Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    14. Srpanj 2023. 15:21

Vanilla Diva

Joj ja bi isto trebala do frizera ali cekam jos 36.tjedan pa onda mozda odem. Mislila sam ja svasta.. sebe kao srediti prije bebe ali ako se odem ošišat bit ce super. Zavidim vama aktivnima, meni toliko nedostaje normalan zivot 😭
    Pahuljka tvoj izlet kraj jezera mi zvuci bozanstveno 🙈😁
    .
    Mareikate da.. izgleda da ce morati to biti nesto spontano, a budemo (bude on) smislili nesto. Ja mislim da je to lijepo i treba na neki nacin obiljeziti, ipak je jednom ili par puta u zivotu i stvarno je velika sreca. A meni se ni ne da biti na tome, a sto kazes ja cu nunati bebicu u bolnici te prve dane… oni to nazalost ne mogu.

Evo vec i stigli, pa mogu reci da je stvarno lijepo i opustajuce, mozda bas odavdje krene festa, doduse muza vodim sa sobom na porod pa im se uspije poslije pridruziti (od grada tek sat vremena udaljena), kao sto neko rece i ima se razloga slaviti 😎 Why not 🙄 
    -

Evo moj prijedlog bi bila neka vikendica, to se zacas da organizovati, jos ako imate vasu ili neko iz drustva se ponudi bit ce nezaboravno slavlje 🎉 
    A danas ima i za iznajmiti, pa mozda da se raspitate 😊  

-
    Saljem vam slicicu njemackog “mora”, steta ce guza ostat suha 🙄 
    https://ibb.co/ZVKcZCs

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vesca
    14. Srpanj 2023. 15:49

EvaEva

Vesca probaj se izdajati power pumping metodom što više. Izdajaš se 20 minuta, 10 minuta odmor, opet izdajanje 10 minuta pa 10 minuta odmor i onda opet izdojiš 10 minuta. Sve na istoj dojci. Nakon par dana bi ti se količina mlijeka trebala povećati jer takvo izdajanje imitira nasisavanje kad je beba u skoku i stvara sebi veću količinu mlijeka.
    Sretno!

Hvala na ideji, nisam ni znala za ovu metodu ❤️ kolko puta dnevno da ponovim? Imam duplu izdajalicu, nije problem ako obe odjednom vuče? 

Sayuri divni su ti klinci, drago mi je da ste dobro ☺️

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

milica94
    14. Srpanj 2023. 16:15

Miracle2023

Milica ma tako su i meni rekli, kao i tebi. A nadam se da nije neki veci problem, na kraju uvijek neki problemi, tako mi je i s prvom bilo, ne mogu ni dobro izmjeriti nista jer su bebe velike i onda im nista ne stima. Jedva cekaaam rodit.
    Takica afi mi je prije 2tj bio 20,49, a danas 26,26. Ne razumijem se u to, ali koliko citam, od 25 nadalje je poviseno.
    Vanilla kod nas se festa naveliko i nekako je tu obicaj. Prvo kad se rodi, a onda i kad dodjemo doma, uz štrajenje naravno😆 ali meni je to lijepo, nije to svaki dan, to je veliko veselje i nek se festa. Ali mi smo na selu i imamo kucu s dvoristem. Tako da ne znam kako se festa u stanu, mozda bolje otic u neki prostor namjenjen za proslave.

Mislim i nadam se da ne bi trebalo biti vecih problema,jer smo pri kraju trudnoce. Jedino sto mogu ocekivati je jednu jako zivahnu bebu. Nesto sam citala da se zenama sa tim viskom vode uglavnom ukljucuje indukcija da bi porodjaj i kontrakcije krenule. Sto se tice svih ostalih stvari, protoka,posteljice sve je uredno, pa eto, nadam se da ce na kraju sve dobro ispasti. Vjerujem da sada imaš 100 misli i dilema,ali probaj nekako smetnuti to sa uma, i misli kako ce sve uskoro biti dobro. Da ima kakvog razloga za paniku, panicarili bi i doktori, ili bi te ostavili na pracenju, ili mozda cak i porodili ranije.

• EvaEva
    14. Srpanj 2023. 16:49

Vesca

EvaEva

Vesca probaj se izdajati power pumping metodom što više. Izdajaš se 20 minuta, 10 minuta odmor, opet izdajanje 10 minuta pa 10 minuta odmor i onda opet izdojiš 10 minuta. Sve na istoj dojci. Nakon par dana bi ti se količina mlijeka trebala povećati jer takvo izdajanje imitira nasisavanje kad je beba u skoku i stvara sebi veću količinu mlijeka.
    Sretno!

Hvala na ideji, nisam ni znala za ovu metodu ❤️ kolko puta dnevno da ponovim? Imam duplu izdajalicu, nije problem ako obe odjednom vuče?
    .
    Sayuri divni su ti klinci, drago mi je da ste dobro ☺️

Ja ti mogu reći kako sam ja uspjela povećati količinu mlijeka. Moja mala doji, ali nije baš uspješna u navlačenju količine pa sam ja to s tom metodom odradila umjesto nje. Uvijek sam jednu izdajala jer mala samo doji, ne želi bočicu, a ona je u međuvremenu imala mlijeka iz druge dojke koju tog trena ne izdajam. Američki forumi i youtube kanali su puni iskustava, pa sam ja nekako sebi prilagodila. 
    Puštala bi malu da podoji npr. desnu i onda bi se ja odmah poslije podoja prikopčala na izdajalicu i izdojila sve mlijeko do kraja 20 minuta. Pa 10 min odmor, 10 min izdajanje, 10 min odmor i 10 min izdajanje. To sve skupa traje 1h.U međuvremenu maloj dajem lijevu dojku da sisa. Onda nakon nekog vremena kad nadođe mlijeka u izdojenoj dojci, sat-dva, onda sam maloj davala tu stranu dojit, a ja radila tu istu metodu na drugoj dojci. Za 4-5 dana sam osjećala da su mi dojke punije čak i prepunjene, onako prilična nelagoda kao kad nadođe mlijeko na početku dojenja. i ona je počela dobivat bolje na kilaži. U tih 4-5 dana sam radila tu metodu na svakoj dojci 2 puta. Od podne do pred spavanje bi se ti rasteglo. 

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

Cvit
    14. Srpanj 2023. 17:14

Lightblue

Mi od danas možemo posjetiti bebice pa popodne se spremamo za suze.

❤️✨️❤️✨️❤️✨️❤️

Bas mi je drago da ih mozete ic vidjet...nadam se da ce krenut konacno i na bolje, hrabrice ❤️🙏🍀 
    Sayuri ekipa ti je medena 😍
    Thinkpurple 🤞 da cim prije nadodjes..
    Moj rez je jos otvoren, al cijeli polako, a tek sam zadnjih tjedan dana nadosla kako spada, da mogu leci na stranu  sjesti/hodati bez problema, i da se probava koliko toliko unormalila.

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• cordis00
    14. Srpanj 2023. 17:16

Cure bas ste se raspisale😊.
    Sayuri moram i ja komentirat da su ti klinci predivni, posebno mi je slatka curica uz bebu, bas lijepo da se tako dobro slazu iako vjerujem da ce tu bit svacega. Ali super je sta se curica navikla na brata i odmah je drugacije. Ma bas su predivni🥰.
    Takica evo danas smo i sluzbeno upisali malu u jaslice, bas ne mogu vjerovat da smo vec do toga dosli, ma i ja se nadam toj adaptaciji najkasnije kroz 10.mj, a i imam dojam da ce se bas snaci i biti zadovoljna (s vremenom🤣).
    Lightblue javi se kako su, opet mi to sve zvuci pozitivno kad su dopustili posjete❤️.
    Thinkpurple hoce ti mala cijelo ljeto biti doma, kad krece opet obrt? Jel postoji sansa da ide na vise sati kad opet krene?
    ——
    Netko je pitao za slavlje, moj je pocastio u nekoj kafani, zapia se i dosao doma i rasturio krevet, a ujutro isao po nas u rodiliste🤣. Ne znam hoce li sad slavit, ja bi voljela, moja mama ce bit tu dok mi ne dodemo doma tako da moze cuvat malu. Meni je to isto lijep obicaj😊.
    —-
    Ja sam isto uvijek da se provjeri ako nesto ne stima nego da ne daj boze krene problem kod kuce.
    Meni je iduca kontrola u cet, idem sad 1x tj, dogovoren pregled i UZV, vjer zadnji pred porod, mislim od onog iza puta s 38 tj da mi krece CTG, nisu spominjali.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    14. Srpanj 2023. 17:19

Sta se tice kila, ja sam prvi porod izgubila pri porodu 9 kila i kad sam doma dosla te prve dane do 7.dana od poroda bila laksa za 17 kg. Nadam se sad da ce to bit i kojih 20 kila jer sam sad puno vise otecena. Dosta mi smeta ta tezina, a i ovu trudnocu sam se udebljala pa mi je i time sve teze, al sta je tu je, necu sad razmisljat o tome nego kad se oporavim za koji mjesec lagano krenit vjezbat😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• AM13
    14. Srpanj 2023. 18:36

thinkpurple

Cvit a zasto/kako ti je otvoren rez? Meni se nakon prvog carskog otvorio na jednoj strani isto je dugo trebalo da se zatvori, nekih 2ipol mj.
    Sayuri nemogu jos na bok, samo leda…
    .
    Cure koje ste rodile, dajete k1+d3 i omegu? Mi danas dali prvi puta, cijeli dan je jako nemirna i jedva zaspe na kratko, pa sve gledam da nije od toga…

Ja sam svome davala, a onda smo obavili prvi pregled i dr mi je rekla da su se roditelji zalili da im bebe od toga imaju grceve, a da se to moralo uvesti kao neka zamjena za roditelje koji u bolnici odbiju cjepivo k vitamina. Ja sam svome sad prestala davati i dajem samo d3 koji je dr prepisala i cini mi se da je puno mirniji i ne muci se vise dok prducka i kaka 🤷🏼‍♀️

• smt2625
    14. Srpanj 2023. 18:46

thinkpurple Nisam ispratila oprosti, kakav si ti problem imala sada drugi put? Odspavala sam malo i prestalo me je bolit, svakako ako opet krene i zabrinem se budem otisla do bolnice, ionako mi je doktor rekao da tako i napravim jer kako on kaze “nema previse puta za otici provjerit”.

• cordis00
    14. Srpanj 2023. 18:47

Thinkpurple ja sam svojoj davala od babytola, nismo imale problema, kasnije smo trebale prec na d3 i citala sam da od oleovita imaju grceve pa sam se mislila bi li davala il da kupim od babytola, na kraju ipak jesam oleovit i nismo imali problema. Ubrzo sam presla na omega dha+d3 od babytola i to joj dajem i danas.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.