Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    12. Lipanj 2023. 18:49

Ana, ti si rodila prije termina?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ana3003
    12. Lipanj 2023. 18:50

Rodila sam 8 dana prije termina 😊

👸23
    🧒29
    Termin 18.06.2023.
    Decko 🩵

• cordis00
    12. Lipanj 2023. 19:39

Ana cestitam, znam da si se ispatila na kraju, bas mi je jako zao, a najbitnije da ste vas dvoje dobro! I drago mi je da se dobro oporavljas od carskog reza, drzim fige da zutica cim prije prode da ste kod kuce uz tatu i svi se skupa mazite❤️❤️.
    —-
    A evo ne znam sta da kazem, neki bas jako forsiraju prirodno, a kad ne ide, ne ide, na kraju porod ipak zavrsi carskim. Neki pak ne daju sansu prirodnom nego odmah krecu u neke intervencije. Eto nije ni jedno ni drugo dobro, ali tesko je pogodit tu zlatnu sredinu, najbitnije ipak da su mama i beba dobro.
    Ja sam cula za duh da forsiraju prirodno i da se zena na kraju napati prije carskog, naravno da svi mi zelimo rodit brzo i prirodno, al kad ne ide, cemu to mucenje. Iz tog razloga sam se odlucila za vinogradsku, oni su kao ok, al eto malo vise ajmo rec forsiraju intervencije.
    Moj primjer za prvi porod, dosla sam otvorena 4 cm i odmah su mi busili vodenjak, nisu mi dali sanse da se to nastavi nekim svojim tijekom i dosli su na kontrolu za niti 5-10 min (muz je jos dolazia s kuferom, a trebalo mu je par minuta od parkinga do radaone jer je parkirao pred bolnicom kod rotora, imali smo srece za parking😅), ja sam vec bila na dripu jer se kao nisam otvarala. I na dripu sam bila cijelo vrijeme boravka u radaoni, dakle otkad sam usla do poroda, nema gorega od tog dripa. Pred kraj su ga smanjili za 5 kapi da kao nadodem prije nego su ga opet pojacali, znaci nebo i zemlja, mogu mislit kako je tek bez dripa lakse. Jasno da porod boli i to je sve ocekivano, ali mislim da bi opet moglo bit i bolje nego sta je.
    ——
    Cure koje ste radale sa i bez epiduralne, imate li kakav savjet? Kako je sta se tice bolova i samog izgona i rezanja?
    Ja sam prvi put uzela epiduralnu, nije mi dobro uhvatila, osjecala sam sve trudove, ali su mi se oduzele noge, zbog toga nisam ni mogla imat bebu uz sebe prvu noc. Plus sta mi se oduzelo i dno zdjelice odnosno nisam mogla tiskati pa su mi sjeli na trbuh sta je jos i bolnije od tih trudova uz drip. Na kraju sam pala u nesvjest jer sam iskrvarila pa sam i krv primila. Pa nekako ne znam, mozda bi to sve skupa bilo bolje da nisam uzela epiduralnu? Svakako me boljelo🤣.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

MareiKate
    12. Lipanj 2023. 20:23

Cordisoo ja sam rodila dvoje bez epiduralne. Prvi put došla 8 cm otvorena, drugi put 5 cm i ne stignu mi dati. Tj stigli bi da anesteziolog postoji samo za rađaonu a ne da jedan valjda šeta po cijeloj bolnici. Pomirila sam se sa sudbinom da ju niti sada neću stići dobiti. 
    Iz mog iskustva, trudovi se daju prodisati i izdurati, izgon ja čak iz oba poroda niti ne pamtim jer ono što je meni oba puta bio problem i to najviše mrzim: kad te prirodno tjera da tiskaš a ne smiješ jer beba još nije gdje treba biti. Na prvom porodu mi je taj period dosta dugo trajao i jako teško sam to izdržala, na drugom porodu je taj dio kraće trajao, i to dijelom jer je jedna babica nešto ručno napravila da se taj dio ubrza, u trudu mi je nešto zafrknula dolje da ja nisam pretjerano osjetila a nakon toga su mi dopustili da tiskam.
    Meni su na oba poroda prokinuli vodenjak, sad im to neću dati, jer razlika trudova prije i poslije bušenja vodenjaka je neusporediva, dat ću im tek kad se skroz otvorim ili na samom kraju. Barem mi je tako u planu.
    Kažem, meni je najgore to kad ti tijelo doslovno samo tiska a svi viču ne smiješ ne smiješ. Ja bi u tim trenucima najradije ubila i sebe i sve oko sebe 🤣🤣

• AM13
    12. Lipanj 2023. 21:04

Cure bok, javljamo se Gabriel i ja u 2 komada 😁 rodio se danas u 10:12h i tezak je 3350 g, 50 cm dugacak 🥰

Nefertiti
    12. Lipanj 2023. 21:14

Cordisoo da, u Vinogradskoj forsiraju intervencije, ali nije ni to dobro. Meni su u prvoj trudnoći inducirali porod 10dana prije termina zbog lošeg ctg-a i to onim balonom. Pa sam bila 12 sati u bolovima s tim balonom, onda rađaona, probijanje vodenjaka, 3 puta pojačavali drip do najjačega. Prije najjačeg uzela epiduralnu koja mi isto nije djelovala i samo oduzela noge. Na kraju se od toga svega mala okrenula poprečno i hitan carski s općom anestezijom. Sve skupa 25 sati, od toga 12 sati u rađaoni...
    A cijelu trudnoću bila lijepo glavicom dolje i cijela trudnoća bila školska, niti jednog jedinog problema... Tko zna, da nisu forsirali ranije, možda bih imala ljepši prirodni porod, a opet, lako je sad biti pametan, tamo slušaš sve što ti kažu

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

• cordis00
    12. Lipanj 2023. 21:20

Thinkpurple razmisli, istina da ambulante svi pokrivaju, ali ako te jedan dr preuzme, ako dode do hospitalizacije, dogovorit ce je na svoje dezurstvo u radaoni. Tako sam se ja narucila prvi put kod gin za koje sam cula odlicne preporuke, ne radi tog sta ce me ona gledat svaki dolazak u TA jer nije, znali su i drugi; nego bas ako dode do tog da trebam odraditi dogovoreni carski, da me bas ona operira.
    Mareikate tako je meni bilo, bolovi su mi se pogorsali na kraju i znala sam da moram tiskati, a govorili su mi da nije vrijeme jer sam uzela epiduralnu koja kao oduzi prvorotkinjma to spustanje i za 2 sata i da sigurno nije doslo vec vrijeme i muz ih je zvao 3 puta, na kraju je glavica vec bila dolje. Nadam se da ces ostat kod kuce sta duze moc i doci i samo roditi, ipak to je to treci porod, nadam se da ce bit sve brzinski i dobro iskustvo ovaj put😊.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    12. Lipanj 2023. 21:28

Nefertiri bas tako, lako je bit pametan kasnije, ja sam isto bila 10 sati kuci pa dosla i jos tamo 7 sati uu busenje vodenjaka i drip, tko zna, mozda sam mogla bit doma jos 5 sati i doc i rodit, a mozda bi mi se nesto kod kuce zakompliciralo. Meni su rekli da imam nesto proteina u urinu i visi tlak kad sam dosla, a moja socijalna gin je rekla da je to sve normalno za porod. Pa ti sad reci😅.
    Miracle e da vidis, ja sam u roku 5 min dobila i busenje vodenjaka i drip i onda je pocela uzasno boljeti pa sad ne znam jel to zbog vodenjaka il dripa, al znam da je kod smanjenja dripa da malo dodem k sebi bilo nebo i zemlja.
    Meni sve u svemu porod nije bio traumatican, ok primila sam krv, ali obje smo dobro prosle, isle kuci treci dan, cetvrti u setnju i meni je to na kraju bilo najbitnije.
    AM13 cestitam! Nadam se da se vec mazite skupa i kad stignes napisi nesto vise. Nadam se da ste dobro❤️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Nefertiti
    12. Lipanj 2023. 21:43

AM13 čestitke!!!!! Piši nam kako je bilo, gdje, vidim da je ranije, kako ste vas dvoje? Ime je predivno 🥰
    Bome nam stižu bebice, svaki dan, beba jedna ❤️

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

• ružica
    12. Lipanj 2023. 21:45

Ja sam rodila s epiduralnom, znaci ne znam kako bih orezivila bez nje. Dosla sam u bolnicu otvorena jedan ipo dva prsta, na 4 prsta to je bilo ajme, iza 1 ujutro sam dobila epidiral inrodila u 9 ujtro.. alinzenske moje, koje bolove u ledima sam imala mjesec dana nakon poroda - to ja vama rijecima ne mogu opisati... dakle negdje mi je pomogao ali sve samto platila... sad sam za procjenu kako bude islo ali opet bih ga uzela ako bude neizdrzivo, usprkos svemu...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.