i 69 (i dalje je jegulja, ali je dobio 1120 g u mjesec dana 💪🏼) 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

bambi27zg
    26. Siječanj 2024. 14:21

Spavanje prebacio se bio sam na 3 spavanja i sad vratio na 4 🙄 gledam da preko dana ne spava dulje od 3,5 sata sve skupa i da je zadnji gotovo oko 17:30 do max 18. Ww su mu 2 sata obicno, prvi nesto kraci, kasniji i dulji cak, sve zavisi o zanimaciji i animaciji. Zaspe oko 20 i budenja su obicno ponoc 🍼 i oko 4 🍼 (sto sam elegantno muzu uvalila jer i ovako se jedva sastavljam i obicno sam vec poslije 21 za krevet) - e onda nekad uspijemo izgurati do 6:30-7, a nekad kao danas samo do 6 😫 to nam dalje diktira spavanja kroz dan, s time da su mi rekli da se prvi ww njima racuna od 7 ujutro kad god se probudili 🙄
    Ugl, kak je netko napisao - malo sam olabavila po pitanju svega jer sam i ovako na rubu rubova i pustim neke stvari da se same posloze - sam je odlucio kad ce Bebimil, sam se skinuo sa sise, a valjda ce i sam to spavanje posloziti 🤞🏼😅 samouspavljivanje za sad nista jet sam sretna samo da spava! Uspavamo se hodajuci 2-5 min i onda sjednem na 5 min i odlozim ga u krevetic (koji smo prosirili pa se car okrece po cijelom). Noc je isto u kreveticu, muz gurne dudu ako treba jer nemajka niti cuje niti vidi (sjetite se ono kad trazim glavu i noge 😂). 
    Aktivnosti na podu mi je maksimalno, okrece se leda-trbuh-leda, u krug, dize na koljena, vojnicki puz, lezi izvaljeno - ugl, manje-vise sve, jedino nikak da skuzi kak da se polegne na trbuhu, cim se okrene (i u kreveticu) odmah se digne u kobru 🐍 
    Kolica jos provlacim kosaru jer MC ima vecu, mada je vec fkt na knap (narocito uz cofleka na kapi), mislim da cemo sad s veljacom u sportska. Setnje nastojil svaki dan i uloviti neki spavanac vani i kavu na suncu koliko se da kako bih ostalo barem malo normalna 🤪 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

bambi27zg
    26. Siječanj 2024. 14:22

Teta cuvalica uz sve to trazila sam i tetu cuvalicu da dode barem 2 puta tjedno po 2-3 sata jer mi fkt gori pod guzicom, jos smo u privikavanju ali ide sve bolje, a to nam je super vjezba za dalje 😄 Nasla sam tetu koja je teta u jaslicama i jos ima zavrsen Montessori program - ugl mi zadovoljni, Marko se jos privikava, ali je ok 😊 
    *
    Bolesne curke nadam se da je sad sve ok i da ide na bolje 🤞🏼💪🏼❣️ 
    Nas put do Marka sve je u potpisu 👶🏻 cca 2 godine me dr.V spremao da uopce udem u IVF, ali onda je upalilo odmah! 
    Povratak na posao kako sam ja bila doma od samog pocetka mene cak malo i veseli povratak medu ljude 🙈 (netko je bio isto to napisao). Narocito jer nemam 8-satni posao pa cu biti i ranije slobodna ili dopodne. Nadam se jaslicama na jesen jer opcije baka servisa nemamo, a cijena normalnij cuvalica je pinkicu manja od moje place 😅 Ugl, ima do toga jos… 

Evo “kratko” od mene, ovih mjesec dana vas pratim tako na preskokce i kad predam disertaciju bit cu vise na forumu (ako ne zavrsim na nekom odjelu poslije 😁) 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

bambi27zg
    26. Siječanj 2024. 16:29

E sad me sjetilo da sam slusala webinar Kutijica psiholoskih alata za bebimu orvu godinu i bas je spomenuto da ih se treba jedino i iskljucivo usporedivati sa njima samima; tipa jucer si slozio 3 kocke, danas 5; a ne: ti slazes 3, a Pero 7 - kak to? 
    https://www.youtube.com/watch?v=MsyF-bDdvIU
    Do ponedjeljka je dostupna snimka ako koga zanima. 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

Takica
    26. Siječanj 2024. 21:19

WW znam da treba biti duzi od 1:45, pa i 2ali ja nemam  problem da je uspavam u tom periodu. Znaci pronosam jedan krug po stanu , ona duboko uzdahne i znam da je spremna da je spustim. To traje do max 10 min sve. Prvi spavanjac sad uredno produzujem douspavljivanjem na 1h 30 min. 
    E sad probala sam par puta ja i da prodje 2h ali ju je teze uspavati i tad mi se izvija i gleda preko ruke pa nisam ni primjetila da spava duze.. pojma nemam.
    Korpa presla sam na sportski dio. Nije vise ekstremni minus fino je mogu ususkati a i moja se spustaju skoro u nulti pa i ako zakunja u kolicima samo spustim. Cini mi se da joj je zanimljivo. 
    Cordso sta hod da jeste skok ili regresija samo da traje sto krace😂
    Bambi drugarice sa Potpomognute vol8 srecno sa spremanjem doktorata.
    Teta cuvalica za prvih par mjeseci bice baka pa cemo vidjeti kako ce ici. Predala sam i za vrtic zbog bodova ,pa cilj mi je da prvi zimu ne ide u vrtic a sad kako ce to izgledati u praksi…🤷‍♀️
    U potrazi sam za tetom da mi pomogne oko ciscenja stana.. ja sam prava seka persa sto se kaze i niko mi nije dovoljno dobar.. a ne trazim puno 1-2 puta sedmicno peglanje posteljine usisavanje, kupatilo, prozori zavjese, malo kuhinju,. da se malo vise mogu baviti bebom. Nema tu velikog posla ali to je smijesno para a za to vrijeme mogu biti sa njom u setnji.🤷‍♀️

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

lalaland1991
    27. Siječanj 2024. 06:24

Petrica lakse mi je kad cujem da nisam jedina, na jesenskim nitko to nema. Po simptomima imam i rektokelu, kako su ti vidjeli da je d.crijevo spusteno?
    Naravno da me nije uputio neg rekao radi kegelove, ko da ja znam kak se ispravno rade. Na svoju ruku trazila uputnicu i na preporuku otisla k Marineli. Ona radi to 14g pa vjerujem da zna kaj radi.
    Koje imas tocno simptome? Ja isto kao i Thinkpurple mozda imam ostecen zivac jer ne osjetim 100% dok piskim.
    Thinkpurple sori ne citam sve ovdje pa nisam znala da je takva situacija. Bas mi je zao da imas tesku pricu :( nadam se da ces se uspjeti oporaviti u dogledno vrijeme. Ja razmisljam i o laseru, frendica je tako rijesila urgentnu inkontinenciju.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.