Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bambi27zg
    02. Svibanj 2023. 15:09

AM13

bambi27zg

AM13

bambi27zg

AM13 pisalo se vec o tome da taj mjesec ne ulazi, steta da nisi ulovila to pa da laganini finishiras :(
    Thinkpurple V izrez i samo bacis sisu van 😁 s time da mi je ova C&A i prevelika u tom podrucju pa i spontanije izade van 😄 za bolnicu za ta 3 dana mislim da je skroz ok, narocito jer je velika bjerojatnost da mi mlijeko jos nece doci, a za doma lako kak cu 😁
    Sinsay mi je puno puno ugodniji materijal od C&A (a i jeftinija je 5-6€)…
    Nasla sam ja jednu divnu online s gumbicima naprijed i iza otvor za iglu i dzepic i svasta nesto - 60-70€ 😅
    A nasla sam i jedan kombine/neglize - taman oslobodi dio ta rez za carski, nema rukave da ti nije vruce i jos se grudnjak dio od naprijed otkopcava 🤣

Grozno da nisam ulovila to! Otisla bih davnih dana, plus jos jel onda isplacuju na porodiljnom po prosjecnoj satnici? Tj. koliko ima radnih dana x 8h x prosjek satnice? Jer sam i to tek sad pokopcala

Ovih 45 dana do poroda i prvih 6 mjeseci poslije poroda dobijes mjesecno iznos koji je prosjek tvojih zadnjih 6 placa (to je onaj papir sto se salje u HZZO), a zadnjih 6 mjeseci porodiljnog je ili taj iznos ako je manji od 1000€ ili ako je i veci onda maksimalno 1000€.

To sam i ja mislila, al evo sad cujem da navodno racunaju prema radnim danima sto onda ispada dosta manje nego prosjek placa.. a ne znam, vidjet cemo po isplatama haha

Prosjek placa je, zato se i predaje taj obrazac u HZZO da samo prema tome idu isplate. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• AM13
    02. Svibanj 2023. 15:17

bambi27zg

AM13

bambi27zg

AM13

bambi27zg

AM13 pisalo se vec o tome da taj mjesec ne ulazi, steta da nisi ulovila to pa da laganini finishiras :(
    Thinkpurple V izrez i samo bacis sisu van 😁 s time da mi je ova C&A i prevelika u tom podrucju pa i spontanije izade van 😄 za bolnicu za ta 3 dana mislim da je skroz ok, narocito jer je velika bjerojatnost da mi mlijeko jos nece doci, a za doma lako kak cu 😁
    Nasla sam ja jednu divnu online s gumbicima naprijed i iza otvor za iglu i dzepic i svasta nesto - 60-70€ 😅
    A nasla sam i jedan kombine/neglize - taman oslobodi dio ta rez za carski, nema rukave da ti nije vruce i jos se grudnjak dio od naprijed otkopcava 🤣

Grozno da nisam ulovila to! Otisla bih davnih dana, plus jos jel onda isplacuju na porodiljnom po prosjecnoj satnici? Tj. koliko ima radnih dana x 8h x prosjek satnice? Jer sam i to tek sad pokopcala

Ovih 45 dana do poroda i prvih 6 mjeseci poslije poroda dobijes mjesecno iznos koji je prosjek tvojih zadnjih 6 placa (to je onaj papir sto se salje u HZZO), a zadnjih 6 mjeseci porodiljnog je ili taj iznos ako je manji od 1000€ ili ako je i veci onda maksimalno 1000€.

To sam i ja mislila, al evo sad cujem da navodno racunaju prema radnim danima sto onda ispada dosta manje nego prosjek placa.. a ne znam, vidjet cemo po isplatama haha

Prosjek placa je, zato se i predaje taj obrazac u HZZO da samo prema tome idu isplate.

I jel to onda znaci da je svaki mjesec isti iznos?

bambi27zg
    02. Svibanj 2023. 15:31

AM13

bambi27zg

AM13

bambi27zg

AM13

bambi27zg

I jel to onda znaci da je svaki mjesec isti iznos?

Ako je prosjek trebao bi biti, nisam jos na rodiljnom da mogu potvrditi, na komplikacijama sam i svaki mjesec je jednako, bez obzira na broj dana u mjesecu. 
    Najbolje provjeriti s HZZO, uvijek odgovore na mail i daju tocne i provjerene info. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• AM13
    02. Svibanj 2023. 15:53

Evo odgovorili su mi, pa da znate i vi ostali 🤷🏼‍♀️

“Množi se satnica sa satima rada mjeseca za koji se isplaćuje naknada i zbog toga naknada varira .

Lp,

HZZO”

Vanilla Diva
    02. Svibanj 2023. 16:17

Bok cure, evo da se i ja malo javim. Nije bilo, na moru sam na otoku od proslog tjedna. Muz povezao neki godisnji oko prvog maja pa odmaramo.. stvarno mi je dobro doslo jer sam vec htjela razletit po trgovinama, spremanju stana itd. Nisam jos ni pola smislila ni kupila sta bi trebala, toliko sam neodlucna oko svih tih stvari za bebu, samu sebe iznenađujem.
    .
    Pricale ste o kilama, ja sam na +4kg sto mi je skroz okej, sve je u trbuhu i nesto u cicama ali nije mi to neka sreca jer sam na 75E velicini, sve me strah sta bude kad mlijeko dođe. Mene svi pitaju pa gdje ti je trbuh, neki mi ne vjeruju da sam u 6.mj trudnoce alii ja ga itekako vidim i osjetim. I iskreno ne znam kak nisam dobila vise kila do sad jer stalno jedem.. trudim se zdravije i to al stalno sam gladna i nesto bi jela i to uglavnom ugljikohidrate 🙈
    .
    Sto se imena tice, mi smo se odmah na pocetku T dogovorili za curicu. Jednostavno nam se oboma svidjelo ime i bit ce Jana. Nemam problem s tim da svi znaju, i nas ljudi pitaju i ja otvoreno kazem. Jedino me strah ako se rodi i ne bude mi izgledala kao Jana haha ali posto smo tako brzo odlucili i odmah se slozili, mora biti.. to je njezino ime i to je to. Sva sreca da nije deckic jer nam nijedno musko ime nije dovoljno dobro.. bas smo imali problem s tim tako da mi je drago da ne moramo smisljati. A ako za drugo dijete budemo smisljali, naci cemo nesto vec.
    .
    Mi smo se odlucili za cutie 4u1 krevetic. Kolijevka taman stane uz nas bracni krevet, beba lezi visoko. Nije next to me jer se ograda ne moze spustiti ali mozda to nije ni lose da beba ima svoj prostor. Taj krevetic mi se svidio jer iako je skup, dugo drzi, odnosno povecava se pa ce joj biti jos par godina. Next to me su mi preskupi za to sto je ok samo 6 mjeseci ( barem ono sto sam ja gledala) pa onda opet moras i krevetic kupovati itd. 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Cvit
    02. Svibanj 2023. 16:23

AM13

“Množi se satnica sa satima rada mjeseca za koji se isplaćuje naknada i zbog toga naknada varira .

Lp,

HZZO”

Sad vidim sta ste tipkale..
    Da, oni uzmu te place, izracunaju prosjek i izracunaju satnicu i zapravo na tom obrascu dolje finalno pise samo kolika je satnica..a onda ovis o koliko mjesec ima radnih sati, mnozi se s tim. Tako da ne ispadne isto, al ok, bar je tu negdje. Mene ovih 4200 frustrira 🙈
    .
    Sta se imena tice meni je R isto fobija, al jedno ime nam ima R, ne mogu, previse nam se svidja 🤣
    Oplakala sam na ovo "Jovo" na prethodnoj stranici 🙈 nije u redu, ne zamjerite, al bas me slatko nasmijalo 😄😄
    Nisam nikad zapravo razmisljala o imenima na L kao problematicnima 

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• AM13
    02. Svibanj 2023. 16:33

OCvit

AM13

Lp,

HZZO”

Sad vidim sta ste tipkale..
    Da, oni uzmu te place, izracunaju prosjek i izracunaju satnicu i zapravo na tom obrascu dolje finalno pise samo kolika je satnica..a onda ovis o koliko mjesec ima radnih sati, mnozi se s tim. Tako da ne ispadne isto, al ok, bar je tu negdje. Mene ovih 4200 frustrira 🙈
    .
    Sta se imena tice meni je R isto fobija, al jedno ime nam ima R, ne mogu, previse nam se svidja 🤣
    Oplakala sam na ovo "Jovo" na prethodnoj stranici 🙈 nije u redu, ne zamjerite, al bas me slatko nasmijalo 😄😄
    Nisam nikad zapravo razmisljala o imenima na L kao problematicnima

Ma meni je koma jer u samom startu gubim previse jer su neke isplate poslodavca van place, i onda me ovo dodatno iznerviralo jer mi je bas velika razlika ako je 20 radnih dana ili ako su 23 radna dana 😡 al dobro, prezivjet ce se 😂🤷🏼‍♀️

Moj muz ima problema i sa L i sa R, a odlucili se na ime Gabriel 😂 plus i L i R imamo u prezimenu hahahah al meni je to slatko, ne znam 🙈

Meli18
    02. Svibanj 2023. 17:24

Pozdrav cure, evo i nas 2 😊 vise se ne sjecam da li sam se javila kad sam obavila pregled ali je uglavnom sve super, rastemo i sve je kako treba biti 😊 slijedeci pregled 24.5. i danas sam vadila krv za TSH da vidimo da li da nastavljam piti istu terapiju...
    ...
    Ja sam na +6kg 😊 s obzirom da mi je bilo jako mucno na pocetku, mislim da je to ok i svi mi kazu da super izgledam, sami trbuh 😂
    ...
    Bambi kako mozes dobiti svaki mj isti iznos? I ja sam na komplikacijama i nema svaki mj isti broj radnih dana, odnosno oni gledaju broj obracunskih dana... Npr 3.mjesec ima 23 dana ili ti ga 184h a 4.mjesec ima 20 dana, 160h.. i automatski naknada je manja 😊

Meli18
    02. Svibanj 2023. 17:28

Thinkpurple koja ti je terapija trenutno? Ja mislim da je to sasvim ok..nije bas jaaako visok
    Meni je bio na 3 i nesto i uzimala sam od 25. Onda mi je bio ispod 1 i mi je rekao da pijem jednu tabletu svaka dva dana 😅

Lemon
    02. Svibanj 2023. 18:06

Ja sam isto uzela cutie cloud. Baš mi se sviđa i bolje mi paše u sobu od običnog krevetića, još ima i kotače ako će trebati mogu ga voziti do boravka. 
    Ajme ovo sa L i R sam i ja razmišljala, ali ne mogu još i na to paziti, što je najgore meni dva imena koja su u užem izboru imaju i jedno i drugo slovo, ali kako bude, prije će naučiti izgovarati 😁

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.