Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    14. Lipanj 2023. 14:31

Mateja111 ja sam bila pola prsta otvorena, ne sjecam se kad, mozda s 37 tjedana pa su me oni prosirili na 1 prst i tako je ostalo sve do poroda (40+3). Mislim da su sve varijante u trudnoci uredne. I tako otvorenost/ulozivost ne mora znacit da ces ranije roditi. Ja mislim barem..

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

MareiKate
    14. Lipanj 2023. 14:46

Pridružujem se klubu: krepana ko mačka 😅 ja nisam u stanju ništa napravit već par dana. Obavezno moram leći prijepodne, često i zaspem, onda se oko podne tek silom malo dobijem i obavim nužno po kući. Sreća na dvorištu pa klinci zuje sami okolo iza vrtića a ja brojim minute do kreveta. Danas mali ima kao neko završno druženje u jaslicama prije ljeta što znači da moram oprat kosu i malo se sredit, a ono, snage bez.

Cure u bolnici, držite se! Ally ti si u super tjednima, vjerujem i da rodiš ovih dana bi sve bilo dobro. Ali čuvajte se. I nemojte mislit da je nama doma puno bolje 🤣 mi ovako doma vidimo što stvari koje bi trebalo ili bi htjele a ne možemo. Ja evo već danima gledam kofer za bolnicu, imam sve spremno a nisam ga u stanju spremit. I svaki put kad pročitam da je neka od vas završila u bolnici se smrznem ali eto, energija 0 pa makar mi se desilo da odem sa vrećicom u bolnicu 😅

Što se tiče otvorenosti, sve je tako individualno i ne mora značiti da ćeš roditi prije ako si prije otvorena ili uloživa. Ja sam bila uloživa u prethodnim trudnoćama u ovako nekim tjednima, ne znam koliko točno ali rodila oboje točno na termin.

• ružica
    14. Lipanj 2023. 15:15

Pozdrav cure,
    Belinda, ja mislim da ti i ja necemo roditi😁.
    Imam pitanje; koliko puta dnevno palite masinu za rublje. Ja minimum tri a trebalo bi mi 10 puta.
    Hila sam naumila oprati neke stvari prije bebe, tipa zavjese ali nista od toga... cure u bolnici sretno i izdrzite jos malo!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    14. Lipanj 2023. 15:43

Nas je troje plus pas, znaci nervoza na maximum i najvise je usmjeravam na perilicu rublja🤣

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

MareiKate
    14. Lipanj 2023. 15:48

ružica

Nas je troje plus pas, znaci nervoza na maximum i najvise je usmjeravam na perilicu rublja🤣

Joj pusti zavjese sada 🤣 peri neke manje stvari 🤣 ja sam zavjese jedva prije mjesec dana sredila. Skinula ih pa mi je trebalo nekoliko tjedana da ih vratim 🤣 ja perem mašinu dnevno, ili nekad kao sad nisam palila tjedan dana pa u danu oprem 3 runde - prednost dvorišta iu vanjskog sušenja+ živimo na brdu, stalno pušika vjetar pa ljeti osim robu za pola sata 😁

Vesca
    14. Lipanj 2023. 16:02

belinda09

Vesca

Super mi je što je u trudnoći pravilo da nema pravila. Znači može biti čep i ne mora, može biti plodna voda, a možda i nije 😂 a dobro što god da je stvarno je beba spremna za izaći 😅
    Vanilla drži se, možda bolje da si par dana pod nadzorom iako vjerujem da bi ti bilo draže biti kući….

A bas to. Sve moze bit i ne mora🤣🤣
    Al vjerujem da cemo znat kad stvarno krene da je to to😅

Ma sigurno, nije niko zaboravio rodit pa nećemo ni mi 😂😂 ajme gle tebe na 40tt 😍
     stvarno ne mogu vjerovat da ćemo kroz par dana dobit bebu i totalno preokrenuti život, a do sad laganica, nas dvoje bez brige i pameti. Baš se veselim ❤️
    I ne mogu vjerovat da se tu toliko dugo tipkamo ☺️

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Mia2023
    14. Lipanj 2023. 16:16

cordis00

Ally i Vanilla a sta da vam kazem da cure nisu, zao mi je sta ste i vi sad zavrsile u bolnici, znam da vam je dosta svega, al bolje da ste onda pod nadzorom kad je takvo stanje kakvo je. Jos malo izgurajte do boljih tjedana.
    Ima li sansi da odete kuci ako se stanje poboljsa?
    Joj belinda kod tebe ce to sve svaki tren! Jel nosis sa sobom sutra stvari za svaki slucaj?😊
    Mia koliko cesto onda imas kontrolu? Sad s 32 pa 34 i onda u bolnici a koliko?
    Ja sam imala s 30 i iduci mi je s 34 za bris pa u bolnicu idem dalje, nekako sam racunala da cu krenit s 37 tamo, vidjeti cu.
    Bambi uzivajte jos tako dok mozete😀. Ja sam se isto nauzivala s prvom, svaki dan smo zujale 2u1 na neke kave.
    ——-
    Joj i mene ubije ovo vrijeme, tlak mi je bas cudan, cijelu trudnocu nizak, najveci 90/60 pa sad zadnjih dana skolski oko 120/80, a ja se nikad gore nisam osjecala, puls ispod 90 ne ide. Stvarno ne znam eto. Sparina i slabost, mislila tlak u peti.

Idući mi je rekao da dođem kad budem 35-36tj i tad bi taj bris radila, znači to je za 3-4tj pa sam gledala ako budem 36. tj ne vjerujem da će me ponovo naručiti kod njega nego da će biti u bolnici iduće jer ne vjerujem da bi me ponovo za 2tj naručivao kod njega, a i da bi tad bi već bila 38tj pa mi to sve nekako na knap i brzo.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Butterfly00
    14. Lipanj 2023. 18:30

Cure koje ste rodile, čestitam od srca ❤️❤️
    Afrodita kako se držiš, kakav ti je tlak? Tog je mene baš strah u ovoj trudnoći, jer sam u prošloj imala 160/100 kad sam prešla termin. Zasad je on dobar, dosad je nizak bio, sad je vecinom na 130/80 pa ga pratim. Al uvijek imam proteine u urinu.🤷‍♀️
    Cure koje ste u bolnici, držite se, baš ne vjerujem kako je naša grupica stalno u nekim problemima. Toplo se nadam da će sve na kraju dobro završiti ❤️❤️
    Ja sam danas isla kuhinju srediti malo generalnije, kao ja cu to sjedeći sve polako, posao koji završim inače za satak,dva trebalo mi pola dana i sad me tako ledja bole tj trtrica i podno stomaka, da se pitam jel mi to opce trebalo.
    Imala sam pregled u petak, cura je super, ima 1900g ja kile dobila nisam, testirali me na streptokok, rekli zvat ako bude problema nisu dosad zvali pa računam da je to oke 😅😅

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Butterfly00
    14. Lipanj 2023. 18:37

E I da, vezano uz taj iscjedak, imam ga dosta pojačanog u zadnje vrijeme, bijeli i prozirni 🤷‍♀️  I primijetila sam da stalno, nakon wc kad se obrišem i ustanem uvijek nešto iscuri. Kad hodam tipa setam me dole nešto kao reže nožem i isto tako bude kao da se upišam. U petak sam to spomenula, gin mi kaže da je sve to ok, plodne vode ima dovoljno i da se ne brinem, da nije svaka trudnoća ista.
    Ja imam za 3 tjedna razgovor u bolnici tj dogovor za porod, moći ću se odlučiti želim li prirodno ili na carski. Iskreno, i jednog i drugog me strah sad kad znam šta me čeka 😅😅😅 iako mi je porod prošao relativno ok, mislim inducirani je bio, 12h trudova, otvorila se i sve, ali se bebi gubili otkucaji srca i nije se spustila pa je išao carski. 

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Ally007
    14. Lipanj 2023. 19:41

Ma nocas/ujutro sam opet jače prokrvarila, unatoč mirovanju. Odmah su mi dali pristanke za hitni carski itd, za svaki slučaj. Na tokolizi sam i.v., puls mi je 130, sva se drmusam i vrti mi se u glavi, od svih lijekova mi je tlak valjda u podrumu. Baš se nekak loše danas osjećam. CTG je srecom bio ok. Tijekom dana mi je trbuh bio ok, al sad evo opet neka težina i pritisak i sve se bojim da opet nocas/ujutro ne prokrvarim. Imam osjećaj da mi se svi problemi javljaju baš u to vrijeme. Po njihovom sam sutra 33 tj, ja molim boga da bar još 2 izdržim kako god.
    Nis za porod nemamo spremljeno, nit jos planiramo. Uhvatila nas praznovjernost.
    Ne znam koja je od vas spominjala pranje zavjesa, al ja bih se na tvojem mjestu poštedila svih nepotrebnih poslova. Fuckas zavjese. Kažu ljudi da im je dobro došlo kad su prije poroda skuhali par jela i zamrznuli ih pa da u prvim danima nisu uz bebu još morali i nakuhavati. Pa ti je to možda bolji izbor posla.
    Cvit, Lightblue - gdje ste? Jeste li u jednom komadu još? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.