Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    02. Svibanj 2023. 19:23

Vidim da je netko objasnio ali da potvrdim, na samom obrascu koji predajete gdje vam je prosjek plaće piše i satnica i da, mjesečna isplata ovisi o broju dana u mjesecu.
    Thinkpurple ja uopće ne razmišljam gdje ću držati bebu zbog drugih dvoje, poučena prethodnim iskustvima, uglavnom će mi biti u rukama 🤣 to malo što će spavati, odložim ju bilo gdje. Imam onaj cocoona baby madrac i s tim sam drugog čak znala ostavit na tepihu u tome i ona bi bila obzirna, ne bi joj palo na pamet dirati ga... Nikad se nisam s tim opterećivala i nije bio problem. Jer uglavnom dok je on spavao to je bilo vrijeme za nas dvije pa smo za to vrijeme čitale ili nešto skupa radile pa je on imao mira gdje god ga stavila...
    Imena - imam problem da mi samo jedno ime paše i od kad sam ostala trudna ne mogu se odfiksirati od tog imena, a ime je od moje pokojne tete i uopće nisam sigurna da želim da se zove po njoj iako sam ju voljela puno previše. Čak je i mužu ime ok, iako on stalno traži druge ideje, sve u svemu generalno nemamo pojma. Ja sam trenutno u nekoj čudnoj fazi da me baš briga za sve, mislim da sam preopterećena obavezama i tome se ne nazire kraj da sam neki dan rekla frendici da mi je tak svejedno kak će se zvati, ako muž poželi da se zove leptir (karikirala sam) nek se zove leptir 🤣 ali imamo još 3 mjeseca, usuglasiti ćemo se oko nekog imena.

MareiKate
    02. Svibanj 2023. 19:31

Thinkpurple još sam ti nešto htjela komentirati, jedna frendica mi je nakon carskog rađala prirodno i porod joj je bio savršen, dok je druga prilično loše prošla i zaradila rupturu. Nema pravila na žalost. S tim da je ova prva imala prvi carski zbog položaja bebe, a ovoj drugoj je pukao vodenjak a nije dobivala nikakve svoje trudove. Objema je drugi porod počeo spontano oko termina...
    Htjela sam vas pitati, na FB sam naišla na neku grupu prirodni porod, neki dr Ilija drži predavanja o disanju za vrijeme poroda, i neke metode vježbanja, žene ga hvale na sve strane, planiram poslušati kad budem u nekim višim tjednima. Jel netko čuo za to? Poslušao?

bambi27zg
    02. Svibanj 2023. 20:58

Meli ne bih znala, svaki mjesec mi sjedne 565€ i nesto sitno centi, nisam razbijala glavu time jer za komplikacije pise da je ta naknada i tak je isplacuju pa se ne bunim  😁 
    MareiKate joj i meni je tak neka faza, narocito kod nekih banalnih odluka ili-ili - ono nemam volje/snage/zelje opce trositi energiju na to 😅 

Krevetic smo i mi cutie 4u1 uzeli, ali samo onaj pocetni dio, nismo onaj najveci madrac (i mislim da niti necemo opcenito, ali nikad ne reci nikad)
    Obavili smo sad i DM shoping 💪🏼 

Pregled uspjesno obavljen, jedino malac nije bio raspolozen za fotkanje pa i nije neka 3D fotka ovog puta, malo je glumio hard to get 😁 
    Veliki smo 1584g, sve je ovak ok, poprecno je i krenuo se okretati pa od toga cesca bol (simfiza) i kontrakcije, a cak se i posteljica digla tako da vise nije nuzno da bude carski (makar sam si ja vec i sebe i sve poslozila za to 😅😄) - ugl pratimo i dalje. 
    Sljedeca kontrola 25.5. (trazila malo ranije jer imam nesto taj vikend pa da sam mirnija)… 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Meli18
    03. Svibanj 2023. 06:03

Bambi koliko mjeseci si vec na komplikacijama? Blago tebi sto ti sjedne toliko.. Onda vjerojatno nisi na minimalcu posto npr meni ne racunaju neoporezive stvari, naravno... ali ajde, bolje ista nego nista...

bambi27zg
    03. Svibanj 2023. 07:43

Meli19

Bambi koliko mjeseci si vec na komplikacijama? Blago tebi sto ti sjedne toliko.. Onda vjerojatno nisi na minimalcu posto npr meni ne racunaju neoporezive stvari, naravno… ali ajde, bolje ista nego nista…

Od 24.11. Tj od samog pocetka trudnoce… 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

bambi27zg
    03. Svibanj 2023. 08:36

Miracle2023

Bambi pravi veliki bebac. Jel ti veci po uzv nego po m?
    Sto si kupila u DMu? 😄 ja inace volim na yt gledat te dm haul videe, onda svaki put i ja nesto isprobavam novo 🤣

Je, za nekih tjedan i pol do dva, ali veli dr da je to sve ok, a i muz i ja smo visi pa je za ocekivati 😃 Muz se rodio s preko 4 kg 🙈 

DM smo isli pokupovati za malog potrepstine, doslovno sam dosla pred onaj baby dio i idla redom: trebam/ne trebam (recimo frendica mi je rekla da je bolje od onog Avent nessesera uzeti babylove cesljic i te sitnice koje zapravo trebaju) 😄 Malo smo koristili i kupone iz knjizice malo ove dogitalne - ugl skupljam bodove za mjesece s pelenama 🤣 a i planiram slagati kroz vikend/sljedeci tjedan sve po stanu/sobi pa da si u miru to sve poslozim… 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

Karamela22
    03. Svibanj 2023. 08:43

Hej mame, po razgovoru mi se čini da smo sve u nekom dobrom razdoblju. Nadam se da će tako biti do kraja ☺️
    Mi ime još nemamo i najgore je sta ni ne pričamo bas o tome. 
    Krevetić smo uzeli obični iz ikee. 
    Sta ste u dmu kupile? Danas je u u city centru žuta srijeda pa bi ja danas išla. Još sam vidjela da imaju 10 puta vise bodova na proizvode za beba. 

Ally007
    03. Svibanj 2023. 09:09

Thinkpurple- ja sam inzistirala na next to me jer znam da me čeka carski, a i inicijalni plan je bio da vrlo brzo nakon poroda idemo kod njegovih na more. Isto mi se nisu davali neki ludi iznosi za nešto što na kraju 6 mj koristim. Na Njuškalu je zbilja velik izbor tih krevetića, ja sam na kraju za 60 e uzela onaj bež Free on next to me i zadovoljna sam. Naginje se ako beba ima reflux, ima više visina, na zip se otvara i zatvara dio prema mami, a ima i ugrađenu kutijicu s muzikom (šum mora, šume, kreker žaba i još hrpu opcija). To beba doslovno koristi dok se ne krene dizati tako da su i polovni fakat očuvani ko iz dućana. I planiram ga kasnije prodati dalje. Jedino kaj ovaj moj nema kotače, nego je fixan, ali to će bit baš za uz krevet. Na kraju Bebastic kinderbet koji smo uzeli ima kotače, pa nam ovo možda nije ni trebalo, al za 60e neću propast. 
    Što se tiče naknadne za komplikacije, i meni je svaki mjesec ista. Računam da je to zato što mi je inače prosjek plaće veći od tog iznosa. 
    Ime- mi se i dalje nismo dogovorili. Muž ima neke ideje, ja neke odlučno odbijam, za neke sam "onak". Najnovija ideja, za koju se jako zapalio, mu je da se mali zove Castiel (po jednom liku anđela iz serije). Što je najzalosnije, meni je samo ime lijepo, ali za englesko govorno područje. Nekak mi je čudno da se u hrvatskoj tako zove, ne znam uopće kaj da mislim o tome. Dodatno je čudno jer muž inače nije neki hipster nego prilično prizemljen. Ne znam, da je žensko bilo bi puno lakše, to smo imali hrpu opcija. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Mia2023
    03. Svibanj 2023. 09:35

I meni su komplikacije svaki mjesec iste, ali kao što kaže Ally vjerojatno jer je prosjek plaće veći od tog iznosa. 
    I ja planiram u Dm krajem ovog tjedna ili za vikend tako da dobro da pišete i tome. Vjerojatno ćete me podsjetiti na još nešto 🙃
    .
    Jučer sam si u Lidlu uzela dvoje tajice za trudnice i probala sam uzeti i onu haljinicu. Mislim da će mi super biti za po doma po ljeti, baš je lagana.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

bambi27zg
    03. Svibanj 2023. 11:15

Evo bas sve slagala od DM pa cisto sto smo uzeli (ima i stvari koje nije da (odmah) trebaju, ali sam sad uzela jer sam bodove skupljala) 
    Beba: 
    Male pelene, vlazne, mast za guzu, krpice jednokratne za pranje guze, set cetka i cesalj, mekana cetka, skarice, termometar za vodu, staklena bocica (jedna, cisto da se nade), Hipp badem ulje, Hipp za pranje nesto za kasnjje, zastita za kolica (kisa i komarci, ful je povoljna, a mi smo doslovno uz samu Savu), podloga za presvlacenje jednokratna. 
    Od firmi sam uzimala vecinu babylove, Hipp maramice i kupanja i JGL za guzu
    Mama: 
    Jastucici za dojenje, podloga za krevet neporomociva, mrezaste gace i chico ulosci, mast za bradavice, dezinfekcijske maramice za baby stvari.
    Neke stvari imam jos od operacija pa nisam kupovala, recimo za tusiranje i pranje imam one bocice sto se pune pa cu u to staviti tus gel i sampon i sl… 
    Vjerujem da je neceg i viska nesto i fali, ali za prvu ruku mislim da je manje-vise sve 😅 
    *
    Komplikacije - da, 565 € je svima koji imaju placu jednaku ili vecu od tog iznosa, tko ima manje idu izracuni, jednako kao i za drugih 6 mjeseci porodiljnog s onih oko 1000€ max. 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.