Ajoj Sayuri bas sam se pitala gdje si, nadam se da ste dobro i da ces se brzo oporaviti. Iako nije lose sta su te ostavili cisto da se i malo “odmoris”.
Ja ne znam sta je s ovim proljecem, evo 2 tj vucem virozu, zastopana, muz isto, mala se drzala do danas pa evo zakurila, nosic curi, kasljuca…pa cemo vidjet sutra kakvo ce bit stanje.
Bas sam vise umorna, da je meni maknit se negdje za vikend i samo odmorit, naspavat😂.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Curke da li je koja pila Urifos u trecem tromjesečju? Nalaz urina mi je: leukocitna esteraza +, leukociti 7-9, stanice plocastog epitela nesto, bakterije okrugle nesto, bakterije stapicaste nesto, gljivice nesto, amorfni fosfati nesto.
Urifos je fosfomicin a citam da on nije dobar u trecem tromjesečju osim ako je prijeko potrebno :/ njega mi je dala zamjena za mog kojeg nema do utorka :/
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;31/st/20230611/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/2d61/preg.png
Curke da li je koja pila Urifos u trecem tromjesečju? Nalaz urina mi je: leukocitna esteraza +, leukociti 7-9, stanice plocastog epitela nesto, bakterije okrugle nesto, bakterije stapicaste nesto, gljivice nesto, amorfni fosfati nesto.
Urifos je fosfomicin a citam da on nije dobar u trecem tromjesečju osim ako je prijeko potrebno :/ njega mi je dala zamjena za mog kojeg nema do utorka :/
Ja sam ga pila u prvom tromjesečju (tipa 9.tjedan), jedna doza i riješio uroinfekt. A to bi trebalo bit kao najosjetljivije razdoblje zbog organogeneze. Meni se bebač ok razvio.
Ovo je s baze lijekova citat:
"Trudnoća:
Dostupni su samo ograničeni podaci o sigurnosti liječenja fosfomicinom tijekom prvog tromjesečja trudnoće (n=152). Ti podaci zasad ne daju nikakav sigurnosni signal za teratogenost. Fosfomicin prolazi kroz placentu.Ispitivanja na životinjama ne ukazuju na izravan ili neizravan štetan učinak na reprodukciju (vidjeti dio 5.3).Urifos granule za oralnu otopinu se smije primjenjivati tijekom trudnoće samo ako je to očito potrebno."
Valjda ginic ne bi prepisao da ne smije. 🤔
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ja sam imala isti takav nalaz urina, samo su mi leukociti bili 15-18 I ništa nisam dobila, rekao mi je da je to normalan nalaz u trudnoći. Preventivno sam pila čaj od brusnice dok sam čekala pregled. Napravi urinokulturu ako nisi, ona će pokazati ima li što. Meni je ona bila uredna
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Di ste cure, vjerujem da uzivate u produzenom vikendu, pa nam je zato zatisje na temi 🙂
.
Nama je isto lijepo, ali ovo promjenjivo vrijeme je uzasno. Ako se tako nastavi, kakvo ce nam ljeto biti 😏 U toku dana ne znas jel bi bio u dugim ili kratkim rukavima, skidamo se i oblacimo 10x dnevno 😶
.
Imam pitanje za cure iz Zg, zuta srijeda u city centru. Vidim da je sad u sri. Da li u DMu uvijek za zutu sri bude onih 15% popusta na iznos iznad 200kn? Ne mogu sad pronaci na njihovoj str kakve su pogodnosti. Kod nas tog nema u DMu, ali za vecu kupovinu bi skoknuli onda do tamo.
Ja sam sama s klincima par dana a mlađi u temperaturi 😏
Bude ti uvijek za žutu srijedu taj popust u dm-u, ali nema ti samo city to, možda imaš nešto bliže, supernova centri to imaju svaku drugu subotu u mjesecu, avenue mall ima neku sretnu desetku svakog desetog u mjesecu... Možda ti je nešto od toga bliže, jer kad pogledaš koliko ti ode na gorivo, ne znam koliko ti se isplati potezati samo za dm.
Imam pitanje za cure iz Zg, zuta srijeda u city centru. Vidim da je sad u sri. Da li u DMu uvijek za zutu sri bude onih 15% popusta na iznos iznad 200kn? Ne mogu sad pronaci na njihovoj str kakve su pogodnosti. Kod nas tog nema u DMu, ali za vecu kupovinu bi skoknuli onda do tamo.
Evo tu pise da ce biti izmad 25€ popust i imas popis svih popusta…
https://citycenterone.hr/zagreb-west/popusti/zuta-srijeda-svibanj-2023w/
.
Ja sam, neznam jel od vremena il trudnoce il kombinacije, sva kilava… tlak u peti valjda kolko je nizak…
Nemogu docekat pregled u srijedu. Beba se opet ne javlja vec danima. Valjda ne skidam baby watcher sa sebe, non stop provjeravam. 😮💨 i to je sve ok, nadem bez problema otkucaje… pijem sokove, jedem slatko da ju razbudim, ono jedva da osjetim nesto ako se dobro skoncentriram. I nekako mi se cini da se dosta nisko smjestila sad, nalazim otkucaje skroz dolje ispod pupka prema gacicama, pa je mozda cijela iza posteljice sad…
Vjerojatno je do položaja samo, ne brini. Dobro da imaš baby watcher!
Ja po cijele dane nešto radim, baš se natežem i pretjerujem i onda navečer me ulovi panika da nisam normalna ali čim sjednem navečer nakon jela beba oplete udarcima pa se smirim. Ja bih trebala ovaj tjedan isto na pregled, ili najkasnije početkom idućeg i baš me zanima, ako je cerviks u redu i ja zatvorena, onda stvarno nema pravila s tim s obzirom na to što sam ja sve radila od zadnjeg pregleda 🤦🏼♀️
Ja pak imam drugi "problem"..moje cure su toliko jako aktivne, nonstop, pogotovo nakon jela pocinje gimnastika..nije to problem, dapace. Volim dok osjetim i vidim da se micu..
Nego su trenutno osjetno vece i bas je nelagodno dok me krenu razvlacit ko kiflu..
A danas sam nakon rucka imala situaciju di su istovremeno vukle svaka na svoju stranu, trbuh mi je dobio rogove, sve se izoblicilo, da bi nakon toga krenuli intenzivni menga grcevi po cijelom trbuhu i ledjima..bozeeee, koja bol u ledjima...
Morala ustat, do zraka jedva dosla..muz me malo izmasirao po kicmi, sve skupa se smirilo za nekih 20min, luda sam vec bila..nije se ponavljalo poslije, to je bilo oko 15h..
Znalo me nakratko zgrciti i ranije dok se tako okrecu, ali ovo danas je bilo ful intenzivno i scary..
Jedva cekam sutrasnji pregled...
.
Sto se tice moje aktivnosti 🤣🤣 nepostojeca. Doslovno se gegam po stanu, krevet-wc, skuham, razvrstam robicu, stavim prat, sveki popegla, ja slozim...to je to.
Svejedno se nadam da necemo imat nekih (puno) preuranjenih iznenadjenja, htjela bi jos barem 4 tjedna izdrzat u komadu..
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Ja pak imam drugi "problem"..moje cure su toliko jako aktivne, nonstop, pogotovo nakon jela pocinje gimnastika..nije to problem, dapace. Volim dok osjetim i vidim da se micu..
Nego su trenutno osjetno vece i bas je nelagodno dok me krenu razvlacit ko kiflu..
A danas sam nakon rucka imala situaciju di su istovremeno vukle svaka na svoju stranu, trbuh mi je dobio rogove, sve se izoblicilo, da bi nakon toga krenuli intenzivni menga grcevi po cijelom trbuhu i ledjima..bozeeee, koja bol u ledjima…
Morala ustat, do zraka jedva dosla..muz me malo izmasirao po kicmi, sve skupa se smirilo za nekih 20min, luda sam vec bila..nije se ponavljalo poslije, to je bilo oko 15h..
Znalo me nakratko zgrciti i ranije dok se tako okrecu, ali ovo danas je bilo ful intenzivno i scary..
Jedva cekam sutrasnji pregled…
.
Sto se tice moje aktivnosti 🤣🤣 nepostojeca. Doslovno se gegam po stanu, krevet-wc, skuham, razvrstam robicu, stavim prat, sveki popegla, ja slozim…to je to.
Svejedno se nadam da necemo imat nekih (puno) preuranjenih iznenadjenja, htjela bi jos barem 4 tjedna izdrzat u komadu..
Joj, moja prva curka zadnjih mjesec dva trudnoće je mene rasturila. Mogu misliti kako je tebi 😅 ja sam pred kraj trudnoće znala biti toliko ljuta na nju jer me baš ubijala, frendovi su mi se smijali jer nisu vjerovali da to može biti tako intenzivno i bolno. Sina pak uopće nisam osjetila, morala sam ga uvijek dozivat i tražiti po trbuhu... Držim fige da izdržite u komadu koliko je potrebno, odnosno najbolje za tebe i njih 😊
Mene isto moja ne prestaje udarati, ja ne znam kad ona uopće spava. Po noći ako ne udara onda štuca 😄
Sinoć otišla skroz u jednu stranu, u struku mi je bila i tamo se rastezala i to je baš jako bolilo, ali ne žalim se, samo da je ona dobro ja ću sve izdržati 😊
Što se tiče pelena ja ću uzeti Babylove i Eco by Naty
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Evo i nas 🤗
Protekli tjedan smo bili u poslu, sto muz na poslu, sto ja s doktoratom, sto (napokon) sa slaganjem sobice - okrecili, pa popravljali dizajn, pa opet nesto 😄 sad se montira sve za nju tako da se nadam sljedeci vikend krenuti s pranjem i slaganjem 🤞🏼 voljela bih to sve posloziti (kao i svoju torbu) sad keoz naredne tjedne da sam bez brige i da jedino kombiniram termine depilacije i pregleda 😁
*
Danas nam je kontrola pa se veselim da cemo vidjeti malca 🫶🏼 Dosta me simfiza zeza i bas sam umorna zadnjih dana i to onako umorna da samo zaspem (valjda i tlak), cak se i on umirio s udarcima…
*
Od nabavki nas ceka DM (imaju trenutno 10x vise bodova na stvari za bebe) i Lidl roba (nesto su mi majce postale crop topovi 😃)
U Sinsayu sam napokon nasla ok spavacicu za dojenje/porod/bolnicu - em nije neki dopicnjak em je povoljna (mislim da 12-14€).
*
Sayuri, Ally (i ostali) nadam se da je sve ok ili ide na bolje (malo sam u prolazu citala preko tjedna pa ako sam koga zaboravila sorry 🙈)
*
Thinkpurple mi smo imena imali i prije bebe 😁 i to obje varijante i jos backup ako vrate/primi se vise njih 😁 ugl nama stize nas mali Marko 🩵 tu smo se odmah slozili jer smo imali par “ogranicenja” za ime (uz to da ja radim u skoli i morala sam prvo sebe distancirati od klinaca kojima sam predavala da ne povezujem imena 😆)
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Sortiraj odgovore
Najstariji