Zdravo, nova sam ovdje i generalno mi treba pomoć oko nekih stvari…. Vadila sam betu gch i beta mi pokazuje 2.0… na uzv doktor kaže da se ništa ne vidi… Zna li neko o čemu se radi… A dobiti trebam tek za 4/5 dana
Već sam zaboravila normalne vrijednosti bete, ali nekako mi se čini da je 2 premalo. Ono što sam sigurna je da jedna beta niš ne znači ako se ne dupla pravilno, a da bi to znala moraš ju ponovno vaditi za 48 sati. Ja sam morala ići na tri vađenja svakih 48 h da bi doktorica imala nekakvu povratnu informaciju....
Doktor nije komentirao vrijednost bete? Mislim ovo je toliko rano da nisam sigurna ni što bi mogao vidjeti na UZV. Doktor ti je trebao ponuditi više informacija, ako imaš izbora nađi nekog tko zna komunicirati s ljudima....
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
B.m. Beta do 5 nije indikator trudnoce, a narocito ne tako rano (tjedan prije OM). Na UZV se ne moze nista niti vidjeti dok beta nije preko 2000 (ili tako nekako). Bet se obicno vadi na dan ili dan poslije OM, tj.kod IVFa 14 dana od transfera s time da i 12 je prihvatljivo. Gleda se pravilno duplanje bete (barem jedno ponavljanje od pocetne), kod nizih vrijednosti i cesce. Nize razine bete mogu, ali ne moraju, ukazivati na biokemijsku trudnocu ili van matericnu - again, zato se gleda duplanje i UZV obicno 6/7 tt da se provjeri gdje je GV/ZV - prije tesko da je vidljivo (minimalno 5.tjedan). Nadam se da pomaze 😉
*
Alii ima super stvari koje su korisne i povoljne, iste te se kod nas prodaju ohoho skuplje, recimo bas ove sprice. Vec tjedan dana izucavam i stavljam u kosaricu da do kraja tjedna obavim kupnju tako da do sredine svibnja stigne sve 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ja sam isto poharala Alie zadnjih mjesec dana. Naručivala kapice/trakice za curku, Bože kolko su slatke te sitnice za djevojčice
Gle ovo https://www.aliexpress.com/item/1005004781764284.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.87.28201802BbAqM9
Naručila sam i bočicu za ispiranje perineuma nakon poroda, stigla jučer i čini se dobre kvalitete https://www.aliexpress.com/item/1005004670156137.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.47.28201802BbAqM9
*
Imam osjećaj da su te dostave s Alija počele dolazit ekspresnom brzinom, stvarno sam sve kratko čekala. Za razliku od prije par godina kad bi i zaboravila da čekam paket koliko je trajalo...
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Tnx. Spremnljeno i vjerojatno cu ovaj tjedan isto naruciti. I ja sam krenula ovaj tjedan slagat ozbiljnije popis sta bi narucila s alija da stigne, a sta cu na sajmu…
Ovi nastavci za spricu za ciscenje nosa su odlicni, imam ih od kceri, isto s alija.
.
Iskusnije mame, zbog problema s mastisima sam kupila elektricnu avent izdajalicu, bila mi je ok za doma al nebi ju nosila u rodiliste. A sad gledam haakaa izdajalicu da uzmem da imam plus da ju mogu ponjet u rodiliste. Jel ima koja iskustva s njom? Ili neka druga rucna manja a ne preskupa?
Bojim se tog mastitisa vise od poroda…
Ja ti imam Lansinoh ručnu i super mi je a među jeftinijim je. Uzela sam na preporuku jedne medicinske sestre. Iako ti ja pokušavam minimalno to koristit kod mastitisa, tj kod mastitisa ručno masiram da izadje minimalno, jer ako izdajas ide začarani krug veće proizvodnje...
Ja ovaj put imam velik strah od poroda i moramlt ću ozbiljno poraditi na svojoj psihi prije svega. Oba poroda do sad su mi bila prirodna, i brza. Drugi puno lakši od prvoga ali sam sa psihom već na drugom porodu bila jako slaba. Sad imam dvije vrste straha: da uopće neću stići do bolnice na vrijeme ili da će mi treći porod biti dulji od prethodna dva (što često zna biti slučaj)... Znam da meni kao trecerotki epiduralnu neće dati ni pod razno... Odnosno vjerojatno ne u stići na vrijeme sa ju dobijem... Mislim da ću krenuti na akupunkturu i naći nekoga s kim mogu porazgovarati o svojim strahovima...
Ja ti imam Lansinoh ručnu i super mi je a među jeftinijim je. Uzela sam na preporuku jedne medicinske sestre. Iako ti ja pokušavam minimalno to koristit kod mastitisa, tj kod mastitisa ručno masiram da izadje minimalno, jer ako izdajas ide začarani krug veće proizvodnje…
Ja ovaj put imam velik strah od poroda i moramlt ću ozbiljno poraditi na svojoj psihi prije svega. Oba poroda do sad su mi bila prirodna, i brza. Drugi puno lakši od prvoga ali sam sa psihom već na drugom porodu bila jako slaba. Sad imam dvije vrste straha: da uopće neću stići do bolnice na vrijeme ili da će mi treći porod biti dulji od prethodna dva (što često zna biti slučaj)… Znam da meni kao trecerotki epiduralnu neće dati ni pod razno… Odnosno vjerojatno ne u stići na vrijeme sa ju dobijem… Mislim da ću krenuti na akupunkturu i naći nekoga s kim mogu porazgovarati o svojim strahovima…
Nisam znala da epiduralnu ne daju kad je višerotkinja u pitanju Ili je to samo zbog bržeg poroda pa ni ne stignu na vrijeme=
Inače tvrdim da je prvi put blaženo jer nemaš pojma što te čeka. Znam da će bolit, ali uopće si to ne mogu predočiti i stoga se ne bojim ni najmanje. Možda pred kraj trudnoće uhvati panika.... Ali za svaki sljedeći porod moraš imat žestoka m*uda to je moje mišljenje
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Ja ti imam Lansinoh ručnu i super mi je a među jeftinijim je. Uzela sam na preporuku jedne medicinske sestre. Iako ti ja pokušavam minimalno to koristit kod mastitisa, tj kod mastitisa ručno masiram da izadje minimalno, jer ako izdajas ide začarani krug veće proizvodnje…
Ja ovaj put imam velik strah od poroda i moramlt ću ozbiljno poraditi na svojoj psihi prije svega. Oba poroda do sad su mi bila prirodna, i brza. Drugi puno lakši od prvoga ali sam sa psihom već na drugom porodu bila jako slaba. Sad imam dvije vrste straha: da uopće neću stići do bolnice na vrijeme ili da će mi treći porod biti dulji od prethodna dva (što često zna biti slučaj)… Znam da meni kao trecerotki epiduralnu neće dati ni pod razno… Odnosno vjerojatno ne u stići na vrijeme sa ju dobijem… Mislim da ću krenuti na akupunkturu i naći nekoga s kim mogu porazgovarati o svojim strahovima…
Nisam znala da epiduralnu ne daju kad je višerotkinja u pitanjuIli je to samo zbog bržeg poroda pa ni ne stignu na vrijeme=
Inače tvrdim da je prvi put blaženo jer nemaš pojma što te čeka. Znam da će bolit, ali uopće si to ne mogu predočiti i stoga se ne bojim ni najmanje. Možda pred kraj trudnoće uhvati panika…. Ali za svaki sljedeći porod moraš imat žestoka m*udato je moje mišljenje
Nije po defaultu, već najčešće ne stignu. Epiduralnu daju iznad 6 prsta otvorenosti mislim. Sve ispod toga ne, jer su trudovi prejaki i ne mogu sigurno sve odraditi. Ja sam na drugi porod došla tipa 4 prsta otvorena i dok su me zaprimili i smjestili već je bilo kasno. Slažem se, prvi put blaženo neznanje. Zato sad za treći put moram ozbiljno poraditi na psihi inače ću se raspasti od stresa čim kročim u rađaonu 🤣 ja za ovaj put razmišljam da im zabranom da mi bude vodenjak. Oba puta su mi to napravili čim sam došla da ubrzaju stvari i skrate muke, a kad probuse vodenjak stvari izmaknu kontroli i preintenzivne su. Nekako si mislim možda ako im ne dam da ga probuse možda ću lakše trpiti trudove i iako će ići sporije možda će biti manje intenzivno...
Miracle2023- moj muž isto kao i tvoj. Šta god mu spomenem (iako nam je 1.dijete), misli da su to nepotrebne kerefeke i, citiram: "kako nekad na selu žene nisu imale sve to, a djeca su preživjela" 🙄. Dodje mi da ga opalim po glavi. Kolica sam si već izabrala (isto mu nije bilo jasno zašto moraju biti lagana, a mi smo 3.kat bez lifta). Ima ideju da će sve on, a život će valjda stat dok on ne dodje s posla. Sad na ovom sajmu sam mislila uzet kolica i krevetić, nadam se da ce bit bar 20% popusta. Prematalica mi je zapela za oko ona ikea sundvik, ne znam jel li itko imao da podijeli dojmove? A odjeću onda polako online. Ja uopce nisam unaprijed mislila uzimati izdaja licu, nego vidjeti kak ce ići pa pp.
MareiKate - kod višerotki porod obično napreduje prebrzo da bi bile kandidat za epiduralnu. A ako nešto dulje traje onda je normalno možeš dobiti.
P. S. Čestitke svim curama na vjenčanjima!
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Super ste mi s pricama o muzevima, jer je moj identican. Neki dan mu pokazujem kolica, za koja mu je do sad bilo sasvim svejedno i sta god meni pase i sta ja mislim da je dobro on se slaze, i pokazem boju koju zelim, krem jel da bude neutralna i da moze i druga beba u njih i on krene kak mu je bezveze boja i da zasto ne bi tamno plava.. i sad ja kao, pa dobro, lijepa su, al iduce dijete nam moze bit curica i kak cemo onda u tamno plavim kolicima i on meni na to "pa ko da ce ona znat koja je boja" i ja stala i reko pa jel hoces da onda sad uzmemo roza, i vozimo decka u njima i onda je shvatio poantu..
Miracle2023-moj muž isto kao i tvoj. Šta god mu spomenem (iako nam je 1.dijete), misli da su to nepotrebne kerefeke i, citiram: "kako nekad na selu žene nisu imale sve to, a djeca su preživjela" 🙄. Dodje mi da ga opalim po glavi. Kolica sam si već izabrala (isto mu nije bilo jasno zašto moraju biti lagana, a mi smo 3.kat bez lifta). Ima ideju da će sve on, a život će valjda stat dok on ne dodje s posla. Sad na ovom sajmu sam mislila uzet kolica i krevetić, nadam se da ce bit bar 20% popusta. Prematalica mi je zapela za oko ona ikea sundvik, ne znam jel li itko imao da podijeli dojmove? A odjeću onda polako online. Ja uopce nisam unaprijed mislila uzimati izdaja licu, nego vidjeti kak ce ići pa pp.
MareiKate - kod višerotki porod obično napreduje prebrzo da bi bile kandidat za epiduralnu. A ako nešto dulje traje onda je normalno možeš dobiti.
P. S. Čestitke svim curama na vjenčanjima!
Imam ti ja tu prematalicu, već sam bila pisala da mi je to najdraži komad namještaja koji imam. Čvrsta je, lijepa, ima puno mjesta, kasnije iskoristiva kad ti ne treba više prematalica... Ja sam ju kupila 2019te, selila nekoliko puta, stalno je u uporabi i kao nova je. Nadam se da nisu pali s kvalitetom u međuvremenu...
Tnx. Spremnljeno i vjerojatno cu ovaj tjedan isto naruciti. I ja sam krenula ovaj tjedan slagat ozbiljnije popis sta bi narucila s alija da stigne, a sta cu na sajmu…
Ovi nastavci za spricu za ciscenje nosa su odlicni, imam ih od kceri, isto s alija.
.
Iskusnije mame, zbog problema s mastisima sam kupila elektricnu avent izdajalicu, bila mi je ok za doma al nebi ju nosila u rodiliste. A sad gledam haakaa izdajalicu da uzmem da imam plus da ju mogu ponjet u rodiliste. Jel ima koja iskustva s njom? Ili neka druga rucna manja a ne preskupa?
Bojim se tog mastitisa vise od poroda…
Neki dan sam slucajno naletila na pojam hpynobirthing i ima knjiga dosta o tome bas o toj psihickoj pripremi za porod. Neznam, ja cu procitat, mozda pomogne cemu 🤣
Cure kod mene ni ne postoji opcija epidrualne 😭 valjda moras imat dobru vezu da ti daju ili se mora potrefit da je taj jedan jedini doktor u smjeni, neznam tocno, cak su i clanci bili u novinama vezano za ep u zadarskoj bolnici 😅😅 🥺
Baš ću istražiti!
Sortiraj odgovore
Najstariji