Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flekica
    18. Svibanj 2023. 10:19

Nikky0407

Nefertiti Da se nadovežem na tvoje pitanje što se tiče dr. Grgića. On je od 01.01. ove godine na Sv.Duhu, ja idem kod njega privatno tj. vodi mi trudnoću u Gineko centru, a i odradit će mi carski - pošto baš moram, zato sam ga odmah i odabrala jer sam čula sve najbolje o njemu. Frendica je kod njega 2x bila na carskom i sve super, nakon 7 dana bila već u šetnji s malom. Znam da je sve individualno ali eto, nadam se i ja najboljem…o njemu imam samo riječi pohvale, tako da probaj se naručiti kod njega ili privatno za bar jedan pregled pa da dogovoriš s njim sve ostalo za bolnicu, ako ti sjedne i ako se odlučiš na kraju za njega, ali topla preporuka..

Što se tiče PANDE - meni je ona super, nemam nikakav problem popiti je, isto eksam jer mi je tako najlakše i nakon toga još malo vode i super… meni je stvarno ok :)

Cure, ono što me zanima, sutra imam KKS, urin i OGTT - jeste imale kakve određene pripreme prije samih pretraga? Znam da se mora biti 8-12h natašte, ali mislim na ostalo - prehrana, lijekovi, suplementi, PANDA, NOVALAC - to sve se može uredno uzimati i dan prije ili?

Šaljem svima puno zagrljaja :)

Dan prije mozes sve normalno jer nista od toga ne utjece na secer. Jedino je u slucaju vadjenja zeljeza pozeljno 7-10 dana prije prestati uzimati novalac i umjesto njega piti samo folnu.
    Samo savjet za ogtt je da imas nesto spremno za pojesti kad zavrsis sa svim vadjenjima krvi. Meni je sva ta glukoza bas tesko sjela na zeludac.

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Nikky0407
    18. Svibanj 2023. 10:31

Flekica

Nikky0407

Nefertiti Da se nadovežem na tvoje pitanje što se tiče dr. Grgića. On je od 01.01. ove godine na Sv.Duhu, ja idem kod njega privatno tj. vodi mi trudnoću u Gineko centru, a i odradit će mi carski - pošto baš moram, zato sam ga odmah i odabrala jer sam čula sve najbolje o njemu. Frendica je kod njega 2x bila na carskom i sve super, nakon 7 dana bila već u šetnji s malom. Znam da je sve individualno ali eto, nadam se i ja najboljem…o njemu imam samo riječi pohvale, tako da probaj se naručiti kod njega ili privatno za bar jedan pregled pa da dogovoriš s njim sve ostalo za bolnicu, ako ti sjedne i ako se odlučiš na kraju za njega, ali topla preporuka..

Što se tiče PANDE - meni je ona super, nemam nikakav problem popiti je, isto eksam jer mi je tako najlakše i nakon toga još malo vode i super… meni je stvarno ok :)

Cure, ono što me zanima, sutra imam KKS, urin i OGTT - jeste imale kakve određene pripreme prije samih pretraga? Znam da se mora biti 8-12h natašte, ali mislim na ostalo - prehrana, lijekovi, suplementi, PANDA, NOVALAC - to sve se može uredno uzimati i dan prije ili?

Dan prije mozes sve normalno jer nista od toga ne utjece na secer. Jedino je u slucaju vadjenja zeljeza pozeljno 7-10 dana prije prestati uzimati novalac i umjesto njega piti samo folnu.
    Samo savjet za ogtt je da imas nesto spremno za pojesti kad zavrsis sa svim vadjenjima krvi. Meni je sva ta glukoza bas tesko sjela na zeludac.

Ali u potpunoj KKS je i željezo, šta ne? ili je to posebna baš pretraga?

Flekica
    18. Svibanj 2023. 10:45

Nikky0407

Flekica

Nikky0407

Ali u potpunoj KKS je i željezo, šta ne? ili je to posebna baš pretraga?

Meni su uvijek posebno navodili zeljezo. A u sklopu kks je hemoglobin. Mislim da za kks ne treba prestajati s novalacom. To je samo ako se vade bas one pretrage za zeljezo i obicno ti to napomenu. Barem su meni svaki put kad sam morala vaditi

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Cvit
    18. Svibanj 2023. 10:55

Thinkpurple zeno, jel tebe sta zaobislo u ovoj trudnoci.. 🥴 super da je bebica dobro, ne daju se one tako lako samo pokusaj stvarno cim vise mirovat jos ovo malo..
    Mene isto bude strah, hodam doma ko po jajima jer imam psa koji se mora pod nogama, pogogobo kad sam po kuhinji, gleda gore sta imam u rukama i ne pazi di se zaplice. 
    .
    KKS znaci kompletna krvna slika, znaci crvena (eritrocizi, gemoglobin), bijela (leukovuzi..) i trombociti.
    Sve ostalo ide u drugu epruvetu i spada pod biokemiju, e sad..ovidi sta je dr kliknula da se izvadi. Ide i zeljezo u tu epruvetu, al ako ga nije stavila nece ga izvaditi..
    Ja nisam za zeljezo nista prestajala pit, i uz novalac je doslo 5, tako da tih par dana bez suplemenata ne znaci nista.
    .
    Za crijevnu virozu, hidracija i lagano nesto kuhano, juha...crijevne prodju za 3-5 dana same od sebe, toliko je potrebno crijevnim resicama da se oporave..
    Ako je temperatura ili sluz/krv onda bi dala stolicu na mikrobioloski. I ako je dehidracija koja se ne moze nadoknaditi tekucinom, onda ostaje infuzija.
    .
    Lightblue 🍀

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Mia2023
    18. Svibanj 2023. 10:57

Nikky ja sam sve normalno pila dan ranije, samo sam pazila da bas nesto slatko ne jedem. Koliko znam, željezo je van KKS.
    Thinkpurple kako si ti danas? Jeste se uspjeli org da uspiješ mirovati?
    .
    Cure što je dobro nabaviti za kućnu apoteku za bebe? Znam da se sve može kupiti kad zatreba, ali imam fobiju onog da mi nešto treba u gluho doba noći kada je sve zatvoreno.
    Uzela sam digitalni toplomjer i fiziološku za sada. Što ste vi nabavljale?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Cvit
    18. Svibanj 2023. 10:57

*eritrociti, hemoglobin, leukociti...
    😂😂
    Sorry, bjeze mi prsti

9/2021 AIH ❌️

Lorkaa
    18. Svibanj 2023. 11:15

thinkpurple

Nefertiti a vidis moja je 1.bila na zadak i bilo mi je puno lakse nego sad kad je ova okrenuta glavom dolje i sve pritisce. Em pritisak na mjehur, em je sve naoteceno i tvrdo dolje, em hodam ko kauboj jer me sve kosti dolje bole. Plus nabijanje po rebrima, zelucu i plucima njenim nozicama isto imaju svoje cari. U prvoj trudnoci sam bila pokretna skroz do kraja. Ali i trbuh mi je bio manji. Bas sam gledala slike, prvu sam rodila s trbuhom kakav mi je sad bio u 6./7.mj trudnoce. A s kilazom sam tu negdje, nije velika razlika. Prvu sam rodila sa +7kg, a sad sam na +7 kg.

Za ovog Grgica sam cula da radi onaj francuski carski rez jos 2019., i tad je dolazio i na sv duh jednu curu poroditi u isto vrijeme kad sam ja bil, tocno se sjecam, al znam za taj zahvat da trebaju bit zadovoljeni neki uvjeti. Oporavak je navodno puno brzi od klasicnog cr.

Nikky za ogtt danas nemoj samo jesti puno i slatko, jedi laganiju hranu, tablete normalno pojes, sutra preskoci. Iza 18h nebi vise smjela jesti nista, samo vodu piti.
    .
    Mene danas sve boli ovo gdje sam se natukla, jedva ruke dizem i koljena me bole. Al beba je ful aktivna pa bar sam zbog toga mirna da je ona ok.
    Inace, sad jos i uz ovaj utrogestan fakat si mogu pelene kupit 🤦‍♀️ inkontinencija i pritisak na mjehur, iscjedak klasicni pojacani i sad jos ovaj iscjedak od vaginalete, bingo, mogu gace mjenjat 5x dnevno i uz dnevne uloske 🤦‍♀️

Svasta te snaslo u ovoj trudnoci jooj, zelim ti da uspijes sto vise odmarati do kraja i da do kraja bude samo mirno i lijepo  razdoblje, saljem zagrljaje za sto brzi oporavak!

🤰27 ⚽️ 29

• Nikky0407
    18. Svibanj 2023. 11:17

Thinkpurple Grgić više ne izvodi francuski rez - navodno se nije ispostavio baš dobar, pitala ga baš i zato pa mi tako rekao, samo klasični.... meni je OGTT sutra - što znači da danas ne bi smjela tablete a ne sutra ili? Mislim sutra nakon vađenja mogu sve, to mi je jasno ;)

Cvit
    18. Svibanj 2023. 11:32

Normalno danas tablete
    Sutrasnje tek nakon ogtt
    S tim da sta se hrane tice, nakon 18-19h nista osim vode, ali i preko dana mislim da bolje jest normalno kako i inace, nema smisla "varat"
    .
    Thinkpurple moje blizanke su obje glavom dolje, kicma s vanjske strane i noge gore, s tim da je desna malko dublje
    A ova solo je gore skroz u zelucu, poprijeko. Glava lijevo kod zeluca, kicma skroz u desnim rebrima.
    Nema di ih nema i di ne lupaju 😅

9/2021 AIH ❌️

• proljetnica1
    18. Svibanj 2023. 12:18

Sto se tiče francuskog carskog i dr.G, zabranjeno mu je izvoditi francuski carski, detalje bolje da ne govorim 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.