Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cvit
    02. Svibanj 2023. 12:36

*sto se kilaze tice, ja sam happy, moja dr isto..sad sam na +12..s tim da sam u zadnjih mjesec dana dobila samo 1kg, a cure rastu kak treba 😊
    Dok nisam nadoknadila zeljezo, jela sam bas jako cesto, stalno gladna, doduse ne neki junk, al svejedno..tu sam najvise dobila. Sad kako se zeljezo popravilo ne trazi me vise toliko jesti, a i zgaravica me muci navecer pa uglavnom jedem puno manje obroke..
    .
    *mi smo jedno zensko ime imali otkako smo prohodali, dakle vec 13 godina 😅 musko se nikako slozit 🤣
    Sad smo se bez beda slozili oko jos dva zenska 🥰 

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

MareiKate
    02. Svibanj 2023. 12:56

Ally007

Mateja111 - kad sam ono prije mjesec dana završila u Petrovoj s krvarenjem i kontrakcijama, i kad su išli provjeravat cervix isto su rekli da je uloziv za vršak prsta i da je to normalno i da znači da sam zatvorena. Tako da je očito to ok.
    Bambi- hvala na brizi, mi smo relativno ok. Ležim i to je to. Jucer ujutro sam se prvi put od bolnice jako prepala jer sam od cca 6-8 ujutro imala baš dosta jake bolove u trbuhu i donjem dijelu ledja. Nisam prokrvarila i nisam sigurna jesu li bile kontrakcije, ali mislim da čak jesu. U 6 sam popila svoju standardnu th (Normabel 2 mg i Mg), pa sam onda u 8 ruknula još jedan normabel i onda se smirilo. Na kraju nisam na hitnu otišla makar na otpusnom piše da dodjem u slučaju kontrakcija. Otišla bih da nisu stale. Nisam više bila sigurna jesu li mi crijeva napuhana pa panicarim ili bole ledja ili je maternica, sve je dolje pomiješano. Al se bebač jako ritao pa mislim da je ipak bila maternica, tako se bas jako ritao i onda kad sam prokrvarila, valjda ga smetaju te kontrakcije. A sad mi je kontrola u četvrtak pa ću joj onda sve reći. A dotad ću mirovat još više. Taman se mrvicu opustim (u smislu da se usudim otic na balkon pomirisat cvijeće i lec na kauč), i onda ovo.
    Svi koji ste bili bolesni nadam se da ste dobro (Sayuri?), a vama ostalima baš jako zavidim na pokretnosti i opuštenim pripremama. 😘

Ally, baš mi je drago vidjeti tvoje tjedne, malo po malo i eto ide to... Nikad ne znaš, možda i ti zakoračiš u apsolutno sigurne tjedne i prošećeš još 😊 znam i takve primjere, bilo pazi miruj a onda beba nije htjela van 😅
    Isto mislim na Sayuri, nadam se da si bolje....

bambi27zg
    02. Svibanj 2023. 13:33

Thinkpurple uzela sam trudnicku crnu s tockicama da mi je odmah za dojenje, izgleda zapravo kao neka haljinica/tunika, a materijal je bas ugodan, puno bolja od C&A spavacice, razmisljam da uznem jos jednu jer i inace spavam u njima 🤔 
    Sto se tice imena - meni dali ime bez R, ali pocinje s L - pogodi koje slovo nisam mogla reci 😅 🤣 

Sto se tice kila ja sam na oko +7 kg (ovisno o danu), da bas nesto i pazim ne bih mogla reci 🙈 Doktor je zadovoljan za sad, racunam da ce do kraja biti +10/12, ali nije da me to nesto dira, bitno mi je da je malac ok 🩵 Kolko kuzim sve je otislo u trbuh i nesto u sise (to me ne veseli toliko jer sam i prije trudnoce bila 90C 🙈)… 

I danas mi je bas neki truli dan kao i vrijeme vani 🙄 i jos sam sva u iscekivanju pregleda i samo gledam na sat kad ce kad ce 😅🙈

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• AM13
    02. Svibanj 2023. 13:40

Bok curke, moj pregled je u ponedjeljak pa javim stanje, a do tad vam tipkam novost koju sam ja danas saznala, a bila je nedavno tema. Dakle, rodiljni dopust, onih 45 dana prije termina - ja evo otvaram sa 7.5. i prema HZZO-u placa za travanj mi ne ulazi u prosjek.. tako da cure koje jos radite, jer zelite dobar prosjek, otvorite si bolovanje i odmorite taj mjesec prije jer svakako nece ulazit u prosjek  ja budala radila ko konj, vikende, blagdane, da si natucem placu kad ono corak, mogla sam vec prije mjesec dana odmarat i hajlajfat, al Boze moj, znamo za iduci put hahah

• AM13
    02. Svibanj 2023. 13:42

Kaj se tice kilaze, ja sam na +10 bila zadnji pregled, al uopce se ne zamaram jer ih ja nigdje ne vidim osim u trbuhu i guzi, a to se necu zaliti  

bambi27zg
    02. Svibanj 2023. 14:05

AM13 pisalo se vec o tome da taj mjesec ne ulazi, steta da nisi ulovila to pa da laganini finishiras :( 
    Thinkpurple V izrez i samo bacis sisu van 😁 s time da mi je ova C&A i prevelika u tom podrucju pa i spontanije  izade van 😄 za bolnicu za ta 3 dana mislim da je skroz ok, narocito jer je velika bjerojatnost da mi mlijeko jos nece doci, a za doma lako kak cu 😁 
    Sinsay mi je puno puno ugodniji materijal od C&A (a i jeftinija je 5-6€)… 
    Nasla sam ja jednu divnu online s gumbicima naprijed i iza otvor za iglu i dzepic i svasta nesto - 60-70€ 😅 
    A nasla sam i jedan kombine/neglize - taman oslobodi dio ta rez za carski, nema rukave da ti nije vruce i jos se grudnjak dio od naprijed otkopcava 🤣 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

• AM13
    02. Svibanj 2023. 14:19

bambi27zg

AM13 pisalo se vec o tome da taj mjesec ne ulazi, steta da nisi ulovila to pa da laganini finishiras :(
    Thinkpurple V izrez i samo bacis sisu van 😁 s time da mi je ova C&A i prevelika u tom podrucju pa i spontanije izade van 😄 za bolnicu za ta 3 dana mislim da je skroz ok, narocito jer je velika bjerojatnost da mi mlijeko jos nece doci, a za doma lako kak cu 😁
    Nasla sam ja jednu divnu online s gumbicima naprijed i iza otvor za iglu i dzepic i svasta nesto - 60-70€ 😅
    A nasla sam i jedan kombine/neglize - taman oslobodi dio ta rez za carski, nema rukave da ti nije vruce i jos se grudnjak dio od naprijed otkopcava 🤣

Grozno da nisam ulovila to! Otisla bih davnih dana, plus jos jel onda isplacuju na porodiljnom po prosjecnoj satnici? Tj. koliko ima radnih dana x 8h x prosjek satnice? Jer sam i to tek sad pokopcala 

bambi27zg
    02. Svibanj 2023. 14:40

AM13

bambi27zg

Thinkpurple V izrez i samo bacis sisu van 😁 s time da mi je ova C&A i prevelika u tom podrucju pa i spontanije izade van 😄 za bolnicu za ta 3 dana mislim da je skroz ok, narocito jer je velika bjerojatnost da mi mlijeko jos nece doci, a za doma lako kak cu 😁

Grozno da nisam ulovila to! Otisla bih davnih dana, plus jos jel onda isplacuju na porodiljnom po prosjecnoj satnici? Tj. koliko ima radnih dana x 8h x prosjek satnice? Jer sam i to tek sad pokopcala

Ovih 45 dana do poroda i prvih 6 mjeseci poslije poroda dobijes mjesecno iznos koji je prosjek tvojih zadnjih 6 placa (to je onaj papir sto se salje u HZZO), a zadnjih 6 mjeseci porodiljnog je ili taj iznos ako je manji od 1000€ ili ako je i veci onda maksimalno 1000€. 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

• Anija2010
    02. Svibanj 2023. 14:42

thinkpurple

MareiKate i ja sam danas nikakva… isla vadit krv ujutro, u lidl po tajice - nisam nasla i doma nazad spat jos pola sata. I sad evo vec mi mala opet skace po glavi, nema odmora.
    .
    Ja sam na +6/7 kg po mojoj vagi, a vidjet cemo sta ce rec vaga kod gin sutra 🙈 u 1.trudnoci sam isla rodit s +7kg, a sad jos imam 2 mj do kraja 🤪 al ne vidim ih nigdje osim trbuh 🤷‍♀️ tako da ne brinem… a i nakon 1.poroda je sve brzo otislo samo, cak sam i u minus otisla od umora i dojenja.
    .
    Ova moja i dalje strajka sa javljanjem, jutros je bilo neko jako sramezljivo skakljanje 🙄 pitat cu svakako gin sutra sta da radim po tom pitanju jer svugdje pise da bi sad trebalo biti 10 pokreta u sat vremena. Mislim po tome mogu preselit u bolnicu na promatranje.
    .
    Cvit super kilaza curka s obzirom da su tri! Nadam se da ti nece te kontrakcije krenut jos neko vrijeme 🤞
    Kaj ste za kolica odlucili na kraju?
    Bambi koju spavacicu si uzela? Obicnu il trudnicku? Btw stigao mi je ruksak s alija, super je! Tnx za preporuku! 😊
    Ally a jbmu, pa kak od setnje do balkona 😩
    .
    Moj jedini uvijet je bio za ime da nema slovo R jer me strah da dijete nece cijeli zivot moc rec svoje ime kak treba i sad imamo ime sa slovom R jedino koje nam se kao svidjelo i sad nemozemo odluciti da je to to 😅. Al to nebudemo do poroda sigurno niti govorili. Za 1.kcer smo isto tako i rekli svima tek drugi dan nakon sto se rodila kad smo ju vidjeli i mi si potvrdili da je to to. Tako da i mi smo u rodiliste otisli bez imena. Tamo im ime tako nista ne znaci, samo si ga zapisu za statistiku. Al da je tesko izabrat par imena fakat je. 🙄
    .
    Jel koja nabavljala neki na kotace krevetic/next to me il nesto slicno? Bas sam pricala s muzem s obzirom da ce kinderbet jedva stat u sobu na mic nema micanja njega pa dal da kupimo jos neki tipa taj next to me na kotace da ga mogu vuc po stanu po potrebi plus da bude zasticena od todlerice 😏
    .
    I ja sve cekam druge cure da se jave… nadam se da je sve ok…

Mi smo uzeli Kinderkraft neste up jer smo htjeli nešto što se lako seli iz sobe u sobu. Nismo ga još sastavili, ali koliko sam vidjela ima kotače. Valjda sam dobro vidjela 😁

• AM13
    02. Svibanj 2023. 14:46

bambi27zg

AM13

bambi27zg

Ovih 45 dana do poroda i prvih 6 mjeseci poslije poroda dobijes mjesecno iznos koji je prosjek tvojih zadnjih 6 placa (to je onaj papir sto se salje u HZZO), a zadnjih 6 mjeseci porodiljnog je ili taj iznos ako je manji od 1000€ ili ako je i veci onda maksimalno 1000€.

To sam i ja mislila, al evo sad cujem da navodno racunaju prema radnim danima sto onda ispada dosta manje nego prosjek placa.. a ne znam, vidjet cemo po isplatama haha

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.