Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flekica
    19. Svibanj 2023. 10:14

Meli18

Sayuri nama stize curica 😊 (Meli123, morala sam napraviti novi profil)
    Cure 👋 nadam se da ste kolko tolko sve dobro, da ide na bolje 🌷💓
    Jel koja od vas zna koja je naknada za zaposlene nakon 1.godine djeteta (prvo djete), ako se ne ide raditi?

Ako se ne varam, nema naknade nakon 1. godine djeteta osim ako se ne radi o njezi (problemi s kukovima ili nesto pa se odobri produljenje). I mislim da je to sad izjednaceno s naknadnom za cuvanje (tako da negdje oko 4200-4300kn) jer su povisili pocetkom godine.
    Duze od godinu dana je porodiljni moguc samo nakon 3. djeteta ili blizanaca (bar mislim da je i nakon blizanaca)

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Flekica
    19. Svibanj 2023. 10:16

Flekica

Meli18

Jel koja od vas zna koja je naknada za zaposlene nakon 1.godine djeteta (prvo djete), ako se ne ide raditi?

Ako se ne varam, nema naknade nakon 1. godine djeteta osim ako se ne radi o njezi (problemi s kukovima ili nesto pa se odobri produljenje). I mislim da je to sad izjednaceno s naknadnom za cuvanje (tako da negdje oko 4200-4300kn) jer su povisili pocetkom godine.
    Duze od godinu dana je porodiljni moguc samo nakon 3. djeteta ili blizanaca (bar mislim da je i nakon blizanaca)

Tj da ispravim samu sebe, porodiljni je max do 1. godine starosti ukoliko je sve ok s djetetom

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Meli18
    19. Svibanj 2023. 10:30

Flekica

Flekica

Meli18

Tj da ispravim samu sebe, porodiljni je max do 1. godine starosti ukoliko je sve ok s djetetom

Aha da, tako sam i mislila 😅 znaci, ili se ide raditi ili se bude doma ali se ne dobiva nikakva naknada? Niti 309e? 🙄

milica94
    19. Svibanj 2023. 12:21

Zdravo,zdravo. Evo da se i mi malo javimo. Prvo da vas sve pozdravimo, i pozelimo lijep dan,i lijep vikend. Nadamo se da ce sve boljke i nelagode proci.
    Thinkpurple jako mi je zao zbog pada i povrede, pored svega jos i to,ali hvala Bogu pa je bebica dobro. A ti se drzi jos ovo malo. Koliko te stvari zadesilo ovu trudnocu, tacno bi mogla napisati knjigu o svom iskustvu u ovoj trudnoci, i biti motivacija svim trudnicama. Na kraju sta god da zena prodje tih 9 mjeseci, vrijedi i zaboravi se, kada se uzme u narucje to malo cudo. 
    Imam pitanje za vas,bolje da ne guglam 😃 imam problem sa visokim otkucajima srca, znam da su u trudnoci povecani, ali maloprije izmjerila pritisak super, otkucaji 110 u minuti. Zna li neko trebam li se brinuti? Rekla sam i gin.na proslom pregledu da su visi,da prelaze 100, nije mnogo komentarisala, samo ako krenem da oticem da joj se javim, ali s tim je sve ok. Ja se generalno osjećam okej, malo pospano, e da i hemoglobin mi je nizi malo bio, 115 ali mi nista dodatno nije dala za to, pijem novalac. 

Ally007
    19. Svibanj 2023. 13:58

milica94

Zdravo,zdravo. Evo da se i mi malo javimo. Prvo da vas sve pozdravimo, i pozelimo lijep dan,i lijep vikend. Nadamo se da ce sve boljke i nelagode proci.
    Thinkpurplejako mi je zao zbog pada i povrede, pored svega jos i to,ali hvala Bogu pa je bebica dobro. A ti se drzi jos ovo malo. Koliko te stvari zadesilo ovu trudnocu, tacno bi mogla napisati knjigu o svom iskustvu u ovoj trudnoci, i biti motivacija svim trudnicama. Na kraju sta god da zena prodje tih 9 mjeseci, vrijedi i zaboravi se, kada se uzme u narucje to malo cudo.
    Imam pitanje za vas,bolje da ne guglam 😃 imam problem sa visokim otkucajima srca, znam da su u trudnoci povecani, ali maloprije izmjerila pritisak super, otkucaji 110 u minuti. Zna li neko trebam li se brinuti? Rekla sam i gin.na proslom pregledu da su visi,da prelaze 100, nije mnogo komentarisala, samo ako krenem da oticem da joj se javim, ali s tim je sve ok. Ja se generalno osjećam okej, malo pospano, e da i hemoglobin mi je nizi malo bio, 115 ali mi nista dodatno nije dala za to, pijem novalac.

Tahikardija u kasnijem dijelu trudnoće je normalna, isto kao i anemija (do jedne granice). Volumen plazme se povećava više nego volumen crvenih krvnih zrnaca i više nego što je naše tijelo naviklo. Srce jače pumpa svu tu tekućinu i kompenzira. Ako nemaš drugih simptoma (kao što doktorica kaže) to bi trebalo biti ok. Probaj onda ili malo usporiti (leci), ili malo tekućine popiti (za slucaj da ti je tlak pao). I, naravno, jesti da ti slučajno šećer nije nizak. A ako baš postane neugodno ili se bas trajno ubrza (iznad 115/120) onda se javi njoj. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    19. Svibanj 2023. 13:59

E, da, zaboravila sam dodati link:
    https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Vital%20Signs.htm

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Landy
    19. Svibanj 2023. 14:20

Evo malo i nas☺️
    Odradili smo pregled u srijedu, sve je uredu, mališa je procijenjen na 1566 grama, i već smo dobili najavu da ne očekujemo da bude sitan kao seka🙈 ona je bila 3020/49.
    Sljedeći pregled 7.6., jel vodio netko već trudnoću kod privatnika,  zanima me onaj bris, rekla je da ću uputnicu morati tražiti od socijalne gin al se nisam sjetila pitati jel mi ona (privatnica) to radi ili u bolnici 🤦🏻‍♀️, u prvoj T sam u bolnici radila, ali sam tad već naveliko vodila trudnoću tamo (od 19 tt😤). 

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

Landy
    19. Svibanj 2023. 15:31

thinkpurple

Landy super za dobar pregled! I moja curka je vec sad veca od seke u tim tjednima, a ja si sve 50 velicinu narucila, sad si mislim jel bude joj to malo ako dode u terminu 🙈
    Ja sam kod privatnika skroz, meni ona na iducem pregledu s 34 tt radi bris i netrebam uputnicu za nju. Kak placas te preglede i pretrage? Ja sam platila paket cijelog vodenja trudnoce tako da mi je to ukljuceno.

Ja sam uzela samo 2 bodija 5o, nekako sam imala osjećaj da bi moglo biti malo😂, ali nisam praktički ništa ni kupila još, par bodija i dva H&M kompletića i tojeto🙈.

Moja nema u ponudi tako paket, nego svaki posebno pregled plaćam, "obični" pregled plaćam 50e, a anomally 60 ili 65 nisam sigurna ne sjećam se točno.  Svaka 4 tjedna sam išla, sad mi je smanjila na 3,  za pretrage (vađenje krvi, ogtt...) Mi socijalna pusti uputnicu, pa onda samo privatnici prosljedim nalaze. S socijalnom nemam ništa (osim uputnica - hvala Bogu). Samo ću rećida kod privatnice idem s osmijehom i odlazim s osmijehom, a kod ove sam išla pod stresom i odlazila još gora.. 

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

milica94
    19. Svibanj 2023. 16:10

Ally007

milica94

Thinkpurplejako mi je zao zbog pada i povrede, pored svega jos i to,ali hvala Bogu pa je bebica dobro. A ti se drzi jos ovo malo. Koliko te stvari zadesilo ovu trudnocu, tacno bi mogla napisati knjigu o svom iskustvu u ovoj trudnoci, i biti motivacija svim trudnicama. Na kraju sta god da zena prodje tih 9 mjeseci, vrijedi i zaboravi se, kada se uzme u narucje to malo cudo.

Tahikardija u kasnijem dijelu trudnoće je normalna, isto kao i anemija (do jedne granice). Volumen plazme se povećava više nego volumen crvenih krvnih zrnaca i više nego što je naše tijelo naviklo. Srce jače pumpa svu tu tekućinu i kompenzira. Ako nemaš drugih simptoma (kao što doktorica kaže) to bi trebalo biti ok. Probaj onda ili malo usporiti (leci), ili malo tekućine popiti (za slucaj da ti je tlak pao). I, naravno, jesti da ti slučajno šećer nije nizak. A ako baš postane neugodno ili se bas trajno ubrza (iznad 115/120) onda se javi njoj.

Aham,znaci jos je sve to u granici normale. E hvala ti puno 😊😊  valjda izguramo jos ovo malo,bez vecih problema. 

• cordis00
    19. Svibanj 2023. 16:46

Moja je imala 52 se rodila, a kasnije je cijelo vrijeme pratila 97. percentilu, dosta je velika😅. Brzo je prerasla 56.
    Joj kako su neke cure blizu kraja, nekako ne mogu vjerovat! Ja sam planirala tek u 35.tjednu kad se vratim s mora sve spremit🤣.
    Ja sam bris radila u bolnici s D1 uputnicom pred kraj. Ali ovisi koliko se planiras pratit kod privatnice.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.