Vanila, ja sam primila tu injekciju u prvoj trudnoci, daje se do 34 tjedna dok bebi nisu zrela pluca… joj dobro te nisu ostavili u bolnici, miruj i odmaraj jos koji tjedan do sigurne zone..
Da da.. rekli su da nemaju mjesta u bolnici pa zato doma. Sto je meni naravno puuuuno draže. Na 15min sam od bolnice za zlu netrebalo. Nisi primjetila posljedice od te injekcije? Ni na sebi ni djetetu? I u kojem si tjednu primila, a u kojem rodila?
Ma ja sam vam malo opsjednuta s tim da su lijekovi većinom s nuspojavama i izbjegavam ih u širokom luku, uzimam samo kad je nužno. Zato me ovo nekak prepalo, ali nadam se da samo preuveličavam i da će sve biti ok..
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Am13 čestitaaam. Baš lijepo ime 🥰 Brz oporavak želim 🤗
Afrodita joj baš mi je žao da ti je to sad nakon poroda došlo. Nadam se da ćeš što prije kući svojim bebama. 😍 Što su rekli, koliko se očekuje da će te zadržati?
Vanilla dobro pa si otišla. Mislim da je dobro što su ti dali taj lijek jer ako dođe do prijevremenog poroda, a neće 🤞, će beba biti spremnija. Iako su naravno mogči prije nego ti ga daju i objasniti što je to i zašto ga daju 🤔
Odmaraj i miruj iako znam da si to i do sad radila.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Afrodita, bas mi je zao sta se to sve izdogadalo na kraju, mogu mislit kako ti je sad tesko biti u bolnici odvojena. Najbitnije da si pod nadzorom i to stanje ce proci, a decki su kuci s tatom i zdravi, neka ti to bude utjeha. Drz se, nadam se da ces ubrzo biti bolje i da ste opet na okupu.
Vanilla nece ti to nista stetit, sve sta je tako kratkorocno, samo ce ti pomoci odnosno bebi. Nije mi jasno kako tako nista ne objasne, kao da su svi debili i nezainteresirani. Isto sam misljenja da je uvijek bolje otic pa i 5x pa da ne ispadne nista nego ne daj boze da se zakomplicira sta kos kuce. I bar si kod kuce, i to nesto znaci. Vjerujem da je stvarno losa situacija da bi se naslo mjesto za tebe.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ne znam sto da ti kazem, moj savjet nemoj se to uopce ni pitati... meni je prva trudnoca bila puna komplikacija, u 31 tjednu sam bila hospitalizirana radi prijevremenih trudova, primala sam tokolizu(sto ne zelim nikome ni da sazna sto je to)jer je grozno, i tada su mi dali za bebina pluca taj lijek. Do 38 tjedna sam radi trudova i kontrakcija uzimala velike doze normabela.. moj djecak danas velik i prekrasan, ali nervozan! Mislim da je to paoljedica ljekova, tj normabela a to ti nikada nitko nece reci... tako da... stomse mora
Mora se, uopce si ne otezavaj s pitanjima...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
I da, rodila sam dan prije termina😁
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
AM čestitam od ♥️
Afrodita, žao mi je, držim fige da se stanje što prije smiri i ideš doma svojim bebicama 😊 muž će sad položiti stres test s njima 💪
Vanilla dobro da si to primila za nedaj Bože, iako držimo fige da što dulje izdržite u komadu!
Koliko nam te gužve po rodilištima sada u nekim situacijama otežavaju, toliko dobro dođu jer prije puštaju doma 😅
Cure hvala.. ma naravno da je bolje da beba ostane što duže, a za ove neke užas slučajeve prijevremenog poroda neka imamo bar neku sigurnost uz taj lijek. Nadam se samo da će sve proći dobro i bez štetnih posljedica. Ja ne mrdam s kauča/kreveta koliko god bude trebalo (nadam se što duže i da doguramo do sigurnih tjedana).
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Afrodita joj bas mi je zao da je ipak dijagnoza a imali ste tako lijepi porod… sta kazu doktori? Jel se zna koliko ces ostati u bolnici? Nema nikakva mogucnost da bebe budu s tobom? Znam da tata sad odraduje super posao, to sam sigurna, samo sebe dovedi u red da decki imaju zdravu mamu 💙 i izdajaj se kao i doma da odrzis laktaciju i da ne dobijes mastitis.
Vanilla neka si dobila injekciju, zlu netrebalo.. i miruj sad!! Nema, lezanje i wc i rucak i nazad da sto duze izdrzite u komadu. Zadaj si cilj po cilj - 32- 34-36 tjedana… Mozes ti to! Beba je najbitnija.
Cvit, Lightblue kako ste nam?
.
Imam pitanje za mame koje su rodile vec… jeste prosle doma prirodno ciscenje prije poroda? 💩 Kak to izgleda? Jer citam da moze bit neposredno prije poroda a i danima prije… Ja od jucer ujutro nisam prestala kakati, a nije proljev da bi rekla da je viroza, al non stop sam na wc. Navecer sam bila prije spavanja i sad ujutro vec 2 puta. I sad mi proslo kroz glavu da nije priprema za porod… al nemam drugih naznaka pa ono… mozda me samo probava zeza.
Thinkpurple, čišćenje pred porod je po meni nešto što ne možeš fulat, jer nakon nekog vremena te tjera na WC i kad više nema što izaći jer to zapravo beba gura, tako da to bi sigurno znala da je počelo. Prošla sam to prije oba poroda i to nije neki znak koji kreće dan dva prije nego je to nešto što se dešava kad je već zakuhalo 😅 i svakako znaš da je to to!
Thinkpurple mene je to prirodno ciscenje uhvatilo u boxu, nakon par sati od dripa prije nego su mi dali epiduralnu jer onda vise nema mrdanja, otisla sam na wc i bas sam imala kao vodenast proljev, obilno, nisam nikad toliko odjednom imala stolice, bas sam dobila dojam da su mi cijela crijeva cista. To je sigurno bilo 12,13 sati od pocetka trudova.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
ThinkPurple, Meni je to tjednima prije poroda, i prvu trudnocu i sada..
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji