Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tonkica1509
    06. Prosinac 2023. 11:36

Nas zameo snijeg 🥶 bili smo odma vani, totalno je zbunjen tim nečim bijelim i hladnim.
    I stigla nam prva prehlada. Zasad je okej, mrzi čistit nosić, ali nema nekih tegoba. Malo kihanje, malo koji kašljić tu i tamo i puno dremkica. Svakih sat i pol spava i odmara.
    Alergeni - ja sam alergičar i alergična na orašaste plodove, tako da to jedino ne jedem. Sve ostalo jedem. On dobije osip kad ga malo preutoplim, onako se po trbuhu osipa. To nam je i preko ljeta bilo i sad ako se grije a on ima nešto debelo na sebi
    Bambi nadam se da bude sve okej i da se neće ponavljati osip

Mia2023
    06. Prosinac 2023. 11:36

Ajme Bambi vjerujem da ste se prestrašili. I ja bi bome. Kako je sada? Kako vam inače ide papanje, jel još pokušavaš s AD ili samo češće siki? 
     .
    Nama je došao Sv. Nikola, ali čekamo da tata dođe s posla 🤣 Mi si i međusobno kupujemo slatkiše za gušt. Šećerna bolest ovaj tjedan 🤦

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

bambi27zg
    06. Prosinac 2023. 11:41

Sad je sve ok (kuc kuc), dobili smo i Fenistil kapi da dajem ovih dana jos just in case.
    Rekla bih da je vjerojatnije od covida i pada inuniteta. 
    On je dobro, ali bas mazno mazan i samo bi se nosio, a ja post-covid nemam bas toliko snage. 
    I ja jucer bila kod svoje doktorice za post-covid - srecom nije nista na pluca otislo, ali da naredna mjesec-dva lakse jer ne bas zgazilo. I kao bez stresa i paziti da ae ne ozbojim i ohladim - ajmo pogoditi kak je bilo sinoc na hitnoj 😅 
    U petak idem stitnjacu rjesavati, uz tablete koje bih trebala dobiti ne ide dojenje 😳

Od hrane jedem prakticki sve (jaja, orasaste, riblje, mlijeko) - do sada nista nije bilo osim ovog koje ne znamo sto je 🙈

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• cordis00
    06. Prosinac 2023. 13:14

Bambi drzte se, ja sam isto preboljela covid kad mi je mala imala 8 mj (svi smo imali) i mogu ti rec da se bebaci brzo oporave i budu dobri, a mi mame, jos ako dojimo, budemo koma iduca 2 mj. Nadam se da ce bebac brzo bit zdrav❤️. A i ti isto, ne znam koje vitamine pijes, nadam se da ce te izvuc da post covid traje sta krace!
    Mia ista prica, regresija evo par dana, sve isto. Uspavljivanje satima. Ne valja vise nista😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    06. Prosinac 2023. 15:50

Čitala sam da je dobro piti tinkturu od koprive za opadanje kose. Jel koja probala? Može se to uz dojenje?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

tonkica1509
    06. Prosinac 2023. 17:09

Ma da, fiziološka i uzela sam mu synomarin ampulice.
    U Zagorju smo kod dede i bake ☺️
    Ja sam pila tinkturu od koprive i tad mi je puno mlade kose naraslo, ali ne znam jel ona može s dojenje 🤷 valjda ne bi trebalo bit ništ

Ally007
    07. Prosinac 2023. 08:32

Bambi - nadam se da je taj osip sve od covida što ćete doživjeti!
    Thinkpurple - ajme užas.. Znam, nažalost, puno mladih žena kojima je covid baš naškodio.
    Pahuljka i ostale s nespavacima - drzite se!
    Ja ovih dana radim na tome da probam svom djetetu produljiti dnevne spavance, ako treba legnem uz njega i guram nazad dudu. Spontano izbacuje zadnji spavanac u danu, sto znaci da je od 3 ili 4 do 8 budan i vrlo kenjkav. 
    Hranjenje po noći - pitanje, s koliko mjeseci bi djeca trebala izbaciti 1 ili oba noćna hranjenja? Ja ga ne budim, ali on se spontano probudi oko ponoc-1 i oko 4-5 za hranjenje. Prije toga kojih pol sata stenje i vrti se, ja vraćam dudu, ali u principu zaspi tek nakon što pojede (i baš bude gladan prije tog). Ne želim da se trajno navikne na noćnu klopu, pa sam mu počela manje doze raditi da se više orijentira na dnevno hranjenje. Ali još je sitan pa si mislim možda mu treba. Ne znam opet gleda li se i to prema korigiranoj ili stvarnoj dobi. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    07. Prosinac 2023. 09:48

Mi imamo neki novi moment po noci - krene se nervozno okretati na trbuh, u snu, i onda kad se okrene i ispadne mu duda pocne neutjesno plakati. I nista ne pali osim uzeti ga u ruke. I cim ga spustim, nakon koliko god dugo vremena sto opusteno spava dalje na meni, odmah suze - ali sve zatvorenih ociju. Cim ga stavim na prematalicu i upalim svjetlo, otvori oci i vidi me i nabaci smajlic. Ne znam uopce odakle bih pocela ni sto ga muci 😅

Sto se tice nocnog hranjenja, mi imamo jedno oko 00:30-1:30, i budenje je u 6 pa tad bude hranjenje. I stvarno je gladan tad, poopije bocicu 180 mililitara. Ne bih mu htjela na silu izbacivati, vjerojatno mu razvojno treba. On sad ima 4.5 mj 70 cm i 8 kg 😅

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• cordis00
    07. Prosinac 2023. 09:51

Ajoj thinkpurple, tebe je snaslo sve sta te je moglo snaci!
    I mogu mislit sad jos umora. Taj post covid pa porod i mala koja slabo spava. Drz se zeno🙉
    Ally mislim da kad bebaci steknu neku masu nuzno ne trebaju nocna hranjenja (a u grupi su vise manje svi oko 4 mj il cak 5 i nesto), mislim da je to vise stvar navike i mazenja s mamom. To je moje misljenje, ne mora to bit tocno.
    Moja starija je dojila pred kraj nocnog dojenja valjda svaka 2 sata i s 10ipo mj samo prestala, kakd je prosla ta druga regresija. Mozda se razbude pa im treba pomoc da se uspavaju, mozda zele mamu, al iz gladi ne vjerujem.
    Uspavljivanje proslu noc najgore ikad, preko 3 sata je to trajalo, popodnr je nekako na rukama uz ljuljanje prikunjala od 5-5ipo i onda u 7 ju spremali lec, iza 10 je uspjela zaspat, to je bilo plakanje non stop, nije se cak ni u rukama skoro smirivala, spustis ju i sve ispocetka.
    I moja ima vec preko 8 kila sigurno, iduci tj je sistematski pa cemo znat tocno, znala je nekad jednom, nekad dvaput dojit zadnjih mj dana, prije regresije, a ona ima dovoljno zaliha rekla bih. Crkli smo, leda su nam otpadala, ni sisa nije pomogla, nistaaaa.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    07. Prosinac 2023. 09:57

I moram se potuzit na stariju😢. Stvarno je tako predivno veselo dijete, tako dobro napreduje, ima 2 godine i dosta se trudi bit samostalna, jede, pije, oblaci se, obuva se, sve vise prica, pjeva, toliko toga kuzi, stvarno smo ponosni na nju. I izbacili smo ekran skroz od prije tjedan dana, mislila sam da ce bit tantruma, al nema ih evo. Vrticu se veseli svaki dan, al igra se uvijek sama il s tetama, jos ne s djecom. Rekli su mi da ima problema s paznjom i koncentracijom, a mi to doma nismo skuzili, znamo citat istu knjigu zaredom, neke stvari slagat dugo, stvarno to doma nije tako. Ne znam jel ju smetaju druga djeca na koju nije navikla, sta je vecinom samo 1 teta, ne znam, spominju prilagodbu na bebu i vrtic u isto vrijeme kao moguci uzrok, bas se uzasno brinem i uzasno sam tuzna radi svega toga. Kao kazu nista nepopravljivo, al toliko su me isokirali i bas sam sva jadna i pogotovo sta na to kod kuce uopce nisam registrirala😢. Ne znam jesmo ju prerano dali u vrtic, jesmo trebali cekat da prode neko vrijrme jos, al sta bi kod kuce ona sa mnom i bebom, ne mogu joj se posvetit, ne bi mogle ni izic van dok tata ne dode jer ona svugdi leta i nekad slusa, nekad oce setat sama bez ruke, ne mogu je kontrolirat dok guram kolica. Nisam pametna. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.