Ja da se isto nadovezem na pitanje Takica za ljetovanje ali i generalno za putovanja i odmore kada poceti? Ja znam da je to individualno i zavisi od bebe i mnogih okolnosti. Ja bih zeljela posjetiti familiju put je oko 8 sati autom, ali smo planirali prenociti na pola puta. Moja beba ne voli nesto u autu dugo ali kontam moramo prezivjeti jer inace necemo nigdje moci mrdnutim. Da li su neke od vas putovale duze sa bebom od 4 mjeseca?
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Jagoda jos nisam planirala tacno ali nekad u Februaru. Zelim ti da sve dobro prodje i srecan put. Javi se sa islustvom i savjetima 🥰
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Mi smo opet imali tešku noć. Budio se često, a od 5 na dalje ne znam jel uopće spavao. Bio bi miran pa za 10min lupao nogama i rukama pa opet tišina i tako u krug 🤷
.
Mi smo se najdulje vozili 3h. Stali jednom za prošetati i jednom za klopicu. Ja sam ga zabavljala igračkama, pjevali, spavali, plakali i sve ispočetka 🤣
.
Jedno random pitanje. Što mislite o onom sisači a za voće i povrće što kao dude izgledaju?
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Ja da se isto nadovezem na pitanjeTakica za ljetovanje ali i generalno za putovanja i odmore kada poceti? Ja znam da je to individualno i zavisi od bebe i mnogih okolnosti. Ja bih zeljela posjetiti familiju put je oko 8 sati autom, ali smo planirali prenociti na pola puta. Moja beba ne voli nesto u autu dugo ali kontam moramo prezivjeti jer inace necemo nigdje moci mrdnutim. Da li su neke od vas putovale duze sa bebom od 4 mjeseca?
Mi smo se vozili put Austrijskih Alpa kad je ona imala nesto manje od 4 mjeseca. Put je trajao 4,5h. Stali mozda 2x za hranu i bez nekih poteskoca. Spavala je prvu turu i tamo i ovamo sat i po, razgledala, cak sam imala samo cenobijelu slikovnicu i to ju je recimo zanimalo. Sad planiramo put avionom od 3h i ostajemo 5 dana u toplijim krajevima, pa ako neka mama ima iskustvo sa bebom od 7mj i putovanje avionom voljela bih da podijeli 💕 Kako uklopiti obroke vani, sta im nuditi, ili bolje ne nuditi puno kupovnih da se ne bi sve poremetilo ili hrana iz hotela, ali bojim se da nece biti prilagodjena… Svaki savjet dobrodosao.
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Evo da se mi malo javimo, kaos je 🤯
Spavanje svaki drugi dan ne valja, evo ne znam. Isto mi jutarnji spavanac dosta kenjka, spava 10 min pa se probudi, pa opet 10 min pa mu je dosta. Ostali spavanci su tak, pol sata, 45 min. Jako rijetko se desi da mu uspijem produžiti na sat, sat i pol. Ali samo na rukama, kad ga spustim se toliko razljuti da ga jedva natrag uspavam. Osim spavanja za noć, to zaspi sam, samo ležim kraj njega. Ne znam evo kako riješiti te dnevne spavance da proba barem malo zaspati.
Očito je u skoku, baš mi je drugačiji po ponašanju i svemu. Svako malo na neku glupost umire od smijeha, to mi je top.
Hranjenje mi smo na blw, tu i tamo napravim neki smoothie pa mu stavim na žlicu i dam. Jako je već vješt, čim vidi štapić hrane (složim onako prst debele štapiće), grabi i stavlja u usta, gricka sa svoja dva zubića. Desilo se par puta da odgrize preveliki komad, ali uvijek to ispljune. I isto mi je par puta ima onaj gag, ali isto ga samo pustim, iskašlje on to. Vodu voli, dam uvijek nakon ručka. Jaje i mliječne proizvode još nisam probavala, ali budem uskoro pa da možemo neke konkretnije recepte praviti. Meso jesmo, to voli jako
Putovanja bili smo dosad na par dužih putovanja autom, a ovako skoro svaki vikend idemo sat i pol do bake i dede. Baš zbog toga, što smo puno u autu, planiram u sjedalicu jer je u jajetu stisnut i sigurno nije udobno. Bitno je samo stati kad je dosta, pauze za hranjenje i igru i to je to. Ja imam u autu onaj medo što ima razne zvukove i lagano svjetlo jer se po mraku baš ne voli vozit pa to pomaže.
A u travnju idemo avionom u Španjolsku na tjedan dana, pa onda mogu reći što u avionu. Ako neko ide prije nas u avion, nek javi iskustva i savjete ☺️
Kakvi su vaši na podlogama? On se okreće na sve strane i tak se otkotrlja preko cijele podloge, a na trbuhu se okreće ko kazaljka na satu, u svim smjerovima. I počeo je na lakat pa se diže, ali daleko je to od sjedenja čini mi se.
I za hranjenje nisam spomenula, isto smo u hranilici od ovog tjedna, super sjedi, obožava ju jer voli biti visoko, a kad se umori samo spustim naslon, jer je ležaljka a ne samo hranilica
Mi dva dana za redom zumanjak, sve proslo okej 🤞🏻 radila sam u omlet sa brokulom i danas kajganu sa tikvicom, zumanjak plus zacini (ne sol ofc) i izdojeno mlijeko. Uskoro cemo i bjelanjak pa da vidimo kak ce ici. To planiram skuhati jaje i dat mu cetvrtinu bjelanjka sa malo zacina, mozda isto origano.
Moj maleni sad vec tjedan dana jako puzi onako po “vojnicki”, na trbuhu. Nemrem ga vise nigdje ostaviti. Po 2-3 metra gore dolje lijevo desno. Zbogom ispijanje kave dok je on u gymu 😂
Dnevno spavanje 3 puta po sat i pol, milina, noci i dalje problematicne al stvarno mislim da bi mogao biti zubic. Danas sam primjetila da mu je desna jedinica gore na desni malo promijenila boju kao bjelkasto-ljubicasto, mozda je neki znak da ce uskoro izbiti 🤞🏻
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Žene da li je koja imala problema sa proljevom. Bebac ima proljev 2 dana. Pedijatri ne preporucuju rizinu vodicu ni vodu ni can ali jedan dan sam joj dala rizinu i prestao je. Drugi dan nisam i nastavio se... Daju samo waya kapi. Bili kod dva pedijatra sve uredno nalazi uredni... Ludim već tri tjedna nosic i kašalj. Sad jos i proljev
E i da sisac za voce stavila sam bananu u frizider pa poslije nagnjecila u to, bilo mu je odlicno
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Hvala cure na svim savjetima i sto pitate❤️. Seka se veselila sta smo dosle; pitala je tatu gdje smo i stalno spominje da je mala bolesna i da ide na pikicu (petak vadenje krvi). Al svi su oko nje skakali stalno tako da mislim da nije nesto extra dozivili sta nas nije bilo, jednom su je doveli kratko u bolnicu da me vidi, brzo su morali ic, ona samo mahnula i veselo otisla nazad😂. A mala je i ona jos.
Evo mala je super stvarno, vratila se u normalu, davat cu produzeno dodatni probiotik zbog antibiotika, spava skroz ok, nisam ju stavila na dijetu, dajem kako trazi, imamo sistematski sad 13.02. pa cemo vidjeti. Nije ona “debela”, nema slaufice, izgleda normalno kao svaka beba jer se njoj kile rasporede, samo izgleda kao uvecana beba, jako je duga, to i je problem, meni se i dalje sve cini kao normalno sve i genetika, vidjet cu sta ce doktorica reci. Prakticki izgleda kao beba od tipa 9 mjeseci. Okrece se zasad s leda na trbuh, preferira jednu stranu kao i sta se okrece u krug u jednu stranu. Stoji na sakama. Malo ju sad pokrecem za drugu stranu.
Moja ima sad tri spavanca, nema bas u isto vrijeme jer ovisi kad se probudi ujutro, varira od 6-7ipo. Spava po 1 sat prosjecno, nekad duze, a ako dva budu duza onda treci bude oko 45 min.
—-
Mi krecemo papati kad se vratimo u Zagreb, krajem mjeseca. Moram narucit stagod, razmisljam da i ja kupim to kuhalo za paru.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji