Hello 🤗
AM13 čestitam na vjenčanju! Svaka čast što si toliko izdržala. Ja sam jedva na svom, a nisam bila trudna 😆
B.m beta koja je vrijednost ispod 5 se ne smatra trudnoćom već negativno. Ponovi za nekoliko dana ako misliš da si trudna. Na uzv nema šanse da se dok je beta ispod 1000-1500 nešto vidi.
Vesca vezano za Roidakal piše da se pije do 36./37. tjedna.
Bambi, Vesca, thinkpurple što sve planirate uzeti ili ste već uzele s Alija? Ja zaboravila totalno da se tamo svašta nađe i to puuuno jeftinije pa bi baš opelješila malo 😂
.
Što se tiče brijanja, to i mene zanima kako ću, već sad mi je malo komplicirano, a što če tek bit kasnije. Nisam za kozmetičke, nekako mi to nelagodno i bojim se da ne pokupim nešto tako da ništa od toga.
.
A za šoping mene svako toliko uhvati panika da neću stići sve pripremiti iako znam da ima još vremena.
Nama su jučer stigla kolica i baš su mi predivna 😍 Uzeli smo na kraju Cybex balios s lux boju sky blue i baš mi je top uživo, neka svijetlo plavo sivkasta. Ne znam opisati boju, na fotkama mi je bilo puno jača boja, uživo mi je super nježna 🤗 Ta kolica su nam bila super uživo, ali nismo vidjeli tada boju tako da sam baš bila oduševljena kad su stigla.
Ostalo čekam sajam. Jedino ću ovaj mjesec naručiti stvarčice iz Ikee, krevetić, kadicu i sl.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Što se tiče ovih ruksaka za kolica. Oni su vam bolji od onih tipičnih torbi za kolica?
👸29
🧒37
13.12. ❤️
MareiKate meni isto nije jasno što forsiraju s tim bušenjima vodenjaka i dripovima i slično. Imam osjećaj da samo pokušavaju što prije riješit problem, ko roba na traci.
Postoji li mogućnost biti u drugoj pozi osim na leđima? Stalno mi izbacuje videa kako je to zapravo jako loša poza za porod i da se na taj način samo zadnji dio leđa "stisne". Ne kužim što malo ne idemo u tok s vremenom.....Ja samo za epiduralnu, al postoji sto načina kako olakšati ženi, a mi niš ne prakticiramo....
Ally007 da, njima je sve bzvz, ali bitno da kući imaju sony i autom idu na posao. Isto prije nisu to prakticirali muškarci na selu
Kiki13 ako nađeš neku dobru knjigu za hypnobirthing javi da bacim oko.
*
Kupila sam tu sundvik prematalicu neki dan, baš mi je drago za dobre povratne informacije. Mislila sam da bi mi moglo smetati što se taj gornji dio preklapa....
Mia2023 ovo što sam poslala je uglavnom najbitnije, drugo su bile neke sitnice za bebu. Al javljajte ako nešto korisno nađete PS. predivna su ti kolica
ja sam naslijedila tu veću opremu. I koliko sam sretna i zahvalna na tome toliko mi je žao što ne trebam niš kupit za vlastiti gušt
Meni je ruksak draži jer ga mogu okačiti na leđa i imati slobodne ruke. Nema mi gore nego kad mi spada taj remen s ramena pa ja to povlačim, hvatam, obuzdavam, a trebaju mi ruke za nešto drugo.... Ako me sad to živcira mogu mislit kako će bit kad budem imala bebu
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Vesca koliko znam, rijetko gdje će ti dopustiti išta osim ležanja na leđima, odnosno lijevom boku. Spoje te ne ctg i to im je izgovor da moraš biti na mjestu. Mene su na drugom porodu pustili da budem sama u rađaoni nekih pola sata/sat dok se čekao doktor da me pregleda, i tu sam mogla šetati i raditi što sam htjela (hodala sam gore dolje po sobi ko baltazar i zazivala boga 🤣) ali čim me doktorica pregledala, postavili su me na stol, ctg, pozvali muža i od tog trena nema mrdanja... Znam za neke primjere gdje se potrefila neka razumna babica ili doktor, pa ako nije prvi porod, daju neke varijacije na temu, pa tako znam jednu ženu koja je rodila u psećem položaju 😅 i znam jedan primjer iz Karlovca gdje su frendici dopustili skakanje po pilates lopti (kod nje se čak radilo i prvom porodu) ako netko zna za primjer pilates lopte u ZG - podijelite! Ja sam prvi porod doma čekala na pilates lopti i to mi je stvarno bilo ok. Došla sam 8 cm otvorena, ali kad već imaš dijete doma, ili ja sad njih dvoje, nemam luksuz da budem doma i imam svoje rituale 😅
Čitam vas u zadnje vrijeme puno jer sam napokon otišla na komplikacije pa je i red da se javim. Radim u bolnici i napokon mi dojadilo što su svi stalno šmrcavi i bolesni, ne da mi se više time baviti.
Samo za popis: termin je 30.7., idući pregled i anomaly scan nam je 20.3. Radujemo se 🥳
Inače smo dobro, fino me udara malac, pogotovo kad se jede ajvar, očito pravi balkanac.
Za hynobirthing: postoji super aplikacija, zove se GentleBirth i sastoji se od puno vođenih meditacija kojima je cilj da naučiš skrenuti misli, pronaći si "mirno mjesto" u glavi i probati to koristiti na porodu. Tko ima vremena nek isproba, bude baš opuštajuće.
A za stvari, čekamo sajam za neke veće (kolica, planiramo 3 u 1 uzeti), danas ćemo Ikeu za sitnice, tipa prematalica. Kadicu smo naručili s Amazona, sklopiva je i zauzima ful malo mjesta, a jako slična onim Twistshake kadicama što se stalno reklamiraju.
Tako, malo sam se raspisala. Čestitam svima na dobrim pregledima i lijepim trbuščićima 💕
Miracle2023-moj muž isto kao i tvoj. Šta god mu spomenem (iako nam je 1.dijete), misli da su to nepotrebne kerefeke i, citiram: "kako nekad na selu žene nisu imale sve to, a djeca su preživjela" 🙄. Dodje mi da ga opalim po glavi. Kolica sam si već izabrala (isto mu nije bilo jasno zašto moraju biti lagana, a mi smo 3.kat bez lifta). Ima ideju da će sve on, a život će valjda stat dok on ne dodje s posla. Sad na ovom sajmu sam mislila uzet kolica i krevetić, nadam se da ce bit bar 20% popusta. Prematalica mi je zapela za oko ona ikea sundvik, ne znam jel li itko imao da podijeli dojmove? A odjeću onda polako online. Ja uopce nisam unaprijed mislila uzimati izdaja licu, nego vidjeti kak ce ići pa pp.
MareiKate - kod višerotki porod obično napreduje prebrzo da bi bile kandidat za epiduralnu. A ako nešto dulje traje onda je normalno možeš dobiti.
P. S. Čestitke svim curama na vjenčanjima!
Imam ti ja tu prematalicu, već sam bila pisala da mi je to najdraži komad namještaja koji imam. Čvrsta je, lijepa, ima puno mjesta, kasnije iskoristiva kad ti ne treba više prematalica… Ja sam ju kupila 2019te, selila nekoliko puta, stalno je u uporabi i kao nova je. Nadam se da nisu pali s kvalitetom u međuvremenu…
Hvala ti na info. Ja sam se pribojavala da je možda nepraktično ovo što se gornja strana rasklapa (pa da onda ne mogu do ladica), a izgledom mi se baš dopada.
Cure koje već imaju djece-znate li možda koliki popusti se mogu očekivati na tom sajmu beba, 20% ili više?
Belinda 09 - pratim trudnoću kod ginicke u Petrovoj pa računam da cu tamo valjda i roditi. Ono što znam je da sigurno nikad ne bih rađala u bilo kakvoj privatnoj ustanovi.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mia kad se jos sama sa sobom dogovorim ovak tjedan stavim sto sam uzela 😉 Nije nista “veliko”, vise hrpa sitnica koje su i 50-70% skuplje kod nas, a vrlo vjerojatna ista ta roba 😅
Belinda i ja cu u Petrovoj jer me vodi njihov ginekolog od samog pocetka.
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ja sam isto u Petrovoj, iako su uvjeti trenutno koma, ali bitnija mi je moja doktorica... Mada može nas dočekat bilo tko 😁
Sv. Duh hvale da je baš super, a Vinogradska je isto dosta hvaljena tako da ne moš fulat. Privatno, tko voli nek izvoli, ali ako se zakomplicira vode te u bolnicu... Ja nikako ne vidim smisao toga...
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Hvala cure, kad naiđete na nešto ili se sjetiti, slobodno stavite. Nekad ti ni ne padne napamet što se sve tamo može naći, a zašto ne uštedjeti 🤗
Što se tiče bolnica, čula sam svakakve priče za istu bolnicu tako da mislim da to više ide na koga taj dan naletiš, barem imam takav osjećaj. Meni je najbliža Pula tako da nemam baš za biranje. Nadam se da bude okej 🤷
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Cure iz Zg-a. Vidim da se spominju bolnice za porod. Ja sam cula da Petrova u 8. mj nece bit dostupna zbog obnove. Nisam vise sigurna di sam to procitala. Ima netko vise info? Meni je najizgledniji Sv. Duh. Vinogradska trenutno izgleda kao ogromno gradiliste i pogubila sam se kad sam isla na pregled hematologu prosli tjedan.
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Sortiraj odgovore
Najstariji