Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    13. Lipanj 2023. 23:53

Vesca

Pa da, zato kažem da je moje mišljenje takvo zbog lakih simptoma oko mene. Drugačije to doživljavam od nekoga tko je direktno bio svaki dan s bolesnicima s lošim ishodima zbog korone. Al i inače sam klasa vječitog optimista pa ima i to svoj utjecaj 😊😄
    .
    Jel moguće da sluzni čep otpušta u obliku pojačanog iscjetka mliječne boje ili to baš uvijek izgleda kao na slikama kad guglate? Jer imam taj iscjedak baš dugo. Nekad mi se dogodi ovo kako je Takica napisala da nakon obavljene nuzde jos malo iscuri, valjda nije plodna voda 🫣 jedva čekam pregled sljedeći tjedan 😅

Meni je sluzni čep ispadao u obliku iscjetka. Nekad je bio mliječne boje, nekad prozirne. Nikako kao sa slika na netu. U dva navrata sam imala veće komadiće sluzi. Ali baš je bilo sluzavo sluzavo. Recimo iscjedak mi inače nije tako sluzav.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Vanilla Diva
    14. Lipanj 2023. 06:57

Cure ja ostala u bolnici od sinoc. Dosla sam na drugu dozu deksametazona jucer popodne i dali mi, pregledala me neka druga doktorica u odnosu na pon i rekla da se njoj cinim i vise otvorena nego su napisali... ja onak super 🙄 i spojili me opet na ctg ali samo za mjerenje kontrakcija. A taman sam jucer pomislila da mi je dan bolji i da ih nemam toliko i kad sam legla na stol krenule... bas sam ih imala onako vise i relativno jake, ali bezbolne. I odlucili su me ostaviti 2 dana tu... sad primam od sinoc intravenozno za smirenje kontrakcija i stvarno nisam imala nijednu cijelu noc. Jedva cekam da me puste kuci, nemoguce mi je ovdje spavati, a dosla sam nenaspavana i s glavoboljom od noci prije... barem me glava ne boli vise. Cekam da mi muz donese stvari neke, on jucer zurio u nocnu smjenu, prekasno meni rekli da ostajem u bolnici pa nije mogao nne otici na posao, ali seka mi zivi tu blizu bolnice pa me spasila s osnovnim stvarima.. 
    Ugl, bit cu okej. Cak mi je i drago da sam tu pod nadzorom i da ce mi smanjiti te kontracije jer ih stvarno imam i one me otvaraju na kraju krajeva.. ali sad ako se smire, smirit ce se sve. Drzite fige 🤞🏻🤞🏻

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Robin_Daggers
    14. Lipanj 2023. 09:01

Bas ste se raspisale, puno bih komentirala, ali cu zaboraviti vecinu vjt. 
    Am, cestitam na sincicu 🎉
    Afrodita, nadam se da ce se nastaviti stabiliziran tlak i da ces ubrzo biti sa svojom djecicom. Ne mogu zamisliti osjecaj da ste razdvojeni, a oni tako mali. 
    Vanillla, kad vec dobijemo tako neke lijekove, ne preostaje nam nista drugo nego vjerovati doktoru da ce ipak biti za nesto dobro, makar razumijem tvoju zabrinutost. Puno djecice dobiva tu injekciju i vecini je jako dobro dosla.
    Vesca, meni je ispadao sluzni cep u obliku iscjetka, blago rozi i poslije bas crvenkasta boja. Neke dane je ispadao, neke ne i tako 12 dana.
    Thinkpurple, nisam imala prirodno ciscenje, ali sam pred porod isto imala ubrzanu probavu, vjt se tijelo je nesto pripremalo, ali nije to bilo bas to ciscenje.
    Sto se korone tice, ja sam je imala dva puta, zadnji put u trudnoci i oba puta me pokosila bas popravo.
    Ne bih bas to zeljela bebici. 
    I dalje se nadam, makar je proglasen kraj epidemije, da su ljudi savjesni i odgovorni prema drugima 

Vesca
    14. Lipanj 2023. 09:04

Super mi je što je u trudnoći pravilo da nema pravila. Znači može biti čep i ne mora, može biti plodna voda, a možda i nije 😂 a dobro što god da je stvarno je beba spremna za izaći 😅
    Vanilla drži se, možda bolje da si par dana pod nadzorom iako vjerujem da bi ti bilo draže biti kući.... 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vanilla Diva
    14. Lipanj 2023. 09:34

Ma da.. dobivam tu tokolizu intravenozno. Nije nista prestrasno ni u bolnici ni to sve skupa. U sobi sam s divnim zenama.. hrana oke, nista posebno. Jedino me to nespavanje malo iscrpljuje i zivcira, ali bit ce bolje. 
    Od jucer sam imala samo dvije manje kontrakcije, a kad su me prikopcali na ctg sinoc bile su katastrofa. Doslovno pravi trudovu, cijeli mi se trbuh stvrdnuo i jacina isla do 70. Makar mene nista nije boljelo, samo stezanje. Jutros sam imala dva ali kao menstrualni grcevi i blago stezanje samo na dnu trbuha.. inace imam svakakve bolove, kao neka upala misica u preponama i presijecanje. To je sve sad puno blaze otkad mirujem. Kaze mi doktorica u viziti da cu jos 48 sati primati tokolizu pa cemo vidjeti. Nadam se da ce posve nestati te kontrakcije i da se vise necu otvarati pa da mogu doma na mirovanje

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Ally007
    14. Lipanj 2023. 10:17

Ja opet u bolnici nocas jače prokrvarila, I ujutro valjda kontrakcije (isto ih osjećam kao pritisak u donjem dijelu trbuha, a pogotovo bol u leđima dolje) tako da sam sad na tokolizi iv. Ne mogu rec da je ugodno, srce mi nabija, vruće mi je, sva sam drmusava i vrti mi se kad se ustanem (doduse, držali su me natašte do sad za slucaj hitnog carskog pa sam možda malo i gladna/dehidrirana). Drzite fige da sve dobro prodje.
    Vanilla- baš se nadam da ce ti se kontrakcije smanjiti i da će bit sve ok! 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Mia2023
    14. Lipanj 2023. 10:32

Ally i Vanilla držite se. Vjerujem da vam nije lako i ugodno biti tamo i da jedva čekate ići kući, ali bolje da ste tamo pod nadzorom da vas prate i daju vam kad/ako je što potrebno. Držim 🤞 da bude sve ok i da se smire kontrakcije i tebi Ally da više nema krvarenja 🤗💪
    .
    Evo nas s pregleda. Sve ok, gledao je protoke, plodne vode dovoljno, ovaj put bio sam uzv pa nije gledao jesam li otvorena i mjerio cerviks. Uglavnom sve je dobro, u skladu s tjednima. Imamo 1950g, skoro 2kg 😍
    Na idućem pregledu će napraviti onaj bris za streptokok i pretpostavljam da je to onda zadnji pregled prije bolnice 🤔

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

bambi27zg
    14. Lipanj 2023. 11:05

Ally, Vanilla drzite se, vjerujem da nije najlakse i najugodnije, ali u sigurnim ste rukama 🫶🏼💪🏼 Da cim dulje ostanete 2u1 🤗 

Mi usli u 36.tjedan, sutra nam kontrola, jucer bio bas neki tezak dan (od pritiska, mucnina, bolova, teskih nogu, slabosti), mislim da se malac okrenuo glavom dolje jer me mjehur bas stisce 🙈 danas smo “uzeli” dan za sebe i evo nas dvoje 2u1 u kvartovskom bircu na “brunchu” 😎

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

mateja111
    14. Lipanj 2023. 13:44

Curke da vas pitam meni prva trudnoca i pojma nemam o nicem ovak bila sam malo prije na kontroli sve je oke ali pise da sam uloziva 1/3 čl prsta sad sam 34tt ( eh kaj znaci 1/3 jel to otvoreno puno za te tjedne ili?)  narucio me 04.07 u vinogradsku.. u slucaju da imam trudnove rekao da idem i ranije ili ako bii sumnjala na istjecanje plodne vode  da se javim ranije…. Kaj se tice oticanja noge su mi ko balvani hahaha ali kaze da je to kao normalno 

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

• cordis00
    14. Lipanj 2023. 14:30

Ally i Vanilla a sta da vam kazem da cure nisu, zao mi je sta ste i vi sad zavrsile u bolnici, znam da vam je dosta svega, al bolje da ste onda pod nadzorom kad je takvo stanje kakvo je. Jos malo izgurajte do boljih tjedana.
    Ima li sansi da odete kuci ako se stanje poboljsa?
    Joj belinda kod tebe ce to sve svaki tren! Jel nosis sa sobom sutra stvari za svaki slucaj?😊
    Mia koliko cesto onda imas kontrolu? Sad s 32 pa 34 i onda u bolnici a koliko?
    Ja sam imala s 30 i iduci mi je s 34 za bris pa u bolnicu idem dalje, nekako sam racunala da cu krenit s 37 tamo, vidjeti cu.
    Bambi uzivajte jos tako dok mozete😀. Ja sam se isto nauzivala s prvom, svaki dan smo zujale 2u1 na neke kave.
    ——-
    Joj i mene ubije ovo vrijeme, tlak mi je bas cudan, cijelu trudnocu nizak, najveci 90/60 pa sad zadnjih dana skolski oko 120/80, a ja se nikad gore nisam osjecala, puls ispod 90 ne ide. Stvarno ne znam eto. Sparina i slabost, mislila tlak u peti.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.