Mia ako ti se cini da nije zainteresiran, nemoj forsirati, nece nista biti ako pocne za 2-3 tj.
Mi kad smo krenuli s prvom reakcija je bila nikakva, pa sam pricekala tjedan dana i pocela za vikend kad je muz bio doma s nama i sub i ned u to vrijeme i kad je i on jeo da maleni vidi.
Fakat topla preporuka za podcast mame kod Lane i znakove spremnosti koje opisuju 🙏🏻
Sto se tice regresije, identicno smo ju prosli kao vi. 10ak dana takvih, sad je bolje. Uzasno puno hranjenja po noci, za razliku od inace kad je bilo jedno. Navodno su sa 6 mj i u fazi naglog rasta, moze biti i to 🤷🏼♀️
Sretno 🤞🏻
E baš ću pogledati, hvala!
A ne znam, sutra smo na putu tako da ćemo preskočiti klopu pa ću vidjeti za četvrtak. Možda probam voće pa će mu se možda više svidjeti.🤷
Znači isto za spavanje? Joj nadam se još par dana i gotovo. Iscjedi me svaku noć 🤣
Ally ja mu dam, ne branim mu jer baš siše, nije da je samo utjeha. Očito mu treba. I u skoku je trenutno pa i radi toga vjerojatno.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Miracle koliko tvoja sad ima mj? I već na prvu kasicu je negodovala ili je to došlo s vremenom?
Miracle - kad uz sva ostala jedenja (mlijeko - dal dojis ili daješ AD, ne mogu se sjetiti?) i spavanja uspiješ ugurati 3 obroka u danu?? Ja sam kao sad doručak i ručak uspjela ugurati, ali unos AD mu se baš drastično smanjio, pa razmišljam dal da ručak smanjim količinski, nisam pametna.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Valjda ćemo i mi tako. Mi smo tek sad uveli. Za sad gura žličicu u usta i ne radi face gađenja pa se nadam da će ići ok.
Nikako da se stignem javit, taman sustignem sa citanjem i mislim evo sad cu nesto napisat i onda me neko ili nesto zaokupira.
Drago mi je da sam nesto pokrenula i da me se mozete po necemu sjecat s foruma a to je taj challenge. Mi se idalje uspavljujemo tako sto legnem pored i samo disem kraj nje, a ponekad i diram po kosi jer ne mogu joj odolit, ima poprilicno kose za jednu bebu od 6 mj. Ustvari rodila se kosata i nista joj nije otpalo samo je nastavilo rasti, pa si sad zamislite 😍 Od hrane moze sve, sta god da sam dala ona je pojela ali to su bas male kolicine jer joj dajem komade ali pored uvijek od tih istih komada zgnijecim viljuskom pa kao zajedno s kasikom do njenih usta, ne bi li kolicinski nesto i dospjelo do istih. Jako je nespretna sa prinosenjem hrane do usta, veci om zgnijeci rukicama dok uzme i onda se sva iznervira jer ne moze ili nema sta staviti.Jos uvijek smo na dorucku, cak je i jaje proslo prvi test, jos dva obroka pa da iskljucimo alergiju. Izuzetno stabilna u stolici, ali guzica nece pa nece da se okrene. Zna, moze, lezi na boku cesto i lila se tamo vamo, ali kao da joj se ne da. Imamo vakcinu za koji dan pa cu pitati jel to bas okej i do kad da tolerisem..
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Ja ću se samo nadovezati na samouspavljivanje.
Nama je to palilo od nekog njenog 4og mjeseca.
Ili bi ležala uz nju na krevetu ili bi bila kraj nje dok je ona u svom kreveticu.
Kad bi je baka čuvala, ona bi je samo ostavila i sama bi zaspala
E onda je došla faza da neće u krevetić, pa je sa mnom u krevetu (brzo će letit🤣)
Pa smo imali faze di zaspe u roku 10 minuta, bez ikakvoga plakanja, pa faza kad bi plakala prije svakog spavanja, bez obzira na ww, bez obzira šta je nosam itd.
Tek nedavno je produžila dnevna uspavljivanja inače su bila točno 30 min i možda dvaput sam uspila produžiti.
I onda sam shvatila da će ona spavat ako joj se spava.
Previše toga proživljavaju osobito prvu godinu, jednostavno se trudim olakšati joj, ali ne odustajem od rutina koje ima od svog trećeg mjeseca.
Ima boljih i lošijih dana.
Taman kad mislim da smo uhvatili ritam, sve krene naopako, pa se opet vratimo.
Ali sreća je šta noć spava u komadu evo već skoro 3 mjeseca
Petrica super ajde, vidit cu jel mi treba perifit.
Kaki tocno osjetis poboljsanje, manje simotoma ili da bolje stisnes kegelove?
Ok ja imam slicbo, malo mi procurilo jednom kod kadljanja na puni mjehur, a jedbom kod setanja na minus 10 i puni mjehur.
Vise me brine cak rektokela jer kad mi se prisere, u roku 10 min moram bit na wcu 😅🤯🫣
Vjezbas samo perifit ili jos nesto?
Meni je marinela zabranila sve drugo i bas mi to tesko pada
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Karamela i Mia, bas vas pratim pa mi je bas drago kad nesto napiste😀.
Thinkpurple moja se samouspavljivala, ma kao i starija, nema veze sta se vrte pricaju itd, pa to nekad i duze traje; moze tako i 10 min, poanta je da sama zaspe. Moja se uspavljivala tako da je nogama lupala i vrtila glavom.
Sad nam se sve poremetilo, otkad smo kuci dosli, u novom je kreveticu (prerasla onaj mali uz nas krevet) i prostoriji jer je zaboravila kako je kod kuce, predugo smo bili na moru, taman se osvijestila dolje. Plus zubi, plus skok, plus separacijska anksioznost. Znaci spavanje koma, jedva uz ljuljanje, po noci budenje non stop i dojenje. Po danu se nece sama zaigrat nego plajki, moram ic do nje non stop. Malo je zahtijevna, al to ce isto proc, samo moramo sredit zamracenje sobe, popravit roletnu😅. Za kojih tjedan dana ce nadoc. A i napreduje motoricki dosta pa je i do toga. Sve se skupilo kako to obicno i bude😂.
Dohrana mislila sam pocet za vikend, cvrsta je, al ne sjedi, stavit cu je u krilo dok ne ojaca pa sa 7 mj u hranilicu malo nagnutu, dosta mi je naprednija od starije koja se posjela s 8 mj pa vjerujem da ce se ova vec oko 7-7ipo posjet da ju stavim sjedit pod 90 kako treba. Davat cu gnjeceno kao i starijoj, znaci nista se ne blenda, sve se zgnjeci vilicom, onda joj dam to na zlicicu PLUS sa strane komad za BLW pa da melja i sama pokusa. Tako sam i sa starijom, nismo imale problema ni kod jela ni kod pribora kasnije. Brzo smo presle na komade. I bitno je cim prije prec, zbog zvakanja jer se razvija celjust i govor tako.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
E da netko je pitao za raspored kasica. Ja sam i prvoj pocela davat sa 6 tj 6ipo mj; to je islo negdje ovako- 6 mj 1 obrok, 8 mj 2 obroka, 10 mj 3 obroka pa s godinu dana sam krenila s meduobrocima. Tako da je moja mlijeko pocela tek kasnije smanjivati, jela je ona dosta, al tek sa 10 mj ajmo rec da je lagano krenila smanjivat i dojenja plus tad je prestala dojit nocu jer je pocela spavat. Sad, ako se ranije krene s kasicama, onda se i obroci ranije povecavaju tako da ne znam sto tu uciniti, al poanta je da s 12 mj do 24 mj imaju oko 500ml mlijeka.
Kad prestanem dojit malu, uvest cu joj AD, znam da se po puno grupa pise da ne treba, al realno, ne vjerujem da ce zadovoljit potrebe kalcija, a toliko se brzo razvijaju i rastu u toj dobi, puno njih na kraju zavrsi anemicno s 24 mj. A AD je stvarno kvalitetan sto se tice sastava. Dvije case/bocice dnevno, recimo ujutro prije vrtica i kasnije kao meduobrok mogu samo dobri bit, to je moje misljenje.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Btw za samouspavljivanje, kak dobijete bebe da leze mirno? Moja di god da ju spustim odma se okrece na trbuh i krece puzat. Ona ne miruje da bi sad samo lezala kraj nje i da ju mazim. Ni na meni se nikad ne nasloni i ne opusti ono na rame il nesto.
Vrti se i ona, ko nenormalna🤣
Baca, okrece, viče i tako u krug, ali ja je pustim, nekad to traje po 15 minuta, a sinoć skoro pa sat😪
Dok ne place ne diram je
Također ne zna ni moja sidit, ni mirovat u naručju, tako da suosjećam 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji