Thinkpurple držim fige da ti se pluca onda brzo oporave i da vratis sbagu koliko toliko sto prije 🤞🏻🍀
Pa planiramo bas pravo vjencanje, 150 ljudi... imat cu i vjencanicu pravu i sve jer smo mi to sve isplanirali i prije nego sam ja ostala trudna, onda smo samo pomaknuli datum na 1.4. ds odradimo dok ja jos mogu. Predomisljali smo se hocemo nesto skroz malo ili idemo skroz isto, odluka je pala na prvobitan plan. Meni trudnoca super od pocetka (uz neke te sitne boljkice kije su normalne) pa sam imala hrabrosti. Da nije tako, ne bih.
Ali prilagodili smo sebi sve oko vjencanja, pojednostavili stvari maksimalno. Nemamo nikakve one obicaje ni kerefeke i bit ce vise kao dnevna varijanta. Okupljanje 15h na imanju, tamo je vjencanje (dolazi maticar), vecera u 19h, torta 21h i janjetina u 23h. Nadam se da ce biti sve okej i da cu izdrzati. Ne planiram skakat do stropa ni stresirat se previse oko niceg. Ujutro se spremamo kuma i ja same, spavamo doma i prije i poslije i sve laganini. Vjencanicu sam odabrala A kroj, siri se od struka dolje i ocekivala sam da ce mi trbuh biti i puno veci vec sada. Sad sym 16 tj, tad cu biti 19 pa sumnjam da ce nezz koliko narasti ali i ako naraste nema veze. Veselim se jako.. poslije vjencanja idemo na putovanje, isto opusteno, u hotelu all inclusive na cipru
Curka 🎀🎂 19.08.23.
E i pitala si za hemeroide. Ja sam prije imala hemeroide nevezano za trudnocu i bili su grozni. Probala sam sve zivo, masti, cepice, nista nije pomoglo. I onda me spasila atrix krema. Vec sam pisala o tome i preporucivala curama tu, ne znam jel kome pomoglo ali me su nestali preko noci doslovno. Ima je za kupiti bilo gdje i jeftina je.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Cvit tako nekako i kod nas i jos moj isijas zadnja 4 tjedna, imam opce jedan dva polozaja u kojima mogu lezati, a kamo li nesto drugo 😅
A i opcenito IVF trudnoce imaju jos dodatno malo hormone pomrdane i valjda poslije svih “akcija dolje u bolnici” i svega nekako nema toliko zelje/volje kasnije i samo ides s tim da je sve u redu, da se nista ne spomrda 🙈 barem vidim po sebi da je tako…
Da, nisi jedina 😄
Mi smo jedva docekali ovo nakon 3 godine nicega, i nekako od popisanog plusica sve nesto pazimo, pa da ne bi ovo, da ne bi ono..jos dok smo culi trojke, rizik….dodatno nas je sokiralo i nema sanse da se usudimo nesto 🤣
Kako se ti boris s isijasom? 😬
Ja sam ovu noc spavala na rate od 00 do 8.30 ali ok, vise sam spavala nego nisam, konacno. Nemam univerzalni polozaj koji pase, svaku noc istrazujem pa kako potrefim 🤣🤣🤣
Probala sam i s normabelom, nece li me ukomirat da odspavam u komadu ali jok 😅
Isla sam ovaj tjedan na masazu i dosta mi je pomogla, pokusavam sto manje sjediti, spavam na boku tako da zajasem jastuk i to mi je ok, prespavam cijelu noc 🙈 I odgovara mi visok krevet i tvrde podloge, sad sam na “godisnjem od bolovana” u rodnom kraju i vec poslije 1 dana sam malo luda jer mi ne pase niti jedan kauc/fotelja/krevet 😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Vesca a kaj znaci da nisi vise tolko zatvorena? Jel ti objasnila detaljnije? Skratio se cerviks?
Više ne znam ni sama, kad je ona to objašnjavala sve mi je bilo jasno. Da bi nakon 20 minuta pokušala prepričati mužu što mi je rekla i nisam bila više sigurna samo znam da je pitala osjećam li kontrakcije (što isto nisam prepoznala kao kontrakcije dok mi na nije objasnila kako bi ih mogla osjetit) i da je nakon toga rekla da vidi da nije sve tako "čvrsto zatvoreno" kao zadnji put. Kao nije mi cerviks kratak jer je bio od početka poprilično dugačak, ali da vidi promjenu i da smanjim aktivnosti.
Osjetila sam kontrakcije u subotu 3x (dva puta sam se po noći probudila zbog toga), a jučer niti jednom... evo ni sama ne znam što mislim o tome. Možda je pomogla veća doza magnezija...
Meni je s vanjskim hemoroidima isto pomogla obična krema ko što spominje VanillaDiva (neku Lavera imam u aluminijskoj kutiji), ali unutarnji krvare nekoliko puta tjedno, al bar ne bole....
*
Cure do kad se pije Roidakal? Kad da ga izbacim?
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Miracle e to i meni zna biti, narocito poslije duljeg lezanja/sjedenja 😅
Pojase sam gledala ovako turisticki i uzela bih nesto zbog leda jer ako je sad na pola (i malo vise tako) pretpostavljam da kasnije ide na gore 🙈 Moram to jos malo izuciti 🤔
Vanilla sretno sa svime za svadbu 🥳🥳🥳
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Bokic zene, nije me bilo jako jako dugo.. prvo pripreme za vjencanje, pa vjencanje i sad na kraju dolazenje k sebi nakon vjencanja :D koliko sam uspjela ispratiti sve ste okej i bebice i trbuscici rastu, prekrasne ste!
Vidim da pod zadnje spominjete isijas.. dakle ako ikako mozete i imate gdje, odite na akupunkturu. Ja sam bas u petak zavrsila sa tretmanom (nekih 10 puta sam isla) i odlicno sam! Nije da ne osjetim bol, nemoguce je da nestane jer radim posao koji iziskuje sjedenje od 8h, ali s obzirom da nisam mogla hodat ovo je mila majka! Svakako provjereno je s ginekologom, akupunktura je cak i pozeljna u trudnoci i jedan fact - postoji tretman koji se izvodi kada se vec ude u sigurne tjedne za porod i smanjuje vremenski porod 5-7 sati za prvorotkinje. Mene je odusevilo to saznanje, al cu se detaljnije pozabavit time kad dodem u taj period :D
I pregled smo obavili 27.2., sve je super, vidjela ga na 3D, ima ogromna usta i jako je sladak i idem sad 17. na 4D, a iduci pregled je 27.3.
Rijesila sam i OGTT sve super, jedino su mi eritrociti, hemoglobin i hematokrit niski na KKS, al danas zovem ginica pa cu vidjet sta kaze..
AM13 čestitam na vjenčanju, drago mi je da je sve prošlo dobro i da je išijas prošao
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Vesca a kak osjetis kontrakcije? Meni se poceo stvrdnjavat trbuh, sjecam se da je to tu negdje i krenulo i u 1.trudnoci pa mi je gin tada rekla da su to BH kontrakcije al da ne stete.
Roidakal mislim da se pije do 36-37tt, onda se staje s njim.
Vanilla super zvuci, bit ce to top! Sretno s planiranjem! 😊
Am13 cestitke gospodo!! 🥳🥳 nadam se da vam je bilo sve kako ste i zamislili i da ste uzivali 😊
Super za dobre nalaze… za akupunkturu sam cula jer je i moja gin to nudila u 1.trudnoci na kraju da se ide al nisam nikoga cula da je isao pa mi je reko da je ok.
E jel zna koja jel se smije prije ogtt popit terapija euthyrox? Jel to utjece sta? S obzirom da se on pije na taste ujutro…
Miracle e tak i meni bude… nekad neznam jel mi gore lezat/sjedit il hodat/stajat duze… sad za vikend smo trebali nesto do ogulina u istom popodnevu tamo i nazad ukupno 3 sata i mislila sam da ce mi se zdjelica i leda raspasti kolko me bolilo sve od voznje…
Za pojas neznam… kad sam u 1.trudnoci citala kao da sam nasla da se vise ne preporuca nego preporuca pa sam odustala… 🤷♀️
Hvala! Bilo je sve iznad ocekivanja iskreno, bas smo zadovoljni :D Meni su rekli da ne pijem Euthyrox prije, nego kad se zavrsi sa ogtt da se onda popije jer ta glukoza kao brzo izade iz tijela pa si prakticki opet nataste za terapijuu, medutim ja sam bila jako gladna i nisam mogla docekat jest nakon pa sam taj dan preskocila terapiju.
Pozdrav trudnice :)
Ja sam nova ovdje ...dugo sam bila u grču i na forumu potpomognute nikako se osjećati slobodno kao trudnica ...dns sam 23+5, dječak je s ali je početna trudnoća bila blizanačka, no nažalost drugoj bebi je stalo srce oko 7tt..
Nisam imala mučnina na početku pa i nikakvih "tegoba" da ih tako nazovem...osim iscjetka ...ja ne znam jeste li pisale o tome. a na drugim forumima više ne mogu čitati ono je li plodna voda ili iscjedak ..ludim oko toga, jak je taj iscjedak ...stalno!! prije čak nije bio po noći sad ga imam i po noći ...prošli tjedan sam bila na mjerenju plodne vode jer ni ginek više nije jasno odakle toliko , urinokultura sterilna, pije nekih 4 tj sam uzimala vaginalete jer smo isto mjerili plodnu vodu pa nije to kao gljivice...u četv sam na pregledu 16.03. jedva čekam.
Toplo vas sve pozdravljam :)
89godiste PCOS
8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
05.01.2023. pregled 14 tt <3
26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji