Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    03. Svibanj 2023. 14:40

Zenske, je li i vama u ovom stadiju trudnoce poceo neobjasnjiv umor.
    Ja doslovno ne mogu na noge od jucer. Danas sam 33+5, uz to me unazad dva dana pocela boljeti neznam jeli to zdjelica? Uglavnom jedva hodam. Je li i vama tako, je mi to normalno?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

mom.I
    03. Svibanj 2023. 15:00

Pozdrav svima 🙋🏼‍♀️😊
    _______
    Mi smo jučer obavili pregled i sad je sve super, za razliku od prije 3 tjedna. Sve mjere odgovaraju tt i ako sam uspjela dobro vidjeti na ekranu ima oko 1500g, nije mi gin isprintao ni sličice ni mjere nažalost. Čak je rekao da mirujem, ali ne previše. 😂 Kontrola za 4 tjedna i to bi bila zadnja kod njega.
    _______
    Nadam se da ste sve dobro i da se one koje su bile bolesne oporavljaju. 🤗
    _______
    Zna netko kako se otvara porodiljni, tj. postoji li neka caka kad se otvara 45 dana prije, a kad 28?
    Ja sam mislila iskoristiti onu pomoć na koju imamo pravo od poslodavca za bolovanje 90+ dana, ali s otvaranjem porodiljnog 28 dana prije termina bi mi bilo točno 90 dana BO, tako da mi to otpada. Onda bi mi više pasalo otvorit porodiljni tih 45 dana ranije da dobijem barem polovicu mjeseca punu plaću.
    Zaboravila sam pitati gin jučer, kad mi je rekao da je sve u redu automatski sam zaboravila na sve ostalo 🤦🏼‍♀️😅

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• Anija2010
    03. Svibanj 2023. 15:26

Frida88

Anija2010

Frida pozdrav :) ja sam u prvoj trudnoći završila u bolnici s trudovima u 25+6. Stavili me na tokolizu, 3 puta pokušali skinut bezuspješno, tako da sam do 34.tjedna bila prikopčana na nju. Rodila 34+1, dan nakon skidanja. Sada sam 31+2, od početka trudnoće sam na utrogestanu, pojačana doza magnezija i na komplikacijama od 10.tjedna. Kontrakcije osjećam već dosta dugo, sigurno dva mjeseca. Za sad me ne otvaraju, ali nisu bezbolne. Dobila sam i normabele na zadnjem pregledu, po potrebi. Za sad sam još uvijek doma, u dva navrata sam razmišljala ić na hitnu, ali se stanje uvijek smirilo. Nadam se da ću izdržat opet do 34.tjedna 🤞

pozdrav :)
    A je li miruješ doma, baš ležiš ili se ipak krećeš malo? Koliko ih dnevno imaš? Koliko je to pojačna doza magnezija? Kako se psihički boriš s takvim pritiskom?
    Nadam se i da ćemo izdržat što duže🤞🤞

Krećem se minimalno, uglavnom da jedem 😂 inače krevet-wc relacija. Kad se puno krećem pritisak dole mi je ogroman i imam osjećaj da će sve ispast. Što se tiče broja kontrakcija, stvarno ovisi o danu. Sigurno ih bude preko 10, s tim da tu ne brojim noć. Jučer navečer sam popila normabel jer mi je bilo previše i imala sam ih i po noći, baš mi je bilo teško. Ali evo danas ok, ima ih ali ne bole tak jako i nisu prečeste. Pijem 600mg magnezija, s tim da mi je gin rekla da mogu do 900mg. Ali uz njega pijem i alfa lipoičnu kiselinu i omega 3 jer oboje mogu pomoći u opuštanju mišića. Psihički sam jedan dan super i brijem da je sve ok i bit će to super, a drugi dan sam banana i guglam šta ako se rodi sad. Pokušavam ostat pozitivna, ali teško je. Jedva čekam da dođem u 34. tjedan, onda ću odahnut.
    Ti? Kako se nosiš? Imaš neku terapiju? 

MareiKate
    03. Svibanj 2023. 16:38

mom.I

Pozdrav svima 🙋🏼‍♀️😊
    _______
    Mi smo jučer obavili pregled i sad je sve super, za razliku od prije 3 tjedna. Sve mjere odgovaraju tt i ako sam uspjela dobro vidjeti na ekranu ima oko 1500g, nije mi gin isprintao ni sličice ni mjere nažalost. Čak je rekao da mirujem, ali ne previše. 😂 Kontrola za 4 tjedna i to bi bila zadnja kod njega.
    _______
    _______
    Zna netko kako se otvara porodiljni, tj. postoji li neka caka kad se otvara 45 dana prije, a kad 28?
    Ja sam mislila iskoristiti onu pomoć na koju imamo pravo od poslodavca za bolovanje 90+ dana, ali s otvaranjem porodiljnog 28 dana prije termina bi mi bilo točno 90 dana BO, tako da mi to otpada. Onda bi mi više pasalo otvorit porodiljni tih 45 dana ranije da dobijem barem polovicu mjeseca punu plaću.
    Zaboravila sam pitati gin jučer, kad mi je rekao da je sve u redu automatski sam zaboravila na sve ostalo 🤦🏼‍♀️😅

Ako si na komplikacijama otvaraš porodiljni
     45 dana prije, ne možeš 28 mislim 

Butterfly00
    03. Svibanj 2023. 17:56

Pozdrav svima 🥰
    ThinkPurple baš sam pomislila na tebe, kako si govorila da se beba slabije javlja, i meni je tako bilo zadnjih par dana još su me ledja podno krenula boliti pa sam bila ono šta je sad, ali evo danas se sve vratilo u neku normalu, sad nadoknađiva što se nije javljala 🤣🤣 drago mi je da je na pregledu sve oke 🥰

Ja te BH kontrakcije osjećam baš jako u ovoj trudnoći, ne sjećam se da sam ih imala u prvoj. Stomak se onako stvrdne ko kamen, i boli me podno stomaka/leđa isto tako(ja ne znam jel to normalno da boli 🤷‍♀️). Ne krećem se previše, u prvoj sam T bila baš turbo, ništa me nije ometalo. Sad stalno nekud neki bolovi. 

Što se tiče tih stvari, ja sam još kao da ne trebam brzo rodit, nikako se natjerati makar taj spisak napraviti pa onda pomalo kupovati. Jedino sto znam da cu kupiti je Next to me krevetić, mislim da će mi dobro doći, ali obavezno s kotačima. Pogledat ću šta se nudi ponovno ako ne nađem onda ću novi uzeti. 

Ostale cure pozdrav i nadam se da sve ostane ovako kako je, bez nekih većih problema 🥰🥰

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

SedamOdDevet
    03. Svibanj 2023. 18:00

Curke, opet ja sa upalama jer ocito ce tako biti dok ne rodim 🤦🏼‍♀️ bakterijska vaginoza, jel imala koja? I kako ste je rijesile? Jel ugrozava to bebaca? Danas sam 34+3

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;31/st/20230611/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/2d61/preg.png

SedamOdDevet
    03. Svibanj 2023. 18:01

Curke, opet ja sa upalama jer ocito ce tako biti dok ne rodim 🤦🏼‍♀️ bakterijska vaginoza, jel imala koja? I kako ste je rijesile? Jel ugrozava to bebaca? Danas sam 34+3

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;31/st/20230611/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/2d61/preg.png

Frida88
    03. Svibanj 2023. 19:46

Anija2010 ja sam do nedavno radila od kuće, doma mirovala, ali bi izasla cca 1h vani nešto obaviti ili na kavu. Doktori su mi tako preporučili, da ne moram baš strogo mirovat, ali da pazim, da ne radim kućanske poslove, da ne stojim dugo na nogama, da ne šetam dugo, ne dižem teško i tako. Ali sad se mislim da počnem ležat puno više, iako se ne osjećam dobro ni kad ležim stalno. Ne znam, nisam pametna :/ 
    Psihički sam isto tako, jedan dan sam super, a drugi samo gledam kako ću otić na hitnu, brojim kontrakcije i pitam se koliko je previše. 
    Pitat cu i ja doktoricu za alfa lipoičnu kiselinu, nisam to dosada pila. Pijem normabel sada skoro svaki dan, mg i duphastone.
    I meni će bit lakše kad dođe 34. tjedan, ali isto bi najviše voljela doći barem do 37. 
    Imam i ja jednu preporuku za kontrakcije, u prošloj trudnoći su mi rekli u bolnici, što manje diranja trbuha, da i to može izazvati reakciju :/ 

SedamOdDevet
    03. Svibanj 2023. 19:47

belinda09

Sedamoddevet nemam iskustva al me zanima kako su je orkrili? Ja sve nesto cudno osjecam- moze biti i da umisljam kako je sve nateceno i cudno. Ne pece me nit ne svrbi nista samo cudno osjecam. Sutra idem na pregled pa cu pitat i njih a i radit ce bris na streptokok pa mozda i zato sve nes umislila🤦‍♀️

A kako sam inace kroz cijelu trudnoću vukla gljivice onda pogledaju sa onim metalnim cudom i sad rekla da vidi zuckasto unutra i da je to ta bakterijska vaginoza :/

mom.I
    03. Svibanj 2023. 21:06

MareiKate

mom.I

Pozdrav svima 🙋🏼‍♀️😊
    _______
    _______
    _______

Ako si na komplikacijama otvaraš porodiljni
    45 dana prije, ne možeš 28 mislim

MareiKate, hvala puno na informaciji. Onda idući tjedan idem opet do gin riješit to 😊

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.