Evo kad smo na temi grčeva pa da i ja podijelim naše iskustvo.
Znači nama ne pomaže apsolutno ništa u toj mjeri da ih uopće nema. Pomogne do te mjere da ne vrište 3 sata ali i ih muče i idalje zbog njih plaču.
Probali smo Espumisan, Infacol, kids colic 0-9, Bowen terapija. A obzirom da ih je dvoje bude svaki u drugo vrijeme pa se nekad u principu cijeli dan borimo s grčevima. I dečki piju Babytol. Probali smo ih sada par dana isključiti da vidimo da li je možda od toga pojačano grčenje ali nije bilo promjene pa smo ih sada vratili natrag. I piju željezo samo jer su blizanci pa bude uvijek da im fali željeza (objašnjenje pedijatra). Naravno koristimo i kostice za grijanje trbuha, vježbe i Babybjorn za kakanje i ispuštanje vjetrova (zakon je).
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Evo kad smo na temi grčeva pa da i ja podijelim naše iskustvo.
Znači nama ne pomaže apsolutno ništa u toj mjeri da ih uopće nema. Pomogne do te mjere da ne vrište 3 sata ali i ih muče i idalje zbog njih plaču.
Probali smo Espumisan, Infacol, kids colic 0-9, Bowen terapija. A obzirom da ih je dvoje bude svaki u drugo vrijeme pa se nekad u principu cijeli dan borimo s grčevima. I dečki piju Babytol. Probali smo ih sada par dana isključiti da vidimo da li je možda od toga pojačano grčenje ali nije bilo promjene pa smo ih sada vratili natrag. I piju željezo samo jer su blizanci pa bude uvijek da im fali željeza (objašnjenje pedijatra). Naravno koristimo i kostice za grijanje trbuha, vježbe i Babybjorn za kakanje i ispuštanje vjetrova (zakon je).
Znam za jedan primjer blizanki koje su primale zeljezo, njima je to zeljezo radilo problem s probavom i izazivalo je grceve. I djevojcice su imale stalnu potrebu za dodirom/nosenjem jer su i u stomaku stalno bile skupa, a vani ne, pa im je to nedostajalo izgleda jer na bilo kakav dodir je bilo smirenje.
Afrodita kako je moja bila dojena, sa 6 mj joj je raden lab i bila je anemicna i dobila je zeljezo, imala je uzasne bolove od njega, posebna kategorija bolnog placa, bas nakon sta bi popila ubrzo. Smirilo bi se na podoj. Ja sam joj davala nekako jedva mjesec dana i ukinula na svoju ruku jer se bas bas patila. I tad je bila velika vec i mogu rec 100% da je to od zeljeza.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Tonkica hvala za listu 🤗
Kod mene se nis ne desava, nikakvih naznaka, nestrpljivo cekam pregled sutra da vidim sto ce reci. "kucne" metode poticanja trudova ne pomazu 🙉
Mia meni ispada nakon svakog pregleda pomalo 3 dana i onda stane, tako da ti ne mogu pomoci bas puno, kod mene to ispadanje nije znak poroda, ali ne mora znaciti da je tako i kod tebe
Miracle, kada si rodila prvu? Na termin, prije ili poslije?
Tonkica hvala za listu 🤗
Kod mene se nis ne desava, nikakvih naznaka, nestrpljivo cekam pregled sutra da vidim sto ce reci. "kucne" metode poticanja trudova ne pomazu 🙉
Mia meni ispada nakon svakog pregleda pomalo 3 dana i onda stane, tako da ti ne mogu pomoci bas puno, kod mene to ispadanje nije znak poroda, ali ne mora znaciti da je tako i kod tebe
Miracle, kada si rodila prvu? Na termin, prije ili poslije?
Tjedan dana nakon termina, dan prije dogovorene indukcije je krenulo samo. Ali ovog puta znam da mi je O bila kasnije, tako da mi je pravi termin zapravo za ravno tjedan dana, makar me doktori bas ne dozivljavaju kad im to kazem nego se drze zadnje M i toga da mi je termin sutra 🤷♀️ makar, sad kako su rekli da imam visak plod vode, ne bi me cudilo da ostanem sutra, nekako se psihicki na to spremam, a sad, kako bude. samo da mi je beba ziva i zdrava, sve ostalo je manje bitno
A ta plodna voda šeće gore dolje pa ne mora značiti, možda ti sutra bude ok...
Koja si ti bolnica?
Miracle sretno i da se nešto samo pokrene 🤞 Nadam se da te neće zadržati.
Belinda sutra ujutro mi je pregled u TA pa ćemo baš vidjeti što će reći.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Meni jos uvijek apsolutno nista, u utorak pregled u TA pa cemo vidjeti sto kazu.. Ne znam koji je standard, za koji se tjedan+dan dogovara indukcija, zna li netko?
Trudim se setati maksimalno koliko mogu, skacem po pilates lopti, ali nista 😅
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Evo nas jos uvijek 2u1 😅
Zadnja dva dana se povremeno jave neki menstrualni bolovi i bolovi prema dolje, ali nestanu, simfiza i dalje boli, apetita imam, ciscenja nema, jedino se od jucer zabavljam da li mi curka plodna voda, malo pisake, iscjedak ili se samo toliko znojim 🙈 Obzirom da je izrazenije poslije sjedenja i da nije da je stalno zakljucila sam da je mali nasjeo na mjehur (u petak sam svakih sat vremena isla pisnut 1 centilitar 🙄), a i vrucina vani doprinosi i nije da je stalno - nekak se nadam izgurati do utorka i pregleda ili barem do sutra da ne lovim dezurstva po Petrovoj 😅 Sinoc sam imala neki osjecaj da bi danas nesto moglo biti pa sam sve do kraja spremila (i torbu i sebe ovako fizicki 😁) - cemo da vidimo! Prvo ga nismo mogli dobiti u mene, sad se frajer neda van 👶🏻😁
Curke s bebama ne 2u1 hvala na iskustvima i savjetima, pratim (i pamtim) koliko ide 💪🏼
Lightblue kako je proslo druzenje s bebama? 🤗
Thinkpurple nadam se da svakim danom idem barem mrvicu na bolje 🤞🏼
Sayuri jao ova tri slatkisa 🍬
Curke s terminom u kolovozu drzite se, gledala sam dugorocnu prognozu i trebao bi biti hladniji kolovoz (cva 30/32 max) - ovaj pakao vani u zadnjim tjednima je 🥵
*
Isprike svima koje sam zaboravila, malo mi je mozak kasa ovih zadnjih dana od svega, znala sam procitati i onda ne odgovorim odmah i ode i sad vise ne pamtim sve 🙈
Ovaj 40.tt mi je bas nekako tezak - sto sama sebi, sto trbuh, sto bolne noge (i dalje srecom ne oticu), sto temperature, valjda me cijeli zadnji trimestar poklopio u ovom zadnjem tjednu 🤪
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Miracle2023 znaci navijam da nesto krene ovaj tjedan 😅
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Ja se zalim i kukam što kod mene ne kreće ništa još,a onda vidim vaše tjedne,pa se mislim, imaš ti još ihaaa. 😂 Kod mene niti sluzni čep,niti kontrakcije, bilo kakve, niti bolovi, grčevi ništa se ne dešava. Maleni je visoko i dalje, juče me cijeli dan lupao tik ispod grudi, direkt u rebra. Glavicom je ka dolje, mada se znao i okrenuti na zadak, zbog viška te vode, nadam se da više neće, i da će početi ulaziti u kanal konačno 😃 inače je jako,jako aktivan, jedva ga uspijemo uloviti na ctg-u, kako ga nadju, 2 minuta i on se pomakne u stranu i opet traži malog vrtiguza 😃 Vaginalno me nisu gledali uopšte, ne znam da li će sutra, mada ne vjerujem jer nemam kontrakcija, pa bojim se da mi indukcija ne gine, ali šta bude, biće.
Drage žene koje ste se porodile,kako se borite sa vrućinama, pored svih tegoba posle porođaja?
Sortiraj odgovore
Najstariji