Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    10. Listopad 2023. 12:14

Ally, da vidis mog prvog... prvih 8 mjeseci nismo spavali u komadu dva sata, sa dvije godine je poceo spavati.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    10. Listopad 2023. 12:36

Kod mene je srugi mali dosta bolji... smijesno je i nevjerojatno da sam odmornija s dvoje, nego s jednim kad je bio u ovoj dobi.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• ružica
    10. Listopad 2023. 15:06

Cure i bebice koje ste inale koronu, kakonje proslo kod vas a najvaznije kod beba? Evo ja sad sumnjam da sam pozitivna. Stariji je jednu noc imao temperaturu a mladi hropce tjednima. Moze li to biti to? Koji je vama bio prvi simptom i koliko traje zaraznost?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

bambi27zg
    10. Listopad 2023. 15:23

Mi imamo ovaj Bliss, a sad sam misla uzeti ovaj manji: 
    https://www.aromara.hr/shop/category/difuzeri-4
    Od ulja cu cajevac, bijeli bor i jos neko koje sam vidjela da ma.ma.farmaceut preporuca za bebe. 

Bili kod pedijatrice - urin sve ok (piskili smo u vrecicu 🙈), ispada da premalo sisa jer i manje dobima u masi; sad se moramo vise dojiti do srijede pa opet vaganje (i obje sise u podoj ili izdojiti pa mu dati na bocicu jer mozda popije samo ono light mlijeko). Ako ne dobije na masi onda ide podoj i AD. Piskimo sve normalno za sad. 
    I dobili smo kremu za pisu da to stavimo da “olabavimo” kozicu 😅 
    *
    Skokovi - nama su termin i datum 2 dana razlike pa nam dode na isto skoro, dan dva razlike. Sad nam je treci i tocno vidim da sve dira i pipa i nova fora je da se mora za nesto dezati dok spava 🙈 
    I dalje soavamo po danu na svakih 75-90 min ww, trajanja spavanaca su razlicita, budi se cim ga polegnem i maknem sa sebe 😫 taj dio nismo jos savladali… 
    Mame ciji klinci se samouspavljuju - kako? 
    *
    Menstruaciju jos njsam dobila i rekao je dr.da do 3-4 mjeseca poslije poroda niti nvj necu. Kosa mi se uzasno masni i imam vise pramenova mudrosti (sijede) nego prije 😫 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Pahuljka
    10. Listopad 2023. 17:14

Belinda : 
    Sto se tice samouspavljivanja ja sam se javila na insta profil mamina spavalica da mi da prijedloge sta i kako mogu poboljsat u spavanju. Svako dijete je razlicito pa samim tim i pristup problemu. Kod nas je problem dan pa se na to i osvrnula. Za samouspavljivanje je tehnika stavljanja u krevetac pred kraj ww. Ako je ww 90 min onda pred kraj otici u sobu i raditi vec poznatu rutinu i pred sam kraj spustiti bebu u krevetac i cekati. Svaki plac podici, utjesiti i nazad u krevetac. Nijedno ne orihvati odmah, to mi je naglasila velikim slovima. Doslovno pise od 20 do 50 ponovljenih vracanja u krevetac. Bebu ne istavljati samu i uplakanu, utjeha je veoma bitna. Nakon par dana/mjeseci to ce svesti na jedno dva spustanja a u toku skokova je moguce da se narusi ta rutina pa je potrebno ponovno navikavanje. Odma da kazem da ja nisam uspjela, ali iz razloga jer nisam strpljiva, vratila 10 puta i izgubila zelju volju i sve jer je neutjesno plakala, pokusavala par dremki, ne ide jer je ona navikla zaspat dojeci, tadaaa tu je problem bio i ostao. Do dana danasnjeg tako uspavljujem, jer ne zeli dudu, ne zeli flasicu pred spavanje. Sta cu kad dodje regresija to ne znam, brigam vec sad. U jednoj knjizi sam procitala kako se tada u tom periodu budu tjesila odn vracala u san tako ce i biti u periodu koji slijedi. Sto znaci da je sisa out, najprihvatljivije je mazenje po kosi, po tijelu, ili duda a ne voli nijedno haha  🤷‍♀️ 
    Javi ako probas i puno srece 💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

tonkica1509
    10. Listopad 2023. 17:36

Evo ja sam bila pisala o witching hour, uspjeli smo riješiti problem. Znači čim mu je kraj ww, pratim znakove: on obično dira uho, zijeva i lagano mu se zacrvene kapci. Stavim ga odmah u krevetić, dam mu dudu i tješilicu jer ju voli navlačiti/maziti se s njom. Malo ga lupkam i ššš (ili uključim odmah white noise) i mazim po hrptu nosa i prelazim prstom preko obrva ( to ih natjera da zaklope oči). Obično je za 5-10 min out tako.
    Ako malo premašimo i prekasno ga krenem uspavljivat, kad je već cendrav, onda ga malo nunam. Ali prije nego zaspi na rukama ga stavim u krevetac i opet ista rutina. Tako uče sami zaspati navodno. 
    Sad već par dana prakticiram i evo, čim ga spustimnu krevetac traži dudu i spreman je. I sad imamo 5 dremkica svaki dan (ne premašujemo ww) i više nema nikakve cendravosti navečer. Al dobro, on samo po noći hoće sisu za uspavat se, kroz dan smo naučili rutinu spavanac-sisa-presvlačenje-igra-spavanac

Pahuljka
    10. Listopad 2023. 19:49

belinda09

Pahuljka ako zelis mogu ti slikat sutrasta u ovoj knjizi koju pratim pise o uspavljivanju dojeci/ kako rijesiti pa mozda uspije. A mozda je i ista knjiga🤣

Ej rado, bila bih ti zahvalna 💕 
    Mozda da sam otpocetka tako vjerovatno bih uspjela, sad je sigurno i teze i duze ce trajat… Kako si to prevazisla ? Sta kad nije htjela zaspat ni nakon 50tog puta ? Ako si do tog broja dosla 😂 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• ružica
    10. Listopad 2023. 20:09

Belinda, naravno da sam pozitivna. 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

Mia2023
    10. Listopad 2023. 20:24

Cure ponavljam ova dva pitanja ako koja zna.
    Dm mogu li iskoristiti tuđi kupon? Jesu li oni povezani s dm karticom ili ne?
    BioGaia do kada je preporuka da se daje bebama?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

bambi27zg
    10. Listopad 2023. 20:34

Pahuljka & Belinda tnx! Probat cemo pa javimo! Mozda nesto uspijem prije sljedeceg skoka 🙈 nama je za sad samo nocno spavanje vezano uz sisu. Za dnevno sam skuzila da kad ude u tocno odredenu fazu se jos da spustiti i malo u kreveticu spavati (barem je edanas upalilo) 😅 
    Mia mislim da mozes kupone i od druge osobe, samo moras imati onu njihovu karticu, a biogaiu ti ne znam, vidi upute 
    Popusti Vasezdravlje, eljekarna i Tvojaljekarna trenutno imaju popuste 15-35% na tipa novalac, babytol i slicno pa alo kome treba 😉 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.