Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vesca
    11. Lipanj 2023. 21:19

Nefertiti

Ana čestitam!!!! 🥰 S obzirom da sam za prvi porod bila 14 sati u rađaoni i na kraju hitan carski, znam kako je i kako su pomiješani osjećaji, o umoru da ne govorim. Drži se, samo hrabro, izvrsna si mama i sve će to polako doći na svoje. Za oporavak od carskog si daj vremena, polako, 6 tjedana maksimalno i bit ćeš kao nova 💪
    Ima li nas još kojima je dosta? Zadnje dane sam si užasna, troma, jedva se krećem, osjećam se kao kit, i dalje ne spavam, noge me baš dosta bole, baš vidim i na trbuhu da se dosta spustila… Jedva čekam taj pregled 15.6. i nadam se da će mi tad reći da je carski i dogovoriti neki datum, baš mi je svega dosta.

Jaaa, jaaaa.... Meni je lagano dosta. Velika sam, dobila sam 18 kg iako mi nije jasno di su. Uopće se ne kuze. Ok imam celulita, što nisam imala, ali nisam se udebljala 🤷
    Trbuh je nisko skroz, al tako je od početka tako da to ne doživljavam kao znak da ću uskoro. Znaci mala je cijelu trudnocu bila glavom dolje i skroz nisko. Bas se to vidi, znale su zene komentirati kako nisko nosim😀 sad je to pocelo smetati, kad se mice zna me tako ubosti dolje da baš zaboli. Jedino jos nije udarala rebra - fina neka curka 😂 bole me noge sada i vruće mi je, iako realno nije.... Grcevi me hvataju u listovima, po gotovo ujutro, bez obzira na magnezij koji pijem. Uglavnom spremna sam da dode 😂

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Nefertiti
    11. Lipanj 2023. 22:09

Vesca lakše mi je kad je nekome isto 😅 ma i meni je najgore što imam osjećaj da neće ništa ranije krenuti, zatvorena skroz...
    E da, za iscjedak, negdje prije ste pisale kako prepoznati je li plodna voda ili nije, ali sam zaboravila kako znati. Meni je isto zadnjih tjedan dana baš jako jako mokro, promijenim po 3 gaće dnevno ili 5-6 uložaka. A ne znam jel iscjedak, znoj, mokraća ili plodna voda. Sad mislim da sam dobila i neku upalicu od toga što je stalno mokro, počeo mi neki svrbež

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

Nefertiti
    11. Lipanj 2023. 22:56

Rekli su da idem odmah u bolnicu, jer je kao i tebi u prvoj, nogicom dolje, pa da ne bi došlo do problema... Baš sam jučer bila u Arena centru i šetala i sjetila se tvog puknuća vodenjaka i kažem mužu da zamisli da meni sad, on se sav prepao 😂
    Doduše, sad više ni ne znam jel još uvijek u tom položaju, s obzirom da sam zadnji pregled imala prije 3 tjedna, ali rekla bih da je...
    Ja bih na tvom mjestu, čak da mi je i glavicom dolje ipak išla odmah u bolnicu, ipak je tu taj rez, da ne bi bilo....

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

Afrodita06
    12. Lipanj 2023. 00:07

belinda09

Ruziceako sam dobro zapamtila mi smo tu negdje s terminom? Kad ti je sljedeci pregled?
    Afroditakako ste? Jeste doma?

Doma smo, doma. Odmah nakon 48 h smo pušteni kući i sad se privikavamo na sve obaveze i pokušavamo napraviti nekakav ajmo reći raspored. 
    Do danas ne mogu reći da sam imala ikakvih tegoba. Sjedenje, hodanje i sve te aktivnosti nisu neki problem ali je problem što su mi noge natekle i doslovno su kao balvani i danas imam visok tlak, cijeli dan. Sutra ću zvati doktoricu pa vidjeti s njom. Malo me hvata prpa da na kraju ne prođem s nekim komplikacijama poslije porod. Ali nećemo coprati.
    Kako ste vi?

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Afrodita06
    12. Lipanj 2023. 00:18

thinkpurple

Vanilla na istom smo… ja lezim vec preko mj dana, jos tjedan dana i u terminu sam… bh kontrakcije su svaki dan nekad na 5 min, nekad na 20 min, a nekad se ne jave pola dana, fakat nema pravila al me iscrpljuju, imam ih i po noci. Urinokulturu sam isto radila prije mj dana jer mi je bio pritisak i uzasan osjecaj dolje al je na kraju to bilo od pritiska bebe i tog skracivanja cerviksa. Al evo uz utrogestane i lezanje nije se promjenilo. Tak da samo miruj i slusaj doktore i bit ce sve ok. Nije lako, znam, imam i dijete doma, al evo uspjela sam nekako…
    Belinda i Ruzica vas dvije idete preko termina, nedaju se vase bebe van 🙈
    Afrodita jeste vec doma? Kako ide? Jesi uspjela ih dojiti? Kako se zovu malisani?
    Bambi super za popis! Trebali bi sa strane pi sat i datume rodenja.

S dojenjem se mučim od početka pošto sam totalno zelena u tome. A na kraju ispada i sve što sam mislila da sam se dobro pripremila za dojenje, e pa nisam.
    Mlijeko mi je nadošlo i djelomično se izdajam a djelomično dečki pokušavaju sisati. Prije svega dečki su još mali i nemaju snage sisati cijeli obrok pa gledam da makar navlače sisu da bi bolje mlijeko nadolazilo.
    Jučer sam ko sivonja dva i pol sata se izdajala (nakon instrukcija da ovo što sam do sada radila nije uopće dobro). Uspjela sam izdojiti sve skupa oko 250 ml mlijeka ali njih dvojica po dva obroka i puklo dok di rekao keks.
    Velika mi je želja dojiti ih i trudim se pa ćemo vidjeti.
    Dječaci su Jan i Noa 💙

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

mom.I
    12. Lipanj 2023. 06:05

Nefertiti

Ana čestitam!!!! 🥰 S obzirom da sam za prvi porod bila 14 sati u rađaoni i na kraju hitan carski, znam kako je i kako su pomiješani osjećaji, o umoru da ne govorim. Drži se, samo hrabro, izvrsna si mama i sve će to polako doći na svoje. Za oporavak od carskog si daj vremena, polako, 6 tjedana maksimalno i bit ćeš kao nova 💪
    Ima li nas još kojima je dosta? Zadnje dane sam si užasna, troma, jedva se krećem, osjećam se kao kit, i dalje ne spavam, noge me baš dosta bole, baš vidim i na trbuhu da se dosta spustila… Jedva čekam taj pregled 15.6. i nadam se da će mi tad reći da je carski i dogovoriti neki datum, baš mi je svega dosta.

Ta sam! ✌🏼
    Baš sam jučer rekla da sam mislila da se do sad već budem porodila i baš sam bila uvjerena da ću ranije, ali zapravo nema nekih naznaka da bih mogla uskoro. A stvarno mi je dosta.. Neki dan dok sam ležala sam skužila da si vidim rebra nakon duugo vremena 😂 tako da se i moj trbuh spustio. Svaka kost ispod (trenutno nepostojećeg) struka me boli i pucketa, teško mi je pronaći pozu koja mi odgovara, jako loše spavam, malac je baš dosta aktivan zadnjih dana i već me i ti njegovi udarci i rastezanja bole..
    Na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1 prst, idući mi je sad u petak pa me baš zanima ima li tu kakvog pomaka. 

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

mateja111
    12. Lipanj 2023. 07:07

Imam pitanje, da li vase bebe stucaju u trbuhu? I koliko cesto? Ja pratim svog bebaca vec 3-4 dana i svaki dan bar jednom stuca  evo i sad dok vam to pisem on stucka🥺 malo me frka citala sam po netu neke gluposti i sad sam u bedu kontrolu imam u srijedu i bas cu pitat ginekologa jel to ok ili postoji neki problem 😏 

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

Lemon
    12. Lipanj 2023. 07:21

Moja štuca nekoliko puta na dan, a zadnjih par noći kad god se dignem na wc i vratim u krevet ona štuca i budem budna tako dva, tri sata.
    Meni tako vrijeme leti i još svašta imam za obaviti po kući i htjela bih malo da dode i ljeto i da još budem trudna tako da meni se ne žuri, neka bude do termina 😊 Je teško mi je, ali mi je i lijepo 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

mateja111
    12. Lipanj 2023. 07:23

Ma moj stuca i po noci kad se probudim znam osjetit al kratko to traje cca 5min pa se smiri al ja bila u paniki nakon sto sam isla guglat  🤦🏼‍♀️ od sad pa do kraja trudnoce nema sanse vise da guglam hahah radim si paniku bezveze  
    Bitno da je to okej 🫶🏻

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

Flekica
    12. Lipanj 2023. 10:23

Evo da i ja cestitam na novim bebacima!!! 
    Redovito vas citam i pratim ali kako je moj bebolino medju zadnjim ljetnim bebama, kaskam sa iskustvima.
    Nestrpljivo cekam novosti od Cvit i Lightblue. Vas se bas cesto sjetim i saljem pozitivne vibracije za curke!

Ima mozda neka od vas savjet kako si pomoci sa otecenim nogama? Zadnjih par dana mi je to boljka... Sva obuca mi je premala i jedva cekam da malo ugrije da mogu van u japankama

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.