Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cvit
    01. Prosinac 2023. 08:06

Kod nas su ww oko 2h, mada mi je tesko pratiti ful s njih tri..a spavanje je do prije cca 3 tjedna bilo kaoticno sto se dana tice..nisam uopce pratila koja kako i koliko spava, osim ajde S, jer je ona najzahtijevnija pa ako ne odspava postane grintava..
    M i E su se uvijek mogle samouspavati, i dok im se spavalo preko dana samo bi zaspale..
    E, sad vise nije tako 🤣🤣
    Sad su i one grintave, mora ih se ljuljuskati malo, pa u polisnu spustim i onda uglavnom nastave, nekad i ne..
    Zadnjih 10tak dana su se sinkronizirale njih tri tako da zaspu istovremeno i spavaju otprilike jednako dugo..
    .
    M i E od starta navecer idu rano u krevet, negdje smo na 19-19.30h..dok S nesto kasnije, oko 20-21..budjenje oko 7, nekad 8..nekad i prije..uz hranjenje koje je ranije bilo oko 1 i 5 recimo..
    Al zadnjih dana nas isto pere regresija, znaju biti budne u razlicitim kombinacijama, jedna, dvije ili sve tri. Nekad se igraju, nekad pricaju, nekad placu, vriste.
    Nocna hranjenja su nam vec par tjedana svaka 2,5h otprilike...
    Uglavnom nakon bocice zaspu, al ima raznih kombinacija..
    Auto - M se hoce voziti, E nema sanse, vristi na najjace, S je ok ako njeno jaje stavimo zadnje i tutnemo nes u ruku i odmah po gasu. Ako mora nes cekati imalo, onda je kaos.
    Kolica - E obozava, M je svejedno, a S ima fazu di nece bit mirna sekunde, samo vristi vristi, ne mozes ju nicim animirati.
    Nosiljka - M i E za sada ni cut, S je od prije par dana nesto mirnija u njoj, nije ziher jos jel joj se svidja ili ne..
    Ruke - su hit. Cije god. Najbolja igracka ikada. A vlastite ruke su u ustima stalno
    Duda - vade van, placu, i tako u krug. E si doata cesto uspije potrefit stavit natrag u usta
    Hranjenje - bio period gladi uzasne, stapno bi visile na boci da mogu..sad je po noci cesto budjenje a po danu M i E jako zezaju. Meljaju tu bocu, smiju se..nerijetko bacim sve jer nece pojest, fristrira me to. Valjda ce se vratit u normalu.

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Cvit
    01. Prosinac 2023. 08:10

Nisam napisala za spavanje po danu..otprilike mi zaspu oko 10, nekih sat vremena..pa oko 13, tu znaju potegnut 2h..i onda je ona drijemka oko 16,20-17 cesto problematicna, al zaspu zadnje vrijeme tako oko 17, pol sata-45min..i onda nocno kako sam napisala..
    .
    Viroza - mene satralo, vec treci tjedan ne znam za sebe, prsni kos me boli od kaslja vec..sinusi ubili..antibiotik sam popila..dva dana sam u pocetku bila van stroja, jedva njih ustala, poslije je miz vecinu radio dok nisam nadosla..

9/2021 AIH ❌️

Cvit
    01. Prosinac 2023. 08:21

E da..okretanje - s ledja na tebuh se okrecu sve tri..S prva, pa M...dosta dugo E nije htjela ni mrdnut, a dok ju ja okrenem na trbuh samo bi fino naslonila glavu i lezala tako..
    Onda se jedno jutro samo pocela okretati, i npr ona ide preko oba boka dok M i S samo preko desnog.. natrag na ledja ne zna nijedna.
    Noge - je prije par dana S otkrila pa se igra s njima, hvata ih
    .
    Ne sjecam se sta je jos bilo price, drzite se zene 😄🫶

9/2021 AIH ❌️

Pahuljka
    01. Prosinac 2023. 08:57

Cvit

E da..okretanje - s ledja na tebuh se okrecu sve tri..S prva, pa M…dosta dugo E nije htjela ni mrdnut, a dok ju ja okrenem na trbuh samo bi fino naslonila glavu i lezala tako..
    Onda se jedno jutro samo pocela okretati, i npr ona ide preko oba boka dok M i S samo preko desnog.. natrag na ledja ne zna nijedna.
    Noge - je prije par dana S otkrila pa se igra s njima, hvata ih
    .
    Ne sjecam se sta je jos bilo price, drzite se zene 😄🫶

Pojedine s jednim, druge s dvoje a ti zeno s troje istog uzrasta istovremeno. 🫠🫠 Gdje crpis snagu, mene jedna satrala 😂 Doduse zeli da je nosam, pa malo zeli dojit, ali bi ipak flasicu, ali cica joj bolje mirise pa bi u polozaju za dojenje s cicom pod nosem pila flasicu, jer curi brze logy. I tako. Sve u svemu heroj si 💪🏼

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Ally007
    01. Prosinac 2023. 12:35

Cvit - potpisujem što je Pahuljka napisala, ne znam kako izdržavas s 3u1. Ok, čini mi se da relativno dobro spavaju i sve, ali sam napor hendlanja 3 mala bića u isti cas mi je nepojmljiv.
    Lalaland - nisi jedina, vidiš da se i ja mučim s tim, a i thinkpurple je u istom košu. Da li je to previše dnevnog sna? Isto nemam pojma. Ne znam točno koliko ti je bebač star. Ali, sto se mog malog tiče, on od 2.mj života nadalje nije niti jedan dan spavao više od 4h po danu, a uglavnom je bilo ispod 3 i pol sata. Sve tablice pišu da taj uzrast spava po 5h po danu, evo ja nisam imala sreće. On kad u komadu odspava 1,5h (uz 10 min mog do-uspavljivanja u sredini) meni se čini da sam na lotu dobila, skroz se odmorim. Svaki njegov odmor je cat-nap, i tek što ga stavim spavati, malo pospremim nešto po kući, sjednem i evo ga budnog. Znaci doslovno svaku minutu brojim. Evo, maloprije sam ga isla uspavati nakon 2h budnosti (u kojima je hrpu vremena proveo na trbuhu i izmorio se) - oči mu crvene, natečeni kapci, a on čim je vidio da smo ušli u spavaću sobu sa spuštenom roletom je počeo plakati jer je znao da sad mora spavati. Jednostavno, koliko god da je umoran, sve mu je interesantnije od spavanja. On sad ima 5 mj, ali je rodjen 6 tj ranije pa nemam pojma dal po korigiranoj dobi još nije navršio ta 4 mj, jer ako me tek čeka regresija ubit cu se. Ono kaj sam ja skuzila da isto funkcionira (napravim to ponekad) je da ga, ako je zadnji put jeo oko 19, ja probudim oko 23-24, promijenim pelenicu za noć i dam mu bočicu. Onda mi zna potegnuti skoro do 5 ujutro, kad ga opet nahranim. Tih 4h spavanja u komadu su mi vrh jer uglavnom ne iskoristim onaj period od 20-1 da idem spavati odmah u 20h.
    Ps.evo danas mu je krenuo izbijati prvi zubić, bas sam sva vesela 🎉🎉

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Pahuljka
    01. Prosinac 2023. 18:57

Miracle2023

Cvit divim ti se kako hendlas 3 bebe pa da su i najbolje, opet je to lavovski posao.
    .
    A kad smo kod spavanja… mojoj su dnevni spavanci 3h ukupno plafoon i to ako joj je dobar dan. danas je spavala 1x sat vremena i 3x 20-30min. Jucer ju je prevarilo i odspavala mi je 2x po 1,5h i to je bilo u prvom dijelu dana pa kak je ispunila svoju kvotu nije spavala od 14 do 19h 🥴
    Po noci se puuno budi, ne brojim, ali radim gresku (znam) i dajem sisu jer jedino tako nastavi dalje, a ako ju pustim da se razbudi, ne znam tko bi ju vise uspavao natrag.
    .
    Mojoj se stolica jako prorijedila, jos uvijek je jednom dnevno, ali skroz malo. Boja je zelena. Ja ne jedem zeleno da bi od toga bilo. Netko ce reci da je to okej, netko da je to stolica gladi. Ona sisa koliko sisa, vise od toga ne zeli, ad ne zeli. Bas se bojim da joj nije kalorijski dovoljno. Ne znam da li jos cekati s dohranom ili krenuti. Dr je rekla s 5mj (znaci za 3tj) jer je na kontroli sve dobro bilo, ali taman je u to vrijeme pocela s tim promjenama pa nisam niti nista spominjala. Dok uopce pocne jesti konkretan obrok, proci ce vrijeme. Piski redovito, ali isto manje nego prije. Ne znam ni sama 😶

Iskrena preporuka za yt video mama iz magarece klupe zelena stolica. Za sve nedoumice 🫶

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Mia2023
    03. Prosinac 2023. 14:37

Mame kako ste? Jeste ozdravile? Bliži se Sv. Nikola. Što planirate bebačima staviti u čizmice? 😍 Ja ću sutra đir baciti do Pepca da nam nađem neku novu igračkicu i treba nam zimska kapa, ova nam je vec na knap.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

tonkica1509
    03. Prosinac 2023. 17:50

Ja naručila nove pidžamice i budemo neku igračkicu ili plišanca ☺️
    Evo prijavljujem da smo krenuli prema puzanju. Okrene se na trbuh, diže na ruke, postavi na koljena, digne guzu - i ne krene nikud pa se razljuti haha. Vrti se u mjestu ko kazaljka na satu, okreće se non stop za 360, presmiješan je. I kak sjedi uvijek s nama kad se jede, počeo je sve grabati i trpati u usta, tako da je degustirao mrkvicu i jabuku i oduševljen je. Ali dam mu skroz malo, nekako mi prerano za hranu... Kad ste vi mislile početi?

bambi27zg
    03. Prosinac 2023. 21:10

Ja i dalje u koroni, temp je ispod 38 od jucer i malo dolazim k sebi, ali kasljem ko konj i to me jos dodatno umara, malaksala i umorna i dalje 😩😷 
    I Marko je izgleda pokupio jer je u temperaturi bio i cesto kakao - to su simptomi. Srecom mali zmaj je to bolje i lakse ishendlao od mame 💪🏼 Danas je sve ok njemu, osim da mu bas falim jer kad se dojimo me primi za prste i ne pusta 🥺 
    Nikolinje i ja sam uzela jednu pidzamicu i neke kocke u pepcu i HP papucice u Calzedoniji 😄 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

tonkica1509
    03. Prosinac 2023. 21:21

U Calzedoniji imaju HP papuče? Onda moram po to 😅
    Brz oporavak svima bolesnima. Meni muž bio 10 u komi, negativan na covid, negativan na hripavac, samo viroza i opaki kašalj. Ja sam se malo prehladila, zasad ništa strašno, ali mali gospodin zasad ništa. Nadam se da će tako i ostati.
    Nije dosad bila baš tema, jesu bebači jako vezani za vas? Ovaj frajer je u nekoj fazi da ne smijem ni u drugu prostoriju, odma cendra. Igra se sam, sve pet, ali moram mu biti na vidiku

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.