Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    17. Svibanj 2023. 14:58

Thinkpurple joj super da je sve ok! Sada odmor ❤️
    Vanilla ja sam uzela Haakuu jer sam baš puno preporuka dobila, a frendica mi je dala na posudbu ručnu Avent pa ćemo vidjeti. Gledala sam i ja električne, ali preskupo mi je uzimati kad ne znam hoće li mi uopće trebati. Vidjet ću u hodu 🤷

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    17. Svibanj 2023. 18:20

Ajoj thinkpurple, sta da ti kazem, srecom je sve u redu, lezi i odmaraj, zasluzila si, bit ce sve to u redu. Jos malo izguraj. 35 su lijepi tjedni, vjerujem da neces morati toliko mirovati nakon toga, a taman ces se i odmoriti.
    —-
    Za izdajalicu, ja sam kupila elektricnu aventovu, koristila sam ju relativno cesto prvih 6 mj, svaki izlazak iz kuce, bolnu prepunjenost i lakse mi je bilo nego da sam imala rucnu, tko bi to sve stiskao, znala sam ju drzat i 10 min na dojci. Trudila sam se ne pretjerivati u izdajanju, da ne potaknem hiperprodukciju, vecinom visak od kojih 30-40ml max dok ne popusti napetost, ali sam znala i kad mi je ta strana bila prepunjena izdojit cijelu malu bocicu oko 120 ml kad bi isla iz kuce umjesto obroka, ali sam se uvijek trudila nekako podijelit na dvije dojke malo po malo radi te hiperprodukcije. Moja je imala alergiju na proteine kravljeg mlijeka tj i dalje ima tako da sam joj pocela davati formulu od 12.mjeseca kad sam zatrudnila da ju naviknem na okus  jer sam ocekivala da ce prestat dojit kroz skoro vrijeme, a to mlijeko je odvratno. I trebalo joj je bar mjesec dana da prihvati, tako da nama nije nikad ni bila opcija kad ja idem negdje da joj muz da formulu jer ju ne bi sigurno ni popila, navodno su obicne formule fine slatkaste i bebe to hoce, ali eto, za ta prva odvajanja kad su bebe jos iskljucivo na dojci (meni je to bilo sa 6 tj kad sam isla kod ginekologice i nisam ju vodila sa sobom) je malo riskantno samo formulu priredit, osim ako je to krace izbivanje. A moja je gladnica odvijek pa i sad i nema sanse da ce bit mirna ako je gladna🤣.
    Nabavila sam i ja haaka za probu sad pa cemo vidjeti, u rodiliste ne planiram nositi jer mi nisu dojke na pocetku toliko ni bile prepunjene, kolostruma ima manje, kad je mlijeko nadoslo u vecoj kolicini vec smo doma stigle. Lako mi muz donese ako zatreba.n 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

SedamOdDevet
    17. Svibanj 2023. 18:48

Curke, zuckasti iscjedak? Nzn vise sta da radim, prije koji tjedan dva puta rojazol i geonistin i sad opet :( 36+3 danas, pitala zadnji put ginekologa reka pogledat cemo sad u ponedjeljak, a mene sve strah da je to dugo cekati ako je upala :/

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;31/st/20230611/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/2d61/preg.png

Butterfly00
    17. Svibanj 2023. 19:00

Thinkpurple baš mi je žao, što te sve snašlo 😪😪 hvala Bogu da je bebica dobro, i da ste vas dvije isto dobro. ❤️❤️ 

Ja sam danas na pregledu bila, cura 1500g i 38cm, dosta nemirna. Ja imam te BH kontrakcije koje su baš bolne, rekao mi je mirovanje, magnezij i to je to. Ne moram strogo ali što manje uz/niz stepenice i kad osjetim da me zateže leći.
    Što se tiče tih proteina, ja ih imam u zadnje vrijeme u urinu, kao dokle god mi je tlak u redu u redu su i oni, to je kao normalno u trudnoći 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Ostale cure šaljem puno ❤️❤️

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Nefertiti
    17. Svibanj 2023. 22:48

Pozdrav svim curama, evo i mene malo...
    Thinkpurple pa strašno, noćna mora svake trudnice. Hvala Bogu da je sve u redu, čuvajte se curke 🙏
    Ja jučer bila na zadnjem pregledu kod svog ginekologa, dao mi D1 uputnicu za bolnicu, otvorio rodiljni i tako.
    Bebica je 2300g, sve pet, samo je zadak i zato mi ju je tak teško nositi, bar mi je on tako objasnio, jer je kao sva težina u trbuhu i mišićima koji nisu baš nešto nakon prvog poroda i carskog, pa me zato sve tak boli. S obzirom na to sve, prvi hitan carski i atoniju maternice, vjerojatno će me i ovaj put na carski, ali dogovoreni ovaj put. Skroz sam zatvorena, cerviks i sve, kaže da je to super, jer bi u mom slučaju bilo najgore da mi porod krene sam od sebe i da vjeruje da će me već u 37/38 tjednu naručivati na carski.
    Ja sam si podijeljenih osjećaja u vezi s tim. S jedne strane znam kak je grdi oporavak bio nakon prvog carskog, s druge strane bolje dogovoreni nego da mi se ponovi scenarij s prvog poroda, 14 sati rađaone, s dripom i svime i na kraju jedva spasili i mene i malu.
    Zvala sam TA u Vinogradskoj i rekli su mi da će me naručiti od 35. tjedna. Imam pitanje ako koja zna, radi li još u Vinogradskoj dr. Grgić? Čula sam sve super o njemu i da je posebno stručnjak za carski rez, pa bih voljela ovaj puta k njemu na preglede i na kraju i carski. 
    I još nešto, vidim da tu pišete o krvnoj slici i urinu, mene moj nije uopće slao na to, samo jednom na samom početku trudnoće 🙄🤔 
    I nije mi radio nikakve briseve. Kao da mi se čini da mi je u prvoj trudnoći pred kraj radio te briseve i da sam ih sama nosila tamo u baruna Filipovića DZ... Sad nije ništa ni spomenuo...
    E, i još nešto, kupila ja onaj Omnibiotic Panda s popustom i na preporuku tu od vas cura, kak to možete popiti? Meni je odvratno, diže mi se želudac, mučnina poslije nakon što popijem, grozno ...
    Ispričavam se na dugom pisanju, ako je koja i imala strpljenja čitati sve ovo do kraja 🙈

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

• ružica
    18. Svibanj 2023. 07:40

ThinkPurple, jos samo malo izdrzi, u velikim tjednima si ti vec... kako je malena, ide li u vrtic? 
    Nefertiti, ja pijem Pandu bez problema, ja sam takva da mogu i govno popiti ako znam da pomaze... za sto si uzela probiotike?
    Cure, ja danas 35+6 ne vjerujem... 
    i jos jedno pitanje, nije usko vezano za temu ali dajte mi recute gdje ste starijoj djecici madrace kupili, ako imate koju preporuku svaka je dobrodosla...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• pia123.
    18. Svibanj 2023. 08:39

Pozdrav cure, čitam vas već dugo pa sam se odlučila i ja prijaviti :)
    Termin mi je 08.08.. prva trudnoća, stiže curka ❤
    Jučer na pregledu u 28 tjednu, sve uredu, 1200g, sve mjere odgovaraju, no doktorica me šalje na color doppler ultrazvuk. Cura leži već tjednima na posteljici, zgrčena pa se namuči na ultrazvuki da ju izmjeri. Ima li netko iskustva, zbog čega je potrebno provjeravati protoke ako je sve uredu? 

Flekica
    18. Svibanj 2023. 08:47

Nefertiti Dr Grgic je od pocetka godine na Sv. Duhu. A sto se tice omnibiotica, ja sma prvo kupila metabolic koji je apsolutno odvratan i nisam ga mogla piti jer mi se dizal zeludac. Panda je dosta blaza ali nije fina. Ja rastopim u manje vode i eksam. Drugacije ne ide.

Moj pregled je bio u pon i deckic nam je super. Presao kilu i od pocetka je tjedan dana veci po uzv-u. Jedino su mi leukociti poviseni, sad i preko one trudnicke granice pa moram ponavljati krvnu sliku. Ali od preksinoc imam crijevnu virozu i nisam vise pametna sto da napravim. Sto god pojedem ide van iz mene. Javit se opet ginekologu ili doktoru? Ic na zaraznu? Jel postoji uopce ista sto bi mogla uzeti?

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Mia2023
    18. Svibanj 2023. 09:01

Nefertiti ja isto uzimam Pandu. Nije sad neki mljac okus, ali popijem bez beda. Nije mi ništa nakon toga, sve normalno 🤷
    Pia dobrodošla. I meni je termin 8.8. 🤗 Za pitanje ne znam odg.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Nikky0407
    18. Svibanj 2023. 10:04

Nefertiti Da se nadovežem na tvoje pitanje što se tiče dr. Grgića. On je od 01.01. ove godine na Sv.Duhu, ja idem kod njega privatno tj. vodi mi trudnoću u Gineko centru, a i odradit će mi carski - pošto baš moram, zato sam ga odmah i odabrala jer sam čula sve najbolje o njemu. Frendica je kod njega 2x bila na carskom i sve super, nakon 7 dana bila već u šetnji s malom. Znam da je sve individualno ali eto, nadam se i ja najboljem...o njemu imam samo riječi pohvale, tako da probaj se naručiti kod njega ili privatno za bar jedan pregled pa da dogovoriš s njim sve ostalo za bolnicu, ako ti sjedne i ako se odlučiš na kraju za njega, ali topla preporuka..

Što se tiče PANDE - meni je ona super, nemam nikakav problem popiti je, isto eksam jer mi je tako najlakše i nakon toga još malo vode i super... meni je stvarno ok :)

Cure, ono što me zanima, sutra imam KKS, urin i OGTT - jeste imale kakve određene pripreme prije samih pretraga? Znam da se mora biti 8-12h natašte, ali mislim na ostalo - prehrana, lijekovi, suplementi, PANDA, NOVALAC - to sve se može uredno uzimati i dan prije ili?

Šaljem svima puno zagrljaja :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.