Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    03. Svibanj 2023. 12:09

Dm ja bila u City eastu, majko mila koja gužva. Obično idem u supernova Garden mall i mislila sam da je tamo inače gužva ali ovo danas u cityu🤦🏼‍♀️
    Ja nisam kupovala ništa za novu bebu već tekuće potrepštine, za novu trebam samo pelene uglavnom, sve drugo već imam doma... Pa ne žurim.
    Što se tiče higijene za bolnicu, ja sam do sada nosila neke testere od dječjih kupki koje bih dobila, tako ću i sada, ionako se uglavnom uspijem jednom otuširati i to je to... 

MareiKate
    03. Svibanj 2023. 12:09

I da, super za dobre preglede 💪

Ally007
    03. Svibanj 2023. 12:27

Ps. Jedan info, potpuno nevezano za ove prijašnje teme. S obzirom na moju extra osjetljivu maternicu i one kontrakcije konstipacija i stiskanje na wc-u baš nije preporučio. Muž mi je zato odlučio kupiti hrpu voća "da mi pomogne" - maline, ananas, grozdje, jagode. Onda sam ja googlala i ispada da ananas i jagode (naročito ananas) povećavaju tonus maternice i mogu izazvat prerane kontrakcije, maline omeksavaju cervix pa isto mogu pridonijeti laksem/preranom porodu, a grozdje je eto najsigurnija opcija, ali isto ga previše nije preporučljivo. Eto, tako da ispada da mi je kupio svo voće da se porodim što ranije 🤣. Držat ću se jabuka, kruski i kiwija,to je sigurno. Ja do jučer ove stvari nisam znala, a vjerojatno nisu toliko ni bitne za neke nekomplicirane trudnoće, ali evo, dijelim s vama cisto informacije radi. Doduse, dan prije onih zadnjih kontrakcija sam pojela hrpetinu jagoda. Slučajnost ili ne, nemam pojma. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

bambi27zg
    03. Svibanj 2023. 12:37

Ally007

Ps. Jedan info, potpuno nevezano za ove prijašnje teme. S obzirom na moju extra osjetljivu maternicu i one kontrakcije konstipacija i stiskanje na wc-u baš nije preporučio. Muž mi je zato odlučio kupiti hrpu voća "da mi pomogne" - maline, ananas, grozdje, jagode. Onda sam ja googlala i ispada da ananas i jagode (naročito ananas) povećavaju tonus maternice i mogu izazvat prerane kontrakcije, maline omeksavaju cervix pa isto mogu pridonijeti laksem/preranom porodu, a grozdje je eto najsigurnija opcija, ali isto ga previše nije preporučljivo. Eto, tako da ispada da mi je kupio svo voće da se porodim što ranije 🤣. Držat ću se jabuka, kruski i kiwija,to je sigurno. Ja do jučer ove stvari nisam znala, a vjerojatno nisu toliko ni bitne za neke nekomplicirane trudnoće, ali evo, dijelim s vama cisto informacije radi. Doduse, dan prije onih zadnjih kontrakcija sam pojela hrpetinu jagoda. Slučajnost ili ne, nemam pojma.

Za ananas i maline i grozde sam znala, ali za jagode ne 😳 a uredno ih brstim vec 2 tjedna 😅 tnx! 
    Meni je za probavu super kruska i sljiva, a skuzila sam da i pali onaj proteinski kruh - pojedem ujutro snitu uz tipa krem sir… 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Mia2023
    03. Svibanj 2023. 13:14

Ally hvala! Isto nisam znala za jagode 😮 Kefir je super za probavu, suhe šljive i marelice također. Meni to odmah pokrene 😅
    Iako marelice nisam guglala za trudnoću 😆
    Thinkpurple odlično da je sve super! Sad si sigurno mirnija. Mala se malo sakrila da zeza mamu 🥰 Mojeg ful razbudi limunada tako da mi je to "lijek" kad ga ne osjetim neko vrijeme, puno više reagira na to nego nešto slatko. 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Frida88
    03. Svibanj 2023. 13:14

Pozdrav svim curama,

ja sam vas čitala ali nisam do sada komentirala pa evo da se pridružim sa svojim iskustvom :)
    Trudna sam 29 + 5 tjedana, termin je 15.7., dječak 
    Ono što me najviše zanima su iskustva drugih cura sa prijevremenim porodom i kontrakcijama u trudnoći. Imala sam taj problem u prošloj trudnoći, a imam ga i sada. U prošloj trudnoći kontrakcije su počele oko 30. tjedna (barem tada sam ih skužila), doktor me poslao na ctg u bolnicu gdje su konstatirali da su to trudovi pa sam ostala na tokolizi par dana, otišla doma, nisu prestale te se vratila opet na tokolizu u bolnicu di su me držali na njoj do 34. tjedna. Rodila sam sa 35+1, kad je puknuo vodenjak i počeli pravi trudovi.  Kad sam prvi put došla na tokolizu, nisam bila otvorena i cerviks nije bio skraćen, a u 34. tjednu sam bila otvorena tek 1 cm, a cerviks isto normalne dužine.
    E sad, u ovoj trudnoći, imam lagane kontrakcije od 18. tjedna cca, vjerojatno sam ih počela ranije osjećat jer sam ih znala prepoznat. Bila sam u više navrata kod doktora, i odgovor je uvijek isti, dok me ne otvaraju, to su lažne kontrakcije (BH), da mirujem ali ne moram strogo ležat i da se ne zabrinjavam previše. Pijem Duphastone 3x2, Mg citrat direkt 375 mg i normabel po potrebi. U zadnje vrijeme su postale češće, te sam ih počela brojat, imam ih 15ak dnevno, cca svako 1.5 sat. Jednu večer sam otišla na hitnu jer su bile česte u 2 sata pa su me iz predostrožnosti ostavili preko noći na tokolizi, a ujutro pustili jer sam potpuno zatvorena. 
    Pročitala sam da neke od vas imaju također problema s tim te da su bile hospitalizirane. 
    Ally007 tvoja informacija o voću je stvarno korisna jer zadnjih dana tučem baš po jagodama i ananasu :( Koliko sam skužila, ti si imala česte kontrakcije pa su te ostavili u bolnici a sad si doma na strogom mirovanju i terapiji? Koliko su ti česte tada bile, i kako su ti sada? Jesu li te otvarale?
    Zanimaju me vaša iskustva i savjeti jer me strah da me ne bi počele otvarat i naravno ne želim završiti opet u bolnici pogotovo jer imam malo dijete kući.
    Puno hvala svima na savjetima :) 

Lightblue
    03. Svibanj 2023. 13:22

Cvit mi smo ok ali su počela žešća kretanja. Samo ne znam jel bolje što nije istovremeni ili gore jer se ne mogu naspavati. 
    Ukupno sam dobila 3 kg ali sam od prvog dana na dijeti i smrdi mo da će i ova trudnoća završiti s debelim minusom na kilaži. U prvoj sam izašla iz bolnice sa -8 kg od početne težine a dobila sam 6 kg.
    Meni se sviđaju imena Meri i Borna a nikako uglaviti 3/žensko . Htjeli bi da se barem malo slažu a sviđaju nam se Gita,Una i Mia.
    Od stvari za bebe i mene sam sve nabavila i sad samo ako naletim na nešto povoljno kupujem. Pelene sam uzela od Bauerfeinda jer su bila na 25,% a s prvim su mi bile super. Tako da imam za prvih 2 mjeseca. Dohranu nisam jer u bolnici hrane s jednom vrstom pa koja to bude lako kupim.
    Pregled nam je sutta pa ćemo biti pametniji.
    Naravno da mi je i ft3 za 1ispod granice pa sam dobila i tablete za štitnjaču 🤦‍♀️.Nema da fali kod mene.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Anija2010
    03. Svibanj 2023. 13:55

Frida pozdrav :) ja sam u prvoj trudnoći završila u bolnici s trudovima u 25+6. Stavili me na tokolizu, 3 puta pokušali skinut bezuspješno, tako da sam do 34.tjedna bila prikopčana na nju. Rodila 34+1, dan nakon skidanja. Sada sam 31+2, od početka trudnoće sam na utrogestanu, pojačana doza magnezija i na komplikacijama od 10.tjedna. Kontrakcije osjećam već dosta dugo, sigurno dva mjeseca. Za sad me ne otvaraju, ali nisu bezbolne. Dobila sam i normabele na zadnjem pregledu, po potrebi. Za sad sam još uvijek doma, u dva navrata sam razmišljala ić na hitnu, ali se stanje uvijek smirilo. Nadam se da ću izdržat opet do 34.tjedna 🤞

tonkica1509
    03. Svibanj 2023. 14:27

Kak je lijepo da smo sve više-manje dobro, a već u ozbiljnim tjednima 😊 meni je ovo prva trudnoća i sve mi je tak novo. Sad sam 27tt, a prošli tjedan na pregledu mi je cerviks bio 38mm. Nije li to premalo? Nije mi gin ništ rekla, ali i inače je nekomunikativna i dosta šutljiva pa ne znam. BH kontrakcije baš i ne osjećam još, samo ponekad skužim da mi trbuh bude jako tvrd pa popusti, valjda je to to.
    I kak ste s promjenama raspoloženja? Ja imam osjećaj da nisam baš normalna. Budem dobro i sve, samo odjednom me okrene pa sam ljuta na cijeli svijet ili plačem, teška depresija. Pa opet za pol sata sve super. Ak bude tak do kraja, bit će zabavno.
    E i krečimo stan ovaj vikend. Jel smijem bit u stanu, pomoći? Čitala sam da kao ne bih baš smjela udisati te kemikalije.
    Ovak beban super, jako je živahan, puno štuca, presmiješno mi to sve već. Iako sad već kad se krene okretat/namještat, bome zna bit bolno.

Frida88
    03. Svibanj 2023. 14:34

Anija2010

Frida pozdrav :) ja sam u prvoj trudnoći završila u bolnici s trudovima u 25+6. Stavili me na tokolizu, 3 puta pokušali skinut bezuspješno, tako da sam do 34.tjedna bila prikopčana na nju. Rodila 34+1, dan nakon skidanja. Sada sam 31+2, od početka trudnoće sam na utrogestanu, pojačana doza magnezija i na komplikacijama od 10.tjedna. Kontrakcije osjećam već dosta dugo, sigurno dva mjeseca. Za sad me ne otvaraju, ali nisu bezbolne. Dobila sam i normabele na zadnjem pregledu, po potrebi. Za sad sam još uvijek doma, u dva navrata sam razmišljala ić na hitnu, ali se stanje uvijek smirilo. Nadam se da ću izdržat opet do 34.tjedna 🤞

pozdrav :)
    A je li miruješ doma, baš ležiš ili se ipak krećeš malo? Koliko ih dnevno imaš? Koliko je to pojačna doza magnezija? Kako se psihički boriš s takvim pritiskom? 
    Nadam se i da ćemo izdržat što duže  🤞🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.