Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    04. Prosinac 2023. 21:38

Nikolinje uzeli smo malo slatkiša jer kod nas je običaj da se samo to daje. U nekom paketu je igračkica a slatkiše će pojesti mama 😂
    Kosa otpada da mi se place. Em korona em porod. Ne znam sta će ju spasiti. 
    Spavanje vise se ne trudim strogo pratiti ww. Niti hranjenje ide po planu. Ma nista. Kad je gladan, jede. Nekad na početku ww nekad na kraju a nekad 3 puta u jednom ww. 
    Pratim neke znakove da mu se spava. Užas je sta se uspavljuje na cici. Sama sam si kriva. Po noći ide spavanje oko 9 pa do 7:30 . Jedno buđenje oko 4. Zadovoljna sam. A preko dana bude jedan spavanac od 2 sata i još cca 3 spavanca po pola sata do sat. 
    Tummy time je sad super ali ne okrece se bas nikako. 

mom.I
    05. Prosinac 2023. 01:49

Ja želim reći da svaka čast vama koji se od početka borite s bebama nespavalicama. 😲
    V je uvijek dobro spavao po noći, da bi od jednog buđenja za jelo došli sad na buđenje svaka 2 sata. Nastavi on spavat nakon što pojede, al stvarno mi nije jasno kak, pa ni preko dana ne jede svaka 2 sata. Jučer je zaspao u 01.30 i probudio se u 05h, pojeo i smije se i mlati po krevetiću, spavanje 0 bodova. Imam osjećaj da taman utonem u san, on se ponovno budi, umorna sam opet kao na početku 😅 da ne spominjem kad na spavanju samo odjednom počne urlat, i on urla, a ne može se probudit nikako, izbezumimo se i muž i ja.
    Ww sam taman mislila da sam upratila, al ništa ni od toga više, sad zna bit budan po 3+ sati i onda bude prenervozan i napatimo se s uspavljivanjem. Zaspe, ispadne duda, krene bacakanje i smijanje, vratim dudu, spava i tako xy puta - luda sam već. Trenutno nam je spavanje neprijatelj br. 1. Svim silama se bori da ne zaspe. 🤯
    Pozitivna strana je da vidim da je dosta napredovao. Okreće se s trbuha na leđa već dugo, to nam je malo ometalo tummy time, al sad se više ne prevrne nakon 5 sekundi 😂 bude na trbuhu, gleda, hvata stvari, vrti se u krug, pa kad mu dosadi ako mu je ostalo snage za vratit se na leđa, vrati se, ak ne, plače. Sad se okreće i s leđa na trbuh. I ima neke pokušaje puzanja, kako je opisala Thinkpurple, zabije nos dolje, guza u zrak i privuče noge. To radi samo na krevetu, na podlozi na podu mu je valjda presklisko. Čini mi se da su mu ruke preslabe da se odigne u četveronožni položaj iako se lijepo oslanja na njih kad je na trbuhu i više ne ostaju zaglavljene negdje pod njim kad se okreće 😂

Nikola. Najprije mu moram kupit čizmice 😂 idealan poklon bi mu bila neka velika etiketa jer su na svaim stvarima one najzanimljivije. Ali planirala sam isto neku sitnicu, igračkicu.

Kašice. Krenuli u nedjelju s tikvicom i nije baš oduševljen. Zainteresiran je jako za hranu tako da se nadam da će bit ok kad dođemo do nekih finijih namirnica.
    Isprobala sam i nutribaby i ovako na prvu sam zadovoljna. Kad ga još malo istestiram mogu pisat više o njemu. 

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• cordis00
    05. Prosinac 2023. 13:25

A regresija je takva, s prvom sam se isto cudila kako se dijete moze razvijati tako kronicno neispavano, u vrhuncu regresije je spavala po 15 min dan, jedino ako si ljuljao i hodao bi duze, u biti smo skupljali sate u setnji. Noc je bila na svaka 2 sata, uz ljuljanja nekad, al vecinom je ok funkcioniralo.
    S ovom smo tek par dana u regresiji, a vec sam umorna. Za noc ju ljuljamo po sat vremena dok konacno ne zaspe i onda se ubrzo krece budit svakih sat ipo- max 2 sata, al iza dojenja ostane budna. Vracam onda dudu xx puta. Po danu isto sad tesko zaspe, inace se samouspavljivala 4/5 spavanaca, samo joj je zadnji bio problem, sad moram ljuljat svaki, al bar onda odspava. I zadnji je isto problem, kratko traje i dugo joj treba da zaspe. Al mi smo tek na pocetku regresije, znam da ce to sve ic na gore, tek prezivljavamo 1.tj. Nadam se da nece bas kao kod starije 6 tj to trajati.
    I jos se ne okrece, al nije ni starija jos duugo. Al vidim da puno vise brblja nesto. Gleda nas i tako. Jos ima bronhitis, sve se mislim da je RSV.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Karamela22
    05. Prosinac 2023. 17:13

Mom moj je dobio neku loptu punu etiketa. Prezaninljiva mu je. 
    Ja sam za kasice kupila od beabe babycook. Ne mislim još početi ali bio je na dobrom popustu sad. 
    Okretanje, prvo ide s trbuha na leđa ili s leđa na trbuh? 

• MamaPa
    05. Prosinac 2023. 21:29

trudilica55

joj stvarno se nadam da je skok, uzasan osjecaj jer vise ne znam kako da ju smirim a znam da je sita, presvucena, doslovno ju sve smeta. po danu jedva zaspi i jako je nemirna, borbe su to

Mi smo imali sličnu ali blažu fazu od 6. do 8. tjedna. Uspavljivala bi ga po sat i pol uz konstantno plakanje i odgurivanje, ništa nije pomagalo. Sva sreća kupanje navečer ga je smirivalo i zaspao bi uz sisanje navečer ali preko dana je bio kaos, psihički sam bas bila iscrpljena jer ne znaš kako pomoći. Na kraju se to samo od sebe smirilo i sad nam je odlično. Uspavam ga za 5-10 min ali problem je kad ga spustim 😅 U toj fazi prije je spavao na meni jer se nisam usudila spustiti ga kad bi napokon zaspao i sad se gospodin naviknuo.

lalaland1991
    06. Prosinac 2023. 07:17

Ally hvala na odgovoru. Da meni on isto spava po danu samo po pol h, rijetkooo dulje.
    Al nemamo problema s uspavljivanjem.
    Citam vas i ajme meni, zao mi je sve koje muku mucite s regresijom. Ja stvarno uzivam sad jer znam da vjer nece uvijek biti tako “dobar”.
    Btw, mozda nekome pomogne.. ako vam beba odbija dudu, probajte joj uvaliti prst. Mi, kako smo ga hranili neko vrijeme na prst i cjevcicu, sad ga tako uvijek mozemo umirit i usoavat.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

bambi27zg
    06. Prosinac 2023. 09:14

Mi smo sinoc upoznali hitnu pedijatriju na Rebru 😅 
    Marko se iz popodnevnog spavanja probudio sav osut, ko urtikarija, doslovno nije bilo komadica koze koji nije bio crven i osut 🤯 
    Sad je sve ok, potvrden mu je covid s brisom, dobili smo antihistaminik, par sati lezali tam i pustili nas doma. Vele da moze biti odgovor tijela na covid, a nozda je od kolaca koji sam pojela. Pratimo i ako se opet javi moramo na Srebrnjak na testove za alergije. 
    Nisam niti znala da da Rebro ima hitnu pedijatrijsku, sestra kod nase pedijatrice je rekla da odemo tamo, a ne u Klaicevu (i tu je bila guzva jer je samo jedan doktor, mogu misliti kak je tek u Klaicevoj). 

Nama je uz sve ovo sv.Nikola toralno u drugom planu, mislim da ce doci sutra 🙈😄

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Karamela22
    06. Prosinac 2023. 10:16

Bambi bas mi je zao 😞 ništa nije dobro ali možda bolje da je reakcija na covid nego neka alergija. 
    Mi smo imali covid i ajde ok je prošlo. Ali bilo me užasno strah. 

Mame koje doje. Kako vi s alergenima? Ja još nisam jaje pojela. Jesam u palačinkama ali ovako nisam. I kako s kikirikijem? 

• cordis00
    06. Prosinac 2023. 11:13

Karamela22

Bambi bas mi je zao 😞 ništa nije dobro ali možda bolje da je reakcija na covid nego neka alergija.
    Mi smo imali covid i ajde ok je prošlo. Ali bilo me užasno strah.

Mame koje doje. Kako vi s alergenima? Ja još nisam jaje pojela. Jesam u palačinkama ali ovako nisam. I kako s kikirikijem?

Il je dijete alergicno il nije. Kazu da je bolje i ranije uvodenje alergena tipa kikiriki. Al svakako bolje ako ce dijete vec reagirati, da reagira preko mlijeka od mame nego da pojede prvi put i ima veliku reakciju. A ako se jedu jaja preko palacinki i slicno, to su jaja😁. Ako se pojede slani stapic i navedena je sirutka, to je mlijeko😁.
    Ja jedem sve, tako sam odlucila vec u trudnoci.
    Moja prva je alergicar, manifestiralo se vec s 1.mj zivota.
    Reagirala bi ako bi pojedila i jedan jedini slani stapic (jednom mi se slucajno desilo da sam ga pojela jer je muz kupio 2 razlicita proizvodaca i nisam skuzila da je otvorio i drugo pakiranje gdje je bila sirutka pod sastojcima, 1 stapic je bio dovoljan da odreagira jer je to alergija).

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    06. Prosinac 2023. 11:28

Ja jedem normalno jaja i mliječne proizvode. Kikiriki još nisam. 
    Nama od jučer krenula regresija očito. Ne možeš ga po danu uspavat ni da se na trepavice postaviš. Jučer je 3h bio u komadu budan. Navečer ga sat i pol uspavljivali sto puta se probudio. Ni sisa ga nije uspavala. Znači horor. Evo danas je budan od ujutro, ne mogu ga uspavat.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.