Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tonkica1509
    17. Siječanj 2024. 21:54

Mi smo prešli na sportski dio jer jednostavno ne stane više u kolica. Spustim u nulti, a nekad ga i ostavim povišeno jer jako voli gledat van. U nosiljci je i dalje prema meni okrenuti. Znam da bio mogao prema van i da je dovoljno čvrst za to, ali ne usudim se još, nekako mi čudno dok je prema van.
    Mi smo danas slagali muffine od jabuke, banane i mrkve. Ne ide brašno već se zobene melju u prah. Prefini su meni, a bome je i on lijepo ponjupao.
    Mislim da ću mu uskoro uvesti neki doručak, jer volim sebi kuhati zobenu kašu i svašta (slično ko Petrica, volim doručke izmišljati 😅) pa bih mogla i njemu malo.
    Meni je isto počeo strah od odlaska na posao. S tim da ja smjene radim od 12h. Dnevna, noćna pa slobodno. Ne znam kako ću to, preživjeti cijeli dan bez njega 🤯 nisam spremna još o tome razmišljati

Takica
    17. Siječanj 2024. 22:02

Okretanje inmoja K se nije htjela mrdnuti sa ledja i ja sam uzela sebi da 2x dnevno je vjezbam ali nista. I muz jedno vece sa njom na podlogu i okrece je 5x u jednu i 5 x u drugu stranu. Sta vremana su se vrtili 2x bljucnula jadna al on ne odustaje.. poslednji put se kao bila okrenula. Sutradan ujutro ja je stavim na podlogu i jednom je okrenem i od tada sama se okrece. 
    Sad se toliko vrti da me strah kako se samo uspije u tako kratkom vremenu okrenuti. Tako da je sve to bilo vrlo skoro a pisala sam vec da se medju zadnjim bebama ovdje krenula okretati kako sam citala da su vase sve to vec savladale.
    Recepti jos uvodim namirnice pa nista jos nemam puno da bih nesto pravila. Dok jaje ne uvedem nista od recepata.
    Spavanje srednja zalost po noci. Po  danu u 90% slucajeva ne uspiem produziti 30 min..

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Ally007
    18. Siječanj 2024. 09:29

Okretanje - kaj se tiče okretanja, kod mene isti problem kao i kod Petrice. Doslovno se moram borit s njim da se na presvlacilici ne okreće na trbuh dok mijenjam pelenu. A nožice stalno lupaju po zraku iz sve snage. Kad ga stavim u babybjorn onda se ko žabica krene sam ljuljati i tako bez kraja. Ja zbilja ne znam otkud mu snage, ja na kraju svakog dana padam s nogu 😔.
    Netko je pitao za tjesilicu - mi smo vježbali micanje krpe s lica (ku-kuc) i to sad normalno može u budnom stanju, ali se ne usudim još dati dok spava. Makar vidim i kad ga nunam da me hvata za majcu i da bi mu bilo dobro da ima nešto za primiti. Mozda bi tad prestao stalno hvatiti dudu i vaditi je iz usta.
    Spavanje - Nama već noćima baš nikako. Opet se prebacio da jede oko 1 (po danu opet manje, ne znam zašto) i onda oko 4-5,a od 6 nadalje priča pored mene u krevetu. Ustajemo se u 7:30,al ja sam iscrpljena do tad. A ne idem spavati prije 22,22:30. Morat cu jedan dan ići leci s njim u 8. 
    Dohrana - i ja sam se malo bacila na aplikaciju solid starts. Imam i knjigu Beba za stolom i super je ovako onaj općeniti dio za upoznat se s dohranom, ali u receptima uglavnom treba jaje, a mi još nismo uveli. Pedijatrica kaze da ne žurimo, kao oko 8.mj,ali mislim da ćemo ipak ranije.
    Motorički razvoj - thinkpurple - ja ti samo mogu reći što mi je na Goljak u rekla fizioterapeutica, kao koji su ciljevi sad 5-6 mj života. Cilj je da se beba sama može okrenuti u svim smjerovima, da rukama poseže za predmetima, da se nauči onak bočno okretati (npr staviš joj zvečku lijevo od nje pa ona desnom rukicom krene preko lijeve posezati i tako se okretati) i da se polako moze osloniti na 1 ruku dok je druga u zraku, tj da poseže za igračkom u visinu (npr staviš zvečku naprijed ispred lijeve ruke dok je ona cijelu ne podigne od pogloge i na par sekundi ostane samo na desnoj). Kao da će to kasnije biti bitno za posjedanje. Nama je to podizanje na 1 ruci bio problem s lijevom rukom, ali nakon dan-dva vježbe ga evo. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    18. Siječanj 2024. 09:39

Malo ste me utjesile s vecim becacima. Ja se mislim kupit nova kolica koja idu u nulto. Nas sportski dio ima skvrcene nogice. Zapela su mi za oko cybex eezy s twist 2+, ima li tko? Top su sta idu u nulti prema roditelju.
    I moram pohvalit bepanthen baby mast. To je cudo! Moja je imala duboke rane na guzi koje su krvarile i od tog preko noci pocelo cijeliti. Znaci cudo jedno! A lijecile smo guzu u bolnici sa tridermom i ne znam cime sve ne, luftanje guze itd svakih pola sata, i dalje je krvarila guza. Ovo cudo je preko noci ucinilo da rane pocnu cijeliti!

👩33g👨33g 👧👧👶

Ally007
    18. Siječanj 2024. 09:45

Podloga - i ja sam uzela onaj najveći nubelino i super je topla i debela, ali mi je malo prevelika, a veliki minus mi je što se klize više od očekivanog. Frendica mi ima iz Baby centra neku Kinderkraft preslatku s pingvinima, cestom i morem. Manja je, tanja (ali svejedno toplinski izolira) i puno manje se klize.
    Putovanja - prije bebača sam zbilja po cijelom svijetu isla u solo aranžmanu (bez agencije) i sad mi to jako fali. Vidim da vi pišete o svakakvim putevima, a ja uopće nemam ideju kako bismo to logistički izveli. Kad je bio mjesec dana star išli smo na more, ali kod sebe u viksu gdje smo imali sve. Put mi se cini najmanji problem, jer je on ok dok se vozimo. Ali jedva ga cijeli dan zabavim doma gdje imam baby gym, podlogu, babybjorn itd. Vec kad na par sati odemo u goste se satrem cijela da mu ne bude dosadno da ne plače. A di je još pravljenje AD, sterilizator, kuhanje kašica itd. Ne znam, mozda samo nemam inspiracije. Jednostavno ne vjerujem da bi htio dulje od 2h biti miran u kolicima dok mi razgledavamo i šećemo. A opet dat hrpu para za put pa sjediti u sobi i mahati zvečkama mi je šteta. Kako vi to logistički izvodite, ili svi idete kod rodbine u posjetu?
    Posao - nakon svih vaših komentara me malo sram to napisati, ali meni jako fali posao. Nisam nikad bila neka karijeristica, ali doma sam bila cijelu trudnoću + 1.5mj prije jer sam ruku strgala. Jako mi fali i sam posao, i druženje, zezanje u sali, pricanje s drugim odraslima. Ne znam, mozda se predomislim kako bebač bude rastao i postajao sve Interaktivniji. Naravno da mu se veselim nazad doći kad odem negdje na 2-3h, ali kao da mu mogu dati kvalitetniju verziju sebe ako i ja imam malo odmaka. U svakom slucaju sam do jeseni doma, s obzirom na to da je prerano rodjen i da imam hrpu starog godišnjeg. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    18. Siječanj 2024. 10:26

Posao- moram priznat da i meni fali, al meni je ipak specificna situacija, kad mi zavrsi porodiljni cu bit kuci 3 godine vec. Nakon prve mi je bilo uzasno nezamislivo da malu “bebicu” ostavim, ali moja je i imala alergije i atopijski tako da me jos vise bilo strah da se stanje pogorsa, zato sam i otisla na njegu i bilo mi je odmah psihicki olaksanje. A sad cu se pokusat organizirat da nam bake dolaze svaka po 2 tjedna pa da pokrpamo zimu i da krene u vrtic od 2.mj recimo. Sad je vec imala bronhitis pa pobrala rsv pa bronhiolitis s upalom pluca, uopce ne zelim da tako mala ide u kolektiv, a i puno znaci tih par mj razlike. S 13 mj mi je bas bas prerano da ide.

👩33g👨33g 👧👧👶

Mia2023
    18. Siječanj 2024. 12:47

Ja sam usred komplikacija ostala bez ugovora jer sam bila na određeno tako da se nemam gdje vratiti. Baka servis nije opcija, a jaslice nema sanse da dobijemo s obzirom da sam nezaposlena. Tako da ne znam sto cemo. Sad dobivam onu mizeriju od drzave, ali kad napuni godinu dana ostajemo bez toga, a samo sa muzevom placem tesko uz kredit.
    Ja bi rado pronasla neki posao da mogu raditi od kuce, ali nemam blage koji i gdje se raspitati za to. Nitko oko mene ne radi tako 🤷

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Pahuljka
    18. Siječanj 2024. 18:48

Putovanja; 
    Mi smo ovisnici o putovanju i planiranju istog. Bukvalno uzivamo ganjati hotele, avione, gdje sta vidjet, zapisujemo odakle je sta udaljeno, prinatmo historijski dio s neta pa citamo kad dodjemo na tu odredjenu destinaciju, uklapanje letova izmedju dva outovanja su nam najzanimljiviji dio, npr iz Dubaija za Maldive smo uspjeli u 4h presjest, to nam je najveci izazov bio i sve to sami rezervisali 2x na razlicita ostrva. Eh sad kad se mala rodila vapili smo za planiranjem, odbrojavali dane kada cemo moci i gdje prvo, i prvo probno je bilo do Austrije 4,5h voznje. U hotelu smo naglasili da nam treba kuhalo za vodu (dobili novo, cini mi se iz kutije). Za po vani ponijeli dovoljno flasica gotovog mlijeka + dojenje ako je prilika. Nista od navedenih stavki babybjorn i to nismo nosili, bilo joj je prezanimljivo sve oko nas. Isli na bazen, brckali joj noge, isli na vrh planine spavala nikad bolje, kad pravimo pauzu vadimo je iz kolica, igramo se i hranimo. Sve nam je ostalo isto, samo prilagodjeno njoj. Npr vecera u 7 a ona spavala tada u 8, sidjemo zajedno ja prva jedem, muz je hrani i ako je vec vrijeme ja nazad u sobu, on ostaje zavrsiti. Ili rucak a nije joj vrijeme spavanja, jedno jede drugo zabavlja i obrnuto. I taman kad smo planirali malo dalje putovanje desi se regresija i ubije mi volju i za zivotom i za putovanjem. No, kako se situacija popravila poceli smo planirati put u Spaniji u martu, i ponovo se vratila ona ista “ovisnost” i jedvacekanje. Kako ce biti ne znam, radujem se i ne ocekujem puno ali vjerujem da ce biti posebno i nimalo lagano. Za sad pravim spisak i narucujem sta mi treba npr igracke za avion jer let traje 3,5h, posto je hotel ne tako lux kao u Austriji narucila sam kuhalo u obliku termos boce, pa je mogu iskoristiti i kao takvu, kolica smo takodjer morali kupiti nova jer je Nuna preteska za hendlat, male bocice za ponijeti njen sampon i kupku, malo mi je frka kako cemk za hranu ali se nadam da ce biti bar nesto u hotelu za nju a ako nista budemo davali gotove, nece se nista desiti za par dana. Organizere za njenu odjecu takodje cekam da stignu i tako. Uvijek koristim isti spisak za nas a sad sam samo dodala i nju uz to sve i lagano dodajem kako se cega sjetim. Nestrpljiva sam da vidim jesam li sebi samo dodatno otezala zivot 😂 Budemo vidjeli 🙏🏽

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pereca333
    18. Siječanj 2024. 19:15

Pahuljka ja obozavam planinatenje i jedva cekam da se istom vratim. Do koje ste visine isli s bebanom? Je li bila u nosiljci  i kojoj? Mi do sad smo nista radili jer je zima ali od aprila startamo kako god da bude, jos kad mogne sjediti bice sve lakse. Razmisljala sam sad otici jedan vikend na probu na nekoj jezero u Tirolu cisto da vidimo. Ali sad je u skoku i regresiji i zubici izgleda vec krenuli samo place. 🥺 Opet kontam ako uvijek budem cekala da nije u nekom skoku ili neki klinac necemo mrdnuti 😂

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

Takica
    18. Siječanj 2024. 19:36

Mazilice pokusala danas dati za dnevno spavanje jer sam odlucila odmoriti dok ona odmara i samo ga je odgurnuka.. jos joj vise smeta dok trazi dudu kad ispadne.. i meni se drzi za majicu dok je uspavljujem .. kad je spustam tacno otrgnem rukicu.
    “Douspavljivanje”- danas uspjelo spavala mirno od 9:45 do 10:15 pa ispala duda i bila skroz otvorila oci ja vratim dudu i dam ruku uz šššš zaspala ponovo. Jos jednom dvaput se promeskoljila i spavala do 11. Ja zadovoljna. 
    Nocno spavanje citam Ally i kod mene identicno pomerila sa 3-pola 4 na 1-2 budjenje i novost je da se jako tesko uspava zasnje budjenje😵‍💫 isto kao vi ustajem umornija nego sto legnem. 
    Posao iskreno ne radujem se posebno povratku jer dugo sam se borila za bebu i bas mi treba vremena sa njom. Porodiljski mi je 11 mjeseci pa se vec u avgustu vracam.
    Jos trebam na edukaciju i Beograd i Zagreb a muz ne moze toliko dobiti slobodno pa se premisljam sta i kako pa mi lakse da jos mjesec dva uzivam pa cu vidjeti sta i kako.
    Imate li preporuku koji hotel je ok za bebu sredinom juna i koji dio Hr primorja preporucujete. Imace 10 mjeseci tad. 
    Kazu mi da ne brinem ona tad jede skoro sve kao i mi al opet kad ja ne spremim nisam bas nacisto. A 10 dana da jede kasice kupovne ….

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.