Žene da li je koja imala problema sa proljevom. Bebac ima proljev 2 dana. Pedijatri ne preporucuju rizinu vodicu ni vodu ni can ali jedan dan sam joj dala rizinu i prestao je. Drugi dan nisam i nastavio se… Daju samo waya kapi. Bili kod dva pedijatra sve uredno nalazi uredni… Ludim već tri tjedna nosic i kašalj. Sad jos i proljev
To moze bit i od vise sluzi, ako kazes da ju muci nosic i kasalj, moja je tjedan dana imala bas gadno slajm zbog rsv-a i kakala je sluz svakih 5 minuta. Ne znam jesi li cula za prolife probiotik?
Ili ako vise slini zbog zubica. Bitno da ne smeta za guzu.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cordisoo super vijesti 👏🏻 bravo za curku.
Sto se tice dijete i genetike, i moj “malisan” je s 5 mjeseci imao 71 centimetar, i neki dan me zena u ljekarni pitala ima li 9 mjeseci 😂 pedijatrica nista ne spominje. On je nesto laksi (8700 imao s 5 mjeseci) al je isto bas velika beba. Idemo za 10 dana opet kod pedijatra pa bas javim sta su nam rekli. Mislim da nema razloga za brigu, pogotovo uz dojenje - tako bar ja gledam, s tim da mi kombiniramo i vise je na AD-u. Rodio se velik, i nastavio bit velik 😂 bila bih zabrinuta da je odjednom na sporoj krivulji rasta
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Evo da se i mi javimo...
spavanje katastrofa nikad nije bio neki spavac iako je po noci relativno ok. tu imamo 2 budjenja za hranu i dosta pojede pa ne znam kako cemo to ikada izbaciti. ono sto se ne mijenja su 3 spavanca po danu i to po pola sata. ponekad uspijem 2. spavanac produziti ali samo ako sam odmah uz njega i na najmanje komesanje vratim dudu i pomazim. ono sto je katastrofa je uspavljivanje. inace nismo imali nekih problema s tim i ne bi ga ni nosila pretjerano niti ista ali sad je svaki put kad ide spavati kao egzorcizam. spustanje u krevetic nema sanse jer se prebacuje sa strane na stranu i samo urla. ako ga nosim izvija se dok se ne smiri i iskreno ne znam kako ga uspavati. nekako uspijem nakon pol sata, sat ali je uzas.
zubi prije tjedan dana su nam izasla prva dva zuba u dva dana. spojila nam se oralna faza sa nicanjem zubi ali mi se cini da onaj intenzivni dio slinjenja i grebanja po desnima trajao oko 2 tjedna dok konacno nisu probili.
hranjenje imamo cijepljenje za 2 dana pa cemo vidjeti s pedijatricom ali planiramo poceti uskoro pa skupljam sve informacije. ja sam dojila i davala bocicu ali sad sve vise odbija sisu pa se izdojim koliko stignem da bar nes mog dobije. hranilicu jos nemamo ali sam zapela za tripp trapp iako mi dodje lose kad vidim koliko kostaju pladanj i dodatak za bebu. cak sam razmatrala hauckovu ali sam onda procitala dosta recenzija da se boja krene ljustit i da nije bas tako kvalitetna.
kako su vasi bebaci kad niste u blizini? ja svog doslovno ne mogu ostavit 10 sekundi samog bez da krene urlati. stvarno nista ne stignem kad je budan. cak protestira kad vidi da gledam u mobitel. nadam se da je faza i da ce se naucit sam igrati.
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Flekica moja je isto takva, cim nas vidi, cvili, samo da ju netko zabavlja. Ja se skrivam po kuci da me ne vidi jer ako me vidi, gotova sam 🤣 ne zeli se igrati, ma uzas. onda odcvili svoje i ako ne vidi nikoga zaigra se. Netko je pitao za podlogu. Moja je ogromna ljencina, nista ju ne zanima, lezi na ledjima ko drvo i jedva da se pomakne. Ako joj visi iznad nosa, okej, ali sve ostalo slabo. Vec imam nocne more od sistematskog da ce nas slati nekud dalje. Vidim ja na njoj da super napreduje, ali ne da joj se nista. Jos ako joj je dobar dan nekako, ali ako je zivcana, nista od podloge. Ako ju zelim "na silu" okrenuti onda stisne zube, ljuti se i gura u suprotnom smjeru da se slucajno ne bi pomaknula negdje gdje ne zeli 😆 ona moze, ali ne zeli. Strasna je, ne znam na koga je takva 🫣
Evo pripremam joj kucne igracke koje nisu igracke pa ju mozda zainteresiram malo vise. Bas me zeza na svim razinama 🤐
Petrica odusevljena sam tvojim idejama za klopu i kolko ti je malac dobar, eh kad bi svi bili takvi 😜
Koliko sad tvoja ima? Zaboravila sam kad si rodila 😅
Moj isti takav. Samo lezi na podlozi, eventualno se na bok okrene. Na trbuh sam jos ne ide. Kad ga ja okrenem se ne buni, cak i sam se zalaufa nekako, nije da pruza otpor tako da mislim da to moze i sam samo ne zeli. Sam se zaigra jaaako rijetko, vise brblja sam sa sobom. Ako krene cvilit, a nitko nije u blizini krene plakat ubrzo.
A spava sve po pola sata tako da nemam vremena za bista ni kad spava ni kad je budan 🤣
Bas sad u ponedjeljak idemo na cijepljenje pa cemo vidjeti sto ce reci. 🤦
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Miracle volim jako kuhati inace, pogotovo dorucke, ovo mi je totalno veselje! Jedva cekam iducih 6 mjeseci smisljati sta cemo jest 😂
I znam, trebam biti megazahvalna, al kad ko danas nece ni sekunde lezati na ledima pa mu mijenjam pelenu dok lezi na trbuhu pozelim da je samo malo ljeniji 😅
Speaking of, proletilo mi ovih 6 mj i malo me panika hvata od odlaska na posao vec sad 😅 mame sa starijim klincima, kak vam je to proslo i imate li koji pametan savjet za udjeliti?
Inace obozavam svoj posao ali ne mogu zamisliti da ga odjednom vidim samo par sati dnevno 😭
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Flekica moja je isto takva, cim nas vidi, cvili, samo da ju netko zabavlja. Ja se skrivam po kuci da me ne vidi jer ako me vidi, gotova sam 🤣 ne zeli se igrati, ma uzas. onda odcvili svoje i ako ne vidi nikoga zaigra se. Netko je pitao za podlogu. Moja je ogromna ljencina, nista ju ne zanima, lezi na ledjima ko drvo i jedva da se pomakne. Ako joj visi iznad nosa, okej, ali sve ostalo slabo. Vec imam nocne more od sistematskog da ce nas slati nekud dalje. Vidim ja na njoj da super napreduje, ali ne da joj se nista. Jos ako joj je dobar dan nekako, ali ako je zivcana, nista od podloge. Ako ju zelim "na silu" okrenuti onda stisne zube, ljuti se i gura u suprotnom smjeru da se slucajno ne bi pomaknula negdje gdje ne zeli 😆 ona moze, ali ne zeli. Strasna je, ne znam na koga je takva 🫣
Evo pripremam joj kucne igracke koje nisu igracke pa ju mozda zainteresiram malo vise. Bas me zeza na svim razinama 🤐
Petrica odusevljena sam tvojim idejama za klopu i kolko ti je malac dobar, eh kad bi svi bili takvi 😜
Koliko sad tvoja ima? Zaboravila sam kad si rodila 😅
Moj isti takav. Samo lezi na podlozi, eventualno se na bok okrene. Na trbuh sam jos ne ide. Kad ga ja okrenem se ne buni, cak i sam se zalaufa nekako, nije da pruza otpor tako da mislim da to moze i sam samo ne zeli. Sam se zaigra jaaako rijetko, vise brblja sam sa sobom. Ako krene cvilit, a nitko nije u blizini krene plakat ubrzo.
A spava sve po pola sata tako da nemam vremena za bista ni kad spava ni kad je budan 🤣
Bas sad u ponedjeljak idemo na cijepljenje pa cemo vidjeti sto ce reci. 🤦
Ni moja D nema volje za okretanjem. Okrenut ce se ako je ja potakne i za guzu primim, ali nema te sile da bi to ona sama, dize noge, ide na stranu ali kao da se ne zeli zamarati. I to odrati par puta i cvili da ju se nosi jer sto bi to ona, nakon sto je uzmem ide osmijeh od uha do uha. Vec sam brinula je li jedina da se ne okrece jos uvijek 🤣
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Pahuljka i Miracle ajde bar nas ima nekoliko s ljenjivcima 🤣
Thinkpurple ovo sam poslikala kad smo bili slikat kukove
https://ibb.co/NCd3vFR
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Miracle moja nije ljubitelj adaptiranog ni u kasici, ja napravim svaki drugi dan tako s vocem al ne pojede bas. A na bocicu ga nece ni probat, gura rukom.
Evo nocas 7 dojenja, 4 od ponoci. Budni od 5.30. Place mi se od umora.
Flekica vi ste u regresiji sad, treba izdrzat 💪
Iako evo kod nas i nakon regresije je uzasno spavanje i uspavljivanje.
Jedino me muz "utjesi" da nam je i starija bila ista pa je s 2 godine pocela pristojno spavat. Samo ko ce to docekat, ja sam umorna sad 😭
uhhhh ja sam se nekako nadala da smo vec prosli regresiju jer smo konacno "normalno" spavali bez dodatnih budjenja ali izgleda da je to bilo zatisje pred oluju.
Thinkpurple kako si ti zadovoljna s hauck sjedalicama? imas i onaj nastavak za bebe? na amazonu sam gledala recenzije i puno ljudi je slikalo da im je popucao i otisao lak gdje je bila hrana ili kad se cistilo. A izgledalo mi je kao cisto solidna kopija stokkea. I ako mozes usporediti s peg perego (ako se ne varam spomenula si da si ju imala). Ta mi je bila prvi izbor ali mi se ne svidja sto je glomazna i nema u potpunosti uspravan polozaj.
podloge mi imamo nubelino onu vecu i super je ali meni osobno prevelika (tu sam ja fulala i trebala uzeti manju) i zauzme nam doslovno cijeli dnevni boravak. on se za sad na njoj okrece s ledja na trbuh i onda vristi jer se ne zna vratit a ne zeli bit na trbuhu. pa ga ja vratim i onda se on opet okrene i tako u krug. - jako me podsjeca na postove Thinkpurple prije mjesec-dva. Inace je cak motoricki napredan rekla bih, pa se ne zamaram previse oko toga.
spavanje s nogama u zraku znate li mozda kako bebu istrenirati da lijepo ravno spava? mog bebaca je inace tesko uspavati ali ne moze zaspati dok ne digne noge u zrak i nasloni ih na ogradicu krevetica i najcesce nekako zaglavi. Kao da mora imati neki oslonac. I onda se cijelu noc rotira ko kazaljka na satu, ponekad se i uglavi okomito i onda se nogama odrazava i lupa glavom ali ga to ne smeta dok se ja zgrazam i pokusavam ga okrenuti normalno, ali za tren se vrati u neki iskrivljeni polozaj
dohrana sutra cemo vidjeti s pedijatricom ali planiramo uskoro krenuti. imam knjigu Bebe vole papati i svidja mi se koncept jer ima puno recepata ali planiram jos nabaviti i Bebu za stolom.
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
I kad smo kod velicine bebe... Moj je rodjen kao veca beba i od tada je stvarno otisao jako u duzinu ali je na donjoj granici dobivanja tezine iako meni uvijek izgleda ok. Sad je poceo dobivati slaufice... Trenutno smo na 69 cm i blizu 8 kg (po nasem vaganju).
U kolicima je od do i bas izgleda kao mučenje kad ga utrpam u njih, pogotovo u medi sa dekom i svim, ali bas i nije za klokanicu (bar ne za duzu setnju) sad dok je okrenut prema meni. Zivimo za zeleno svjetlo za sportski dio i nosenje prema van.
A sto se tice vremena i kraja porodiljnog, mene vec sad panika hvata jer mi je ovo proletilo. Nezamislivo mi je da ga vidim svega 2-3 sata dnevno pa ga stavim na spavanje. Razmisljam i o promjeni posla jer mi je radno vrijeme od 9-17 sto je kriminalno kad imas dijete.
Petrica osjećam ovo u dušu, redovito pelenu i oblačenje moram nekako izvesti dok je na trbuhu 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji