Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    15. Siječanj 2024. 09:49

Cordisoo - jupii, bas mi je drago da ste bolje i doma! A za dijetu isto nisam pametna, pa čini mi se da je dijete proporcionalno veliko (ono, nije da ima 10 kg i 60 cm), mozda mu je sad jednostavno faza većeg rasta pa će u nekom momentu stati. Neznam, mozda malo pričekati još dok se sve ne unormali nakon ove bolesti, da nije drito iz bolnice pa na dijetu. Čini mi se da je dovoljno stresova imalo.
    Dohrana - mi sad imamo već neku rutinu. Dohranu dajem nakon 1.jutarnjeg spavanca (kuha se dok on spava), sto je oko 10/11h. Prva bočica mlijeka je oko 08:30, druga bočica oko 12,12:30. Točan tajming ovisi ustajanju. Ugl, tek sam nedavno počela malo mjeriti koliko ima kasice u zdjelici, ali čisto sebi da okvirno znam. Mislim da većinu tih obroka pojede manje od onih 120 mg ili koliko već treba. Na početku je bilo samo par žličica i super mi je da smo s degustacijom ranije krenuli da se i on polako privikne na to. Ja sad povremeno imam osjećaj da mu ta kašica još više otvori apetit pa da još bolje jede bočicu (ne pitajte kako). Od namirnica smo uveli: tikvica, tikva, batat, karfiol, brokula, mrkva, jabuka, kruška, banana, šljiva, zob, kukuruzni i pirov griz, cimet. Kuhala sam sve osim banane. Tj sve kasice s voćem (osim banane) sam kupila gotove, jedna mu bude za 2 obroka. Tako se nekak manje brinem zbog pesticida. Povrće svo kuham. Samo u početku sam stapnim mixerom mixala, sad izgnjecim vilicom i to je to. Nekak želim da se nauči na drugu konzistenciju osim juhe/kase. Dam mu da zgrabi žlicu sam, ali ja pridržavam jer si je inače gurne do mandula. Karfiol sam mu dala komad pa je sam mljackao i gurao u usta. Zasad je sve osim brokule prošlo, na to se jučer gadio i pljuvao, danas ću probat opet. Sad nekak kombiniram 1 dan voce+žitarice, drugi dan povrće. Zelim da se navikne na okus povrća sam, da mu ne blendam s voćem ili maskiram na neki način, jer računam kad ćemo uvoditi ručak da će bit meso + povrće. Kad ćete vi krenuti s mesom i u kom obliku? Isto i s jajima pitanje, hoćete po malo žumanjak ubaciti u nešto (i u što?) pa onda bjelanjak ili? Mi sad ovaj tj imamo. 6-mjesecno cijepljenje pa mu neću baš uvoditi alergene, ali sljedeći tj bi polako mogla s nečim. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Takica
    15. Siječanj 2024. 10:39

Thinkpurple kako ste danas jel malo bolje prosla noc? Ja vodu koristim iz aparata Zepter i prokuvam.. Znam da je prporuka davati obicnu ali ja znam koliko je tvrda voda u nasem gradu pa izbjegavam🤷‍♀️ 
    Ally ma vi ste super probali i voca i povrca. Mi za sad krompir, mrkva, tikvica, bundeva, palenta, jabuka, banana. 
    Petrica uh kod vas bas izazovno uvodjenje hrane. Super ste.
    Cordiso s obzirom da ti je beba intrauterino pracena dobro od pocetka i ni tu nije bilo mnogo vecih odstupanja koliko se sjecam bile smo terminske ali sam ja rodila sa 37nedelja. Genetika ti ode na ruku pa se ja ne bih puno brinula. Samo se ne sjecam jesi ti radila prematalno test?
    Po meni prvo pun oporavak pa onda dijeta. 
    BLW mi se cini ok ali ne jos dok je ispravim skroz u sjedeci onda cu. Hrana treba biti tolika da je hvataju dlanom i mogu zgnjeciti i rukicom i desnima .  Zagrcavanje smo imali sa vodom iz avent one bocice sa kljunicem. Vodu bas ne voli
    Alergeni danas sve moze biti alergen pa i jabuka s tim da sam misljenja da se odreaguje na konzervans ili pesticide kojim se sprica vise nego samu vocku-povrce ali ne bih cackala bas.
    Evo drugarica mi dobila preporuku da uvede maline i kupine.. beba 5 mjeseci.. ja cu sa tim cekati prvo jer stvarno bez obzira na preporuke mislim da je rano a i zbog konzistencije-kospica em nemam svjeze sad...
    Pratila sam Nutri mama i Beba za stolom ali nekako se trudim da mi niko od njih nije iskljuciv pa ni sama patronazna ni pedijatrica.. dosta se promijenilo unazad 10-15 godina pa sve nekako sa rezervom uzimam. Kod svih mi ima kontradiktornosti.. eto nisam pametna🤷‍♀️

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Mia2023
    15. Siječanj 2024. 13:19

Za papicu nemam sta napisat jer jos nismo krenuli. 
    Cordiso baš mi je drago da je bolje i da ste doma 🥰 a za kilažu i to, ako ste vi veći onda je normalno da je i bebač. Cudno bi bilo da je obrnuto. Ako ona prati svoju krivulju bi to trebalo biti ok. S obzirom da je velika onda je i normalno da je i kilaža veća. Ne znam sto da kazem pametno. Kazu da dojene bebe ne mogu biti debele i da im ne moze biti too much mlijeka dok za AD je druga prica. Svi savjetuju dojenje na zahtjev, a ne po satu prema tome tu se dijeta ne moze uklopiti. A totalno mi je apsurd staviti bebu koja se razvija na dijetu i ne dati joj sisu kad trazi 😮
    Takica ja sam bas probala dati tjesilicu kao bolje ce spavati, ali ju uopce ne dozivljava 🤷
    Igracke s cime se vasi vole igrati? Imate koju dobru igracku za preporuku? Moj voli sve sto moze ugurati u usta, sto ne stane u usta mu nije zanimljivo 🤣 psica sveznalicu obozava slusati. Kad vidi da ga donosim se osmijehne odmah. 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Petrica_92
    15. Siječanj 2024. 15:07

Thinkpurple mi uveli grcki jogurt (dukatos), a danas sam mu od pola zumanjka svog mlijeka i brokule slozila mini omletic. sve za sad samo jednom, planiram svakako jos par puta prije nego krenem ukomponiravati dalje u hranu

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• MamaPa
    15. Siječanj 2024. 18:50

Petrica ti si s 5 mj krenula s dohranom i blw? Jesi onda odmah krenula sa sjedenjem u hranilici, kako se držao? Mog je pedijatar na zadnjem pregledu posjeo i ok se držao ali je rekao da čekamo do 6 mj da ga stavljamo u hranilicu. A opet, rekao da sa dohranom krenemo s 5 mj ali on je mislio na klasične kasice. 
    Mia mi imamo plišane "knjige" i obožava ih. Šuškaju, imaju razne teksture i s tim se bas dosta zaigra 

• Petrica_92
    15. Siječanj 2024. 20:24

MamaPa krenuli smo s blw s 5 mjeseci, ali za sad jos uvijek sjedi u mom krilu. Stavila sam ga u hranilicu jednom na 2 minute da vidim kak se drzi i bio je ok, al sam odlucila cekat do iduceg pregleda kod pedijatra prije nego krene tako jest.
    Ne sprjecava ga moje drzanje u tom da sam klopa, skroz mu dobro idu ti pokusaji hranjenja. U link stavljam fotku obroka danas i fotku kaj je ostalo na kraju. A ostalo je na podu jer je odlucio pokazat mi da je dosta tak da je u sekundi frknuo tanjur na pod 😅 ali kako kaze Nutri mama u podcastu Mame kod Lane, lakse nam padne kad sad radi nered nego s 2-3 godine 😂
    https://ibb.co/BVWdVPc

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• MamaPa
    15. Siječanj 2024. 21:16

Petrica pa zapravo da, iz krila isto može lijepo jesti 🥰 
    Slika je odlična 😂 nek samo istražuje i uziva 
    Nama je idući pregled sa 6,5 mjeseci pa mi je to malo dugo za čekati za posjednaje u hranilicu. Ja ću vidjeti za 2-3 tjedna kakva bude situacija pa odlučiti 😊

Takica
    15. Siječanj 2024. 21:27

Hranilica kako sam sama ujutro kad je hranim syavljam je u hranilicu bez ono napreda samo je vezem jer cim nece vise dize dupe i pravi most pa zato vezem. Inace moja ima vuse polozaja cak i za novorodjence taj nulti pa mi je bila cesto u hranilici i prije nego sto sam pocela davati kasice.
    E i ja sam htjela pitati za jogurt dajete li? 
    Kupujete li povrce u marketu ono bio ili redovno🤷‍♀️

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Pahuljka
    16. Siječanj 2024. 09:53

Curke jel ima neko stokke hranilicu ? 
    Na kojem polozaju vasi sjede ? Odnosno na kojoj visini ? U prirucniku je za ovu dob napisano 2-5 za dupence i nogice, ali ja sam svojoj stavila 1-5 i jos uvijek nogicama ne moze stati na oslonac a na 1-4 su joj previse savijena koljena, vise od 90 stepeni. Jel bolje sad cekati da dohvati oslonac pa je staviti (prsticima stane ali petama ne moze dohvatit) ili je staviti u polozaj gdje potpuno stane stopalima ali su koljena previse povisena ? I da je li kod vas 2-5 ili 1-4 ? Gdje zapravo trebaju biti rukice , u visini pladnja ili iznad, jel se treba laktom osloniti ili ? Oko tog polozaja imam nedoumica a voljela bih krenuti, jer bih rekla da ima dovoljno stabilan trup da moze sa blw poceti. Ne moram je nicim pomoci sa strane ali nije da sjedi u sredini, ipak se malo lila tamo vamo ali relativno stabilno. Kako vasi izgledaju u hranilicama ? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Takica
    16. Siječanj 2024. 11:08

Vec sam pisala da imam onu Joie hranilicu i na oko 45 stepeni sjedi noge su ravne jer ima onaj produzetak za noge pa ne “vise”. 
    Beba mi cak i u tom polozaju radi trbusnjake i naginje se kad vidi kasiku, veza na je onim kajisiscima. Al cim se zavrsi obrok odmah je vasim jer nije bas odusevljena biti fiksirana. Kako ide spavanje i samouspavljianje.  Ja sad 3x spustala uspavanu.
    I nocas se budila tj kmezi pa vracaj dudu, sve zatvorenih ociju.
    Jeste vi primjetili promjene u kvalitetu sna kod vasih beba nakon npr posjete vise ljudi ili boravka sa vise osoba koje ranije nije vidjala.. kao da mi sve prezivljava kroz san. Nor mi smo juce popdne imali goste koji su je prvi put vidjeli i dvoje od njih 4 je drzalo na par min i ja sam je poslije drzala nisam je davala vise.. Nekako me nervira kad ide od ruke do ruke kao loptica.. naravno odmah konetari tipa pa daj je malo meni da odmoris ruke…🫣🤬
    Kad mi bude trebao odmor spisticu je na podlogu ili u krevet🤷‍♀️
    Cordiso kako ste cure? Jel se seka starina obradovala kad ste dosle kuci?
    Thinkpurple jel bila kontrola trombocita i slike pluca? Kako si?
    Mia, Petrica, Miracle, Tonkica ostele cure kako ste? Imate li kakve recepte za bebi hranu? Jel koja uvela jaje tj zumanjak?
    Ljetovanje posto sam u procesu trazenja mjesta za ljetovanje sa bebom vi koje imate stariju djecu da li ste kad su bile bebe putovale avionom i kakva su iskustva moze cak i preporuka za hotel bilo gdje, Grcka , Turska , Tunis, Egipat ( zbog higijene i hrane pitam)🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.