Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lemon
    02. Kolovoz 2023. 21:13

Žene koje čekate znam da se već pisalo u više navrata, ali uđite u grupu na fejsu Prirodan porod, ja vjerujem da su meni savjeti doktora puno pomogli, i tjedan prije i na samom porodu. 
    Ja sam si isto ok što se tiče prehrane, sve otišlo dolje, problem je kad se desi da ne stignem jesti, ali nije to često. Ne traži me gluposti i imam dobro posloženo sve. Ako koga zanima nešto više ili plan prehrane ostavite broj moba ili mail pa se javim 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

bambi27zg
    02. Kolovoz 2023. 21:45

Belinda tnx na jdeji! 
    Lemon cekam dojmove (i cijenu 😄) pa da i ja narucim! 
    Thinkpurple 🤞🏼 da se plan poslozi i bude bolje, a prije svega da barem nalo odspavate - znam da kad si umoran nisi svoj, bas sam danas pukla zbog toga, a i muz i mama se trude, ali… vjerujem da je dvoje jos i lude 😓 
    Uzv kukova gdje/kako ste se narucivali? 
    Kg poslije poroda imam 2-2,5 vise o pocetne trudnicke mase (16 dana id poroda), vjerujem da je to u sisaam 🙈 imam i nesto speka viska, ali to je jos od prije 😄 
    Sesirici za dojenje danas smo otisli po njih (prvo uzeli Avent, ali mi ne stanu na dojku; onda muz isao u City east po chicco L velicinu - e preporod🎉 lijeva ima ragadu dubinsku, podojili smo se samo tako 💪🏼), doduse na desnoj nisam uspjela namjestiti, ali sad opet ise lijeva pa se nadam da ce biti ok 😅 
    Mi smo dali i dudu danas jer navecer se nasisava ne zbog mlijeka nego sisanja, posisao si je 10ak minuta, zspao i fino izbacio 💪🏼 
    I napokon smo bili u setnji 🎉🎉🎉 ja sam toliko bila sretna i uzbudena i skakutala sa je muz rekao da se malo smirim jer ce ljudi mjsliti da me drzi zatocenu u stanu 😄😄😄
    Skokovi u razvoju  Cudesne tjedne nisam niti uspjela otvoriti, ali sam vdijela da je 5.tjedan prvi skok (slozila sam i da mi nail dolazi za to). Ono sto sam primijetila je da je nama do sada svaka srijeda neki “skok” 🙈 bas cu pratiti u dalje! 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

bambi27zg
    02. Kolovoz 2023. 21:46

Ally bas mi je zao da se sad ta rana aktivirala, nadam se da je nesto bezazleno i da uskoro umacete papke u moru (i za nas na kopnu) 🏝️🐠🐙

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• cordis00
    02. Kolovoz 2023. 22:07

Joj ja sam nabila ovu trudnocu toliko kila da je to za nevjerovat, blago vama da ste na istome. Uopce mi glupo o tome razmisljat sad pored svega i nek samo porod dobro prode i da dodemo kuci i da se krenemo privikavat i prezivljavat. Al vec vidim da ce me ubit u pojam uskoro. Valjda ce i to doc na svoje za godinu dana😅😅😅😅.
    Mi smo prosli put imali valjda svaki skok koji postoji i nama su svi skokovi/regresije kasnile i trajale najduze moguce. Tako da se vec sad psihicki pripremam za ove prve jer ih ima toliko puno, bas bude puno lakse kad prode regresija s 4 mj, preporod stvarno.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Pahuljka
    02. Kolovoz 2023. 22:27

Šeširići - neko je pisao unazad za iste pa evo moja preporuka bi bili od medele, iskreno nisam uopste istrazivala ma niti zamislila da ce mi trebati a kamoli kupila, jer kao imam super bradavice, ali mi nije palo napamet da ce kod moje bebe od nepune 3 kile biti i usta malecka pa se sva muci da strpa bradavicu a kamoli areolu. Uglavnom u bolnici su mi dali medelu, odma mi je bila ok, iako idalje pokusavamo bez 🤷‍♀️ Mana je sto su nevidljivi i do sad sam ih 10 pogubila 🤦🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    02. Kolovoz 2023. 22:39

Btw imamo neko promjenu u ponasanju, negdje citam prvi skok oko 10tog dana a negdje da je prvi tek sa 5 tjedana, pa evo ako neko ima knjigu da nam malo pojasni cime se tu vodi. Ne silazi nam s ruku i ne spoji vise od 15 min soavanja, iako moram priznat ziva se ne cuje samo eto slomi nas nespavanje ali kao to je normalno  😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• MamaPa
    02. Kolovoz 2023. 22:56

Vanilla da se i ja javim sa pregleda.  Kod mene i dalje ista situacija, otvorena za prst, a cerviks skraćen i smekšan. Sutra mi je zadnji dan svih lijekova pa nekako mislim da bi se moglo to brzo pokrenuti kod mene jer sam preko 3 mjeseca na tokoliticima i maksimalnoj dozi Utrogestana, otvorena za prst i sa skraćenim i smekšanim cerviksom ali vidjet ćemo, ne mora ništa značiti. 
    Odsad su mi kontrole jednom tjedno i doktor je komentirao da bi bilo super kad bi još uspjeli idući tjedan odraditi ctg. Presretna sam da smo došli do zadnjeg cilja, punih 37 tjedana 🥰
    _____
    Baš mi je zanimljivo kako sve imamo neke svoje muke, ja se počela otvarati i cerviks mi se omekšao već u 24. tjednu, a s druge strane neke od vas su blizu termina ili gs već prošle ali prošlo apsolutno ništa se ne događa😅 Još ću na kraju od tolikog mirovanja i lijekova prenijeti haha
    _____ 
    Ostale cure koje su rodile, redovito čitam vaša iskustva s dojenjem, grčevima, skokovima u razviju, itd. i sve vaše preporuke pamtim i bilježim. Super mi je što većina žena nastavi biti aktivna pa dobijem puno informacija pogotovo jer mi je ovo prva bebica i sve mi je novo😊 

Mia2023
    02. Kolovoz 2023. 23:13

thinkpurple

Bambi kak se aktivira na mobu cudesni tjedni? I ja imam knjigu al ne stignem otvorit…
    Super za setnju! Ja cu sutra na "izlet" do urologa 😏
    Uzv kukova - pedijatar da uputnicu i on te moze narucit ili sama narucis preko centralnog narucivanja u klaicevoj.
    Kile - meni otislo svih 10 kg, a imam viska jos 3-5 kg od prije trudnoce, al je trbuh jos neki cudan, valjda i od operacije i svega. Gornji dio mekan ful i prazan kao pa ko da ga je netko spagom po pola povezao i onda donji napuhan kao. A kaj sam sve prosla bude i on doso na svoje.
    Btw jel cete ic negdje dijastazu provjeravat? Nakon 1.poroda je bilo 5 tjedana od poroda u bolnici kod fizijatra pregled, sad su to ukinuli, bas sam bila pitala.

Za knjigu si skineš aplikaciju The wonder weeks, plaća se nešto sitno, ali je super što imaš sve na mobu ako ne stigneš čitati.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Afrodita06
    02. Kolovoz 2023. 23:17

Mi smo za uzv kukova zapisani na listu čekanja i zvati će nas u 9.mj jer će dečki biti 3 mjeseca onda. A prilikom naručivanja su nam rekli da je tada najbolje raditi uzv jer sve prije se može dogoditi da nešto ne bude vidljivo, nekakve komore pa će se morati ponavljati. 
    Pedijatar nam je isto rekao da je tada najbolje i da ne zna zašto uopće u bolnici pišu da se napravi nakon 4 tjedna.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

mateja111
    02. Kolovoz 2023. 23:51

Evo ja rodila 41tt beba ima 4100g 53cm  u 13:50 sve se zavrsilo carskim iako sam bila otvorena 10cm beba je bila prevelika i nije se mogla spustiti🥰

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.