Thinkpurple probaj se za početak smiriti što je više moguće. Mislim da je i to jako bitno trenutno.
Nadam se da nije ništa ozbiljnije i da sve može riješiti samo dobar odmor. Boli li te išta? Mislim mimo koljena i ovih udaraca što si dobila?
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Cure pala sam niz stepenice 😭😭😭😭
Kcer je pala dok sam ju vodila u vrtic, ja preko nje, nisam se stigla snac, natukla ruke i noge, trbuhom sam u nju lupila i nagnjecila ju… ona je ok, isto natucena i od mene… odma sam zvala doktoricu, u 12 ce me primiti a do tad lezim i ne mrdam, zvala odma muza da dode doma s posla. Strah me uzasno. Uz sve jos i to…
Jao, to mi je fobija svaki dan kad se natežem s njima po stepenicama u vrtiću. Vjerujem da je sve u redu ali dobro da ideš na pregled. Javi se poslije. Baš ti se naredalo 😐
Thinkpurple žao mi je baš! Ovu trudnoću te sve živo spopalo... ali bit će okej. Sigurno bebi nije ništa, ipak su one zaštićene u plodnoj vodi. Odmori se i bit će sve ok.
Ja bila jučer na pregledu, moja bebica sad ima neki 960g. Ja sam na +5kg od početka trudnoće. S bebom je sve okej, malo smo je vidjeli ali nije se baš dala u 4D, pokrivala je lice... ni ne želim je gnjaviti s tim, možda joj smetaju ti ultrazvuci. Ja imam te neke malo kontrakcija i kaže mi dr da mi je maternica dosta stegnuta (što i ja osjećam, kao stalno neki blagi grč) i za to mi je dala Utrogestan kao jednom dnevno, navečer pa da bi mi to trebalo smiriti kontrakcije uz to da nastavim piti magnezij. Pisale ste prije da on može izazvati teškoće s otvaranjem kasnije na porodu itd... meni se nekako ne uzima nikakav lijek, ali ako će pomoći ok. Cijelu sam noć noćas imala BH npr i sinoć mi je cijelu večer bio tako nekako stegnut trbuh (ne posve u grču ali malo tvrđi nego normalno).
.
A za ovo što se loše osjećam, umorno i što imam nesanicu kaže da je sigurno do željeza. Sutra idem vaditi krv pa ćemo vidjeti.. kaže ona da beba sad jako uzima sve iz moje krvi pa da mi vjerojatno fali. I nadam se ljepšem vremenu i suncu jer ovo je strava i užas u Zagrebu.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Thinkpurple - još sad i to! Držimo fige da je sve u redu s bebom i posteljicom. Ako ne daj bože ovih dana prokrvaris odi na hitnu (čak i ako ti tvoja primarna zasad kaže da je ok).
Robin- pa ti ces onda vjerojatno biti prva od ljetnih beba, ajde baš je lijepo čuti da konačno jedna mala štruca stiže, i to točno kad bi trebala 😊
Vanila- do poroda imaš još jaaaako puno. Samo ti lijepo uzimaj ovo kaj ti je ona propisala, vjeruj mi-ne trebaju ti prerane kontrakcije. A onda kad ces bit tamo mjesec dana pred termin je pitaj za ostalo.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Vanilla super za dobar pregled! Ja bi isto uzimala kako su mi rekli. To sam čula i ja za Utrogestan, ali ako je potreba za uzimanjem ne bih se dvoumila.
Thinkpurple baš mi je žao, stvarno ti se naredalo. I mene je tih padova ful strah, ali bebice su stvarno zaštićene unutra tako da se nadam da je sve ok. Ne boli te ništa osim ovog što si natukla? Javi se nakon pregleda i držim 🤞 da bude sve ok.
.
Danas napokon (za sad) polusunčan dan bez kiše. Lijepo puše pa sam stavila prvu turu robice prati.
Ja odbrojavam do pregleda idući tjedan. Napokon!
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Cure pala sam niz stepenice 😭😭😭😭
Kcer je pala dok sam ju vodila u vrtic, ja preko nje, nisam se stigla snac, natukla ruke i noge, trbuhom sam u nju lupila i nagnjecila ju… ona je ok, isto natucena i od mene… odma sam zvala doktoricu, u 12 ce me primiti a do tad lezim i ne mrdam, zvala odma muza da dode doma s posla. Strah me uzasno. Uz sve jos i to…
I ja sam pala u drugoj trudnoci, izvela psa i povukao me niz stepenice, draga ti meni djelujes i izmoreni dosta, svasta te snaslo u ovoj trudnoci vise nemas ni snage ni kontrole :(. Ako ne krvaris i osjetis bebu ne brini nista, dobro je sto ides odmah na preed. Beba je u vodi njoj nista nece biti, i pala si preko male, sto je dodatno ublazilo ma koliko ruzno zvucalo. Bas mi je zao jebem mu misa, ali gledaj da u narednom periodu nekako organizujes sebi mali odmor od svega i sviju, i bez curice i ciscenja i kuhanja i svega… 💪💪🫶
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Ally007 ma da... imam ja jos fore do poroda, bolje da uzimam kako mi kaze da ne bi bilo vecih problema. Slažem se da.
.
Vec ste pisale o izdajalicama... rucna ili elektricna. Ja se dvoumim (naravno da cijena igra najvecu ulogu u tome) ali jel mislite da je elektricna ipak bolja? Ne zaboli ruka od tiskanja itd? Ne znam ni sama koju bi uzela. Imate neke preporuke, najvise mi se sviđa Avent ali možda jer mi izgleda nekako najduze na trzistu i to. Mame koje imate iskustva, kako ste vi s time do sada?
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Ally007 ma da… imam ja jos fore do poroda, bolje da uzimam kako mi kaze da ne bi bilo vecih problema. Slažem se da.
.
Vec ste pisale o izdajalicama… rucna ili elektricna. Ja se dvoumim (naravno da cijena igra najvecu ulogu u tome) ali jel mislite da je elektricna ipak bolja? Ne zaboli ruka od tiskanja itd? Ne znam ni sama koju bi uzela. Imate neke preporuke, najvise mi se sviđa Avent ali možda jer mi izgleda nekako najduze na trzistu i to. Mame koje imate iskustva, kako ste vi s time do sada?
To ti je stvarno individualno. Ja evo imam imam preko 4 godine staža isključivog dojenja i u tom periodu sam koristila ručnu izdajalicu manje od 5 puta, mogla sam i bez nje... Meni je ona koristila sam za popuštanje pritiska povremeno zbog izbjegavanja mastitisa. Dok su mali, kud ja tu i oni, nisam se nikad izdajala i ostavljala nekome da ih hrani jer nisam imala potrebe i nije mi se dalo to raditi. Nakon 6 mjeseci kad krene dohrana već je druga priča...
Ja bi s električnom pričekala vidjeti kad krene dojenje da li će i kako ići... Nekim ženama super ide dojenje a izdajanje nikako, a neke se isključivo izdajaju (svaka čast tim ženama na trudu i vremenu, ja to ne bi mogla)... Isto tako, znam žene koje su bile 100% da će dojiti pa kad su vidjele koliko je to teško, odustale su nakon tjedan dana... Tako da eto, začas se sve kupi po potrebi, a gomilanje stvari bezveze nema smisla, iako, lako se to i proda kasnije ako ne koristiš...
Thinkpurple Hvala Bogu da je sve ok! Samo odmor sad na max.. taman da ti muž uzme bolovanje ili nesto pa bude s tobom i kceri doma koji dan da ti pomogne s njom i oko rucka itd. Ipak bebica sad mora biti prioritet, nema smisla da ti se ovako pred kraj trudnoće jos nesto vise zakomplicira. Svega vam se skupilo i sigurno to utjece na tebe, ipak smo mi trudnice ranjivije i drugacije podnosimo i stres i obicna prehlada nam je 3put teza nego inace.
.
Hvala sto si pitala za Utrogestan, ja sam uvijek skepticna prema lijekovima ali izgleda da mi drugo ne preostaje nego isto uzimati. I hvala na savjetima za izdajalicu. Uzet cu onda rucnu pa cemo vidjeti hoce trebati ili ne. Nekako bi je radije imala za pocetak pa vidimo sto i kako nego da uopce nemam...
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Thinkpurple ajme najezila sam se kad sam procitala 😨 bitno da je sve ok 🤗 sad malo ubaciti u nizu brzinu i horizontalu…
Vanilla uzela sam hakku na vakum, a elektricnu sam dobila na posudbu, kak su cure napisale - sacekaj s kupnjom elektricnih, radije baci oko i upikiraj i onda posaljes nekog po nju (a mozda niti nece trebati) 😉
Sayuri ako imas negdje onaj popis termina spremljen daj pls stavi da vidimo malo koji nam je redoslijed 😄 (bez pregleda i toga, samo ono termin i spol)
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Sortiraj odgovore
Najstariji