Cure bas ste se raspisale.. vise ne znam koja je sto ali Sayuri tvoji su preslatki i bas je lijepo cuti kao cu braco i seka prihvatili malog 🥰 ostale cure koje imaju malu djecu i privikavaju se s bebama, svaka vam cast.. tezak je to period za sve ali na kraju se sve isplati jer imati brata j sestru je kasnije u djetinjstvu ali i zivotu neprocijenjivo. Ja imam dvije sestre i srednja sam. Starija je od mrne starija 3 i po godine (kao situacija kod Thinkpurple ali eto roditelji su imali srecu da je suoer mene prihvatila kao malu seku i bebu... a mlađa je 9 god od mene mlađa pa je tu bilo svega samo ne ljubomore, jako smo je zeljele starija sestra i ja).
Mia dobro da si isla provjeriti u bolnicu kakva je situacija j drago mi je da je sve dobro i da su te pustili doma jer da je bilo sto sumnjivo, ostavili bi te sigurno. Mene isto nekako to brine, kad prepiznati jel nesto "cudno" da odem na hitnu posto ja stalno imam kontrakcije. Nocas su mi bile uzasne i budile me cijelu noc.. nekako drugacije i bas me sve stezalo i bolilo ali se smirilo ujutro pa je valjda ok. Bebu dobro osjecam 🤞🏻 znam da bi netko na mom mjestu otisao na hitnu ali ja nisam.. nekako opet nastojim slusati intuiciju, a ona mi govori da je sve oo unatoc kontrakcijama posto ih ionak imam non stop. Ja samo molim boga za jos 2 tjedna u komadu. 🙏🙏🙏
Ovo sto ste pisale za viskove ili manjke poodne vode, stvarno nemam iskustva.
.
E imam jedno pitanje ovako "ljepseg karaktera"... mame koje ste rodile ali i vi sve ostale. Jesu vasi muzevi radili kakvu festu odmah nakon vaseg poroda? Da proslave rođenje dijeteta? Ili nisu nista...? Moj bi bas volio, kaze da misli kak ce taj dan bas htjeti to proslaviti makar cu ja biti u bolnici s bebom i ja nemam nista protiv samo ne znamo kako to organizirati posto u stanu ne dolazi u obzir i posto se ne zna kad ce se porod dogoditi. Prema svemu sudeci, necu imati dogovoreni carski jer je beba u dobrom polozaju i nisko, a i ja se ioank otvaram vec sad pa ce valjda ici prirodno... osim ako se nesto zakomplicira pa bude hitan carski. Evo ne znam jel obicaj to kod vas i kako su vasi to organizirali ako jesu?
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sayuri, baš mi je drago da se lijepo oporavljaš i da su klinci tako dobro reagirali na bebu 😊 vi ćete još na more koliko se sjećam, bit će vam super 😍
Lightblue koja sreća da ćeš ih danas vidjeti 😊 sretno i nadam se da ćeš na dalje slušati samo dobre vijesti 🤞
Mia neka je sve ok i nek si doma još 👍
Ja bogami od ovog spuštanja trbuha sam finito, nemogu više hodati kao prije, vožnja autom mi je očaj, svaku rupu osjetim, danas sam čak u svojoj ulici na jednom mjestu morala stati jer me previše iritiralo drmusanje 😅 bila danas kad zubara, očistila kamenac, idući tjedan se nadam rješit šišanje kod frizera, pa kud puklo 😁 u ponedjeljak mi je prvi pregled u TA.
Danas mi je zubarka rekla da mi je tako malo trbuh, svi se čude kad kažem u kojem sam tjednu, a ja se gegam kao da će svake sekunde ispast dolje 🤣
Vanilla moj je prvu proslavio u stanu s ekipom, koja je sve skupa s njim počistila nakon fešte. Tad smo živjeli i zgradi sa možda 5-6 stanova i nitko nije zamjerio. Drugog nije proslavio jer smo bili u pripremi preseljenja, živjeli privremeno u tuđem stanu i nije bila neka situacija za išta organizirati.
Sad smo u svojoj kući, imamo ljetnu kuhinju odvojenu od našeg stambenog dijela i očekujem da će bit veselo. Meni je to ok, sreća je to velika, mi imamo svoje veselje dok šnjofkamo te bebe u bolnici a oni mogu proveseliti drugačije. Mislim da kafići i restorani isto mogu biti ok mjesto za spontanu proslavu bez pretjerane organizacije... Bila sam na takvima...
Evo i mene iz trudnicke. Pregled je bio bolan jer je dr pokusala mala pogurati stvari, za prst sam otvorena. Bebuska ima oko 3,2kg. Ugl sve je u redu, osim viska plodne vode. Naravno da me sad to brine i sto misli u glavi, ali dr kaze da nije panika i da se ne trebam brinuti jer je glavom nisko dolje, a svi nalazi dosad su bili u redu tako da je vjerojatno sve ok i da ponekad ne znaju razlog zasto se to desava. Kontrola u pon na termin.
Znam da je neka od vas pisala da takodjer ima tu dijagnozu, Takica mozda? Sto su tebi rekli vezano uz to?
Draga kod mene je voda bila na donjoj granici od 24 nedelje.
Da li su ti do sada ikada rekli da je višak vode ili je to samo sada. To se jednostavno mjeri pomoću AFI indexa ili samo jednog vertikalnog džepa ( a ima ih 4)
Vidi na nalazu pise li koliki je AFI.
Vanilla moj je uveliko u pripremama za proslavu 🤭 samo se traži kafana 🤣
Kod mene se u široj i užoj porodici u zadnjih 5 godina rodilo dosta djece ali sam ja nekako uvijek bila ili dezurna ili odsutna🤷♀️al ih je suprug ispratio većinski. Ja nemam problem sa proslavom sto kaze MareiKate i mi proslavljamo mazeci se sa bebicama.
Moj suprug je rekao samo da ce praviti onda kad nas dve budemo stabilno i zajedno na odjelu. Ne mora to biti dan porodjaja. Ne brini se svi se organizuju vrlo brzo sa proslavu🤗 .Jesu li ti prestale kontrakcije?
Ally nema te kako si?
Pahuljka ma samo uzivaj na max💞
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Joj ja bi isto trebala do frizera ali cekam jos 36.tjedan pa onda mozda odem. Mislila sam ja svasta.. sebe kao srediti prije bebe ali ako se odem ošišat bit ce super. Zavidim vama aktivnima, meni toliko nedostaje normalan zivot 😭
Pahuljka tvoj izlet kraj jezera mi zvuci bozanstveno 🙈😁
.
Mareikate da.. izgleda da ce morati to biti nesto spontano, a budemo (bude on) smislili nesto. Ja mislim da je to lijepo i treba na neki nacin obiljeziti, ipak je jednom ili par puta u zivotu i stvarno je velika sreca. A meni se ni ne da biti na tome, a sto kazes ja cu nunati bebicu u bolnici te prve dane... oni to nazalost ne mogu.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Dobar dan. Oprostite sta upadam. Danas sam 38tj trudnoce, kako to idem guglam istrazujem trzam na svaki znak pa sam eto naisla i na vas iako nisam tu od pocetka. Nadam se da me primate😊
Moja situacija je ovakva, druga trudnoca, prva zavrsena carskim rezom, sada opet imam zakazan carski rez za 11 dana. Danas sam bila na kontroli i na ctgu su se pokazivali neki trudovi, mene je blago boljelo no doktor kaze posto sam zatvorena i grlic je jos nepromjenjen da su to pripremni samo. Zanima me jesu kome tako pripremni brzo presli u prave? Mene sve boli, jedva se krecem, uz dvogodisnjaka je jos i gore pa se nadam da krene i prije dogovorenog termina😫
Svakako mi je doktor rekao da se samo i cm,dva otvorim da ce mi odmah raditi carski prije.
Lightblue uživajte sa bebicama napokon, baš predivno da ih možete ići vidjeti. A suza radosnica će sigurno biti ♥️
Vanilla meni isto ne smeta da profešta, ipak je to posebno slavlje koje ne možeš organizirati kad ti dođe već imaš priliku jednom/dvaput, neki triput. A sad gdje, vjerujem da će mu ekipa pomoći u tome i dati ideje i sudjelovati u organizaciji. Mi smo komplicirane, ali oni to u pet minuta dogovore i svima super, barem po svojem gledam i njihovim slavljima 😂
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mia e pa upravo to.. imas priliku za takvu festu i zelis to proslaviti svega par puta u zivotu (ako). Ma bude nesto smislio, u pravu si. Mi zene uvijek nesto kompliciramo 🙈
.
Smt2625 dobrodosla! Cestitam na bebici, tvoja bome stize ubrzo 😁
Sto se tice trudova i bolova, ako si zatvorena i cerviks se nije skratio, vjerojatno su samo lazni trudovi bili na ctg-u. Pogotovo ako ih ne osjecas... mislim da se ne trebas previse brinuti oko toga. Prati situaciju i ako ti se ucine da su redovni i pojacavaju se, kreni ih mjeriti (ima sad aplikacija puno za to) i po tome ces vidjeti jel krecu bas trudovi pravi. Ali svi kazu da cemo itekako znati prepoznati kad krenu pravi. Ja imam kobtrakcije, grceve i bolove stalno vec mjesecima i mirujem zbog toga jer se meni cerviks skratio i krenula sam se otvarati ali opet te kontrakcije nisu nikad bas onako da pomislim da su pravi trudovi (lazem.. bilo je da sam pomislila ali to je vise iz straha) tako da mislim da nece biti greske jednom kad stvarno krenu. Oni su redoviti, pojacavaju se s vremenom i intenzivniji su. A i drugi simptomi upucuju na to da se porod blizi... sluzni cep npr, prirodno ciscenje crijeva itd pa ako to nemas, nema razloga za brigu.. samo polako koliko mozes i sretno 🍀🤞🏻🤞🏻
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Vanilla Diva hvala ti!
Ma ja sam naopaka sva, stvar je u tome na prvom porodu je krenulo tako da je pukao vodenjak i krenuli trudovi polako i isto tako su bili nepravilni ali su me i sporo otvarali, znaci bolio me trbuh slicno ko sad i s vremenom (s danima zapravo, jer je to trajalo 4 dana) se pojacavalo i eto u 4 dana me otvorilo samo 5cm (uz gel i drip) pa sam isla na carski. Isto tako kod mene ti trudovi nisu bili kako opisuju s leda u trbuh, nego samo trbuh a evo sad me boli i donji dio leda pa me buni. A i u prvoj prije pucanja vodenjaka nisam imala nikakve bolove ni nista pa se nisam toliko trzala. Ako me stvarno jos 11 dana budu ti kak ti pripremni ovako zezali izludit cu😂
Kuzim da.. a svakome je drugacije. Slusaj svoje tijelo pa vidi.. ako zelis da krene sto prije, drzim fige da ce tako i biti 🤞🏻🤞🏻🍀
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sortiraj odgovore
Najstariji